תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,066 דיונים בפורום זה
-
היי, אני מנסה להמיר אפליקציה שבניתי ב - electron לכרום (chrom extension) ואשמח אם מישהו פה יעזור לי להבין מהי הדרך הקלה ביותר לפתיחת קבצים מקומיים באמצעות אותה אפליקציה. תודה
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה מנסה ללמוד פייתון וקצת הסתבכתי ביקשתי ממורה פרטי עזרה באתר לימוד נעים והוא נתת לי כמה שאלות רציתי להיעזר בכם כי לא הצלחתי : 1. להדפיס את כל המספרים הזוגיים בין 0-50. 2. ליצור רשימה שמיכלה את כל המספרים בין 1-10 3. לאחר שאני יוצר מערך להפוך את הסדר במקום 0-10 לעשות 10-0
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני לומד פסקל עברתי יחידה אחת בציון 91 השנה אני עושה עוד 2 סכה' 3 יח' בפסקל מה יעזור לי פסקל בעתיד?
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
עכשיו אני לומד 3 יחידות פסקל עברתי אחד בציון 90 עכשיו השאלה שלי לגבי הפקודה array דוגמא הגדרתי מערך בשם A[1..100]of integer; עכשיו השאלה שלי לגבי זה אם אני רושם בתוך המערך ככה A [ I+2 [ d על תחשיבו את הD לא הצלחתי לעשות סוגרים ובחרתי שה-I יהיה 5 אז הוא יעבור לתא מספר 5? ואם זה ככה A+1 אז ובחרתי מספר 4 אז המשתמש בתא 4 יהיה המספר שבתוך התא + 1? אם לא הסברתי טוב אני יסביר שוב רק תעזרו
-
- 1 תגובה
- 936 צפיות
-
-
שלום! התחלתי לא מזמן ללמות תכנות ואני משתמש בתוכנה MS VISUAL C++ 2008 EXPRESS. כשאני משתמש בפקודה SCANF ו בסוף עושה COMPILE התוכנה נותנת לי אזהרה שעדיף להשתמש בפקודה SCANF_S. מה הבדל בין שני הפקודות האלה? כי גם כך וגם כך התוצאה יוצאת זהה? תודה.
-
- 10 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
יש לי איזה הקדמה לאתר (intro) כזאת שעשיתי עם כמה אפקטים וסאונד וכמובן יצרתי שם כפתור עכשיו אני רוצה שבלחיצה עליו יפתח לי חלון חדש עם עמוד ASP. השאלה איך עושים זאת? האם אני יכול לרשום בלינק של הכפתור פקודה של JAVASCRIPT שתפתח לי את החלון כמו למלשל: <script language="JavaScript"> <!-- function openWin( windowURL, windowName, windowFeatures ) { return window.open( windowURL, windowName, windowFeatures ) ; } // --> </script> ובלינק עצמו יהיה רשום: "JavaScript: newWindow = openWin( 'website.asp', 'website', 'width=780,height=640,toolbar=1,location=0,directories=0,status=1,menuBar=1,scrollBars=1,resizable=0' ); newWindow.focus()" onMouseDo…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
??? :user: מישהוא יודע איך אפשר להגדיר ב HTML ואו java script or vbscript שהחלון הנוכחי של האתר לא ניתן יהיה להגדילו או להקטינו? וזאת כמובן מבלי לדאוג שהחלון הזה יהיה חלון שנפתח ע"י דף אחר אשר משמש לו כ parent?
