עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Kurt,

אני מעוניין להזמין דרמל ומסור חשמלי מחו"ל (בשל הפרשי המחירים ההזויים) ומעוניין בשנאי מתאים. המסור 450W והדרמל סביבות 175-200W. תודה

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by mikko,

טוב יש אנשים שמשעמם להם מקור: http://sexornot.blogspot.com/2005/11/diodsex.html

• 3 תגובות
    • 909 צפיות
  3. Started by ccc,

אהלן ! האם מישהו יודע מאיפה לקוח פרטי יכול להזמין או לקנות בלוקים של קצף חצי-קשיח לדיפון ? כמו מהסוג שחלק משתמשים כדי להשתיק מארזים, לדפן מזוודות וכו'... זה בא הרבה פעמים עם הארד דיסק או מתחת ללוח אם חדש בקופסא. תודה רבה !

• 1 תגובה
    • 2.9k צפיות
  4. יש ברשותי מיקרו בקר מסוג 89V51RD2 (כמו 8051), ואני רוצה לצרוב לתוכו תוכנית שכתבתי בשפת C. יש לי את המיקרו בקר כצ'יפ בודד ללא ערכת הפיתוח. ואני צריך שרטוט חשמלי שעל ידי יישומו אני אוכל לצרוב את התוכנית שהכנתי אל המיקרו בקר שיש ברשותי. תודה רבה לכול העוזרים!!!

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. Started by yosex,

שלום לכולם, אני כרגע עובד על שינוי מראה המארז הישן שלי. יש לי 4 סלוטים לכונני 5.25 שאחד מהם הוא צורב די וי די, כונן ריק (אין לי פאנל פלסטיק להשלים לו) ועוד שני פאנלים מפלסטיק. בגלל הכונן הנוסף שנזרק אין לי פאנל פלסטיק במקומו. רציתי לשאול אתכם אם יש לכם רעיון יצירתי וזול (עד 100 שקלים במקום הסלוט הריק). חשבתי על סלוט לקירור HD, אולי להוריד את שני הפנלים הנוספים ולהתקין מאוור 120. בקיצור רציתי לדעת אם יש לכם פתרון יצירתי נוסף. תודה.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. אם יש משהו יכול להמליץ על סביבת פיתוח לARM-pcDuin לחלונות -7 כמוכן חינמית !! תודה מראש

• 1 תגובה
    • 2.5k צפיות
  7. Started by Yehudaa,

קניתי את הספק כח הזה מעליאקספרס ב 32 דולר . הוא הצהיר עליו שהוא 6A , אבל כמו שניתו לראות בתמונה רשום 6 בעט ומתחתיו כנראה היה רשום 4A לא קריטי בשבילי כל כך ההפרש גם ארבע אמפר יספיק לי , על פי רוב הוא יצרוך משהו כמו 1-2 אמפר . רשום עליו שהוא מחברת SUNY , יש למישהו אולי קצת מידע על הספקים שלהם ? או שאולי מדובר בדראק טהור .. הנה התמונה

8. Started by avivlyaviv,

אוקי אז ככה... אני צריך עזרה די דחופה אז בבקשה תעזרו לי: תראו את התמונה. זה המעגל שאני רוצה ליצור: כאשר הידית תיהיה סגורה (מעגל סגור) האור יהיה סגור כאשר הידית תיהיה פתוחה(מעגל פתוח ) האור יהיה פתוח אם אני רוצה לעשות דבר כזה איזה חומרים אני צריך? האם אפשר ליצור מעגל כמו הקודם (^^^) אבל שעל הידית יהיה כפתור שכאשר ילחצו עליו האור יפתח/ידלק? לא משנה באיזה מצב הידיית. כלומר גם אם הידית פתוחה או סגורה ברגע שהכתפור ילחץ האור יפתח יסגר... זה אפשרי? מאיפה אני יכל לקנות חלקים? יש מקום שעושים דברים כאלה (לפי בקשתך)? בקשה עזרה! [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 4.2k צפיות
  9. Started by ranc80,

אני רוצה לבנות מעגל מאוד פשוט שמאפשר לדבר ב skype בעזרת הטלפון. הבעיה היא שבסירטוט מצויין שאני צריך 2 קבלים של 3.3 מיקרו-פארד אבל לא רשום של כמה וולט. המעגל משתמש בבטריה של 9 וולט ולכן חיפשתי קבל בסביבות המתח הזה אבל פשוט אין, הכי קרוב זה 25 וולט. הזמנתי אפילו במיוחד מאריהב כמה חלקים כדי שיביאו לי את הקבל הזה אבל הם שלחו לי במקום מה שביקשתי קבל של 100 וולט (אמרו שאין להם של 9). ניסיתי להשתמש בקבלים של ה 25 וולט אבל המעגל לא עובד אז רציתי לשאול, כדי שאני יהיה בטוח לפני שאני נוסע לאלסקה כדי לקנות קבלים כאלה, האם המעגל באמת לא אמור לעבוד עם קבלים כאלה או שיותר סביר שיש בעיה אחרת במעגל? תודה מראש, רן.

