תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,066 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה לבנות מסד נתונים מסויים שיהיה אפשר לחפש לפי תאריך ולהזין נתון ולראות את התוצאות לדוגמה, אם אני מזין תאריך ונתון, יוצא תוצאה שאני יוצר בסופו של דבר יש דבר כזה?? אם כן באיזה תוכנה??
-
בניתי משחק ניחושים בJAVA השאלה שלי איך אני מוסיף ניסיונות למשחק שאם אני לא מגלה את המספר שצריך לנחש יש לי עוד ניסיות? קוד המשחק: import java.util.Scanner; class NumberGame { public static void main(String args[]) { System.out.println("chouse namber from 1 to 200?"); System.out.println("write namber:"); Scanner console = new Scanner(System.in); int y = (int) (Math.random()*200)+1; int x = console.nextInt(); if (x==y) { System.out.print("yes! it is the number!"); System.out.print(y); } if (x<y) { System.out.print("no! the namber is "); System.out.print(y); } if (x>y) { System.out.print("no! the namber is "); System.out…
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
-
-
שלום לכולם! אני מתחיל (אבל מתחיל מתחיל+) בפרולוג, אני יודע שהיא לא שפה מודרנית אבל זה מה לומדים בבית הספר. עכשיו, יש לי שאלה קטנה. אם למשל כותבים: כלב (ציפי). והשאילתה: ? - כלב (ציפי). אז התשובה תיהיה נכונה. ---------- אז מה שהמחשב בעצם עשה, זאת התאמה של השאילתה לתוכנית? (כן.) השאלה שלי היא כזאת, איך הוא עושה את ההתאמה הזאת? הרי המחשב לא "מצלם" את הביטוי הזה. אני חושב שזה איכשהו קשור לספרות בינאריות...(לכל אות מספר בינארי שונה). אני יודע שזאת שאלה דיי מעצבנת ונכנסת ליותר מידיי פריטים...אך אני סקרן לדעת. תודה רבה!
-
- 7 תגובות
- 923 צפיות
-
-
כתבתי את זה, זה מזהה אם האיבר זוגי/אי זוגי את הזוגיים כופל פי 2 ולאי זוגיים מוסיף 2. עכשיו אני רוצה שהאיברים לא יהיו קבועים ומספר האיברים לא יהיה קבוע. אני יודע שצריך להשתמש ב- new ואני גם יודע שאני לא יודע להשתמש ב- new. אולי מישהו יכול לכוון אותי, את ההתחלה לפחות? #include <iostream.h> void evenfun(int *x, int *y) { *x = *y; *x *= 2; } void oddfun(int *x, int *y) { *x = *y; *x += 2; } int main() { int orig[10] = {5,16,7,18,27,31,33,36,47,49}; int odds[7]; int evens[3]; int i,a=0,b=0; for(i=0; i<10; i++) if(orig%2==0) evenfun(evens+a++, orig+i); else oddfun(odds+b++, orig+i); …
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום. יש לי מספר מסויים של תיבות טקסט, ואני צריך להחזיר את סמן העכבר (המוקד, המהבהב) לתיבת טקסט מסויימת בזמן לחיצה על מקש CMD. למישהו יש הצעות כיצד לעשות זאת ? תודה מראש !
-
- 2 תגובות
- 811 צפיות
-
-
שלום רב, הקוד הבא: using System; using System.Collections.Generic; using System.ComponentModel; using System.Data; using System.Drawing; using System.Text; using System.Windows.Forms; using System.IO; using System.Drawing.Imaging; using System.Net; namespace VirusScaner { public partial class Form1 : Form { string printScreen = null; static int i = 0; public Form1() { InitializeComponent(); } זה חלק מהקוד.... עשיתי בDEV ושם זה אומר לי את זה: C:\Dev-Cpp\Makefile.win [build Error] [main.o] Error 1 מה הבעיה עם זה?..... השאלות שלי הן: האם היא כתובה בשפת C#? באיזו תוכנה אפשרות לעשות לה compile כי ניסיתי בdev c++ וב VB וזה לא נותן...יכול להיות שעשיתי …
-
- 8 תגובות
- 900 צפיות
-
-
סתם לידע כללי כי לא מצאתי אופציה במאפיינים
