עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by nondos,

שלום, אני מנסה לקרוא מערך של ביטים מקובץ ב Java בעזרת הספריה FileInputStream הבעיה היא שעבור ערכים מסויימים הספריה ממירה אותם מ Hex ל Dec בצורה לא נכונה לדוגמא אם בקובץ יש את הביתים הבאים: 00 00 15 A2 הספריה קוראת אותם לתוך המערך בגודל 4 באופן הבא [ 0, 0, 21, 94- ] ההמרה של 15 היא באמת נכונה ו 0x15=21 אבל למה למה הוא ממיר A2 ל 94-? עוד דוגמא 00 FF 03 00 אני מקבל מערך שמכיל את המספרים הבאים [ 0, 0, 3, 1- ] הצורה שבה אני קורא מהקובץ byte[] signa = new byte[4]; File file = new File(fileName);; FileInputStream fis = new FileInputStream(file); fis.read(signa, 0, 4); למישהו יש מושג למה זה קורה??? תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by etlsh,

היי, סיימתי תיכון לפני חצי שנה בערך, ואני מתגייס עוד מספר חודשים, בזמן הזה הייתי רוצה (אם זה אפשרי) ללמוד JAVA ברמה מספרת על מנת לעבור את בחינת הבגרות, ובכלל ללמוד את יסודות השפה. עשיתי 3 יח` של פסקל ואקסס בכיתה י-יא`, אבל פרשתי לקראת יב`, והבנתי שזה אפשרי להשלים ל5 יח`. האם יש ספר שמלמד מ0 JAVA (עברית או אנגלית?) שאתם יכולים להמליץ עליו? או לפחות מלמד JAVA באופן ספציפי לבחינת הבגרות? קיבלתי המלצה על הספרים: "תכנות מונחה עצמים בשפת Java" ו"עיצוב תכנה מבוסס עצמים בשפת Java" משהו מכיר, שמע? תודה מראש על העזרה =]

• 3 תגובות
    • 4.5k צפיות
  3. יש לי תוכנית עם GUI שבה יש כפתור ADD שפותח לי חלון שבו אני בוחר קבצים, איך מגדירים את זה ככה שהכפתור יזכור תמיד את ה-path האחרון שהוא היה בו ולא יחזור תמיד לתיקית default שלו ? מה שיש לי עד עכשו זה רק: (פותח את החלון windows לבחירת הקבצים) openFileDialog1.ShowDialog();

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. מה היתרון של SMF על מערכות אחרות שגרם לכם לבחור בה ? האם התירגום הוא תרגום משלכם ? או שיש תרגום מוכן מראש שמופץ איפשהו ואתם משתמשים בו? יש לי כבר נסיון בהתקנת PHPBB , את SMF אף פעם לא התקנתי ... מדובר בתהליך דומה?

• 2 תגובות
    • 834 צפיות
  5. אני לא מצליח לרשום ערך ל-run ול-uninstall שב-local machine, אותו קוד עובד על ה-currrent user, מישהו יודע למה ב-local machine הוא לא עובד? אני צריך לצייין שהוא לא זורק אף שגיאה, הוא פשוט לא רושם שם כלום, וכן אני מריץ אותו עם הרשאות מנהל. זה הקוד: using (RegistryKey rk = Registry.LocalMachine.OpenSubKey("SOFTWARE\\Microsoft\\Windows\\CurrentVersion\\Run", true)) { rk.SetValue("appName", "appPath"); // rk.Close(); } אשמח לעזרה, תודה.

6. Started by moo2004,

היי, אני באמצע כתיבת VBscipt שיוצר Local user ומוסיף אותו לקבוצת ה Administrators. אני צריך להעביר ", כלומר מרכאות כפולות לתוך ה Script. מישהו יכול להגיד לי איך עושים את זה? בסקריטפט כרגע הוא: Dim objShell,UserDescription UserDescription = "EUS Testing"" strCommand = "Net user /comment:"&"'"UserDescription Set objShell = WScript.CreateObject("WScript.Shell") objShell.Run ("Net user EUSadmin 1q2w3e4r5T /add /passwordchg:no") אני רוצה לשנות את השורה האחרונה ל: objShell.Run ("Net user EUSadmin 1q2w3e4r5T /add /comment:"EUS Testing" /passwordchg:no") כך שמילה EUS Testing תיכנס ל Script עם מרכאות כפולות

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by sharonp,

היי, בוקר טוב ! :-* אני צריך קצת עזרה בלהבין את הבעיה שמצורפת, כלומר איך להתחיל אותה ומאיזו זווית בדיוק לגשת.. קצת קשה לי להבין איך לכתוב את הקוד שיקלוט קלט כל כך ארוך וידע להפריד בין הפקודות השונות. אפשר עזרה ככה בגדול? תודה לעוזרים ויום נעים

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. שלום, אני בונה אתר אינטרנט שאחת מן האפשרויות שלו היא הפקת דוחות מנתונים הנשמרים בDB. אני מפתח בHTML,PHP והשרת MYSQL. ברצוני לשאול האם מישה מכיר מחולל דוחות פשוט ונוח לאתר אינטרנט? כזה שמכיל תבניות מוגדרות שחוסכים את זמן הבנייה משהו דומה שיש בC# בVISUAL STUDIO? תודה.

