עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by HeaT-SinK,

אני רוצה לעשות עמוד עם לוגואים רצים כמו פה: http://www.smoothdivscroll.com/multipleAutoscrollers.htm אני משתמש בכמה דברים בעמוד שלי 1. jQuery, כמובן 2. את הפלאגין של היוצר SMOOTH SCROLL 3. את ה jQuery UI שהוא חייב לשים 4. את הקובץ HTML עם הלוגואים (בסקריפט). הקישור לקובץ ajaxContent.html תקין במחשב שלי <script type="text/javascript"> $(function() { $("div#logoParade").smoothDivScroll({autoScroll: "always", autoScrollDirection: "endlessloopleft", autoScrollStep: 1, autoScrollInterval: 45, ajaxContentURL: "ajaxContent.html"}); $("div#logoParade").bind("mouseover", function() { $(this).smoothDivScroll("stopAutoScroll"); }).bind("mouseout", function() { $(this).smoo…

• 11 תגובות
    • 2.8k צפיות
  2. שלום כתבתי תוכנית קטנה בc# שפותחת את הנגן media player classis (mplayerc.exe) a ומוסיפה לו כתוביות באמצעות arguments שהנגן מקבל בהרצה. הקוד הרלוונטי: psi.FileName = "C:\\mpc\\mplayerc.exe"; psi.Arguments = pathVideo+" /fullscreen /sub "+pathSubtitles; Process.Start(psi);ProcessStartInfo psi = new ProcessStartInfo(); pathVideo - מחרוזת שמכילה את הפאת' של הסרט. pathSubtitles - מחרוזת שמכילה פאת' של קובץ כתוביות. שתי המחרוזות האלה מכילות ערכים תקינים. את התוכנית אני מקמפל בwin xp 32bit והיא עוברת קימפול ועובדת. כשאני מנסה להריץ את הקובץ exe של התוכנית בwin7 64bit אני מקבל הודעת שגיאה שהתוכנית לא מצליחה לפתוח את הקובץ mplayer.exe . האם זה בגלל שהקובץ ביצוע קומפל תחת 32bit…

• 3 תגובות
    • 987 צפיות
  3. אז ככה, מטרת התוכנית לקלוט נתון של ID,שם,משכורת ועיר לפי class שבניתי, וןאז מכניס אותו לתוך arraylist. יש כפתור שמציג את כול המידע באמצעות foreach והבעיה נעוצה בכפתור פילטר שאמור לסנן ולהראות תוצאות לפי מה שהוכנס בשדה פילטר. הכל עובד נהדר פרט למתי שאני משתמש במתודה בתוך ה-class שנועדה להגיד האם מצאתי התאמה בין מה שהקשתי בתיבה של הפילטר לבין מה שקיים ב-arraylist. אני אתן את קטעי הקוד ואסביר עוד קצת private void button1_Click(object sender, EventArgs e) { Employee newEmp = new Employee(); newEmp.id = Int32.Parse(IDBox.Text); newEmp.name = EmployeeNameBox.Text; newEmp.salary=Int32.Parse(SalaryBox.Text); newEmp.city = CityNameBox.Tex…

4. Started by CB85,

שלום, הכנתי עמוד, המחולק לשני חלקים בעזרת FRAMESET בעל שני FRAMEים - החלק העליון עם הכפתורים והחלק התחתון עם התוכן. כמובן הכפתורים שבחלק העליון מוגדרים תחת TARGET לחלק התחתון והשאלה שלי זה, האם אפשרי (וכמובן איך) במצב הזה לעשות שברגע שלחצתי על כפתור X ונפתח לי למטה העמוד שלו, הכפתור יתחלף לי נגיד לירוק (תמונה שאגדיר) וכך גם בכל שאר העמודים והכפתורים. כלומר אני רוצה להגיע למצב בו כל פעם שאני נמצא בעמוד ספציפי, הכפתור שהוביל אותי אליו הופך ל-"מיוחד". תודה מראש לעוזרים

• 7 תגובות
    • 732 צפיות
  5. Started by HFDO5,

מישהו יכול להביא לי פרטים על הנושא אני רוצה לעשות בתור פרוייקט לביתספר צ'אט בין מחשבים עם תקשורת אייפי או משהו דומה אני הולך לעשות גם קידוד של הנתונים וכל מיני דברים כאלה אז מי שיכול להביא לא נתונים על כל סוג תקשורת אפשרית בשפת C / C++ אני אודה לו מאוד מחכה לתגובות