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אחרי שעות של חשיבה, אשמח לקבל הסבר איך פותרים את 17-18 (גם רעיונית יספיק לי) תודה רבה לעוזרים!! http://www.cs.bgu.ac.il/~shimony/arch2009/Midterm2Examples.pdf
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
צהריים טובים, אני מקבל מערך תוים בעזרת getchar שבסופו שורה חדשה n\ אני מעוניין לבדוק שכל התוים הם מספרים ושהתו הראשון הוא לא n\ for (i=0;i<numsize;i++) { if ((arr[i]<'0')||(arr[i]>'9')||(arr[0]=='\n')) return -1; לגבי הבדיקה של האם הקלט הוא מספר זה בסדר ומודפסת לי הודעה שגיאה במקרה הצורך, אך אם התו הראשון הוא n\ אז כלום לא קורה. בעיה נוספת: אני קולט 2 מערכים ולא הצלחתי להגדיר חסם לכך שהמשתמש מקליד יותר מהקלט שאני מבקש. מה שניסיתי זה ליצור מונה שסופר את הקלט, ואז בפונקציה שבודקת את תקינות הקלט לוודא שהתו אחרי הספרה האחרונה הוא n\ אך זה לא עבד ואני מקבל את הודעה השגיאה בכל מקרה, למרות שגודלו של המערך מוגדר אם אני מקליד את הספרות ברצף וחורג מגודל המערך הראשו…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי טופס ויש עליו פקדים ואני עושה בהם כל מיני שינויים ,יש מצב לעשות שבשדה PROPTIES של ה FORM אני יגיד לו שאני יבצע שינויי במיקומי הפקדים אבל הוא(FORM) לא יציג לי את השינוי (לא יציג במסך))עד שאני יתן לשדה ב FORM ערך של TRUE או FALSE יש שדה כזה בכלל?
-
- 0 תגובות
- 513 צפיות
-
-
אני לא מבין כל כך מי נגד מי בחומר הזה. להלן כמה שורות קוד ולאחר מכן אני אסביר את הבעיה בהבנה שלי. List<int> numList=new List<int>(); Node<int> pos=numList.Getfirst(); for(int i=0;i<3;i++) pos=numList.Insert(pos,i); את השורה הראשונה די ברורה יצירת רשימה של מספרים שלמים. השורה השנייה לא ברורה לי.מה זה NODE ולגבי הפונקציה של ה GETFIRST הוא מחזיר את המיקום הראשון של הרשימה?,אם כן אז הוא מחזיר 0 או NULL.מה זה NULL. לגבי ההכנסה של הערכים איך התוצאה תיראה. בקיצור אני לא מבין מה הולך פה ואני אשמח לעזרה. תודה
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לפי מה שהבנתי אם מגדירים MASTER PAGE מסוים , אז כל הדפים רק יורשים ממנו את העיצוב. מה שאומר שאם נניח יש לי קישורים בתוך הMASTERPAGE , הם לא יתאימו לדפים שנמצאים בתוך תקיה ויורשים את העיצוב של הMASTER PAGE. אין דרך לעשות שאותם דפים רק "ישלחו" מידע לתוך הMASTER PAGE ? (כמו בIFRAME) תודה
-
- 1 תגובה
- 733 צפיות
-
-
שלום לכולם. סתם חשבתי לעצמי אם אפשר לשנות את הכיתוב שמופיע בסוף על פעולה של תוכנה - "Press any key to continue" ? מדובר בשפה ++C , תמיד אחרי כל הרצת תוכנה מופיע ההודעה הזאת.. ולפעמים יש צורך במקש "מילוט" מהתוכנית אשר יהיה ספציפי.. אבל חוץ מיזה פשוט רציתי לדעת איך ניתן לשנות את הכיתוב הזה למשהו אחר. בנוסף, אם כבר אני ואתם פה.. יש לכם מקור עם מדריכים מומלצים על כל הקשור בפעולות חשבוניות ? אני פשוט קצת בשוק מכל התרגילים המתמטיים האלה והיישום שלהם ב ++C ... אם אפשר איזה מקור טוב שאני אוכל ללמוד את הדברים האלה.. עם תרגילים ודוגמאות זה יהיה נהדר.. תודה מראש
