תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
היי לכולם. אני לא מבין גדול בביטויים רגולרים, אבל אני צריך ביטוי פשוט לסינון תווים לא רצויים מהמחרוזת. למשל, שלא יופיעו התווים הבאים לא משנה באיזה סדר: ~!@#$%^&*()+=;'" ניסיתי משהו כזה אבל זה לא עובד: $pattern = '/[^!@#$%&*()+=;~,`]/'; מישהו יכול לעשות לי ג'סטה ולהשלים לי את הפונקציה ()preg_match (בגדול אני רוצה לעשות את הסינון הזה לתווים חוקיים של שמות קבצים, אבל לא אכפת לי מהתקינות של התבנית של הקובץ, אלה רק תווים לא חוקיים) תודה. קבלו ביטול. חירבשתי משהו עד שהצלחתי.
-
- 0 תגובות
- 747 צפיות
-
-
זה לא במאה אחוז קשור לפורום אבל אתם היחידים שכנראה תוכלו לעזור...: משום מה האקספלורר שלי הפסיק לפתוח עמודים שמסתיימים ב asp. יכול להיות שזה נהיה אחרי שהתקנתי autopatcher xp של גרסת נובמבר..בכל אופן אי אפשר להחזיר את זה חזרה...ניסיתי reset web settings, restore defaultsומחיקה של כל מיני רכיבים- אבל שום דבר לא עוזר. בפיירפוקס הכל עובד בסדר גמור, כך שהבעיה היא באקספלורר. מישהו יכול לתת לי רעיון של מה אני יכול לעשות עם ה ASP הזה?
-
- 1 תגובה
- 747 צפיות
-
-
יש לי שאלה יש נגיד מערך של כפתורים צמודים אחד לשני, עכשיו אני גורר מחץ עליהם, איך אני יכול לגרום להם להלחץ גם כאשר החפץ עליהם וגם שאוכל לגרור את החפץ לאן שאחפוץ ? זה חשוב אני בונה משחק כבר סיימתי אחרי הרבה עבודה וזה משהו קריטי לי..תודה
-
- 0 תגובות
- 747 צפיות
-
-
יש לי את הקוד הבא: <table><tr><td> <span><table> <tr><td>aa</td></tr> </table></span> <span><table> <tr><td>bb</td></tr> </table></span> <span><table> <tr><td>cc</td></tr> </table></span> </td></tr></table> אני צריך שהפלט שלו יהיה: aa bb cc ולא: aa bb cc מישהו יודע מה אני צריך לשנות (לא ע"י קביעת מיקום קבוע בעזרת top ו left) ?
-
- 2 תגובות
- 747 צפיות
-
-
שלום 1. אם אני נכנס לאתר מסויים דרך משתמש X ואני נכנס אליו בחלונית אחרת מאותו מחשב עם משתמש Y כמה SESSIONS ירשמו לי? ובקצרה, לפי מה נרשמים הSESSIONS , לפי IP? או לפי טעינות דף WEB 2. איך אני יודע מי מהמשתמשים מחוברים כרגע באתר? הרי בתקיה בה נשמרים הsessions בשרת יש רק קבצים עם שמות חד חד ערכיים שרירותיים. תודה.