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by eran256,

שלום רב, התחלתי ללמוד ולעבוד קצת בSQL ויש לי שאלה: נניח שיש לי טבלה שמצמדת בין מספר לערכים מסוימיים, כאשר כל פעם מופיע רק ערך אחד עבור מספר מסויים. איך אני יכול לשלוף על הערכים ב"וגם"? דוגמא לטבלה: [TABLE=class: grid, width: 500, align: center] [TR] [TD]ID [/TD] [TD]ערך [/TD] [/TR] [TR] [TD]1 [/TD] [TD]לבן [/TD] [/TR] [TR] [TD]1 [/TD] [TD]כחול [/TD] [/TR] [TR] [TD]1 [/TD] [TD]שחור [/TD] [/TR] [TR] [TD]2 [/TD] [TD]שחור [/TD] [/TR] [/TABLE] שליפה: שלוף את כל הID שהערכים שלהם שווים שחור וגם כחול. תשובה ID 1 השאלה השניה: איך אני יכול לקחת אחר כך לקחת את תוצאות השליפה ולהעביר אותם לשליפה אחרת. תודה מראש על העזרה. ערן.

• 12 תגובות
    • 2.3k צפיות
  7. Started by elixvx,

באיזה סדר המחשב בודק תנאי כאשר יש "וגם"? מיממין לשמאל או משמאל לימין? לדוגמא אם אני רוצה לבדוק שמחסנית כלשהי לא ריקה וגם לא מופיע בה תו מסוים. האם אני יכול לכתוב את התנאי כך שלא יקרה מצב שהוא יקרא את התו לפני שהוא יבדוק אם המחסנית לא ריקה?

• 5 תגובות
    • 772 צפיות
  8. Started by arielf19,

שלום, אני מעוניין להקים אתר בצורת מגזין/אתר חדשות ועדכונים, ולכן אני מעוניין לדעת מה התהליך, הכוונה מהליך הבניה של האתר (שפת תכנות, אבטחה וכו'..) ועד תהליך רכישת הדומיין ושטח אחסון של האתר, ופה השאלה, מכיוון שאני לא מכיר טוב את התחום אני רוצה לדעת מה עליי לקחת בחשבות ולדעת את התהליך שכרוך בזה בכל אחד מהשלבים, ולדעת מה מומלץ יותר? לפנות לאחת "החברות" שמפרסמות על כך שהן בונות את האתר ומאחסנות אותו (בקיצור הם שוברים את הראש) ואני רק משלם תשלום חודשי, או לפנות לגורם צד שלישי שיבנה לי את האתר תמורת תשלום ואני אני אשבור את הראש על האיחסון והאחזקה שלו?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  9. היי. יש לי אתר. אני רוצה לבנות לו בעזרת התוכנה Adobe Flash CS3, מוזיקה ברקע. כלומר, אני רוצה שכל פעם שמישהו יכנס לאתר, אז באופן אוטומט תיתנגן המוזיקה(מוזיקה של 5 שניות בערך), ושתתנגן פעם אחת בלבד. איך אני מבצע את זה ב Adobe Flash CS3 ומכניס את זה לאתר שלי(בנוי על html). אם אפשר הסבר מפורט, או מדריך, אני אשמח מאוד תודה

• 2 תגובות
    • 610 צפיות
  10. Started by Aviv C,

לא מזמן התחלתי ללמוד #C בבית הספר. לפני כמה שנים הייתי בקורס Visual Basic וכשהתחלתי ללמוד #C היה לי מאוד מוזר הקטע שלומדים לתכנת בממשק דוס מכיוון שלמדתי לתכנת ב- Visual Basic ויזואלית. לפי מה שראיתי אפשר לתכנת ב- #C גם ויזואלית ולא רק בממשק דוס. השאלה שלי היא: מדוע מלמדים לתכנת ב- #C בממשק דוס ולא ויזואלית?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by eladh16,

אני בונה לי כרגע אתר ב front page 2003 של xp. אני שמתי באתר "טופס משוב". כאילו, רשמתי שם למלאות שם, טלפון, הערות ואז עשיתי כפתור "שלח". עכשיו איך אני מגדיר script לכפתור ה"שלח" שהוא ישלח לי את המשוב של כל הפרטים למייל שלי?, או משהו כזה.

