עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. נגיד יש לי אוגר AH שמכיל 0F ואני עושה לו INC AH (מוסיף לו 1) למה הוא יהיה שווה?

• 2 תגובות
    • 639 צפיות
  2. Started by Amir c,

המורה שלנו נתן לנו סתם שאלה לבדוק.. הוא שאל כמה סמלים (אין לי מושג מזה) ידרשו לייצוג מספרים אוקטלים? מישהו יודע ?? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 918 צפיות
  3. Started by shaithebest,

שאלה ממש קלה בתחילת הדרך של לימודי תיכנות באוניברסיטה, ממש מבוא להכל אבל משום מה אין לי מושג איך לכתוב את הקוד לשאלה הזו: נתון המשתנה num ובו מספר שלם. כתוב הוראות המדפיסות את ריבוע המספר והשורש הריבועי שלו.. אז אני לא מבין אם לעשות sqrt או pow או שניהם ביחד ואיך תודה מראש

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. Started by WhiteTigerK,

שלום לכולם, אני מנסה לכתוב קטע קוד קצר ב-Flash אשר אמור לפנות לקובץ PHP על גביי השרת ודרכו לבצע עדכון של מסד נתונים (MySQL). השאלה שלי עוסקת רק באופן כתיבת הקוד ב-Flash ולכן אני לא מצרף את הקוד של קובץ ה-PHP. לפי מה שלמדתי, הדבר אמור להתבצע בצורה כזאת : var LV:LoadVars = new LoadVars(); LV.send("[url]http://localhost/file.php?name=abcd"[/url]); הבעיה היא, ששורות הקוד האלה לא מעדכנות את מסד הנתונים, בעוד שהקוד הבא כן מבצע את העדכון כנדרש : var LV:LoadVars = new LoadVars(); LV.name = "abcd"; LV.send("[url]http://localhost/file.php"[/url], "_blank", "GET"); אני מבצע שימוש ב-Flash 8 Professional, ושם כפי שציינתי עובדת רק הדרך השניה, בעוד שב-Flash2004MX הדרך הראשונה…

• 1 תגובה
    • 716 צפיות
  5. Started by sharonp,

כשמודבר בסרטוני רשת למשל ביוטיוב שאני מעלה על דף שלי, יש לי אפשרות לעשות מעין AutoPlay לסרטון שיתנגן אוטומטית עם העלאת הדף ללא צורך מצד הגולש ללחוץ על כפתור ה PLAY? זה למשל ה embed של סרטון מסוים: <object width="425" height="350"><param name="movie" value=" name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/watch?v=I6lmIchRlD4" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object> אני אשמח, אם זה אפשרי, לקבל הדגמה עליו. תודה

• 4 תגובות
    • 742 צפיות
  6. Started by ido-nava,

שלום יש לי שאלה שקשורה לאינטרנט ואני חייב להביא לה תשובה עד מחר, אשמח אם תעזרו לי. השאלה: " האם קיימת אפשרות לראות אתר / עמוד באינטרנט, שנודע לך אתמול כי נפל? אם כן, כיצד? ציינו את כל הדרכים הידועות לכם " תודה מראש, עידו.

• 5 תגובות
    • 931 צפיות
  7. Started by Gauss,

ראיתי שמישהו פה כבר ביקש לפרסם שאלות שקוראים אחרים יכולים ללמוד מהם אז בבקשה שאלה לא הכי פשוטה בC (משיעורי הבית שלי :\) Write a program that reads an arbitrarily long string of '0's and '1's, interprets it as a binary number, and prints the number in base 10 format. you may assume that the string is at most 1000 characters (binary digits) long. אשמח לראות מימושים אם למישהו יש כוח לכתוב או רעיונות כלליים. אם תרצו רעיון תבקשו....

• 12 תגובות
    • 2.7k צפיות
  8. Started by RunningWithScissors,

אני יודע שזה בסיסי אבל זה פשוט עף לי מהראש :\ אם אני בודק שני תנאים כך: if(table[i][j]==true && checkT(i,j,table)) האם בזמן ריצה כאשר התנאי הראשון יהיה FALSE ייבדק גם התנאי השני (זה חשוב ליעילות של התוכנית). ועוד דבר לא מזמן עברתי לVisual C++ ואני זוכר שבקומפיילרים מודרניים אחרים (כמו ECLIPSE בשביל JAVA) הייתה אפשרות שכאשר פותחים סוגר מסולסל ועוברים שורה הסוגר השני ייווצר אוטומטית. האם יש דרך לעשות את זה בVISUAL C++ 2005? תודה

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. יש לי FTP לאתר, יש שם קבצי MP3 שאני רוצה לשנות את ה Tag שלהם (לשנות משהו ב Album), אני לא רוצה להוריד את כל הקובץ לשנות ואז לעלות כמדובר בהרבה קבצים וגם לא קטנים. יש איזה שיטה לזה?

