תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
משום מה אני לא מצליח להציג את הscrollbars יש לי כמה textview והם לא יכולים להיות מוצגים כולם על המסך, אז הגדרתי scrollbars בהגדרות של הrelativeLayout ונאדה, הם לא מוצגים על המסך ואי אפשר לגלול מטה. אני די חדש באנדרויד אולי תוכלו לומר לי מה לא בסדר? <RelativeLayout xmlns:android="[url]http://schemas.android.com/apk/res/android"[/url] android:layout_width="fill_parent" android:layout_height="fill_parent" android:background="#FFFFFF" android:scrollbars="vertical" android:scrollbarAlwaysDrawVerticalTrack="true" >
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ברצוני לכתוב תוכנית שמציגה תמונה מקובץ בחלון. כתבתי את הכוד הנל עבור אובייקט הפאנל של החלון, אולם החלון מוצג ריק. import java.awt.*; import javax.swing.*; public class MainPanel extends JPanel{ private Image img = Toolkit.getDefaultToolkit().getImage("1.gif"); public MainPanel(){ super(); } public void paintComponent( Graphics g){ super.paintComponent(g); g.drawImage(img,0,0,this); } } } קובץ התמונה נמצא בתקייה של הפרוייקט ולכן לא נכתב הנתיב המלא. יש למשהו רעיון? תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
איך גורמים לחלון להיות "ישראלי", למשל ב-MenuBar שהדבר הראשון שאני מכניס יבוא מימין לשמאל כמו קובץ, עזרה ועוד וגם איך עושים את זה ב-Panel או שצריך לעשות את זה ידני ופשוט להכניס הכל הפוך?
-
- 0 תגובות
- 869 צפיות
-
-
אני רוצה לכתוב SCRIPT, שיעבוד על משתמש מוגבל, עם הרשאות שלי כמנהל. משהו כמו RUN AS, אבל גלובלי לכל ה-SCRIPT. האם זה אפשרי? תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 647 צפיות
-
-
צריך מדריך בעברית או קישור לאתר שמלמד oop בשפת java
-
- 0 תגובות
- 995 צפיות
-
-
רוצה להתחיל ללמוד את השפה , מחפש ספר טוב שיהיו בו הסברים איכותיים .... שיכסה את הבסיס בצורה טובה וגם את הרמה היותר מתקדמת ... אם אפשר , אז שמות של ספרים ובאיזו רשת חנויות קניתם ....
-
- 0 תגובות
- 632 צפיות
-
-
-
שלום אני סטודנט באלקטרוניקה ואני כותב תוכנית בשפת #c אבל יש לי בעיה בfrom שלי יש label וrichtextbox שאני מפעיל את התוכנית אם אני לוחץ על אחת הספרות בין אחד לשש צריך בlabel להופיע המספר שלחצתי ובrichtextbox צריך להופיע תוכן מקובץ מסויים הבעיה היא שהסמן שלי ממוקד בתוך הrichtextbox ושאני לוחץ על אחד המספרים הוא לא פותח את תוכן הקובץ בrichtextbox ולא מופיע הספרה בlabelאני ישמח עזרה אם מישהו יכול לעזור לי ואפילו אשלח לו את התוכנית שיראה אולי הוא אדע מה לעשות ואפילו נדבר בפלאפון כדי שיעזור ליתודה מראש
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. כחלק ממטלה עלי לכתוב תכנית אשר מעתיקה מספר בעל מספר ספרות לא ידוע מקובץ. שפת פייתון. יצרתי פונקציה אשר שומרת לתוך int כמה ספרות מכיל המספר. הפונקציה לקריאה מקובץ: file.read(1) # a בדרך הזו הצלחתי לקרוא תו אחד. ניסיתי להחליף את הספרה במשתנה שלי- אך הקריאה לא עובדת. התכנית רצה עד הסוף, אך לא נקרא מאומה. ניסיתי לפני כן להמיר לint, float, long אך ללא הועיל. מישהו יכול לעזור? תודה מראש. לא יודע להיכן מתאים הדיון, אשמח להכוונה. אליהו
