עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. היי, אני טרי מאוד בכל הקשור לSQL ,WORDPRESS, תכנות אתרים ובתכנות בכלל. ככה שאם אני מפספס משהו פשוט לכאורה, אז יש לומר לי בעדינות כי באמת שאין לי מושג מספק. (אני לומד לבד דבר דבר מכל פיתוח קטן שאני עושה לשם הניסיון, כך שאני לא באמת שוחה בכל הידע הזה ויש לי חורים גדולים.) הסיפור הוא שבהתחלה רציתי לבנות מעך של "משתמשים" ("חשבונות") בSQL לטובת מערכת WEB כך שכל חשבון יכיל ערכים מסוימים שיוצגו על גביה בעמוד אחר בהמשך. כשהתחלתי לבצע אז בחרתי במערכת הניהול של WORDPRESS סתם כי זה עושה חצי עבודה ועוד ברמה גבוה. גיליתי שכבר קיימת בתוכה מערכת משתמשים מבוססת SQL (בעבור הבלוגים שמוצעים שם). במקום להתחיל מ0 חשבתי פשוט "להסב" את המערכת הקיימת בW…

• 1 תגובה
    • 742 צפיות
  2. שלום! נתבקשנו לבצע את המטלה הבאה: כתבו פונקציה שמקבלת מחרוזת ויוצרת מחרוזת חדשה חסרת תווים שהם ספרה או רווח. התוכנית תדפיס את המחרוזת חדשה. דוגמת הרצה: Enter string: 123Students You’ve entered: 123Students New string: Students [U]הנחיות:[/U] אין להשתמש בפונקציות ספריה מ-string.h לפיתרון הבעיה. אסור לשנות את המחרוזת ! עליכם להשתמש במצביעים ולא באינדקסים! אז המשימה אומנם לא הייתה קשה מידי והתוכנית רצה בסדר גמור, מה שכן אני לא בטוח אם ביצעתי נכון את המטלה, שימוש בפוינטרים במקום באינדקסים ואשמח אם תציצו על הקוד ותומרו אם צריך לשנות והיכן על מנת שזה יהיה עם פוינטרים במקום עם אינדקסים. #include<string.h> #define N 20 void newstring(char str[],int len); void mai…

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. Started by Mike-,

שלום לכולם, אני צריך לייצר מספר אקראי בעזרת הפונקציה random שבספרייה stdlib. משום מה כל הזמן הפונקציה מחזירה 0. איך בדיוק משתמשים בה ? בתודה מראש, מייק.

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. שלום, לא מזמן למדנו מערך דינאמי הכי פשוט על MALLOC FREE REALLOC. עכשיו עלי לממש מחסנית בעזרת מערך דינאמי. כאשר אני משתמש ב realloc בשביל להגדיל את המערך הכל עובד יופי, האיבר האחרון נכנס לסוף או ל TOP של מחסנית. עכשיו סביר להניח שעם אני אממש POP על ידי realloc ואתן לו גדול של מערך-1 האיבר האחרון ילך בדיוק כמו כמו במחסנית. השאלה היא מה יקרה לאותו תא ש"נאבד" האם הזכרון שלו יתפנה? או שעדיף לעתיק את כל המערך למערך חדש פחות האיבר האחרון לשחרר את המערך המקורי, להקצות לו מקום באחד פחות ולהתעיק מהעותק למקורי? מצטער על השאלה לא מצאתי תשובה ב MANUAL של REALLOC. תודה רבה מראש.

• 16 תגובות
    • 6.2k צפיות
  5. Started by netalish,

שלום לכולם, אשמח לעזרתכם, אני כותבת פונקציה שמקבלת מחרוזת(str) ומחסן מחרוזת (storage), ואני רוצה שתמצא לי את המחרוזת האחרונה(שנכנסה אחרונה למחסן) במחסן שלא מכילה את str. אני משתמשת בפונקצייה strstr אבל בכל קלט היא מחזירה לי NULL. מצורפת הפונקצייה אודה על כל עזרה // finds the last line entered to storage the dosent contains str and prints it if found // if didnt find then prints an error message bool lastLineWithNoStr(char **storage,int size, int nextLine,char *str) { int i=0; bool strNFound=FALSE; char * g; while(i<size && strNFound==FALSE) { g=strstr(str,storage[(nextLine-i-1)%size]); //g=strstr("bbcb","bc"); if(g==NULL) //if(…

