עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by נועם עובד,

הי אני צריך לכטוב קוד שסורק לתוך מחרוזת ומוחק את הרווחים המיותרים דחוףףףףףףףףף

2. Started by שולמיתשולמית,

הי יש לי שאלה אני כותבת תוכנית ואני צריכה לקרוא קובץ מסוים עד סוף השורה שזה אומר שאני צריכה לבדוק מתי יש את התו אנטר כנראה, איך עושים כזה דבר?

3. Started by e.s,

בבקשה עליי להגיש את העבודה הזאת ואני לא כלכך מבין אם יש למישהו זמן אז תודה אני מודה לכם

• 1 תגובה
    • 699 צפיות
  4. Started by man with no name,

היי איך אני עושה נניח A - להוסיף כתובת כלשהי F - חיפוש כתובת Q - יציאה מהתכנית ?

• 3 תגובות
    • 760 צפיות
  5. Started by netalish,

משום למרות שאני עושה <include<conio.h אני מקבלת שגיאה על clrscr() מישהו מבין למה?

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  6. אהלן! אני רוצה לכתוב תכנית שתקלוט מספר שלם למשל 1234 ותבדוק את הזוגיות / אי-זוגיות של כל אחת מהספרות שמרכיבות את המספר. למשל כאן: 1 - אי זוגי 2 - זוגי 3 - אי זוגי 4 - זוגי כל מספר זוגי מבחינתי שווה 1+ נקודה וכל אי-זוגי 1- נקודה, לכן הניקוד של המספר 1234 הוא 0. יש רעיונות איך אני יכול לעבור סיפרה סיפרה? (אני לא יודע מראש את גודל המספר. זה יכול להיות 1234 וזה יכול להיות 983768903)

• 7 תגובות
    • 36.2k צפיות
  7. שלום! הפונקציה הבאה: אמורה להעתיק את המצביעים למבנים במטריצה שהוקצאה קודם ונשלחה לפונקציה //A function to fill the city with the person pointers in the following order: //Each col is for a different street and in the col the person pointers are inserted //in the order of their house number. 0 should be the value of empty elements. void FillMatrix(const Person *CityPersonArr[],Person *personArr[],int persons_count,int cols,int rows) לא מחזירה כלום. כאשר: Person - הוא טיפוס מסוג מבנה [] Person *personArr - מערך מצביעים למבנה מסוג Person שמגיע לפונקציה כשהוא ממויין בסדר עולה לפי שם הרחוב int persons_count - מספר האנשים הכולל ( מספר האיברים במערך המצביעים ל…

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by Dolmiti,

למה אני מקבל שגיאה בקוד המצורף תודה לעונים

• 2 תגובות
    • 3.3k צפיות
  9. Started by ronen062013,

#include "stdlib.h" int main() { int **p; p = (int**)malloc(3*sizeof(int*)); free(*p);//ok. but why? free(*p);//ok. but why? free(p);//ok. but why? free(p);// Run time error return 0; } לא מבין מדוע התכנית תקינה ורק בשורה האחרונה יש שגיאה בזמן ריצה ולא לפני כן. משהו בניהול הזיכרון הדינאמי שאני מפספס?

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  10. Started by Dolmiti,

בקטע קוד מוקצים 3 מערכי מספרים באופן דינאמי. גודלם לא ידוע מראש. בהנחה שיש מספרים בתוך בערכים- האם יש אפשרות להדפיס את תוכן המערכים בלולאה חדשה ללא שימוש ב-x? int **p=(int**)malloc(3*sizeof(int**)); for (i=0; i<3; i++) { x=rand()+1; p[i]=(int*) malloc(x*sizeof(int)); }

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by iz,

אחרי 5 שנים שלא נגעתי בשפת C הורדתי Dev c++ כתבתי סתם תוכנית בסיסית כדי לראות שהקומפיילר עובד אבל הוא מציג לי שגיאה שאני רשום void main ורק שאני רושם int main אפשר לקמפל את התוכנית מה ההבדל בינהם ? הנה דוגמא לתוכנית : #include<stdio.h> int main() { printf("Hello HW!"); } ושאני כותב תוכנית עם יותר פקודות ומשתנים התוכנית רצה גם עם void וגם עם int תודה על העזרה

• 7 תגובות
    • 7.3k צפיות
  12. Started by sharonp,

היי, ערב טוב השאלה: אני מתקשה בחלק של המפענח (האחרון). אני לא יודע איך ליצור את הנוסחא שתמיר תווים כמו התו האחרון בדוגמא שנתנו שהופך להיות x. כלומר, זה משהו בסגנון של: zz (Wi - 'a' - i) [?] + 'a' zz כאשר אני לא יודע איזה פעולה לעשות במקום של הסימן שאלה כך שזה יצא נכון. אפשר עזרה?