• 0 תגובות
    • 534 צפיות
  10. Started by elixvx,

אני צריך עזרה בבקשה בשאלה על עצים בינריים, שאלה 4 סעיף ב'. ניסיתי לפתור ולא הצלחתי. השאלה: http://img171.imageshack.us/img171/363/23522552.jpg אם אפשר פתרון או לפחות הכוונה. תודה לעוזרים

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by arielman22,

קיבלנו שאלה דיי מסובכת (לטעמי) לעבודת בית ואני לא מצליח להתקדם איתה לשום מקום: כתוב פונקציה המקבלת מספר שלם n חיובי ומספר נוסף k. הפונקציה תדפיס את כל הקומבינציות (עם חזרות) האפשרויות לקבלת n על ידי חיבור של k מספר גדולים מ 0. לדוגמא עבור k=3 n=5 יודפסו שש השורות הבאות: 1+1+3 1+2+2 1+3+1 2+1+1 2+2+1 3+1+1 הערה: אין חשיבות לסדר הדפסת השורות חתימת הפונקציה חייבת להיות void sum (int n, ink k); אסור שימוש בלולאות for או while. רק בעזרת פונקציות רקורסיביות ועזר. אשמח לשמוע רעיונות או הצעות איך להתקדם...

• 13 תגובות
    • 4k צפיות
  12. Started by iem,

שאלתי אתמול שאלה בשפת C מתרגיל שניתן לי וביקשתי עזרה ממי שיכול לעזור לי לפתור את שאלה 2... את שאלה 1 אני יודע לפתור אמנם היא לא פשוטה בפני עצמה, אבל לפחות אני יודע לגשת אליה אפילו אם הקוד לא פשוט כ"כ. את שאלה 2 אני ל-א מ-ב-י-ן. כן ! פשוטו כמשמעו אני לא מ-ב-י-ן !!! כמו שיבוא מישהו וידבר איתי סינית, זה לא שאני לא מצליח, זה לא שהיא קשה לי למציאת אלגוריתם, זה שאני פשוט לא קולט מה רוצים ממני אחרי שקראתי אותה 40 פעם לפחות... אשמח מאוד מאוד שמישהו יסביר לי אותה (אם יצליח), ואולי אפילו ייתן לי אלגו' לפתרון... תודה מראש ובכנות לכל מי שיעזור !! [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. שלום לכולם! יש שאלה שבאלגוריתם שלה רשום עבור I מ-1 עד N בצע... עכשיו השאלה שלי האם הם מתכוונים עד N לא כולל ז"א i<i או כולל N ז"א i<=n תודה מראש

• 2 תגובות
    • 670 צפיות
  14. Started by lesForce,

שלום לכולם. יש פה איזה שאלה שאני יושב עליה כבר חצי שעה ולא הולך לי. כשניסתי לעשות זה מה שיצא int num_of_people; Console.WriteLine ("enter num of people"); num_of_people = int.Parse(Console.ReadLine()); char[] name = new char[num_of_people]; for (int i = 0; i < num_of_people; i++) { name[i] = char.Parse(Console.ReadLine()); } for (int i=0; i < 3; i++) { Console.WriteLine(name[name.Length - i]); } אבל זה נותן שגיאה. אגב במקום שמות תעשו רק CHAR כי STRING ירד במיקוד ( ) תודה מראש! [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 825 צפיות
  15. כתבתי JAVA SERVLET שאמור להציג טבלה ב HTML ואם רוצים אז גם לשמור אותה כקובץ EXCEL. הקטע של ה HTML עובד יפה וכעיקרון גם הקטע של ה EXCEL כאשר לשם יצירת EXCEL כתבתי ב HEADER של הקובץ שלי את הפרמטר הבא: Content-type: application/vnd.ms-excel. זה אכן יוצר לי מסמך EXCEL, אבל הבעיה היא שכל מה שהיה אמור להיות בעברית נראה ג'יבריש. הוספתי שורות שאומרות לו לעבוד ב UTF-8 שאמור להכיר עברית ועכשיו זה נראה ככה: <Content-type: application/vnd.ms-excel;charset=utf-8> <!DOCTYPE application/vnd.ms-excel;charset=utf-8> <META HTTP-EQUIV="expires" CONTENT="0"> <META HTTP-EQUIV="pragma" CONTENT="NO-CACHE"> אבל עדיין זה לא עוזר. תחילת הקובץ נראית ככה: <Content-type: a…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by Shpitz316,

איך אני מקשר בין הASPX לבין קובץ הJS שכאשר אני מפעיל Event בדף ASPX הוא יופעל במקום שיעדתי לו בסקריפט? תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 666 צפיות
  17. Started by NI4NI,

