אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
קודם כל חשוב לי לציין שאין לי ארדואינו אבל רציתי לעשות פרוייקט כזה נחמד לעצמי באלקטרוניקה ואני חושב שהחברה פה מבינים אז אני לומד תוך כדי הפרוייקט ורציתי לשאול אותך שאלה שמאוד מוזרה בשבילי.. אז ככה , יש לי מאורר של מעבד של מחשב ישן.. בקיצור חיברתי אילו 2 סוללות של 1.5 וולט והוא הסתובב ממש באיטיות. וכשחיברתי סוללה 9 וולט הסיבובים היו כבר ברמה טובה והוא פלט הרבה אוויר ! אז רציתי להתייעץ איתכם , י איזהשהיא דרך שאני אחבר לדוגמא 4 סוללות של 1.5 וואט ואקבל כוח אוורור חזק ? אני יודע שיש למאורר בלוח נגד של 470 אום. חשבתי להחליף לנגד עם התנגדות נמוכה יותר = יותר אמפר
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
השאלה שלי היא כזאת האם זה יהיה יפה אם אני יעשה חיטוך למאז שלי.. ואני יעשה במקום פרספקס אני ישים רשת.. האם זה אפשרי? האם זה יפה? תנו את דעתכם כאן..
-
- 7 תגובות
- 747 צפיות
-
-
אני מחפש תחליף לדרמל מכיוון שזה יקר ואין לי שימוש לזה חוץ מלחתוך את המארז... אז ככה למישהו יש משהו אחר לחתוך ושיצא יפה? או אם אפשר להרכיב דיסק על מקדחה?
-
- 10 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
http://www.arihav.com/products/sales/SNP.asp?id=43&DataBaseTable=Sales למישהו יש אותו? הוא טוב? איך בא הפאנל שלו? אסטטי? איך אפשר לחבר אותו למחשב? 20X4 זה מספיק? נכנס שם לוח אם,מעבד,ספק? אפשר לכתוב איזה שיר מושמע עכשיו ושורה אישית? עם איזה תוכנה זה עובד?
-
- 6 תגובות
- 940 צפיות
-
-
היי שלום לכם עקבתי אחרי המדריך לבניית מקלט IR ,את הרכיבים קניתי בהר ציון העינית אני מקווה שמתאימה נראית ממש כמו זו שבמדריך בקיצור הלחמתי את המעגל בשעת לילה מאוחרת ,לא עבד לי ,עכשיו קלטתי שבעצם הלחמתי את המייצב הפוך ... עכשיו חיברתי אותו נכון ועדיין לא עובד לי ( אולי תוכנתית ואולי חומרתית) השאלה היא איך אני בודק איזה מהרכיבים ניזוק כתוצאה מהחיבור ההפוך ?
-
- 2 תגובות
- 671 צפיות
-
-
http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=73896.0 אני יכול לשתמש גם במתאם מPS2 לSERIAL? תודה מראש!
-
- 5 תגובות
- 648 צפיות
-
-
למומחים פה שתיקנו את הספקי כוח שלהם בעבר רוב הפעמים שספק כוח נשרף הוא לא באמת נשרף יש פיוז בספק כוח שנשרף לי סבבה ויש לי ספק כוח של 500 וואט והשריפת הפיוז הייתה כתוצאה מנפילת מתח אני יודע איפה להחליף את הפיוז אבל מישהו יודע מה השם הספציפי של הפיוז לספק?? דרך אגב בדקתי אם המעגל לא נשרף והוא בסדר גמור רק תיתנו לי את השם של הפיוז שאני יקנה את הנכון ולא אחד חלש מדי או חזק מדי ומר הקוטר שלו????
-
- 1 תגובה
- 973 צפיות
-
-
חברה תגידו עם איזה כלי אתם משתמששים בשביל לעשות חור למוורר 120 אני ביררתי שלמקדחה אין כוסות כאלו גדולים לקידוח אז עם אתם משתמששים???? תודה
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
רציתי לדעת האם האורות במארזים הם חזקים ויפים או סתם גימיק מסריח....? אם האורות מכוונים לכיוון המסך הדק שלי - זה משפיע על הראייה במסך? מישהו ראה פעם במציאות ולא בתמונות את הסמוראי או איזשהוא ריידמקס?? הם יפים בלי אורות??? רציתי לקנות את הטרנספור מebay ב-55$ ובארץ זה עולה 500 ש"ח.. רציתי לדעת כמה יעלה לשלוח אותו משם עד אליי ואם לוקחים על זה מכס ובמיוחד אם זה משתלם???