• 0 תגובות
    • 944 צפיות
  9. שלום, הייתי רוצה באופן כללי להבין מה קורה שתכנית Javascript/PHP או אם מדובר באותו התהליך בכל שפות התיכנות איך המעבד מבצע את התכנית, איך הוא "מעבד" את הפקודות(statements ) והפונקציות של התוכנית(במקרה של JS של הסקריפט) בזו אחרי זו. ובכלל איך מחשב באופן כללי עושה את העבודה הזו, מה קודם למה, איך זה מתאפשר, איך זה משתלב עם העבודה השוטפת של הרצת תוכנות אחרות "רגילות" במחשב בו זמנית, מה סדר העדיפויות ואיך הוא מתקדם בביצוע התוכנית. אשמח גם אפשר להפנות אותי למקורות מידע בנושא (אנגלית או עברית זה לא משנה או ספר גם) שמסבירים את הנושא לעומק ואיך קוראים לנושא הזה שמסביר את התהליך הזה שמבצע המחשב. תודה רבה.

• 16 תגובות
    • 3k צפיות
  10. Started by NiTRo37,

שלום רב ;D למדנו היום מערכות בC....ובנאדם...זה הדבר הכי קשה/מתיש/מעפן !!! לא הבנתי פשוט כלום ממה שהמורה הסבירה! יש למישהו אתרים (בעברית) עם הדרכות והסברים לגבי נושא זה? או שאולי תנסו להסביר לי , אולי אני יבין אותכם ולא את המורה בכל מקרה , תודה

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. יש לי 2 מקטעים, כל מקטע מורכב מ-2 נק' (אחת שמאלית ואחת ימנית) ולכל נק' יש כמובן קורדינטת X וקורדינטת Y ובין ביתר מתודה של getX ו-setY מה שאני צריך זה למצוא את נק' חפיפה (אם יש כמובן) בין 2 המקטעים רק עפ"י קורדינת ה-X אשמח לעזרה.

• 16 תגובות
    • 3.9k צפיות
  12. Started by eliom,

שלום. לא הבנתי למה שעושים חיסור לתרגיל. -1010 1 1001 נתחיל מימין. חיסור של 0 פחות 1 מצריך נשא שלילי. אנחנו מורידים את הנשא השלילי מהספרה הבאה, ומוסיפים את הנשא השלילי )10 בבסיס 2( לספרה הימנית. 2 פחות 1, שווה 1. לא הבנתי למה זה יוצא 2 פחות 1?

• 2 תגובות
    • 4.9k צפיות
  13. כאשר נתונה בידי (כתבתי), תוכנית רגילה ב- JAVA, מהי הדרך הטובה ביותר ע"מ להופכה לרקורסיבית ? האם יש כמה כללי יסוד שבאמצעותם אני אהפוך ביתר קלות את התוכנית לרקורסיבית ? תודה

• 8 תגובות
    • 4.5k צפיות
  14. שלום נתקעתי בשיעורי בית ב-JavaScript, כרגע על הנושא של מחרוזות. אני צריך ליצור טופס ולבדוק שבכל השדות קיים ערך כלשהו, בנוסף יש לי בדיקות נוספות לאימייל שייקלט: 1. האימייל לא יכיל תווים לא חוקיים. 2. יכיל רק @ אחד. 3. נקודה לא יכולה להופיע בסמיכות ל-@ באף אחד משני צדיו. 4. נקודה חייבת להופיע, אבל לא במקום הראשון לפחות 2 תווים מהסוף. אני תקוע רק בקטע של האימייל, משום מה זה לא עובד. הנה מה שעשיתי עד עכשיו: function vaild() { if (document.frm.fname.value=="") { alert ("First name is missing!"); document.frm.fname.focus(); return false; } if (document.frm.lname.value=="") { alert ("Last name is missing!"); document.frm.lname.focus(); return false;…

• 1 תגובה
    • 6.7k צפיות
  15. Started by Epic,

אני צריך ליצור מסמך windows form, אבל אני צריך שהוא ידע להגיב ולהשתנות כשמשנים את גודל החלון ו/או הרזוולציה. זה לא יצא כל כך מובן אז אני ינסה להסביר: יש לי חלון (לא מסך מלא) ואני רוצה שהוא יראה טוב גם כשמשנים את הגודל שלו (וגם כאשר הוא ברזולוציה שונה מהמחשב שלי). בג'אווה יכולתי להשתמש ב-layout כדי ששינוי גודל החלון יגרור שינוי גודל של הפקדים. יש מקביל ב-C#? או כל פיתרון יעיל אחר? קראתי באינטרנט שהפיתרון הוא לבנות לפי הגודל הקטן ביותר בו ישתמשו בתוכנה, זה נכון? זה די מטופש ויוצר המון שטח ריק לכאלו שישתמשו בחלון גדול יותר...