-
- 4 תגובות
- 746 צפיות
-
-
בניתי תוכנה ב DELPHI והיא לא קוראת רוסית. איך אני גורם לה לתמוך ברוסית? במקום אותויות ברוסית היא כותבת או אותיות עיבריות או סימני שאלה אם מישהו מכיר מדריך באינט' מורחב לגבי DELPHI אני ישמח אם תביאו לי קישור אולי אתם מכירים ספר טוב זה גם יועיל
-
- 0 תגובות
- 746 צפיות
-
-
הורדתי את XAMPP, התקנתי, הכל עובד. רק שאני לא מצליח ליצור מסדי נתונים ב MySQL
-
- 4 תגובות
- 746 צפיות
-
-
אולי יש לזה שם אחר שאני לא מכירה. מהלך המשחק : המשתמש בוחר גודל של לוח NxN ובכל שלב הופך את אחד הקלפים (אחד המקומות במערך) ויחד איתו נהפכים כל השכנים שלו. המטה להפוך את כל הלוח במספר קטן של צעדים. הקוד: #include <iostream> #include <conio.h> using namespace std; int s; bool matrix[1][1]; bool select(int flag, int size) { flag =0; for(int i=0; i<size; i++) { for(int j=0; j<size; j++) { if(matrix[i][j]== true) { flag++; } } } if(flag==size*size) { return true; } else { return false; } } void swap(int i, int j, int size) { if(i>=0&& i<size && j>=0&& j<size) { if(matrix[i][j]==t…
-
- 1 תגובה
- 746 צפיות
-
-
אני בונה אתר קטן עם גלריה אישית שלי בגדול העיצוב הוא, תפריט עליון (בית, גלריה וכדומה..) וחלק תחתון עם מידע\תמונות כל העיצוב הוא עם CSS (ולא טבלאות) השאלה שלי היא, אם לדוגמא עוד חודש אני ארצה להוסיף עוד דף וקישור אליו בתפריט העליון (לדוגמא 'אודות') אני אצטרך לשנות את התפריט בכל אחד מהדפים באתר??? אני יודע שעם טבלאות אפשר לעשות שבריבוע יהיה רק קישור לתפריט העליון וכך אפשר להחליף רק את הקובץ עצמו אבל לפי מה שהבנתי, טבלאות זה כבר לא לפי התקן... מצטער אם השאלה טיפשית...אני בונה את האתר בעזרת גוגל וניסוי וטעיה... תודה רבה יצחק
-
- 3 תגובות
- 746 צפיות
-
-
אני בונה אתר למישהו, האתר הראשון שאני בונה בתשלום, ואני לא יודע כמה כסף צריך לקחת על בניית אתר בסדר גודל כזה: דרישות: פיתוח ב: Photoshop, Image Ready, Flash, HTML Editor(Front Page, NotePad) המערכת תורכב מקבצי HTML המועשרים ב: תמונות, תפריטים מעוצבים עריכה אישית, ANIMATED GIF, אפקט RollOver, מסגרות, אנימציות Flash, לחצני Flash עם צלילים. האתר לא יהיה מעל 6 דפים, גג יכול להגיע ל-6 דפים. אתר די קטן. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 746 צפיות
-
-
שלום. יש לי אתר ואני עשיתי בו איזה צליל של חמש שניות, שכל פעם שנכנסים לאתר, הצליל מתנגן ברקע. הוספתי את הצליל הזא לאתר שלי דרך ה front page. אבל הצליל עובד רק אם אני נכנס דרך הדפדפן של אקספלורר ואופרה, ובפיירפוקס הצליל לא מתנגן. כשאני נכנס לאתר עם פיירפוקס, הוא לא משמיע כלום וגם לא מופיע כלום(הכוונה לאיזה משהו להוריד). בכל אופן, השאלה שלי היא, האם יש דרך לסדר את הבעיה בפיירוקס? ואם אי אפשר. אז איך אני שם צליל באתר שלי, ומכל הדפדפנים זה יהיה טוב? עוד משהו שאני רוצה להוסיף הוא שאם נכנסים לאתר דרך אופרה או אקספלורר, אז אין לי איזה כפתור למטה שאפשר לעצור את המנגינה. זה פשוט רץ לבד. וכמעט בכל האתרים שיש להם מוזיקה באתר, יש להם גם כפתור למטה לעצירת המוסיקה. איך אני שם כפתור כזה…
-
- 2 תגובות
- 746 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה ל"עברת" את הכותרת של הDataGrid שלי מהכותרת שהוא מקבל מהDataBase. הצלחתי לעדכן בעקרון, אבל רק בשאילתה הראשונה. אבל הבעיה מתחילה כשאני מריץ שאילתה חדשה השדות של הדאטהבייס חוזרים בנוסף לשדות ה"מעוברתות" (בשדות ששיניתי לפני זה מופיעים אחרי הרצת השאילתה השניה ערכי NULL). איך אפשר לסדר את זה שהכותרת החדשות יתפסו את מקומן של השדות מהDB??.. תודה רבה!!..
