עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by bigimot,

אני מניח שכולכם מכירים את האתר - www.100fm.co.il באתר יש פונקציה נורא נחמדה בפלאש שבה אפשר להאזין לשירים , לשמוע PLAYLIST וכו' . אני נורא אהבתי את זה , ורציתי לעשות משהו דומה , רק הרבה יותר רציני , בו יהיה מבחר שירים הרבה יותר גדול , אפשרות לPLAYLIST ארוך יותר [ נניח עד 20-30 שירים .. ] , יותר אפשרויות וכו' . מה הבעיה ? אני לא מענויין לבנות את זה בפלאש , ולכן אני פונה אליכם באיזה שפה אני יכול להכין את זה , ואם יש כמה אפשרויות [ ואני מאמין שיהיה ] אשמח לדעת מה הפשוטה יותר או אם הם דומות אז אשמח אם תגידו את ההבדלים או חיסרון / יתרון בכול שיטה . אני לא ידוע אם זה פרוייקט מסובך מבחינה טכנית , כי את העיצוב והכול אני יארגן כבר , ולכן אני מקווה שזה לא יהיה קשה , וגם אחד שלא…

• 0 תגובות
    • 718 צפיות
  2. Started by Grihan,

אני מנסה לכתוב סקריפט על VMS VAX (קובץ COM) שפעל בערך ככה: קרא קלט מקובץ קלט צור קובץ COM נוסף עם תוכן הקלט עשה לקובץ שנכתב SUBMIT ל BATCH QUEUE חכה עד שהקובץ יסיים לרוץ (בדיקה ע"י F$GETQUI) עשה משהו עם הפלט שהקובץ יצר עבור לקלט הבא... הבעיה היא שנראה כאילו הJOB שנוצר תקוע בתור ולא מסיים (מתחיל?) לרוץ עד שאני קוטע את הסקריפט. יש למישהו עצה מה אני עושה לא נכון, או לפחות הפניה למקום שאפשר לשאול?

• 0 תגובות
    • 824 צפיות
  3. Started by oded900,

שלום אני מעוניין לילמוד PHP כנראה בקורס ולפני כן החלטתי להתייעץ לגביי כדאיות הקורסים הנ"ל בארץ. הבנתי שPHP זה לא שפה ש"כובשת" את שוק העבודה בארץ ולא נמצאת בזרם המוביל, אבל בכל זאת מה רמת הלימוד של המכללות השונות בארץ... האם הקורסים כאן באמת מלמדים משהו שאי אפשר ללמוד לבד, מי שיש לו ניסיון עם מכללה מסוימת אשמח אם יפנה אלי אפילו בפרטי. חשוב לי להיות בטוח שאני באמת ילמד משהו מקרוס כזה ולא יצא עם סתם כאבי ראש מיותרים. תודה.

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by 8us.co.il,

‬mycomp.biz

• 0 תגובות
    • 845 צפיות
  5. Started by alonn24,

לא בדיוק שפת תכנות אבל אני ינסה כאן את מזלי... אני מנסה לכתוב לקובץ לולאת For כך- ( for /f "tokens=1* delims=\" %a in ("%TDIR%") do ( echo %b ) > b.bat ונרשמת ההודעה do was unexpected at this time וזה בגלל שאני פותח סוגריים בdo וזה הכרחי בשבילי כי אני עושה הרבה פעולות בתוך הסוגריים... והשאלה שלי זה איך אני באמת כותב את זה? יש איזה סינטקס מיוחד? עזרתכם, תודה!

• 0 תגובות
    • 939 צפיות
  6. Started by Jaman,

אני צריך עזרה במציאת פרוייקט שאוכל לבנות. בעקרון אני רוצה לבנות משחק מקורי בסגנון כזה: http://www.armorgames.com/games/squares2.html זאת אומרת משחק פשוט מבחינה גראפית (אני לא צייר), ודי פשוט לעשותו, אך הוא חייב ליהיות מקורי (עשיתי כבר סנייק לפני שנה). אני צריך איזהשהו גרעין של רעיון למשחק מקורי, משהו שאוכל להמשיך לפתח בעצמי. חשוב להדגיש אני לא רוצה לעשות פרויקט גדול ומורכב מידי (ובלי AI), רק משחק קטן כדי שאתנסה בתכנות עם גראפיקה.