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי שאלה לגבי שליחת מטריצה דו מימדית לפונקציה כמערך חד מימדי בשפת C (צאו מנקודת הנחה שהטיפוס book מוגדר ב typedef) האם זה בסדר לשלוח ככה במיין: func(*mat); ושבפונקציה תהיה הגדרה כזו: func(book* array) אם מישהו יכול לתת לי תשובה וודאית זה יהיה מעולה כי זה חשוב לי מאוד. תודה רבה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה ללחוץ על כפתור ושיישלח מייל לאנשהוא. עכשיו ביררתי באינטרנט והגעתי לטמפלט הבא: MailMessage msg = new MailMessage(); msg.Subject = "Tips Invantation"; msg.Body = "Submitted By: " + txtName.Text + "\n"; msg.Body = txtComment.Text; msg.From = txtSender.Text; msg.To = destination.text; SmtpClient SmtpMail = new SmtpClient(); SmtpMail.Host = "smtp.gmail.com"; SmtpMail.Port = 25; SmtpMail.Timeout = 50000; SmtpMail.EnableSsl = true; SmtpMail.Credentials = new System.Net.NetworkCredential(txtSender.Text, senderPass.Text); SmtpMail.Send(msg); השאלה שלי היא מה צריך להזין בשדות של : txtSender.Text, senderPass.Text (אני רוצה…
-
- 1 תגובה
- 991 צפיות
-
-
שלום לכולם. כרגע אני עובד על פרוייקטון (Java) המאפשר בין היתר להתחבר לשרת באמצעות שם משתמש וסיסמה. אני רוצה לאפשר למשתמש לשמור פרטים אלה כדי שיוכל לשחזר אותם בצורה נוחה (כתובת שרת, שם משתמש וסיסמה). את הסיסמה חשבתי לשמור ב-one-way encryption (ע"ע hashing) הבעיה היא שאין לי שום מקור נוסף להשוות אליו את ה-hash (המשתמש לא יקליד את הסיסמה כל פעם מחדש). מישהו יודע איך תוכנות "רציניות" מתמודדות עם הדבר הזה? למי שמכיר, כמו ב-Pspad למשל.
-
- 0 תגובות
- 733 צפיות
-
-
יש לי שרת אחסון (אצל yahoo small business). אני צריך לבנות דף PHP פשוט שמציג לי את מסד הנתונים בדף אינטרנט. (מסד נתונים access שנבנה בoffice2003) ניסיתי כל קוד אפשרי שמצאתי באינטרנט והוא לא מזהה את הקובץ. נתתי הרשאות לכל הקבצים וזה לא עזר. האם אני צריך להתקין איזשהן "תוספות" לשרת על מנת שיוכל לתמוך במסד נתונים זה?
-
- 0 תגובות
- 751 צפיות
-
-
שלום. אני חדש בכל הנושא הזה של בניית אתרים. אני וחברים רוצים לבנות אתר שיכניס לנו קצת כסף. בעיקרון האתר יכיל הרבה סרטונים (לדעתי כל התוכן שלו יכול להגיע לסביבות ה170GB). איך אפשר לעלות כמות כזאת לשרת? כמה יעלה להחזיק אתר כזה? ועל איזה שרתים אתם ממליצים? בנוסף, ההרשמה לאתר תעלה כסף, ואני חשבתי על תשלום דרך SMS (כמו האתר Lamed ושאר אתרים), איך אפשר לעשות דבר כזה? תודה לעוזרים.
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות תוכנה שתרוץ עש השרת ותבצע פעולות שאני מגדיר לה למשל תוכנה שתבדוק אם נוסף משהו למסד נתונים ואז תעשה אם זה משהו או תוכנה שבודקת ip מסוים אם הוא מחובר לשרת זה לא משנה איזה תוכנה או איזה שפה php או asp העיקר שזה יעבוד על שרת (לא ביתי כי ביתי אין בעיה לארגן משהו) תודה רבה ומי שלא מבין בזה שבבקשה לא יכתוב תגובות
-
- 6 תגובות
- 762 צפיות
-
-
אהלן. חבר ואני בנינו אתר PHP, אנחנו רוצים "לבחון" מקרוב לפני העלתו לרשת. יש תוכנה אשר מבצעת מן "מקום איחסון" על המחשב וניתן לראותו על המחשב? אני מתכוון לאחסן את האתר על המחשב שלי לדוגמה על מנת לראות את התוצאות בזמן אמת, כולל פתיחת בסיס נתונים. יש חיה כזאת? תודה.
