עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. מה אתם מציעים לי לעשות כי אני לא אוהב שדלת המארז שלי פתוחה

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by Tom22,

אהלן.. אני חדש בתחום אני לא מבין ממש חח רכשתי את הלדים האלו, כמובן שהם עדיין לא הגיעו.. לאיזה חיבור זה מתחבר ? זה אכן מתחבר לחיבור הזה ? תודה רבה לעוזרים.

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by MoSQuiTo,

איך אתם ממליצים לחבר מספר לדים? בטור או במקביל? ולמה? תודה

• 12 תגובות
    • 8.7k צפיות
  4. Started by OR22,

אהלן ! יש לי שאלות בקשר לדרמל (ולפי חיפוש עושה רושם שפה זה פורום דרמל ) אז ככה אני רוצה לקנות דרמל (לא משנה כרגע חברה ) השאלה שלי האם אפשר להרכיב תפסנית 1/4 לדרמל גם לזיופים למינהם ? אני יודע שהכלי שהכי יתאים לי זה המשחזת ציר פנאטומית אז קניתי כזאת אבל רבאק יש לה צריכת אוויר של 300+ ליטר לדקה לכל השואלים למינהם למה דרוש לי תפסנית יחסית גדולה , אז אני ממש רחוק מכל מה שקשור למודינג ככה שדיסקים קטנים מאוד ונירות לטש בגודל אצבע זה לא זה . תודה לעוזרים . אור

• 12 תגובות
    • 2.6k צפיות
  5. Started by aviaderi,

שלום לכולם, יש לי כרטיס (FireWire (IEEE 1934 ויש לי כבל שבצד אחד יש לו 4 פינים שמתחבר למצלמת וידאו דיגיטלית (DV) , ובצד השני 6 פינים שמתחבר לכרטיס. אני רוצה להשתמש בו כדי ללכוד תוכניות יש מהטלויזיה אבל אין לי חיבור כזה בטלויזיה. האם אפשרי להפוך את הצד שמתחבר למצלמה לפלאג RCA/BNC/RF/S-VIDEO או כל חיבור אחר? אם זה אפשרי בבקשה תסבירו לי איך, עדיף עם שרטוטים. תודה לכולם.

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by yakir1834,

היי לכולם יש באתר מדריך ריאובאס: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=80577.0 בניתי לפי המדריך, אבל חלק מהמתח נופל על המייצב והוא מוציא רק 9.8V במקסימום... יש דרך לפתור זאת, חוץ מלספק למעגל 15V?

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by shimon956,

שלום לכולם יש לי כנראה הצתברות של זיעה אחרי המון זמן בגלגלת של העכבר שלי ואני רוצה מאוד לפתוח את העכבר אבל אני לא רואה ברגים בו עכשיו ראיתי כול מיני מודים שעשו לעכבר שלי ובלי לפתוח אותו זה היה בלתי אפשרי לעשות המודים האלה עכשיו יש לי את העבר של microsoft intellimouse explorer 3 אם אינפרה +4 כפתורים

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by thedag,

שלום, אני רוצה לייצר PCB בשיטת TONER TRANSFER אבל הדפים שבהם משתמשים נגמרו לי.... (יצרתי בעבר הרבה לוחות כאלה) את הדפים הקודמים קניתי באיביי, אבל כרגע זה לא אפשרי, ואני מחפש לקנות כאלה בארץ.... מה השם שלהם בארץ ? וכמה עולה חבילה קטנה של זה?? עוד שאלה. אם אני בא לחנות פוטו, ומבקש מהם להדפיס בטונר עם דף שאני מביא להם(או שיש להם כזה), הם יכולים להדפיס לי את זה ? תודה.

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  9. שלום רב! נסעתי לא.אבן אלקטרוניקה וקניתי את כל המצריכים והם ניראים בידיוק אותו דבר כמו במדריך אלה כשהגעתי הביתה גילית שהרכיב אחד קצת שונה ממה שצויין במדריך וזהוא הקולט IR לצערי רק כשהגעתי הביתה שמת לב לבעיה כי יש לו רק 2 רגליים וככל הניראה זהו דגם אחר ממה שצריך :s05: ועוד משהו רציתי לדעת לפני שאני מלחים שהכול מחובר כראוי במקום: תודה רבה לכל העוזרים והמנסים האם זה מחובר טוב? מה לעשות בקשר לIR? חייבים להחליף או שגם זה מתאים?

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by Red-AnGel,

מחר יום גדול בשבילי מחר אני עושה חלון, צובע את המארז, מחורר את המארז לעוד פתחים של איוורור ומאווררים ועוד כמה דברים בקיצור אני צריך לפרק היום בלילה את כל המחשב עכשיו השאלה שלי מאיפה אני משיג משטח שלא מעביר חשמל סטטי כדי שאני אוכל לשים את הלוח אמא עליו למשך היום ? זה ממש חשוב תודה מראש נ.ב אני חושב שזה מתאים לפורום הזה כי זה מודינג

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. הנה התמונות עשיתי את בעזרת המולטיטול של WOLF תחכו כמה

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. במידה ואני הולך לטכנאי או מוכר הכי אהבל שיש... איך אני מסביר לו בדיוק מה אני צריך? אני צריך נגד משתנה, הוא יקבל 12V ויהיו לו 3 מצבים: 12V 5V OFF איך ניקראים הנגדים המישתנים האלו... ואם אפשר לקבל קישור למוצר בחנות אלקטרוניקה ברשת כמו אריהב... מודה לכם מאד... המשך חופש נעים

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by royiy,

שלום, יש לי מסך XEROX "23 הוא עובד ומציג תמונה 1-2 שניות ונכבה. פתחתי ואין קבלים מנופחים. אני חושש שהנורות נשרפו. מישהו יודע איפה קונים נורות? ואיך מחליפים? תודה

14. Started by Alex89,

אני צריך שיכלול בעיקר כניסה למיקרופון יותר מזה אני לא צריך. אם זה משנה יש לי את החלקים של הכניסה של מיקרופון ורמקול (לקחתי מאיזה מודם ישן) יש לי גם USB ממחשב ישן משם אני יכול לקחת את הצמה/כבלים. איך אני מחבר את כל זה?