• 4 תגובות
    • 947 צפיות
  10. שלום לכולכם, אז כמו שקראתם בכותרת האשכול, זהו המודינג הרציני הראשון שעשיתי למארז המחשבי ואני מקווה שתאהבו אותו ותתנו לי גם כמובןקצת עצות לשיפור המודינג. טוב, אז התכנון היה לעשות חלון במארז, לשים מסך LCD בדלת, לבנות מעגל לדים להארת המארז ולהציב 2 קטודות אולטרה סגולות, בעתיד הקרוב אני מתכוון להוסיף מאווררים רגישים לאולטרה סגול הכוללים גם לדים, לבנות מעל של אורגן אורות ולהוסיף מספר לדים למעגל הנוכחי. (בנוסף לזאת אני הולך לקנות גם לוח אם חדש+מעבד חדש+זכרונות RAM חדשים+ספק כוח חדש וכנראה שגם כ.מסך, בקיצור מחשב חדש...). אז נעבור לתמונות.... *לחצו על התמונה להגדלתה ו\או להורדתה. במהלך העבודה-חיתוך החלון: במהלך ה…

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  11. יש לי לד, יש לי רזיסטור שבא איתו. עכשיו: 1. האם זה חשוב לאן אני מחבר את הנגד? לפלוס או למינוס? 2. האם זה חשוב לאיזה כיוון יהיה הנגד? נגיד, הקצה שהכי קרוב לפס בצבע זהב צריך להיות מחובר ללד והצד השני למתח (+-, מה ששאלתי בשאלה מספר 1.) 3. האם אני יכול לחבר כמה לדים במקביל לדוגמא 3, ולחבר לכולם נגד אחד בתחילת המעגל? תודה =)

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  12. Started by Moty_p,

כאשר מחברים פלוס (+) ופלוס זה עובד, הלד נדלק, לא יודע למה אבל זה אכן עובד. לדוגמה חיברתי לפלוס ה - 5V של הספק הכוח את המינוס של הלד וזה עבד, אומנם יותר חלש בטיפה אבל אכן עבד ללא קצר למה? ועוד משהוא, זה מפחיד, אבל נראה כי בגוף האדם יש חשמל מינוס והגוף הוא מוליך! חיברתי לד ביצאת הפלוס שלו לנגד 470 אוהם ול 12V של הספק הכוח ואני נגעתי במינוס (-) של הלד, והלד נדלק! אומנם יותר חלש אבל נדלק, הורדתי את הנגד הוא עדיין נדלק באותו העוצמה אבל חשוב לציין שהיתי יחף ורגלי נגעו בריצפה, מתי שהרמתי את הרגלים שלי מהרצפה אז הלד לא עבד זה מהווה על סכנות כל שהם בחשמל אבל מה, הריצפה זה לא מוליך חשמלי או משהוא, אם אני יחבר את המינוס של הלד לריצפה זה לא יעבוד! ברור שלא אז למה שאני נוגע בריצפה ובמ…

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by miki20008,

מי גר ב פ''ת ויכל לעזור לי בפרויקט שלי יש מצב לתשלום

• 0 תגובות
    • 705 צפיות
  14. Started by gigabot,

שלום, הפאן באס עולה לי על העצבים, הוא מהבהב כל הזמן חשבתי אם אני יחליף פוטנציומטר לאח טוב יותר זה יעבור, יש מצב שההשערה שלי הגיונית? איזה פוטנציומטר אני צריך? תודה מראש, אלי.

• 6 תגובות
    • 906 צפיות
  15. אני רוצה לחבר קטודה קרה או לדים לרמקולים של מחשב כך שהאורות יהבהבו בקצב של השירים מהמחשב. איך עושים את זה ? משהו כזה, אבל רק שיהיה מחובר לרמקולים של המחשב.. יש לי רמקולים 2.1 של לג'וטק עם מגבר, אם זה משנה משהו. נראה לי שחשוב לציין שהכל יופעל דרך מחשב נייד!!!

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. שלום אני מעוניין לשלוט על מיקרו-בקר בעזרת שלטי IR רגילים, מה שיש בכל בית. איזה IR Receiver אני צריך בשביל זה? האם כל סוג מתאים? והאם התדר שהשלט שולח בו את האות משפיע על סוג ה-Receiver שאני צריך לבחור, או שההבדל בתדר (מבחינת הצד המקבל) נעשה באופן תוכנתי? כמו כן, האם זה נמכר ב-tayda ekectronics? תודה רבה card

• 17 תגובות
    • 4.5k צפיות
  17. Started by Godmoney,

http://computerworld.name/case-mod-doom3-project-mars-city/

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. במעגל זה: http://www.aaroncake.net/circuits/vumeter.htm חיברתי הכל וזה עובד.. אבל! כשאני שם מוזיקה נמוכה יחסית רב הלדים נדלקים איך אני יכול לעשות שהוא יהיה פחות רגיש למוזיקה כלומר שהלדים ידלקו במוזיקה חזקה יותר? תודה!