• 0 תגובות
    • 532 צפיות
  7. Started by bdoron,

אני מנסה להציב גודל חלון 0 בשביל שלא יראו אותו.. שהוא יהיה פשוט פס דק! ואני לא מצליח משום מה שאני מציב אפס גודל החלון הוא לעולם לא אפס אלא כמעט חצי סנטימטר למה זה ? למה גובה אפס בחלון הוא לא אפס זה הxaml <Window xmlns:Monopoly="clr-namespace:Monopoly" x:Class="Monopoly.View.Window1" BorderThickness="0" xmlns="http://schemas.microsoft.com/winfx/2006/xaml/presentation" xmlns:x="http://schemas.microsoft.com/winfx/2006/xaml" AllowsTransparency="True" Background="White" WindowStyle="None" ShowActivated="False" Title="Window1" Height="0" Width="400" Loaded="Initwindow" Foreground="{x:Null}" ShowInTaskbar="False"> &lt…

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. היי. שלפתי מקבצי לוג גדולים מאוד של שרת מסויים נתונים רלוונטים ויצרתי לי עם סקריפט BASH כמה עשרות קבצי CSV (טקסט מופרד בטאבים) שדחיפתם לאקסל לא *אמורה* להיות בעייתית. בסופו של דבר אני צריך ליצור קובץ אקסל עם מאקרו כך שבלחיצת כפתור אני מייבא את קבצי הטקסט הללו ומציג גרפים בחתכים שונים. עם בניית הגרפים עצמם בVBA אני אסתדר. אני משום-מה מסתבך ממש עם ייבוא קבצי הטקסט לאקסל. חשבתי על משהו בסגנון הזה: dim myPath as String myPath = "C:\blabalablablab\bla with Application.FileSearch .newSearch .LookIn = myPath .SearchSubFolders=False .FileType=msoFileTypeAllFiles If .Execute() > 0 then 'files found MsgBox "there were "&.foundFiles.count&" files found." …

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  9. למתחילים ללא רקע בתכנות עדיף ספר באנגלית פשוט ראיתי באמזון ספרים. הספר שקניתי היה לא פשוט לי להבנה בשלב כלשהו אז כרגע אני מחפש דרכים אחרות... אשמח מאוד לעזרה בלדעת תודה

• 0 תגובות
    • 946 צפיות
  10. Started by Nahum2,

יש לי 2 מערכות שצריכות לדבר בינהן ב WCF הר"צ שלי החליט שכל מערכת תהיה שרת והמערכת השניה תהיה הלקוח שלה. אני חושב שהעיצוב בעייתי ויוצר תלות מעגלית.2 מקומות בהם מוגדרת התקשורת. וכו. ואני מאמין שצריך להשתמש ב SERVERCALLBACK. הר"צ שלי מתקשה להבין את הטיעון. האם מישהו יכול לעזור לי לתאר מה החסרונות במערכת עם שרתים?

• 0 תגובות
    • 769 צפיות
  11. Started by orninyo,

שלום יצרתי סידרה של כפתורים בפלאש אשר מסודרים בצורה מסויימת ויוצרים לדוגמא צורת מעגל. איך אפשר להכניס אותם לhtml בתור פקודת button בטופס form כך שהעיצוב (המעגל) ישאר כמו שהוא ? האם יש שיטה מסויימת לשמור על המיקום שנשמר לכל כפתור בעת העיצוב בפלאש? והאם הכפתור ישמור על אפקט הלחיצה שיצרתי לו בפלאש ? תודה.

• 0 תגובות
    • 857 צפיות
  12. אני מייצר DLL של MATLAB אבל הוא מתרסק ב-INIT כל פעם. לא מצליח להרים את ה-MCR, ניסיתי לשנות PATH, עם ובלי קובץ CTF, כ-DOT NET וגם כ- COM , הוא פשוט לא מצליח לאתחל את סביבת הריצה שלו ... מישהו נתקל בזה ? תודה.