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. אני רוצה לקדוח חורים בשביל מאווררים במארז אבל אין לי שום כלי מתאים. רק מקדחה כזו רגילה שאפשר לקדוח איתה בקיר ובעוד שלל דברים אולי גם מתכת או פח?אין לי שום כלי מלבד זה. יש דרך לעשות חורים למאוורר עם המקדחה שלי? תודה..

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. אוקיי, אז אני מתכוון לבנות מארז לNAS עם קיבולת ל12 דיסקים בעצמי (ואולי עוד כמה דברים).. עכשיו, אני יודע שאני יכול לקנות זכוכית (ב200 ש"ח למטר על 40 ס"מ) אצל בעל מקצוע קרוב לבית שהזכיר לי שהוא "לא זגג". אז, איפה אני קונה מתכת ועץ? ועוד יותר חשוב - איפה אני חותך אותם על פי מידות מדויקות? יש לי Jigsaw, אבל אני כרגע בדירה ואני לא מוצא את האפשרות לבנות מתקן שיחזיק פיסת עץ עבה כדי שאוכל לחתוך קו ישר. אז.. לאן לפנות? תודה מראש.

• 12 תגובות
    • 5.2k צפיות
  17. Started by tHe_MoDeR,

יש לי מסך LCD צבעוני בערך 3 אינץ ... יש לו 68 חיבורים אם מישהו יודע איך אני יכול לחבר אותו למחשב אם איזה חוטים ואם אפשר גם סרטוט אז תודה רבה !!!

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. תודה לכל מי שיעזור.. אסף.

• 12 תגובות
    • 841 צפיות
  19. Started by ori14,

שלום יש לי סאב שקיבלתי ממישהו, כנראה שבפנים יש כבל שהתנתק ובגלל זה הוא לא עובד (סאב עם מערכת הגברה בפנים). יש לו בפנים 3-4 קבלים בזרם של 50V ורשום גם 10000UF, ואני מעדיף שלא להתעסק בזה לפני שהם יפרקו. כמה זמן צריך לקחת להם לפרוק את הזרם?

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. Started by THE FOX,

בצד האחורי של המעגל מודפס יש המוני שאריות של חומר כתום כולשהו שמתפורר במגע.. איך נפטרים מכל הליכלוך הזה בביטחה?

• 12 תגובות
    • 6.4k צפיות
  21. תשמעו התחלתי עם מודינג לפני כשבועיים ונגנבתי מזה לגמרי והבנתי שאחד מהכלים הכי שימושיים במודינג הוא דרמל ואני שתודה לאל עוד יש לי קופת בר מצווה החלטתי לקנות דרמל ויש לי כמה שאלו: 1. וולף יספיק או שאני אני צריך מקורי 2. איפה אני יכול להשיג כזה אחד כזה וראשים בשבילו 3. אם יש המלצה לדגם אני יודה מאוד תודה!!! :-*

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. שלום. נחתו בזרועותיי שני ספקים ישנים ובכל אחד מהם יש מאוורר די שמור שעובד מצויין! שאלתי היא איך אני יכול להפוך את המאוורר של הספק למאוורר רגיל שאוכל לחברו ללוח אם או דרך הספק שלי כדי שיאוורר את המארז שלי. *לפי המדריך באתר (שקראתי, אגב.) אומרים לחתוך את שני הכבלים (אדום שחור) מהלוח של הספק ואז לחתוך את חיבור המולקס (חשמל) של הכונן דיסקטים וממנו להשאיר רק את החוט האדום והשחור ואז לחבר את שני הקצוות ביחד ולחבר ללוח אם. עכשיו חשבתי למה לא לקחת חיבור מולקס רגיל (HD, סידירום וכו") ובו מתוך החוטים צהוב-שחור-שחור-אדום לחבר את החוטים שחור ואדום למאוורר וזהו זה, כך גם יהיה לי חיבור ארוך יותר ואני גם יוכל לחבר אותו ישר מהספק שלי (דרך חיבור מולקס תואם כלשהוא) האם זה אפשרי? דרך א…

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by MightYaad,

חשבתי שאם מים מזוקקים לא מוליכים חשמל הם לא יעשו קצר ברכיבים נכון? אז יש סיכן בשילוב של הרכיבים עם המים המזוקקים?

• 12 תגובות
    • 999 צפיות
  24. בניתי מעגל ואני צריך לדעת איך מחשבים כמה נופל V על המעגל בסוף כלומר כמה V מוריד הנגד איך מחשבים זאת תודה מראש!!

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. האם זה יהיה בסדר להוריד לסידירום את הציפוי ולהחליף בפרספקס או שזה באמת מסוכן קרינת הלייזר ?(האזהרה מודבקת על כל סידירום)

• 12 תגובות
    • 3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.