-
- 7 תגובות
- 950 צפיות
-
-
שלום רב, אשמח בבקשה לקבל מידע והמלצה לספר לקניה, שיכול לעזור לי וללמד אותי לגבי השפות האלו. אומנם עשיתי הרבה קורסים, גם בצבא, אך לא התעסקתי עם תיכנות מספר חודשים טובים (עם השפות הנ"ל).
-
- 1 תגובה
- 876 צפיות
-
-
שלום. יש לי איזה שאלה שקיבלתי במטלב לעשות ואני מתקשה בה. מצ"ב תמונה עם השאלה. אשמח לעזרה, תודה מראש. [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קודם כל שלום . יש לי רעיון לאפליקציה לטלויזיה ואני רוצה לפתח אותה ולהציע אותה לחברות הטלויזיה הגדולות ... עכשיו אני לא מבין בזה כ"כ הרבה חיפשתי קצת באינטרנט על זה לא מצאתי הרבה .. אני ירשום מה שכן הבנתי תקנו אותי אם אני טועה או אם יש משהו להוסיף תודה מראש. אז ככה הבנתי שרושמים את התכנה בשפת c\c++ האם זה נכון? אני יודע c\c++ הבנתי שזה סביבת תכנות של opentv ושאני צריך להריץ את האפליקציה על ממיר debugger שהוא עולה כמה עשרות אלפים .. השאלה שלי אם יש לזה אמולטור שאפשר להשתמש בו במקום לרכוש את המכשיר רק לצורך בדיקת האפליקציה לפני שאני מציע אותה לחברות הגדולות .. אם אפשר עוד מיידע חיוני שיוכל לעזור לי בנושא אני מאוד מאוד ישמח תודה שגב.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, חבר שלי אומר שהוא כתב תכנית בC שרצה על כל כונן C ופשוט מוחקת כל קובץ שהיא עוברת עליו. הוא אמר לי, שהוא עשה את זה הכי יעיל שאפשר, ורוצה שאני אעלה על איך הוא עשה את זה. עברו אולי שנתיים מאז שלמדתי C ולמדתי עבודה עם קבצים אבל אני פשוט לא זוכר. ד"א התערבנו על 10 שקלים. בבקשה, תעזרו לי להציל את ה10 שקלים שלי, ותאפשרו לי לקנות פרח לאהובתי לקראת ראש השנה עם עשרת השקלים שאני אקח ממנו ותכתבו לי תכנית הכי יעילה שאפשר שתוכל לרוץ על כל כונן C ופשוט למחוק על קובץ שהיא מגיעה אליו. אהיה אסיר תודה למי שיעזור לי, ואקנה לו שוקולד בעזרת 3 השקלים שישארו אחרי הפרח תודה רבה רבה מראש.
-
- 8 תגובות
- 675 צפיות
-
-
היי חברים. אני באחרונה לומד עצמאית HTML טיפין טיפין כמו שאומרים ועלתה לי שאלה, אם אני רוצה לפתוח קישור חדש אני צריך לרשום את האלמנט הבא : <a href="URLLINK">link text</a> ואם אני רוצה לפתוח קישור בחלון חדש אני צריך לרשום : target="_Blank" אבל איך אני גורם ללינק להיפתח אוט' בחלון חדש ללא צורך בכתיבת הפקודה האחרונה ? האם אפשר בקוד ה-סי אס אס לרשום פקודה מסויימת שברגע שאני מכניס קישור הוא אוט' יוסיף את הפקודה שגורמת לקישור להיפתח בדף חדש ? תודה מראש לכל העונים
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-