• 0 תגובות
    • 650 צפיות
  12. Started by davidcohen,

היי יש לי שאלה בנוגע לתכונות של אובייקטים. לאחר שהגדרתי תכונה של עצם מסויים כ private אני עושה שיטה כדי שמחלקות אחרות יוכלו לקבל את הנתון. לדוגמא, יש לי מחלקה שיוצרת רשומה שכוללת פרטים על אנשים (שם פרטי, שם משפחה, ומספר טלפון) נגיד שאני רוצה לכתו שיטה שמחזירה את השם הפרטי על מנת לספק את המידע למחלקה אחרת, מתי אני מחזיר את התכונה ומתי אני מחזיר עותק ? במילים אחרות, מתי אני כותב בכל אחת מהדרכים האלו ? public String getFirstName (){ return this.firstName; } public String getFirstName (){ String copyFirstName = this.firstName; return copyFirstName; } תודה לכולם, ד"א אני כותב ב JAVA אם זה משנה

• 23 תגובות
    • 2.9k צפיות
  13. Started by max_shifrin,

שלום, יש לי שאלה לגבי תכנון של DB שעלי לתכנן. הדילמה בגדול היא מה עדיף מבחינת ביצועים הרבה טבלאות גדולות או מעט טבלאות גדולות. (גדולות = הרבה עמודות) ה DB מיועד לצורכי שימוש כ DECISON SUPPORT קרי לא לשימוש לצורכי ביצעו טרנזקציות אונליין אלא אנליזה של כמויות מאוד גדולות של מידע אופליין... קרי אני מוכן להתפשר למשל על הכנסות ל DB על חשבון זה ששאילתות יתבצעו יחסית מהר (שאילתות על הרבה מידע). אשמח לשמוע אילו עוד שיקולים עלי לקחת בחשבון בעת תכנון ה DB הל כגון כמויות של אינדקסים, אינדקסים מרוכבים וכו'... וכן מה הוא סדר הגודל חומרה הנדרשת לצורכי עיבוד כנ"ל של בערך 250 גיגה של נתונים.

• 3 תגובות
    • 913 צפיות
  14. Started by yuval12321,

אני רוצה לעשות מחשבון אישי לעצמי ולשים בו נוסחאות וכל מיני דברים שאני משתמש בהם הרבה כדי לקצר לי דברים וכדי לבדוק טעויות שלי אני יכול לתכנת משהו במחשב בC# עם במצב console שיעשה את זה ואז ללכת לחברה ולבקש ממנה להכניס לי את זה למחשבון? (או שאפשר בכלל לבקש מהחברה לתכנת משהו בשבילי ולשים לי את זה על מחשבון) זה לא אמור להיות מסובך נכון? צריך רק לעשות תנאי לחיצה על כפתור ואת הנוסחה ואז הכפתור מעביר את הנוסחה לחלק מהתרגיל ואני רק מציב מספרים משתנים זה אפשרי לעשות דבר כזה? אני יכול נגיד לבקש שיבנו לי מכשיר שיש בו רק מערכת הפעלה והוא עובד על CONSOLE ואז אני רק יעביר מהמחשב את הפקודות שאני צריך? ועוד דבר - איך אפשר לתכנת אפליקציות לאייפון אם אין לי מק?

• 14 תגובות
    • 2.3k צפיות
  15. Started by donkey kong,

יש לי רשימת תמונות (IMAGE ICON) ואני רוצה לעשות שכשאני לוחץ על התמונה תיהיה איזה פונקציה שתחזיר לי ערך על איזה תמונה לחצתי איך אני עושה את זה? הכוונה כמו שיש ACTION PERFORMED וכשלוחצים על כפתור זה מחזיר את הערך של הכפתור אני רוצה לעשות ככה רק לתמונה האם זה אפשרי או שהאפשרות היחידה שלי זה רק לפי קורדינטות של התמונה

• 1 תגובה
    • 777 צפיות
  16. Started by ^DaGoN^,

אני רוצה לעשות תפריט נפתח (שאתה עובר עליו יפתח לך תפריט) שהעיצוב שלו יהיה ממש דומה לזה שיש באתר www.logmein.com שעוברים שם על Company, Products וכל אלה נפתח תפריט ממש אהבתי את העיצוב שלו, מצאתי פעם תפריטים נפתחים אבל לא באותו סגנון בדיוק ולא אהבתי אותם, אם מישהו יכול להביא לי משהו דומה לזה אני ממש אשמח. תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 917 צפיות
  17. Started by גיא_בס,

כחלק מפתרון של משוואות לא לינאריות אני צריך להגדיר מערך של 40 איברים סימבוליים ואחר כך להשתמש בהם( כמו למשל לבצע יעקוביים עם פונקציות מסוימות והמשתנים..) בכל מקרה אם מישהו יוכל להסביר לי איך מגדירים וקטור של משתנים סימבולים ואיך משתמשים בהם אחר כך אני אשמח תודה מראש גיא