שלום ראשית, אני אקדים ואומר שאין לי בכלל נסיון בפיתוח WEB, אך יש לי ניסיון ב-JAVA. לכן אני מניח שמפתחי ה WEB פה יגחכו. מה שאני רוצה זה לפתח אפליקציה מקומית קטנה (לא חשופה לאינטרנט) שהממשק שלה יהיה וובי. אני רוצה שזה יהיה כמה שיותר רזה וקטן ולכן אני לא משתמש בשום WEB SERVER או APP SERVER גדול ומוכר אלא פשוט כתבתי web server קטן בעצמי. אני אקבל את המידע מה BROWSER וכבר ינתח אותו ויתעסק איתו בעצמי. הבעיה היא שלא ברור לי איך לשלוח מידע מה client ל- server. יש כמובן אפשרות ליצור FORMS ולשלוח בעזרת SUBMIT, אבל באפליקציית WEB מודרנית הרי אין כאלה כפתורים, אלא בעצם IMAGES. בקיצור, אני רוצה שהמשתמש ילחץ על INAGE מסויים (כפתור) והשרת יקבל אינדיקציה שכפתור X הוקלק. איך אני עושה את ז…

• 9 תגובות
    • 2.9k צפיות
  18. להכנס ולראות את הסרט. משהו כמו מגהוידאו, יו טוב. באיזה שפת תוכנה צריך להשתמש? תודה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by RavivRavR,

אני עובד לפי ספר ויש לי שם תרגיל (אני בדיוק בפקודה WHILE) שבו אני צריך להדפיס את סכום המספרים מ-1 ועד 10 ואין לי מושג איך להתחיל.

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. כשרושמים שם של משתנה בסוגריים מרובעים, לדוגמה: [MOV EBX, [Parameter לאחר הפעולה האוגר EBX יכיל את הכתובת של Parameter או את הערך שהמשתנה מכיל?

• 1 תגובה
    • 639 צפיות
  21. מה זה לעזאזל debug???? ???

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by shaks,

השאלה ניתנה במסגרת קורס של מבני נתונים. נתונים N מערכים בגודל N כל אחד. מרחיבים את שגרת MERGE (זאת האחראית על מיזוג המערכים בmergesort), כך שבמקום למזג שני מערכים תמזג N מערכים למערך אחד. תאר (לא פסודו קוד רק תיאור) כיצד ניתן לעשות זאת ומהו זמן הריצה הדרוש לכך (של merge בלבד!). אני יודע שבמימוש נאיבי פשוט נוסיף עוד מצביעים כמס המערכים וכו'. השאלה שלי היא מה יהיה זמן הריצה עבור האלגוריתם הזה? תודה לכל העוזרים

• 14 תגובות
    • 2.8k צפיות
  23. Started by binyamin1001,

המתרגל שלנו באחד הקורסים, הציג בפנינו את הקוד הבא: const int a = 5; int *b = (int *(&a; *b++; cout<<a<<endl; cout<<*b<<; הוא טען שהרצה של הקוד הזה תעשה לנו "לא נעים בבטן", ובאמת - הקוד הזה מעלה מחשבות. הוא יספר שהקוד נבדק על מהדר VisualStudio, וגם על Unix - ובשניהם הריץ את התוצאה המזעזעת 5,6. השאלה שלי היא כזאת - האם אין כאן סתירה לתקן? התקן לא מגדיר את ה const כמו define, ולכן אין לו כתובת כלל? (שאלה נוספת שעולה בעקבות השאלה הקודמת היא, אם התקן מגדיר את const כמשתנה ללא כתובת, איך מתקיים const_cast?) יהיה נחמד לקבל תשובה ברמת התיאוריה תודה מראש! נ.ב - מתנצל אם הסוגריים טיפ'לה לא מסודרת.

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. לא ידעתי איזה פורום הכי מתאים לשאול בו את השאלה, בכל אופן, המטרה היא בסופו של דבר לתכנות. הרבה אתרים מכילים מנגנון כלשהו שמתייחס לכתובת האייפי של הלקוח (כגון אתרי הורדות שמונעים ממך להוריד שנית ע"י האייפי עד תום פרק הזמן שהם הקציבו) רציתי לדעת, אם לדוגמה בכיתת מחשבים (כזאת שיש בבתי ספר,מכללות, אוניבסיטאות) כאשר מעל כל חיבורי האינטרנט בכל מחשב יושב ראוטר מרכזי שמתקשר עם ה"עולם שבחוץ" (ה-WAN) - האם כאשר כמה משתמשים באותה כיתה נכנסים לאותו אתר כמו שתיארתי בדוגמה, אתר הורדות או כל אתר אחר המנהל מנגנון שמתייחס לאייפי כפרמטר, כל אחד מוצג לאתר כלקוח שונה או כאותו אחד? דבר נוסף - לדוגמה יש לי אתר שבו אני מספק משתמש ואני רוצה שלא יהיה אפשרי שיהיו כמה לקוחות שעובדים עם אותו משתמש ב…

• 3 תגובות
    • 806 צפיות
  25. שלום לכולם נדרשתי לבנות משחק ראשון שלי בארדואינו ואני עדיין לא שולטת טוב ישמח לעזרתכם 1.להדליק מיקום אקראי גם הכיוונים וגם האלכסונים שמיוצגים ע"י שתי נורות כלומר אם לדוגמא :דולקת גם הנורה הימנית וגם העליונה - יש להזיז באלכסון ימינה ולמעלה ולכבות את שניהם ואחרי 20 פעמים של הזזות נכונות לכבות את הנורות ושהמשחק יגמיר .

• 1 תגובה
    • 734 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.