• 2 תגובות
    • 2.5k צפיות
  6. Started by master whilee,

אני בונה כל מיני מעגלים באלקטרוניקה, שמתחברים למחשב דרך הLPT. אני בונה תוכנות ששולטות עליהם בשפת C, עם הקומפיילר של Borland לDOS שנקרא Turbo C++. אם בונים תוכנות ששולחות מידע לפורט, על ידי הפקודה outportb בWIN98, אין כל בעיה, אבל בXP, לא ניתן לגשת לפורטים באופן עצמאי. השאלה שלי היא האם יש דרך בה ניתן בכל זאת לגשת לפורט של הLPT כתובת 0x378, דרך הXP. תודה רבה מראש. בטעות שמתי את הת'רד בפורום הלא נכון. התכוונתי לשים אותו בפורום אלקטרוניקה ומודינג... אבקש להעביר אותו לשם

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  7. יש לי שאלה בקשר לשימוש בקבצי הרצה דיאנמים ביושמי Gadget Sidebar . איך אני מריץ ? ומאיזה קובץ ? Settings.HTML ? האם אני יכול להשתמש בVBS בקבצי HTML של הGadget ?

• 0 תגובות
    • 883 צפיות
  8. שאלה למי שמכיר כמובן, איך אפשר (בעזרת רקורסיה) להגיע לכל הקומבינציות במערך? הנה שאלה לדוגמה שהייתה לי: בהנתן מערך, כתוב שיטה שמקבלת מערך, ומחזירה אמת אם כפל של קבוצה כלשהי במערך תוכל להיות שווה לקבוצה הנגדית במערך (לא בטוח בניסוח, אבל יש דוגמה) או שקר אם לא. נניח המערך הוא 3,4,6,8 6 * 4 = 3 * 8 ולכן אמת. ואילו הכנסת המערך 1,2,3,4 לשיטה יוציא שקר. כיוון שאין קומבינציה כזו. האלגוריתם שחשבתי עליו: 1. מעבר על המערך והכפלת כל הערכים ומציאת הסכום. 2. הכפלת כל מני קומבינציות בצורה רקורסיבית וכל פעם העלאה שלהם בריבוע והשוואה לערך שיצרנו ב-1. 3. אם נמצאה קבוצה כלשהי ששווה לערך של 1, מוציאים אמת, שקר אם לא נמצאה... הייתי רוצה לקבל עזרה, איך להגיע לכל הקומבינציות של הערכים בצורה רק…

• 29 תגובות
    • 4.8k צפיות
  9. Started by ביצה,

אהלן! בחרתי במגמת אלקטרוניקה במקום מחשבים משמע אני ילמד שפת תכנות C ולא JAVA. השאלה, היא האם היום שפת C שימושית יותר או פחות, או אותו דבר כמו שפת JAVA. עוד שאלה: שווה להשיקע בללמוד שפת C? או שזה חרטה כי יש שפות אחרות כמו JAVA שיותר שימושיות וכדאי להשקיע בהם יותר. תודה לעונים!

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. Started by bdoron,

יש לי כמה רעיונות בראש שאני רוצה לדעת איך מיישמים אותן 1. הייתי רוצה לדעת אם אני לוחץ על לחצן submit אם אני יכול לבטל את המעבר לדף הבא במידה והנתונים שהקיש אינם נכונים בDB 2. הייתי רוצה לדעת בנוסף האם אני יכול ליצור דף ASP שבלחיצן כפתור אני לוקח את הסיסמה והשם משתמש בודק בDB אם קיימים ואם כן בהתאם להרשאה הם מופנים לדף מסויים זאת אומרת שאני למשל כמנהל הגיע לדף x ועובד יגיע לדף y אם כן איך אני יכול לבצע את זה... הכי חשוב לי כרגע שחפשתי באינטרנט זה איך אני עושה שאני לוחץ על לחצן הדף שולח לשרת את הנתונים שאני מחפש ומחזיר תשובה בהתאם לתשובה אני רוצה לעבור לאיזה דף שאני בוחר איך אני עושה את זה ?