13. 🎓 רוצים ללמוד לתכנת בפייתון – אבל לא יודעים מאיפה להתחיל? 🎥 בנינו קורס וידאו חינמי לחלוטין בעברית, שמתאים בדיוק למי שמתחיל מאפס. כל נושא מוסבר בצורה ברורה, עם דוגמאות פרקטיות ותרגולים בכל שלב. 🧠 אין צורך בניסיון קודם בתכנות! 🛠️ מה תלמדו בקורס? ✅ איך מתקינים סביבות עבודה ✅ מה זה משתנים, תנאים, לולאות ופונקציות ✅ איך לבנות פרויקטים קטנים ומשחקים ✅ ואיך לכתוב קוד שגם עובד – וגם כיף ללמוד איתו! 💬 נשמח מאוד לשמוע מה אתם חושבים, לקבל פידבק, וכמובן – אם אהבתם, שתפו עם חברים 🙏 📺 הנה הפלייליסט המלא ביוטיוב: 🔗 https://www.youtube.com/playlist?list=PLAZySbvwyezaJvx3zCugbk57jaaaFeGvR

• 0 תגובות
    • 3.9k צפיות
  14. Started by טוסטר,

לפני כמה ימים התחיל הדבר הזה... אני עושה Rebuild Solution והקומפיילר פשוט נתקע על Linking.... שום דבר לא עוזר חוץ מ ALT+CTRL+DEL וסגירה אגרסיבית של הקומפיילר. לאחר מכן תקיית הדיבאג שנוצרה בלתי ניתנת למחיקה עד שאני עושה RESTART למחשב... זה לא קורה בכל Rebuild שאני עושה אלא רק "כשמתחשק" לקומפיילר. אחרי שזה קורה אני חייב ריסטרט בשביל לקמפל שוב למישהו יש הסבר לתופעה? [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. הקוד אמור להוסיף את הנתונים מטופס ההרשמה אל מסד הנתונים. אך הנתונים אינם מתווספים. לא מצאתי בעיה בחיבור או בהפעלה עצמה. אני מריץ VISTA ULTIMATE (IIS7). כמובן במחשבים בביה"ס זה דווקא כן פעל - על XP PRO (IIS6). הרצתי גם על פיירפוקס וגם על IE8 וזה לא פעל. הבעיה הראשונה היא שבפיירפוקס אחרי שאני מגיש את הטופס מופיעה לי שגיאה בלי נתוני שגיאה רק הפנייה לאתר אחר המסביר על IIS7. ושאני מריץ בIE8 לא מראה לי בכלל את הקובץ ASP ולא כלום. הבעיה השניה שהנתונים אינם מתווספים למסד נתונים. הנה הקוד של הHTML: [pre] <html dir="rtl"> <head> <title>טופס הרשמה</title> </head> <body> <form name="AddUserForm" action="[url]http://127.0.0.1/Website_Project/ASP…

• 0 תגובות
    • 638 צפיות
  16. Started by speed42,

שלום חברים, האם יש כאן מישהוא שמקרה יצא לו להתנסות עם תכנות משחקים ב ל KINECT? באיזה נושאים דרוש ידע כדי לפתח משהוא ברמה בסיסית? תודה.

• 0 תגובות
    • 893 צפיות
  17. Started by GangstaRap,

שלום! אני חדש כאן! אני לא בטוח שזה ממש קשור לכאן אבל בכל זאת זה סוג של תיכנות... ;D אני מחפש עזרה\מדריך\הכוונה בכתיבת סקריפטים ל-AviSynth... עשיתי קצת חיפושים ומצאתי עזרה רק באנגלית, אז אם תוכלו לתת לי איזה קישור להדרכה בעברית אני אודה לכם מאוד! תודה רבה לכל מי שעוזר!

• 0 תגובות
    • 826 צפיות
  18. Started by saarshai,

היכן ניתן למצוא מהנדסי PHP, CSS וכיוצא באלו... שגם בקיאים בטכנולוגיות פלאש מתקדמות? והאם יש כאן כאלו?