-
- 3 תגובות
- 712 צפיות
-
-
אני צריך עזרה ממכם.... אני רוצה להכניס עוד מאוורר בחלק העליון של המארז ואמרו לי שאם אין לי שם חור אז צריך לקדוח, עכשיו איך בדיוק אני קודח ? אם יש לכם איזשהם מדריכים אז תתנו לי בבקשה
-
- 2 תגובות
- 581 צפיות
-
-
קניתי קתודה ורציתי לדעת עם אפשר שהיא תהבהב לפי המוזיקה שאני שם במחשב..לפי באס או משהו... ???
-
- 3 תגובות
- 765 צפיות
-
-
אני רוצה לדעת אם יש איזה שנאי מיוחד שיאפשר לחבר אליו רדיו דיסק של רכב בבית ומגבר וכל מה שקשור למערכת אודיו של רכב כמו שראיתי שיש בחנויות אביזרי רכב שם המערכות של האוטו מחוברות לחשמל רגיל כמו שיש בבית אם יש מאיפה להשיג דבר כזה אני רוצה לדעת מאיפה וכמה יעלה תודה מראש!!!
-
- 9 תגובות
- 787 צפיות
-
-
אני קונה את המארז הבא : http://tms.co.il/product/9205 ברצוני לבקש מערכת לדיים קטלנית לקטע של הזכוכית במארז ,וגם תאורה שתיפול מלמטה דוגמא למשהו לזכוכית דוגמא לאור שצריך ליפול מלמעלה http://tms.co.il/product/6468 אבל אני רוצה עם קטע של פלשים ברגע שאני מפעיל מוזיקה לדוגמא לפי הקצב דוגמא בסרטון הזה
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום רב, אני מתכוון להתחיל לעשות מודינג ובהתחלה אני מתכוון לצבוע את המארז שברשותי... אז הנה אני שולח לכם הודעה ורוצה לשאול אותכם איזה צבעים הכי מתאימים למארז הבא: אז מה דעתכם? איזה צבעים הכי מתאימים לכל חלק של המארז? נ.ב. בכוונה צימלתי בשחור לבן כדי שלא תדעו באיזה צבעים הוא צבוע כדי שתאמרו לפי דעתכם איזה צבעים הכי מתאימים לו... >..<"
-
- 1 תגובה
- 739 צפיות
-
-
שלום חברים ההורים שלי שיפצו את הבית ותוך כדי השיפוץ עשו להם נזק בחדר שינה הנזק הוא שאין חיבור כבלים לממיר הוט כרגע ואי אפשר להשחיל חוט חדש (נסתם בבטון) אני מחפש מוצר שיכול להעביר את האות אלחוטית אם קיים מוצר כזה (קוקסיאלי) תודה רבה , המרחק קליטה לא יותר מ 15 מטר (קירות באמצע) דירת קרקע
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכם, יש לי 2 שאלות אליכם אני משתמש בחיישן טמפרטורה DHT11 לקחתיח את ההקוד לבדיקת החיישן לפי מה שמופיע בדוגמא, ולקחתי קוד לביצוע טרמוסטט כלל בידקת שינוי מצב. 1. קוד לבדיקת החשיין int chk = DHT11.read(DHT11PIN); // read to check the sensor switch (chk) { case 0: Serial.println("OK"); break; case -1: Serial.println("Checksum error"); break; case -2: Serial.println("Time out error"); break; default: Serial.println("Unknown error"); break; } אם אני מעוניין ברגע שזה מחזיר שגיאה שיבצע בדיקה חוזרת של החיישן אני פשוט צריך להוריד את ה BREAK בסוף השורה? אם לא, איך אלי לעשות זאת ? 2. קוד לטרמוסטט עבור מצב חום ומצב קור. // ---- turn on or off damper in…
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום יש לי רסיבר SANSUI, דגם RZ5700 שנקנה בדיוטי פרי לפני 3 שנים. הרסיבר הפסיק לעבוד לפני חודש וחצי בצורה פתאומית ולא ברורה. מבחינת הרכיבים שלו לא נראה שיש בעיה כלשהיא (נשרף או משהו כזה) - חבר טכנאי בדק מהבחינה הזאת לעומק ולא מצא בעיה. הועלתה אפשרות שצריך לעשות reset למגבר, אך אין כפתור כזה במגבר. האם ישנן דרכים נוספות לבצע reset (באמצעות קומבינציית כפתורים או משהו כזה)? אולי הצעות אחרות לתיקון הבעיה? בתודה מראש טל
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מה קורה? תראו, אני, כמו הרבה אנשים פה, אוהב את האלקטרוניקה כתחביב, ושואף להתקדם בלימוד עצמי, אני דיי מבין באלקטרוניקה בסיסית+ (לא מיקרו בקרים ולוחות אורודיניו).. ---------------------------------------------- בעצם אני מחפש פרויקטים בסיסיים וכיפים כמו מייצבי מתח, ספקי כוח.. דברים סבבה כזה לבנות והם מאתגרים בצורה סבירה (אני יודע שבשביל הרוב פה זה כלווום, אבל כולם התחילו מ0..) אזזז בקיצור, אחרי כל הרקע הזה, הבקשה שלי היא פרויקטים שאתם חושבים שיתאימו לי.. אם אפשר לצרף לינקים, סקיצות וכל מידע אפשרי! תודה!!