• 11 תגובות
    • 7.5k צפיות
  13. Started by sharonp,

היי, מישהו יודע לכוון אותי למאגר של אלגוריתמים למיון (למשל של מערכים) בשפת סי? למשל Bubble sort ושות'..

• 2 תגובות
    • 2.8k צפיות
  14. Started by sharonp,

צהריים טובים כחלק מתוכנית שאני צריך לכתוב באנליזה נומרית אני יוצר מערך בעל 20 מקומות, אותו אני רוצה לחלק ל 17 מערכים אחרים שמכילים 4 מקומות בצורה הבאה: מערך1 - איברים 0 -> 3 (כולל) מערך 2- איברים 1 -> 4 (כולל) מערך 3- איברים 2 -> 5 (כולל) . . . מערך 17- איברים 16 -> 19 (כולל) אחרי כן אני צריך לשלוח כל מערך (1 עד 17) לפונקציה שמקבלת אך ורק את המערך והגודל שלו (כלומר אם אני רוצה למספר את המערכים 1->17 ע"י כך שאני הופך אותם למערכים דו-מימדיים x[j] - אני לא יכול) איך עושים דבר כזה?

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by sharonp,

בוקר טוב! בשפת C אני כותב פונקציה שמקבלת מערך אחד ומחזירה מערך אחר (נקרא למערך y_p). אותו מערך אחר קיים גם בתכנית, והכוונה היא שכל פעם אני שולח אותו מהתכנית לפונקציה שמשנה את הערכים שלו ומחזירה חזרה. השאלה שלי היא בעצם, מספיק לי לכתוב בסוף הפונקציה return y_p וזה יחזיר את המערך או שצריך לכתוב משהו אחר? (עוד לא יצא לי להחזיר מערך מפונקציה) הקריאה: y_p=calc_f(t, y); בתוך הפונקציה הנקראת אני משנה פרטנית את האיברים של המערך y_p, וכותב בסוף הפונקציה return y_p ? * עוד אחת: אם K_3 מערך (דאבל), h מספר (דאבל) ו y_p מערך (דאבל) מותר לי לעשות את הכפל הבא והאיברים של y_p יגדלו פי h ויאוכסנו בתוך המערך K_3 ? K_3=h*y_p; עוד שאלה, אני רוצה לעשות משהו נחמד.. נגיד שאני מקבל מערך בגו…

• 18 תגובות
    • 10.8k צפיות
  16. Started by Dolmiti,

ניסיתי להבין את מבנה הזיכרון, ההצבעות והפלט אך ללא הצלחה. מישהו יוכל לעזור לי להסביר מה הקשר בין התכנית לפלט שלה? char *k[] = {"HOUSE", "FOR", "SHARE", "DEBUG"}; char **kk[] = {k+3, k+2, k+1, k}; char ***kkk=kk; int main() { printf("%s\n", **++kkk); printf("%s\n", *--*++kkk+3); printf("%s\n", *kkk[-2]+3); printf("%s\n", kkk[-1][-1]+1); return 0; } /*********** OUTPUT: SHARE SE UG OR **********/ פלט מהתכנית הזאת?

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  17. Started by ronen062013,

אם אופרטורים ++ ואפילו && קודמים ל || אז למה בתכנית הבאה הביטויים סביב && כלל לא רצים והתשובה מתקבלת רק מאגף שמאל של הביטוי הארוך? int i=2, j=2, k=2, m; m = ++i || ++j&&++k; printf("%d %d %d %d", i, j, k ,m); /*answer: 3 2 2 1 */

18. Started by sharonp,

היי, בוקר טוב ! :-* אני צריך קצת עזרה בלהבין את הבעיה שמצורפת, כלומר איך להתחיל אותה ומאיזו זווית בדיוק לגשת.. קצת קשה לי להבין איך לכתוב את הקוד שיקלוט קלט כל כך ארוך וידע להפריד בין הפקודות השונות. אפשר עזרה ככה בגדול? תודה לעוזרים ויום נעים