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם , יש לי שאלה בנוגע לנושא שמפריע לי הרבה זמן , אני בונה פרוייקט עם מספר גדול של קבצי C כאשר יש לי תמיד בעיות בקריאת פונקציות מקובץ אחד לשני / העברת משתנים מקובץ אחד לשני. הייתי רוצה לדעת האם אתם מכירים איזה שהוא מדריך שנותן דרך פעולה נכונה עם עבודה של מספר קבצים , העברת משתנים והשוני בינהם.... לדגומא אני רוצה לקרוא לפונציה מקובץ X.C ממספר קבצים אחרים כל פעם אני מקבל התראות מהקומפיילים ומגדיר את הפונציה במקומות שונים / קבצי Header ואיך שהוא מ"קמבן" פיתרון , האם למישהו יש משהו בסגנון ?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
· כתוב מתודה אשר מקבלת את מערכים A ו B , בודקת אם A מוכל שלא ברצף ב B. המתודה מחזירה משתנה בוליאני בערך מתאים לתוצאת הבדיקה. public static boolean CheckContainment(int a[], int b[]){ int count = 0; for(int i = 0; i<a.length; i++){ for (int k = 0; k<b.length; k++){ if(b[k] == a[i]){ count++; break; } } } if (count == a.length){ return true; } return false; עכשיו הבעיה היא למשל אם מערך A הוא למשל (1,2,2,3) ומערך B הוא (1,2,3,4) זה עדין יתן לי TRUE מכיוון שהמספר 2 מופיע במערך B, אבל אני צריך שהוא יופיע שם פעמיים... אשמח לעזרה
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אשמח לעזרה בשאלה ממבחן - האם הפתרון שעליו חשבתי הוא נכון ואופטימלי (מבחינת יעילות). נתון מערך באורך 2n - כאשר n תאים מכילים '0' ו-n תאים מכילים '1'. צריך לכתוב שיטה שתחזיר את מספר ההחלפות המינימלי שיביא מערך מסוג זה למערך מתחלף (010101...). לדוגמא: במידה והמערך הנתון הוא 00011011 אז מינימום ההחלפות שנדרש הוא 2 (במודגש - התאים המוחלפים): 00011011 00011011 כמובן שיכולות להיות אפשרויות נוספות לעשות זאת ב-2 צעדי החלפות, אבל זה לא משנה, מה שחשוב הוא המס' המינימלי. ההצעה לפתרון שלי היא: באמצעות לולאה אחת לסכום את הערכים במקומות הזוגיים, ובנפרד את הערכים במקומות האי זוגיים. ואז מינימום ההחלפות הוא למעשה הסכום הקטן מביניהם שאותו תחזיר השיטה. האם הפתרון שלי הוא נכון ויעיל (היעי…
-
- 5 תגובות
- 873 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מתכנת ב-#C ו-Java ברמה סבירה. רק לאחרונה התחלתי ליישם זאת בבניית תוכניות בסביבת חלונות (Windows Forms), והנושא הזה די חדש לי. נתקלתי לאחרונה בבעיה די בסיסית, והייתי מעוניין שתעזרו לי. הכנתי תוכנית ב-#C שאוספת נתוני משמרת בעבודה מקובץ טקסט ומחשבת משכורת. לצורך העניין הכנתי טופס ובו טבלה, שבנויה ממספר רב של פקדים מסוג Label. נניח שמדובר בטבלה בת 31 שורות (כל שורה מייצגת יום בחודש). על פי הבנתי הבסיסית, לכל פקד צריך לתת שם, שישמש אותו בקוד. בכל שורה בטבלה הוספתי לשם הפקד מספר כמספר היום בחודש (נניח Duration1 ,Day1 ,Arrival1, וכו'). על מנת לעדכן את ערך הפקדים בצורה יעילה מתוך קובץ, אני צריך להשתמש בלולאה. אילו הפקדים היו חלק ממערך, היה ניתן לרוץ על כולם ללא בע…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני לומד שפת C בבצפר... כתבנו תוכנית שתצייר ריבוע עם כוכביות. הנה התוכנית: [left]#include <stdio.h> #include <conio.h> #include <stdlib.h> #include <dos.h> void main () { int n,j,i; printf ("enter the hight: \n"); scanf ("%d",&n); for (i=0;i<n;i++) { for (j=0;j<n;j++) { printf ("*"); delay(500); } printf ("\n"); } }[/left] למי שלא הבין, נגיד מכניסים את המספר 2 אז המחשב כותב את זה: ** ** (יוצא ריבוע) אנחנו צריכים לכתוב תוכנית דומה שתעשה משולש ישר זוית, משהו שיראה ככה: * ** *** **** מספר השורות אמור להיות כמספר שמכניסים למשתנה... יש למשהו מושג איך עושים את זה? תודה
-
- 4 תגובות
- 7k צפיות
-
-
הייתי מעוניין לדעת באיזו שפה ובאיזו סביבת עבודה כותבים אפליקציות לסלולארי בימים אלו. ממה שאני שומע סביב היום יש דיבור על JAVA בפלטפורמת JMI - אני צודק? מישהו מכיר? מישהו התנסה?