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by Croopy,

אממככה הלכתי לחנות ושאלו אותי כמה וואט אני צריך בנגדים מה אני צריך להגיד להם?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  20. שלום לכולם לפני כמה זמן ראיתי אצל חבר טוב שלי הרדיסק WD ישן ושאלתי אותו מה הוא עושה איתו הוא אמר לי שזה סתם הרדיסק 6 ג'יגה והוא לא עושה איתו כלום אז סבבה הוא נתן לי אותו רציתי להשתמש בו לגיבוי ואז חשבתי לעשות לו מוד מגניב וחשבתי איזה מגניב זה יהיה לראות איך עובד הרדיסק בזמן אמת אז אמרתי את זה לאבא שלי והוא אמר שחלון להרדיסק זה בר ביצוע. סבבה... אז השגתי מברג אלן כוכב (לא היה לי בבית ) פתחתי אותו (עד שגיליתי שיש עוד שני ברגים מוחבאים מתחת למדבקה סעמק) וביחד עם אבא שלי ניסרנו עם ג'יג סואו את הplate ההיא שיש על ההרדיסק (בחלק אחד קצת פישלנו ונשבר אבל לא רואים...) את החלון עשיתי עם נייר שקפים כי זה הכי פשוט ולא רציתי שייכנס אבק וחיזקתי מסביב עם איזולירבנד סך הכל לא יצ…

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  21. Started by re5pect,

צבעתי את הפאנל שוב רק שהפעם זה לא היה מתוכנן בכלל אז לפי דעתי זה לא יצא כל כך יפה מה דעתכם?? http://www.pbase.com/image/31730229 הערות!! והארות!!

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. טוב אז ככה.. הייתה לי פעם מערכת עכשיו היא נהרסה קצת(הרבה), אז החלטתי להשתמש בה כמאין מגבר שיחובר למחשב..אגב זה מחשב נייד. קודם כל ה"מגבר" היה מחובר למחשב רגיל וגדול ושם העברתי את הכבל ל-aux של המערכת(auxiliary)-נראה לי שכותבים את זה ככה, וזה עבד לי טוב ויפה. כמו שאתה בטח יודעים אז ל-aux מועבר אלקטרוניקה ולא שמע רגיל. זאת אומרת שאני יכול לשמוע סטריאופוני. במחשב נייד אני לא מוצא את היציאה האלקטרונית אז לבינתיים כדי לשמוע חיברתי את זה מהיציאה לאוזניות במחשב לכניסה של המיקרופון במערכת ז"ל, וזה עובד אבל רק ברמקול אחד, כי המחשב נותן לו תדרים רק במישור אחד ולא בכמה. אני מנסה לחבר עוד רמקולים והם לא פועלים, רק מאחד. א. אני מקווה שהייתי ברור. ב. תקנו על טעויותי בבקשה אם יש. ג. יש …

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by liav25,

היי. לאחותי יש וידאו בחדר שלה וחשבתי שאפשר לקחת מחשב ישן שיש לנו בבית (מלפני 5-6 שנים) ולהכניס את המחשב פנימה. אני כמובן מתכוון לצבוע את המארז, אבל מה שיותר מעניין אותי זה כפתורים וחיבורים. מאחורה יש רק חיבורי תצוגה לא מעניינים, ומקדימה הכניסה של הקלטות וכמה כפתורים. רציתי לשאול האם אני אהיה חייב לחתוך תמארז מאחורה ולשים כיסוי אחר במקומו או שיש דרך אחרת לארגן שהחיבורים של כל הדברים יסתדרו שם ? אם אני חייב לחתוך תמארז, איך אני אחרי זה מחבר אליו חתיכת מתכת חדשה עם חורים שאני צריך ? אותו הדבר מקדימה, אני צריך שיהיה לי כפתורי הדלקה וכיבוי, ואני גם נורא רוצה שהCD רום יישב במקום של הכניסת קלטות. אגב אין לי כלים מיוחדים לעבודה ואני לא חושב שבשביל דבר ראשוני כזה אני אקנה ציוד מתא…

• 1 תגובה
    • 943 צפיות
  24. Started by Elram,

בטעות לא חטכתי נכון ברווחים של שני חוטים, עשיתי חתכים ברווחים של פעם 4 פעם שלוש משתנים ככה, מה התוצאה?

• 6 תגובות
    • 800 צפיות
  25. התמונה נגנבה מהפרוייקט של HOLY אני צריך מפסק כזה כי שמתי לב שהפאן באס שלי לא בסדר.. אני רוצה לעשות עם מפסק כזה 3 מצבים 5V/7V/12V זה לא נראה לי כל כך בעיה, אשמח לעזרה.. תודה.. [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 777 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.