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן נפל לידי GTX 9800 מפורק וחסרים ברגים בישביל הקירור , מישהו יודע איפה אפשר לקנות , חיפשתי ב EBAY ולצערי הרב לא מצאתי . תודה
-
- 12 תגובות
- 3k צפיות
-
-
טוב ,את הפעם האחרונה ששלחתי פה הודעה אני ממש לא זוכר ,זה היה מזמן.אני מקווה שהפורום נשאר איכותי כמו שהיה בעבר,את זה הוותיקים כנראה יודעים. בכל זאת לעיניינינו,יש לי כרטיס מסך ישן יחסית RADEON 9600XT ,וכמו שאתם יודעים הוא מאוד מאוד חלש למשחקים של היום.ואני רוצה לעשות לו אוברקלוק רציני. כרגע לי לי יחסית מספיק צלעות קירור שהוצאתי ממעבדים (פנטיום 3) וצ'יפסטים ישנים.אני רוצה לחתוך אותם בהתאם ולשים אותם על הזיכרונות של הכרטיס,ואם יתאפשר אז גם על ליבת הכרטיס. השאלות: עם מה אני חותך את הצלעות קירור כדי להתאים אותם לגודל של הזיכרונות? איך אני מדביק את הצלעות אל הזיכרונות והליבה? יש לי משחה טרמית ננוטרם בלו 2 אבל אני לא חוזב שהיא תעזור כי היא לא מדביקה. בכל מקרה אם תעזרו לי אני אשמח…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום... אני הייתי רוצה לצבוע את המאווררים שלי... כולם 80 מ"מ ... השאלה שלי היא איך אני מוציא את הפרופלור/מדחף.... מהמאוורר עצמו??..... בתודה אלעד
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
האם כל מה שאני צריך לעשות זה לשייף ולשייף? איזה גדל של דף שיוף צריך?והאם אני יכול לעשות את זה עם הידיים? תודה
-
- 1 תגובה
- 799 צפיות
-
-
לקחתי 2 לדים ממחשב ישן: ברצוני לחבר אחד מהם או שניהם למחשב שלי, השאלה שלי היא כזאת: האם אני יכול לחבר אותם כמו שהם ללוח האם או שאני אצטרך לחתוך את החוטים ולחבר אותם ישירות לספק ? תודה.
-
- 3 תגובות
- 803 צפיות
-
-
שלו םרב לכולם ! לאחר מספר חודשים שהייתי בלי גג, הסיפור המתומצת הוא נסיון לחתוך את גג המארז כדי לדחוף שם איזה מאוורר חמוד אך ללא הצלחה ( ככה זה כשאתה נעזר עם קאטר, בכל אופן זה עד שמצאתי תוכי ( הכלי היחידי שנמצא בבית שהכי טוב לחיתוך המארז ! ) בכל אופן לפני שבוע בערך אמא שלי הציעה לי שהיא תביא לי חתיכת אלומיניום ( יש בעבודה שלה גם מזגגיה ( שכחתי ת'שם של המקום שחותכים בו פלדה, אלומניומים כו ) הנה תמונה של המצב כיום : נ.ב הורדתי את השברים המוזרים האלה שנמצאים בסוף הגג במה אוכל לצבוע את החלק של האלומניום - גג המארז ?
-
- 2 תגובות
- 636 צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי 2 מחשבי כף יד ואני מעוניין לעשות איתם משהו למחשב (המחשבים דיי ישנים 2002) והם עובדים וכמובן טאץ. השאלה שלי העם אני יכול לעשות מין מוד למסך שהוא יראה לי נתונים של המחשב וכו? יום טוב ותודה, דניס.
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-