• 1 תגובה
    • 817 צפיות
  11. אני רוצה לקחת כל קובץ שבא לי ולשנות לו את הENCODING לUTF-8. בזמן ריצה כמובן. מישהו יודע איך עושים את זה? כי ניסיתי סתם לקרוא את הקובץ ואז שוב לכתוב אותו וזה הפך לי את כל התוכן שלו לריבועים. רק הספרות נישארו בסדר. ניסיתי לעשות את זה ככה: File.WriteAllText(filePath, File.ReadAllText(filePath), Encoding.UTF-8);

• 1 תגובה
    • 865 צפיות
  12. Started by dj shay 30010,

אני רשום באתר מסוים וכל מה שאני רוצה לשנות נמצא בקובץ PHP באתר. אך אני יכול לשנות את הנתונים שיש בקובץ באתר (ניתן לעשות upload לקוצץ ולשנות אותו ???) תנו לי כל דרך או משהו פלייייייייז

• 0 תגובות
    • 834 צפיות
  13. Started by Rapi,

אני לומד עכשיו JAVA מספר (מתכנת C במקור), ורשום בו שאחרי שמגדירים STRING אז אי אפשר לשנות את תוכנו. בניסיונות שעשיתי (בeclipse אם זה משנה), הצלחתי ללא בעיה. מישהו יודע אולי למה הם התכוונו?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by IlanF,

אני רוצה לשנות את העיצוב של div לפי גובה החלון וגובה טבלה מסויימת. אם גובה הטבלה > גובה החלון, אז יהיה עיצוב מסויים, אחרת יהיה העיצוב שנקבע בקובץ העיצוב. ניסיתי לעשות את זה עם javascript, מצאתי קוד שבודק גובה ורוחב של החלון וניסיתי ליישם את זה.. לא ממש הצלחתי. זה הקוד שלי: if( typeof( window.innerWidth ) == 'number' ) { //Non-IE myWidth = window.innerWidth; myHeight = window.innerHeight; } else if( document.documentElement && ( document.documentElement.clientWidth || document.documentElement.clientHeight ) ) { //IE 6+ in 'standards compliant mode' myWidth = document.documentElement.clientWidth; myHeight = document.documentElement.clientHeight;…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by ניר.,

מישהו יודע כיצד ניתן לשנות את גודל הגופן ב-Eclipse שכך לדוגמא שהקוד יהיה בגודל 10 והתיעוד בגודל 12 ?

• 1 תגובה
    • 7.8k צפיות
  16. Started by skywalker131,

document.getElementById('mnu').style.fontsize="4"; אני לא יודע בדיוק איך כותבים את זה נכון ואני לא מוצא דוגמה שתוכל לעזור לי ב-W3..... תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  17. שלום, אני מנסה לקבל מהמשתמש סטרינג. במידה והוא מכניס משפט גדול מהגודל שהוקצה למשתנה, אני מנסה לבצע את הפעולה הבאה: p = (char *) realloc (p,sizeof(char)*strlen(gets(arr))); כל התוכנית: #include<stdio.h>#include<conio.h> #include<string.h> #include<alloc.h> #include<stdlib.h> main(){ int i; char arr[] = "aaaaa",*p=arr; puts(arr); p = (char *) realloc (p,sizeof(char)*strlen(gets(arr))); puts(arr); } האם זה באמת מגדיל לי אותו ללא דריסת זכרון? תודה מראש.

18. Started by rubiliani,

שלום, אני רוצה ל"עברת" את הכותרת של הDataGrid שלי מהכותרת שהוא מקבל מהDataBase. הצלחתי לעדכן בעקרון, אבל רק בשאילתה הראשונה. אבל הבעיה מתחילה כשאני מריץ שאילתה חדשה השדות של הדאטהבייס חוזרים בנוסף לשדות ה"מעוברתות" (בשדות ששיניתי לפני זה מופיעים אחרי הרצת השאילתה השניה ערכי NULL). איך אפשר לסדר את זה שהכותרת החדשות יתפסו את מקומן של השדות מהDB??.. תודה רבה!!..