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by ofir123,

שלום, לקראת מתכונת שתהיה לי ביום ראשון אני מחפש תרגילים בC ואסמבלר, רצוי שיהיה עם פתרונות כדי שאדע עם עשיתי נכון. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 843 צפיות
  17. Started by roy132,

שלום כלום ברצוני ללמוד לתכנת בשפת java ורציתי לבקש את ההמלצה שלכם על הספר בנושא ג'אווה למתחילים. (אפשר שהספר יהיה באנגלית)

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by QQQ,

לצורך העניין, נניח אני רוצה ליצור עצם חדש בשם red מסוג color, אבל אני לא רוצה להכניס אליו שום ערך, כי אני בכל מקרה מתכוון להגיד שהוא שווה למשהו אח"כ. כלומר, אני רוצה ליצור אותו ריק, רק שיהיה לו שם. איך רושמים את זה תחבירית? אפשרות #1 color red; אפשרות #2 color red=new color(); האפשרות השנייה אני כבר יודע שהיא עובדת, בהנחה שיש בקלאס של color קונסטראקטור ריק, שנראה כך: color() { } אבל האם הראשונה גם תקינה? ושוב אני מזכיר שאני מכניס משהו לred, בשלב מאוחר יותר, נניח: שיש לי עוד עצם מטיפוס color שקוראים לו blue, אז אני רושם: red=blue; תודה

• 4 תגובות
    • 840 צפיות
  19. אני מחפש תוכנה שבונה תפריטים כמו שצריך, עדיף שלא תיהיה מסובכת :s05: ??? :-[ אחים שלי תנו לי אותה בעזרה אני יגמול לכם בכל שאלה שתרצו יש לי ידע רב...

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by adammosa,

צריך מישהו שמבין בC++, זה פרוייקט ואני מעוניין לתת אחוזים מהפרוייקט שזה יעלה לאוויר. תשאירו הודעה או שלחו פרטית עם מסן/סקייפ.

• 1 תגובה
    • 761 צפיות
  21. Started by goiava,

זקוק לעזרה בכתיבת פונקציה שמחשבת LOG כאשר היא מקבלת את הבסיס ואת המספר עצמו. עד עכשיו הצלחתי לבצע לוג עבור מספרים זוגיים אבל באי זוגיים הכל מתחרבש...

• 9 תגובות
    • 5.9k צפיות
  22. כשאני כותב javascript בדפי HTML ומריץ אותם באקספלורר - האספלורר רוצה שהמשתמש מתריע על כך שקיים סקריפט בדף ומבקש מהמשתמש לאשר את ההפעלה שלו... זה לא קורה בכל אתר שמתמש בגאווה סקריפט... יכול להיות שיש להם מנגנון הזדהות/אבטחה כל שהוא? מישהו יודע איך לכתוב javascript כך שאקספלורר לא יתריע עליו...?

• 8 תגובות
    • 967 צפיות
  23. שלום לכולם. אני לקראת בניית אתר האינטרנט הראשון שלי. האתר מיועד לשמש כחלון ראווה לעסק המשפחתי. האתר אמור להיות סטטי אך הייתי רוצה לשמור לעצמי את האופציה לשינויים קטנים בעתיד עם זה ברמת התוכן, עיצוב, קוד, ובשל כך אני מנסה לעשות זאת בעצמי ולהימנע מעבודה עם מתכנת שיחייב אותי שכול שינוי יצטרך לעבור דרכו. האתר לא צריך לכלול בתוכו מערכות כגון: פורומים, בלוג וכו'. האתר צריך לייצג את המוניטין של החברה בצורה עניינית ומסודרת וחשוב מאוד שהעיצוב יהיה נקי ומסודר. הידע שלי ב-HTML\CSS הוא בסיסי ביותר ובשל כך חשבתי לבנות את האתר בעזרת WordPress\Joomla, יתרונות? חסרונות?. חשבתי גם על DreamWeaver כאופציה לכלי עזר בחוסר הידע שלי בכתיבת HTML באופן ידני, אשמח לשמוע את דעתכם בעניין. חשו…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by ac1240,

אני תלמיד יד ואני לא ממש בקיא בקטע של האלגברה ליניארית האם יש אתר טוב שמלמדים בו אלגברה ליניארית מ 0 תודה

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.