-
- 2 תגובות
- 746 צפיות
-
-
יצרתי editbox אני רוצה שהנתונים הבאים יודפסו על המסך כאשר לאינפו יש 3 שדות. הבעיה היא שבאדיתבוקס זה מדפיס לי רק את המספר טלפון. איך אני יכול לגרום לכך שזה ידפיס לי את כול הנתון(אני רוצה שזה ידפיס לי את נתון השם נתון המשפחה ונתון הטלפון בשורה חדשה). כמו כן זה צריך להיות ב סי בלבד(winapi) מצורף חלק מהקוד זה האדיט בוקס hwndList = CreateWindow (TEXT("edit"), NULL, WS_CHILD | WS_VISIBLE | WS_VSCROLL | WS_BORDER | ES_LEFT | ES_MULTILINE | ES_NOHIDESEL | ES_AUTOHSCROLL | ES_AUTOVSCROLL, tm.tmAveCharWidth, tm.tmHeight * 1, tm.tmAveCharWidth * 63+ GetSystemMetrics (SM_CXVSCROLL), …
-
- 2 תגובות
- 746 צפיות
-
-
אני צריך להדפיס מספרים בצורה הבאה: 1234 123 12 1 ולי יוצא שהרווח הוא בצד ימין וכולם ישרים לשמאל (1 מתחת ל 1, 2 מתחת ל 2 וכו') אני יודע שצריך להוסיף רווח לפני כל שורה אבל אני לא מצליח לחשוב על דרך לעשות את זה !!
-
- 1 תגובה
- 746 צפיות
-
-
שלום לאתר שמוכר מוצרים באמצעות כרטיס אשראי הבנתי שיש שרתי אחסון שמספקים שירות אחסון עם עגלת קניות שאלתי היא איך זה בדיוק הולך האם זה פשוט סקריפט (באיזו שפה?) שאני צריך לשתול לייד כל מוצר כדי שיהיה ניתן לקנות אותו ? העגלת קניות כוללת גם את כל ממשק הויזה/ישראכרט ואבטחה? תודה.
-
- 0 תגובות
- 745 צפיות
-
-
שלום אנשים אני מחפש תכנת PHP שמכיר לפחות בגדול (עדיף לעומק) את המנוע של OsCommerce החינמי אתר החברה tms.co.il בנוי כל המנוע הזה ועבר מספר שיפורים להתאים לצרכים שלנו, לצערי חילוקי דעות עם החברה שתמכה בנו בעבר מונעים מאיתנו לעבוד איתם ועקב זאת אנו מוגבלים באפשרויות השיפור של המערכת, אשמח אם תפנו אלי ישירות למייל guy@tms.co.il למרות שגם פה אני בודק מדיי פעם את ההודעות גיא גרניט
-
- 0 תגובות
- 745 צפיות
-
-
כתבתי תוכנית שמציגה frame בסיסי... אני רוצה להוסיף JTextArea הבעיה שהוא לא מופיע לי.... רק אחרי שאני לוחץ עליו הוא מופיע.... הגדרתי אותו ככה: JTextArea textArea = new JTextArea(); textArea.setEditable(true); textArea.setVisible(true); textArea.setSize(460, 200); textArea.setLocation(10, 10); frame.add(textArea); השלב הבא הוא להציג בתיבת טקסט את מה שמופיע בחלון הCONSOLE, איך אני עושה את זה? תודה אנשים.
-
- 1 תגובה
- 745 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני רוצה לבנות דף אינטרנט, שישאב מידע ממסד נתונים באקסס. יש למישהו פתרון קליל? תודה.