• 0 תגובות
    • 616 צפיות
  19. Started by liran2003,

אני מקווה שההודעה הזאת שייכת לפה. שמתי לב, שיש אתרים בגוגל שיש להם, מתחת לקישור הרגיל, קישורי משנה, כמו תפריט כזה (מצ"ב סקרין שוט). רציתי לדעת איך עושים את זה? האם זה בתשלום? תודה מראש. [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 620 צפיות
  20. Started by yoav1000,

אני התחלתי ללמוד שימוש בGUI וגרפיקה בJAVA (עד עכשיו זה היה עבודה עם הקונסול בלבד) כתבתי תוכנית שאמורה להציג בcanvas משפט.משום מה אם אני מקמפל את התוכנה ומריץ אותה המשפט יופיע ואם אני סוגר ופותח ישר אחרי את התוכנה שוב המשפט לא יופיע אבל אם אני מחכה כמה דקות המשפט יופיע שוב.אני אשמח אם מישהו יוכל להגיד לי איפה הטעות וכיצד לתקן זאת. קוד התוכנה: /* * To change this template, choose Tools | Templates * and open the template in the editor. */ package test; import java.awt.*; import java.awt.event.*; public class NewClass { private static Label l=new Label("event chk",Label.CENTER); public static void main(String[] args) { Frame f=new Frame("event chk"); Canva…

• 0 תגובות
    • 679 צפיות
  21. Started by Zeev86,

אהלן. אני מעוניין לשים 2 Listviews, הראשון בחלקו העליון של המסך, שיהווה לי בחירת קטגוריות של רשימות, ובכל שאר המסך למקם Listview נוסף עם רשימה של כל קטגוריה. הבעיה נוצרת כשאני מגדיר dock של האוביקט הראשון Top והשני אני מגדיר Fill. האוביקט השני מתמקם לכל המסך כך שחלקו העליון מוסתר על ידי האוביקט העליון. איך אני מגדיר שהdock של Listview שמוגדר עם כ-fill לא יתחיל מ0 של ציר ה-Y אלא 100 למשל, מתחת לאוביקט עם Dock שמוגדר על Top.

• 0 תגובות
    • 758 צפיות
  22. Started by Aviv C,

אני מחפש שרת איחסון PHP חינמי שמאפשר להשתמש בפונקציות לפתיחת קובץ כמו fopen() ו- gzfile(). יש למישהו אחד כזה?

• 0 תגובות
    • 573 צפיות
  23. Started by Sarlula,

מהו תכנות WEB? מהן הנושאים הנלמדים במסגרת המקצוע? באיזה שפות תכנות נעזרים? יום טוב, רוי.

• 0 תגובות
    • 597 צפיות
  24. Started by metalowcom,

שלום, איזה מצפין PHP הכי טוב כמו PHPGuarder וכדומה. קוראים לזה באנגלית PHP Encoder יש עוד כמו Ioncube וכדומה.

• 0 תגובות
    • 979 צפיות
  25. Started by Niseg,

אני עובד כרגע על מחשבון נזק למשחק מסויים . המחשבון ממומש ב JS והוא קורא את כל החפצים ישירות מקבצים של המשחק שנמצאים על השרת . הבעיות שיש לי כרגע הם בעיקר של עיצוב ה GUI . אני גם מתכנן להפוך את הקוד ליותר מודולרי . הנה מה שיש לי עכשיו עם שילוב שיריון נפוץ במשחק מול נשק פופולארי . זה יכול לקחת כמה שניות אבל הhost הזה דוחס תעבורה http://niseg.0adz.com/dmgcalc/dmg_calc_itm.html?hash2=AAMkSAyBxSAwGAzi אני משתמש בעיקר בselect במימוש של combo box . לא מזמן הוספתי לטבלה של השריון עוד עמודות אם קצת אינפורמציה על כל בחירה. לפי דעתי די קל לעבוד עם מה שיש לי עכשיו רק שזה עמוס ומכוער . אני חושב אולי להחביא חלק מה select חלק מהזמן. גם הoutput של המחשבון לא הכי נוח. זה מוציא טבלה ש…

• 0 תגובות
    • 715 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.