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הייתי רוצה לדעת איך אני יכול לקבל נתונים של טלפון נייד בasp.net האם זה אפשרי בכלל? שאעשה אתר שיודע האם המשתמש נכנס דרך הטלפון או שהוא נכנס דרך מחשב.. ואם הוא נכנס דרך הטלפון אני רוצה לקבל את המיקום שלו, הבעיה היא שגם אם כן אני לא יודע באיזה סוג טלפון הוא משתמש.. אשמח לידע בנושא
-
- 0 תגובות
- 982 צפיות
-
-
יש לי בעיהת אני לומד מחשבים ונתנו לנו לפסח פרויקט לבנות צומת עובדת. הבעיה היא שמשום מה כל פעם שאני מנסה ליצור רמזור עובד זה לא יוצא. אנא כל מי שיכול שיעזור לי. פרטים: הרמזור עובד ב 4 מצבים:1- אדום 2- אדום+צהוב 3- ירוק 4- ירוק מהבהב בין כל מצב יש השהייה תודה רבה לכל מי שקרא ויכול לעזור
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בניתי תוכנה ב DELPHI והיא לא קוראת רוסית. איך אני גורם לה לתמוך ברוסית? במקום אותויות ברוסית היא כותבת או אותיות עיבריות או סימני שאלה אם מישהו מכיר מדריך באינט' מורחב לגבי DELPHI אני ישמח אם תביאו לי קישור אולי אתם מכירים ספר טוב זה גם יועיל
-
- 0 תגובות
- 673 צפיות
-
-
היי, למי שמתעניין בעולם ה.NET, או רוצה ללמוד ולהכנס לעולם ה- Node.js, נפתח בלוג חדש - הבלוג בנושאי C#, .NET, Node.js ו- Sails.js יש בו מדריכים וחדשות מעולם התוכנה. http://cookiesession.com הבלוג נכתב על ידי אלון עבאדי ואלירן פאר. בנוסף יש ערוץ יוטיוב עם מדריכי תוכנה בעברית - נכון לעכשיו רק לSails.js ו- Express.js, שהם ספריות של Node.js https://www.youtube.com/channel/UCkDYbt4YqGAwK1AwNd94PGA מוזמנים!
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, יש לי משחק בJAVA לבנות. יש לו 4 מחלקות קצרות וMAIN שמנהל אותו. ההדפסה של החיילים עובדת לי.... יש בעיה בהחלפה בין 2 השחקנים/קבוצות (team) וקביעת אדום או כחול לכל אחד מהם. איפה במחלקות לשים את הקבוצות בMain ששמו Game?? האם לשים לכל סוג של שחקן (חייל/דרקון את המשתנה team) מהם???? במתודה להזיז אותם קשה להבין איך ניתן לבצע את ההזזה ללא הגדרת הקבוצות מצרפת את כל המחלקות שעשיתי... תודה לעוזרים (::::: import java.util.Scanner; public class Game { static Scanner s = new Scanner(System.in); static String[][] board; static gameOfThrone teamRed; static gameOfThrone teamBlue; public gameOfThrone getRed() { return teamRed; } pub…
-
- 0 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
אני צריכה להכין פרויקט באסמבלר ויש כמה פונקציות שקשה לי להכינם רציתי לדעת האם יש פה מישהו שיודע אסמבלר ברמה גבוהה שהוא יכול לעזור לי לכתוב את הפרויקט אני שולחת את קבצי ההוראות ואשמח אם מישהו יוכל לעזור גם אם יש צורך בתשלום [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
בדף אינטרנט ASP.NET בניתי פרוצדורה שאמורה להוציא נתון מהDATABASE, (מסוג MSSQL). זאת השאילתה : select wight from Prop where age='25' Prop = שם הטבלה wight = עמודה משום מה אני כל הזמן מקבל את התשובה (1-). מי יודע מה התקלה ? תודה מראש לעונים:nixweiss:
-
- 0 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
-
היי הורדתי TEMPLATE ליצירת אתר FLASH עבורי מאיפה להתחיל\מה צריך לעשות על מנת שאני יכול לעלות או לבנות לי שרת אינטרנט ולשים עליו את או TEMPLATE? תודה
-
- 0 תגובות
- 691 צפיות
-
-
איך קובעים גודל של פאנל בawt (ולא ב swing) איך קובעים ב- checkbox מימין לשמאל (עברית) ולא משמאל לימין (אנגלית).