• 2 תגובות
    • 678 צפיות
  19. Started by johnynardi,

שלום לכולם , ושבוע טוב... רשמתי תוכנית שקולטת מספר ואז מדפיסה * במיקום שלו במטריצה רציתי לשאול האם יש דרך לקלוט מספר עוד מספר ולהדפיס אותו , מבלי להדפיס מחדש את כל הלוח? scanf("%d",&num); for (i=0 ; i<=100 ; i++) { if (i%10 == 0) { for(j=1 ; j<=10 ; j++) { if (bord[i][j] == num) { printf(" * " , bord[i][j]); count++; } else { printf(" " , bord[i][j]); } } printf("\n"); } }

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. שלום לכולם, יצרתי תוכנת מנהל הורדות, סגנון Dap וGetright, ושאלתי היא האם אני יכול לעשות כמו שבkazza של Down.co.il שבעת התקנת הקאזזה משתנה האתר בית, לאתר של Down.co.il ? בפשטות, איך אפשר לשנות דף בית של משתמש שמתקין את התוכנה?

• 1 תגובה
    • 535 צפיות
  21. Started by skywalker13,

כשמסתכלים במקור הדף בפיירפוקס זה מהודר מאוד יפה ונוח בצבעים והכל. ומאוד נוח לעבוד כך. אבל זה חסום ואי אפשר לעשות שם שינויים ואז לעשות שמירה והכל כמו שעושים שאקספלורר אם ה-notepad. האם יש אפשרות כלשהי לבטל את החסימה הזאת?

22. Started by HeaT-SinK,

יש לי קוד JS שמאמת מילוי נתונים בטופס. אם מנסים לשלוח את הטופס זה מקפיץ חלון שגיאה "אנא הכנס מייל" / "אנא הכנס שם" וכו' החלון שקופץ מציג את הטקסט הכל טוב ויפה אבל בצד שמאל של הקובייה. איך הופכים אותו לRTL?

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  23. אני חרשתי על גוגל ולא מצאתי שום דרך לקבוע שבתא מסוים כיוון הקריאה יהיה RTL ולא LTR שבא כברירת מחדל. כל מה שמצאתי זה רק יישור לימין ולא כיוון קריאה. למישהו יש מושג איך קובעים את כיוון הקריאה של תא במסמך אקסל בעזרת VB.NET (או כל שפת .NET אחרת)?

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by 1immortal,

שלומות לכל הנמצאים. אני מתעסק עם אתר מבוסס wordpress, ובנתיים הצלחתי לעברת אותו דיי למקסימום, אבל אני כבר כמה ימים שובר את הראש בקטע של התפריט. הכל בעברית, ואני חפץ שהתפריט גם כן יהיה מימין לשמאל, עם היררכיה הגיונית עברית, כלומר: תפריט, 1, 2, 3, 4. בפועל מה שקורה, שאני מקבל: תפריט, 4, 3, 2, 1. עברתי על כל האפשרויות של הmenu בstyles.css, ניסיתי לשנות שם כל שמאל אפשרי לימין, וכל ימין אפשרי לשמאל, אבל אני פשוט לא מצליח לעשות את זה. איזה float או direction או whatever אני צריך לשנות לשמאל/ימין/מרכז/כיוון מאדים כדי שהתפריט הארור הזה ילך מימין לשמאל ? אודה מאוד על עזרה ! עריכה: הצלחתי להפוך אותו לכיוון שאני רוצה, אבל עכשיו הוא עושה לי את זה לפי הא' ב' בעברית, כל קטגוריה שמתחילה…

• 9 תגובות
    • 2.7k צפיות
  25. היי, יש לי תמונה בגודל 990*9216, שאני צריכה להקטין למימדים 39*360 באמצעות IMRESIZE. כתבתי את הקוד הבא: X = imread('day 1.jpg'); B = imresize(X, [39 360]); figure,imshow(B) התמונה המתקבלת בחלון הFIGURE נראית בסדר גמור, אבל כשאני שומרת אותה ופותחת מחדש במציג התמונות של מטלאב (או אפילו של וינדוס) המימדים הכתובים הם 126*525, משום שלתמונה מתווספים שוליים ענקים. איך אני מתקנת את זה? תודה

• 1 תגובה
    • 2.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.