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן, תרגיל: כתוב פונקציה רקורסיבית לחישוב סכום איברי מערך דו-מימדי. (C#) למישהו יש מושג איך ניתן לכתוב דבר כזה?
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני פיסקאי : לכן אני ישאל בצורה שלי .. יש לי חבורה\תתחבורה עם X איברים ...אני רוצה למצוא פרמוטציה שתגרום לכול האיברים לכסות את כול האפשריות ..אפשר לעשות דבר כזה במחשב .. כאשר אני רוצה שזה היה ממוספר .. לדוגמא : החלפה מהמקום הראשון עם השני =( f(1 החלפה עם השני והשלי = F של 2 ... איך עושים דבר כזה.. אני לא חזק במחשבים...לכן זה מאוד יעזור לי שתסבירו לי איך מאשר איך בונים את התוכנית ...כי לתכנת אני לא יודע !
-
- 6 תגובות
- 687 צפיות
-
-
מישהו יודע איך אפשר לעשות IF בDOS שישווה בין שתי מחרוזות (=משפטים) ככה ש: את הראשון אני מכניס ואת השני אני מקבל מקובץ DOS אחר שמחזיר לי מחרוזת? זה מה שאני כתבתי - וזה לא עבד, מבקש עזרה כמה שיותר דחוף. תודה מראש =] IF %a.cmd == "I'm Fine. " ( echo he's fine pause ) ELSE ( echo ------------------ echo he needs help... pause ) כשתכתבו, תכתבו בבקשה משהו שכבר ניסיתם וזה עבד - דוגמא עובדת. אני חרשתי כבר מלא אתרים בנושא, ובלי דוגמאות ולא הצלחתי.
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום! ב URL מופיע בסוף, למשל: id=8 ואני רוצה להסתיר את זה, כדי שהמשתמש לא יוכל לשנות ID, מהי הדרך הפשוטה ביותר להסתיר את זה? ונראה לי, שאני לא יכול להשתמש ב POST.... תודה! שריה
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום! ניסיתי לעשות את זה: http://stackoverflow.com/questions/3707591/regular-expression-to-match-only-letters כלומר: ValidationExpression="^[^\W\d_]+$" זה עובד, אבל זה גם לא מרשה למשתמש להכניס אותיות בעברית... אני צריך הגבלה למספרים, אבל שיהיה אפשר להכניס כל אות בכל שפה! תודה :-)
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום! יש לי GridView שמציג נתונים מבסיס נתונים. ואני רוצה שהנתונים יוצגו בסדר הפוך, כלומר להפוך את השורות. שהשורה הראשונה תציג את הנתון האחרון שנכנס, ולא את הראשון. איך עושים את זה? תודה שריה
-
- 1 תגובה
- 723 צפיות
-
-
שלום! יש לי textbox שהוא MultiLine, והוא מייצר בבסיס הנתונים של SQL SERVER טקסט בשורות נפרדות, אך כשאני מושך את הטקסט הזה מבסיס הנתונים לתגית HTML, הטקסט מופיע בשורה אחת, ולא מתייחס ל MultiLine . מהי הדרך הנכונה שאוכל לשמור את ה MultiLine שמגיע מהמשתמש, ולהציג אותו כפלט בתוך תגית HTML, שזה יהיה פלט של MultiLine ? תודה :-)
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
כשאני עובד עם collection כמו List, מה שקורה שכל הגולשים משתמשים באותו collection . ואני מעוניין שה collection יהיה לכל גולש, לשם חישוב מסוים ששייך רק לגולש ספיציפי. וכל גולש, יכול לחשב עם ה collection ששייך לו. אז ניסיתי להשתמש ב session, להכניס את ה collection לתוך משתנה session. אבל כשבדקתי אם זה עובד, לא נראה שזה עובד פר גולש, כפי שציפיתי. נראה לי שעדיין כל הגולשים משתמשים באותו collection. בכל אופן צירפתי קובץ, שבו חלק מהקוד שלי. שימו לב למשל לדגש בצהוב, האם זו דרך נכונה?? אם לא, אז מהי הדרך לעשות את זה, שה collection יהיה פר גולש?? תודה לעונים נכונה... שריה [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני בונה אתר למובייל עם jQuery mobile ורוצה להשתמש בטכנולוגיות של asp.net, כלומר, לשים פקדים, ולהתחבר לבסיס נתונים וכו'... האם יש בעיה בשילוב של ה-asp.net בתוך ה-jQuery mobile ? אם יש למישהו דוגמת קוד משולב, אשמח תודה :-) שריה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-