• 1 תגובה
    • 789 צפיות
  18. היי , בחודש האחרון אני החלטתי שאני רוצה לעשות הסבה בין מנהל רשת של מייקרוסופט לפיתוח אתרים , אז התחלתי ללמוד HTML , CSS , JAVASCRIPT , PHP - אני יודע שאני לא מקצוען - לפחות בינתיים - אז תרגישו חופשי לתת לי כאן הסברים פשוטים כמה שיותר עכשיו , יש לי פה כמה בעיות - האתר יושב בכתובת שלי : http://109.186.194.189/ על שרת APACHE2 עם PHP גרסא 8 שיושב על לינוקס MINT גרסא 21.1 האינדקס של האתר יושב על כתובת index.php ושמתי שם לינק שנקרא PHPVERSION ובדף הזה כדי לבדוק את הקוד שמתי את הפקודה הבאה : <?php phpinfo(); ?> הבעיה היא שהאיזור של הלינקים נהיה לבן - וניסיתי לשבור את הראש במשך שעתיים - ולא הצלחתי להבין את הבעיה , אני חושב שאולי ה…

• 1 תגובה
    • 701 צפיות
  19. Started by AnTiSh0ck,

ככה: אני צריך לקלוט מהמשתמש גודל של מערך דו-מימדי (אני לא יודע מה הגודל של המערך הדו מימדי, המשתמש בוחר כרצונו) איך אני מבצע את זה ?

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. נגיד יש לי מחרוזת המכילה את הביטוי "Bird". איך אני יכול לקחת את האות הראשונה של המחרוזת ולהתייחס אליה כאל תו (char)? במקרה הזה התו 'B'. תודה

• 2 תגובות
    • 674 צפיות
  21. Started by p-o-i,

יש לי לכתוב פונקצייה מקבילה לפונקציית הסיפרייה atoi - ascii to int הנה מה שבניתי- (char* atoi(int x,char *str { int i=0,tmp=x; if(*str==NULL) return NULL; while((tmp/10)>0){ tmp/=10; i++; } if(sizeof(str) > (i+1)){ sprintf(str,"%d",x); return str; } return NULL; } [] אסור לי לשנות את הפרוטוטייפ, אז בעקרון השאלה שלי היא איך אני בודק שהגודל של המספר לא חורג מגבולות המערך אם המערך כן הוקצה דינאמית אבל לא מכיל כלום אפילו לא NULL...(זה מה שניסיתי לעשות עם הTMP והSIZEOF...)

• 1 תגובה
    • 759 צפיות
  22. Started by omri123,

אני חדש בשפת C שאלה ממש פשוטה איך אני מזיז את הנקודה במספר שלם? לדוגמה 527=5.27 תודה התוכנית אמורה לקבל מספר עשרוני כלשהו ולעגל אותו כלפי מעלה או מטה int main () { int d,x,t,u,h; float num1,num2; printf ("enter price:"); scanf ("%f",&num1); x=num1*100; u=x%10; t=(x/10)%10; h=x/100; if (u>=5) { u=0; t++; x=(h*100+t*10+u); פה אני נתקעתי\\ num1=(x/100)%10; } . . . יש המשך בגדול לאחר שאני מפרק את המספר אני רוצה להחזיר אותו לעשרוני

• 4 תגובות
    • 872 צפיות
  23. Started by eli33,

אני עובד עם visual studio 2003 כאשר אני יוצר חלון ומציג אותו איך אני יכול לעשות שהחלון יוצג ישר בגודל מלא (על כל המסך) ולא בגודל נורמלי (על חצי מסך).

• 1 תגובה
    • 639 צפיות
  24. Started by ViTs,

אני לומד עכשיו C++. נתקלתי בדבר מוזר כזה: http://cplus.eitan.ac.il/main.php?id1=3&id2=3&id3=3&id4=1 Sub(int a, int b, int c): Base1(a), Base2(b), z(c) {} איך זה ייתכן שמכניסים ערך ל-z בצורה כזאת: z(c) הרי z הוא לא פונקציה. זה נכון בכלל מה שהם עשו? ובאיזה מקרים משימים ערך ל- z בצורה כזאת וממה זה שונה מ- z=c ?

• 6 תגובות
    • 914 צפיות
  25. Started by פיני1805,

אנשים סליחה על הבורות אבל אין לי מושג איפה זה במקלדת הפעולה הארתמטית OR, אני יודע שזה שתי קווים מקבילים רק לא יודע איך מסמנים את זה עם המקלדת. תודה על העזרה

• 1 תגובה
    • 612 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.