-
- 2 תגובות
- 745 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי אתר ובו יש דפי ניהול שנותנים רק למנהלים או משגיחים להיכנס אליהם (מי שרוצה להיכנס נאלץ להקליד משתמש וסיסמא) הדפים מוגנים על ידי קובץ בשם protect.php ככה שכול פעם שקובץ ניהול עולה, הקוד הבא מופיע בראשו: <?php global $user_group; $user_group = 1; require("library/protect.php"); //Protect our page from guests ?> עכשיו, המשתנה user_group הוא בעצם מה שמתאר מאיזה קבוצה יהיה מותר להיכנס (כאשר לדוגמא user_group = 1 אז משתמשים שיש להם גישה שהיא ברמה אחת ומעלה יוכלו לצפות בדף), משתמשים ברמה 1 הם משגיחים, וברמה 2 הם מנהלים ככה שמי שרוצה לגשת לדף הזה יצטרך להיות משגיח או מנהל. אבל הבעיה היא כזו, כאשר אני מנסה לשנות את המשתנה user_group מתוך פונקצייה הפונקצייה …
-
- 0 תגובות
- 745 צפיות
-
-
1) איך ניתן לייצר משתנה מסוג int אך שיכיל רק 2 ספרות וגם יוכל להתחיל בסיפרה אפס? (למשל 00, 01, 02 ..) 2) איך הופכים שבר עשרוני לשבר פשוט (רגיל) כך שהמשתמש יוכל להבין? (למשל 1.333 יוצג כ- 1/3) תודה
-
- 2 תגובות
- 745 צפיות
-
-
אני מנסה לקלוט מחרוזת בת 5 תווים. וכל פעם הקומפיילר רושם לי שהמצביע שלי לא מאותחל. לא הבנתי מה צריך להגדיר בדיוק. אני ממשיך בכל זאת להריץ את התוכנית והיא לא מפסיקה לקלוט אחרי 5 תווים. מישהו יכול לעזור לי .הנה מה שרשמתי. char *ptr; int i=0; cout<<"enter string 5 letters"<<endl; ( + + for(i=0;i<5;i [ cin>>ptr[i;
-
- 4 תגובות
- 745 צפיות
-
-
שלום, התקנתי VISUAL STUDIO .NET 2003 והייתי צריך להשתמש דווקא בגרסא 6.0 לכן הסרתי את הגרסא וניסיתי להתקין את 6.0 וכנראה משהו בהתקנה / הסרה של 2003 דפק משהו ועכשיו ההתקנה של 6.0 מתרסקת מיד בהתחלה איך שעולה ההתקנה (SETUP.EXE) . למישהו יש מושג איך אני פותר את זה????
-
- 2 תגובות
- 745 צפיות
-
-
בחלון של ה RUN נתקעה לי התוכנה בלואלה אין סופית, איך אני יכול לצאת לחלון של שורת הקוד בלי לסגור את פסקאל? מראש תודה לכל העוזרים
-
- 2 תגובות
- 745 צפיות
-
-
תודה.
-
- 4 תגובות
- 745 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני בונה אתר לחברה ללימוד נהיגה, וחלק מהאתר צריכה להיות מערכת בסיס נתונים היא תראה כך: כל תלמיד יכנס בעזרת שם משתמש שלו וסיסמא, בדף שיוצג לפניו ייוצגו פרטים שלו,כמה שיעורים לקח וכו'.. תהיה גם גישת סופריוזר של המורה אשר יעדכן את כל הפרטים!! אין לי שום מושג ב ASP.. מישהו בבקשה יכול להפנות אותי לדוגמה דומה או למדריך טוב שאמור להסביר לי הכל!? או שאולי לדעתכם כדאי לעשות את זה ב VBSCRIPT? תודה רבה מראש!!!(:
-
- 1 תגובה
- 745 צפיות
-