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by sharonp,

בוקר אור! זה עניין שאף פעם לא הבנתי כמו שצריך ותמיד נתקעתי בו - מצביעים חפשתי דוגמא, אם תמצאו אחד טובה יותר להתעסק איתה אני אשמח. void solveSqEq(double *x1, double *x2, double a, double b, double c) { double sqrt_delta = sqrt(b*b – 4*a*c); *x1 = (-b + sqrt_delta) / (2*a); *x2 = (-b – sqrt_delta) / (2*a); } זו למשל פונקצית עזר לתכנית שאמורה לפתור משוואות ריבועיות (לקוח מאיזה תירגול) אם נגיד נאתחל בפונקציית מיין x=7 אז נגיד שבמקום 2000 (אני מדמיין את זה בתור תיבה שיש לה מספר קיטלוג ובתוכה ה"סחורה" - הספרה 7) נמצא הערך של x -> 7 למה בפונקציית המיין אני שולח את x&? מה יקרה אם אשלח את x בלי סימן לפני? בפונקציה המצורפת, רשום x *. מה יקרה אם ארשום רק x ? ובגדול, x& …

• 3 תגובות
    • 2.3k צפיות
  20. Started by yaloner,

מה הדרך הפשוטה ביותר לקלוט מספר (int) מהמשתמש בשפת C?

21. Started by ronen062013,

#include <iostream> using namespace std; class c { public: int x,y; c& set(int xx,int yy) { x = xx; y=yy; return *this; } }; int main() { c c1,c2; c2 = c1.set(1,1); //איך סי2 מצליח לקבל מצביע ולמה זה העתקה ולא רפרנס? //c2 = &c1; //כאן יש שגיאה וזה מובן כי סי2 הוא לא מצביע c1.set(3,3); cout<<c2.x<<c2.y<<endl; //הוכחה שסי2 הוא העתק ולא רפרנס לסי1 return 0; } סי2 הוא מקבל את המצביע this למרות שסי2 לא מסוג מצביע. איך זה עובד ולמה זה מבצע העתקה ולא רפרנס לסי1?

• 8 תגובות
    • 2.5k צפיות
  22. Started by AvlK,

אני מצרף תמונה של התרגיל ושל הקומפיילר כשהוא מסמן את השורה הבעייתית (כנראה). הקוד: int main (void) { int num1,num2,num3,sum; sum = (1+(num1*2)+(num2*3)+(num3*4)); printf("please enter 3 numbers:"); scanf("%d%d%d",&num1,&num2,&num3); scanf("%d",∑); printf("| 1| 2| 3| 4|\n"); printf("| %d| %d| %d| %d|\n",(num1*1),(num1*2),(num1*3),(num1*4)); printf("| %d| %d| %d| %d|\n",(num2*1),(num2*2),(num2*3),(num2*4)); …

• 2 תגובות
    • 836 צפיות
  23. אני כותב תוכנית בשפת C. אסור לי להשתמש בחילוק כפל או אחוז וגם לא ב POW וכדו... חילוק פחות או יותר הבנתי איך מבצעים, אבל אם נגיד יש לי לתת שארית למישהו יש מושג ? למשל 3\8 התוצאה היא 2 עם שארית שהיא 2, איך מגיעים לשארית ? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 2.9k צפיות
  24. Started by roy132,

שלום לכולם בימים האחרונים התחלתי ללמוד שפת c מהספר "ללמוד c" של יואב נתיב. ובזמנו כשהיתי בתיכון למדתי java אך אני משתמש בתוכנה חדשה בשם visual studio 2015 שאין לי בה כול כך נסיון ואני לומד מימנה תוך כדי בקיצור אני מנסה להריץ תוכנית היוב כתב אך היא עושה לי בעיות. התוכנית היא : #include<stdio.h> #include<malloc.h> void main() { char ch, let; ch = getchar(); flushall(); let = getchar(); putchar(let); putchar(ch); } אני מריץ את התוכנית בלי debugging והתוכנית רצה יפה אך ברגע שאני מכנית את התו הראשון למשל "o" התוכנית מסתיימת והוא מדפיס לי את התו o וזהוא לא נותן לי להקליד את התו השני כאילו מתאלם מימנו

• 3 תגובות
    • 3.3k צפיות
  25. Started by Dolmiti,

האם השורות בקוד להלן חוקיות? int arr[] = {1,1,3}; int *p = arr; p+=10; /*האם חוקי*/ arr[-1]; /*האם חוקי*/ printf("%p", arr[-1]); /*האם חוקי*/

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.