-
- 0 תגובות
- 912 צפיות
-
-
איך לכל הרוחות אני עושה שם form1.show פשוט ? ב 2005 זה קל ורגיל אבל ב 2003 זה לא אותו הדבר. אם אני רשום: Private myForm as Form1 אני מקבל שגיאה: אם אני רושם: Private myForm as New Form1 הטופס נפתח אבל זה לא טוב במקרה שמדובר הטופס הראשי. פשוט עשיתי את מה שאני רוצה ב VB6 ועשיתי לו המרה ל 2003 וראיתי מה הוא שינה Done.
-
- 0 תגובות
- 706 צפיות
-
-
עד עכשיו עבדתי עם DB אחרים וזה פעם ריאשונה שאני עובד עם MYSQL ואני עדין בשלבי למידה שלו. אני משתשמש ב MYSQL 5.1.33 עם מנוע INNODB גירסה 1 שמובנת ב DB. אז מהר מאד הבנתי שמשום מה ברירת המחדל שלו הוא AUTO COMMIT וצריך להשתמש ב SET AUTOCOMMIT = 0 בכדי לכתוב טרנזקציות. אחרי שהבנתי את זה רציתי לעשות שימוש ב SELECT FOR UPDATE בכדי לנעול שורה בטרנזקציה אחת כדי שהיא לא תפגע בטרנזקציה אחרת שרצה במקביל. דוגמא: טרנזקציה 1: SET AUTOCOMMIT = 0 SELECT * FROM X WERE Y=Z FOR UPDATE (בשלב הזה הרשומה צריכה להיות נעולה) טרנזקציה 2: SET AUTOCOMMIT = 0 SELECT * FROM X WERE Y=Z למרות שהשורה אמורה להיות נעולה אני מקבל תוצאה. הנעילה עבדה רק כאשר הוספתי 'FOR UPDATE' גם לשאילתא של הטרנזקציה השניה …
-
- 0 תגובות
- 880 צפיות
-
-
התחלתי לבנות אתר נסיוני ב-ASP.NET לצרכי עבודה (האתר הוא למטרות בדיקה שלי). אין לי שום ניסיון ב-ASP.NET, אבל יש לי ניסיון רב ב-C#. את האתר אני בונה ב-VS2005. בקיצור, אני רוצה לראות מה דעתכם על האתר (האתר עובד, אבל אני לא יודע אם כתבתי אותו בצורה טובה בכלל). ועכשיו לעניין: האתר מאוד פשוט - כשהמשתמש נכנס לדף הראשי הוא מקבל cookie בשם id (מספר אקראי) שמעכשיו יזהה אותו. בצד השרת, האתר שומר מידע על המשתמש לפי ה-id. הדרישה שלי הייתה שהאתר יהיה כמה שיותר פשוט מבחינת קוד - בלי מסדי נתונים, בלי precompiled code (כך שיהיה אפשר לערוך את האתר על השרת) וכד'. בשביל זה יצרתי קובץ בשם Logic.cs המגדיר קלאס בשם Logic, שמכיל את כל הפונקציות שאני צריך. חוץ מזה, הוא מחזיק static Dictionary שממ…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה, בשביל האתגר, לפתח מנוע תלת מימד קטן מאפס- לתכנת אותו מרמת ציור פיקסל בודד למסך. חיפשתי פלטפורמה מתאימה מבחינת נוחות ויעילות (חשוב שיעבוד גם עם הכרטיס מסך), אבל החיפוש רק בילבל אותי עוד יותר. חשובה לי גם נוחות ההורדה וההתקנה, דבר שקצת מרתיע אותי ב-OpenGL. יש הצעות?
-
- 0 תגובות
- 814 צפיות
-
-
הי, אני לומד קורס מבוא לגרפיקה ממוחשבת ואני צריך המלצה לספר למתחילים בOPENGL בתכנות בשפת C++ תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 2.3k צפיות
-