תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,066 דיונים בפורום זה
-
Long story short - כחלק ממשימה בכיתה, בניתי אפליקציה פשוטה יחסית שמקבלת פונקציה f(x,y) ומציירת אותה בתחום מסויים. התוכנה למעשה בונה מספר נקודות, כל נקודה מגדירה כ (x, f(x, z), z) (יותר נוח לראות את החלק ה'תלת מימדי' על ציר הy [שפונה מעלה] מאשר על ציר הz [שפונה לכיוון המשתמש, כביכול) ומחברת אותם עם קווים - לא מסובך במיוחד. מבחינת המרה של זה לקורדינטות שניתן להציג על מסך דו מימדי, הכל מכוסה. הבעיה היא כזאת: קלט מהמשתמש. המצב שאני מחפש הוא שהמשתמש יוכל לכתוב בתיבת טקסט כזו או אחרת ביטוי מורכב כמה שיהיה (sin(x*x + y^x / 2*x*y) + cosh(x+tan(y)), ושיתבצע ציור שלו. הצלחתי למצוא מספר דרכים לבצע ביטוי דינמי שכזה (expression trees & lambda expressions לדוגמא), הבעיה היא שאף אחד…
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש דרך לקלוט קול באמצעות C# ולשמור אותו במערכת (בתור משתנה או עצם או משהו דומה). יצא לי להתקל בפונקציה שנקראת wave in אבל לא הצלחתי להבין כיצד לתפעל אותה. אשמח לעזרה, בתודה מראש, wizinet
-
- 3 תגובות
- 868 צפיות
-
-
שלום לפני כמה זמן התחלתי ללמוד C ויש דבר שאני לא מוצא בשום מדריך איך אני יכול שהמחשב יקלוט אותיות? נגיד כמו שיש int num; if(num<4) { } איך אני עושה ככה אבל באותיות..? נגיד שיקלוט שם וגם,כמו שאני כותב אח"כ printf ("%d", num) מה אני שם במקום %D שיהיה אות? תודה!
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי אני מחפש כבר תקופה איך לעשות רשימה מתעדכנת של קבצים שיש לי בתיקיות - במקום השיטה המסורתית והמפרכת של "העתק-הדבק" לשמות הקבצים. אז ככה הגעתי לקוד מהאתר הזה - http://www.vbaexpress.com/kb/getarticle.php?kb_id=1042 שבדיוק קולע למטרה בצורה טובה, אפילו הגעתי לאתר הזה שמביא יותר מידע, שלא ממש נחוץ לי, אבל נחמד שיש - http://www.extendoffice.com/documents/excel/627-excel-list-files.html אבל.. בשני האתרים אין קוד שמאפשר בעצם אפשרות לרענון של הרשימה, כמו מה שניתן לעשות דרך - לשונית Data, מאחד הנתונים של "From Access" / "From Web וכו, שם יש את אפשרות הרענון של "Refresh All" שבדיוק עושה את מה שאני מחפש. השאלה שלי - יש אפשרות לעשות אפשרות רענון דומה שתעדכן את רשימת הקבצים…
-
- 9 תגובות
- 5k צפיות
-
-
שלום האם ניתן לקלוט תו בודד ללא GETCH)(, אלא באחת מהפעולות הבסיסיות של ספריה IOSTREAM? תודה ושבת שלום, מושיקו
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לא הולך לי , זה מה שכתבתי והוא נותן לי ERROR [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
כשאני מנסה לקלוט תו יחיד עם scanf("%c", var); או עם getchar אחרי שקלטתי מספר קודם הוא פשוט מתעלם מהקריאה לפונקציה, אלא אם אני קורא לה שוב. אני זוכר שיש אותו דבר גם בפסקל.. מישהו יכול להגיד לי איך לטפל בזה בדרך הנכונה?
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
התחלתי לכתוב קליינט פשוט ל STMP ב python, אבל מהר מאוד נתקלתי בבעיה. from socket import * from string import * import os s = socket(AF_INET, SOCK_STREAM) server = "out.bezeqint.net" port = 25 try: s.connect((server, port)) except: print "connection failed!" exit(1) data = s.recv(1000) code = split(data, " ", 1)[0] ok = code == "220" if not ok : print "error connecting to server" exit(1) compname = os.environ['COMPUTERNAME'] s.sendall("HELO " + compname) data = s.recv(1000) code = split(data, " ", 1)[0] ok = code == "250" if not ok : print "error saying HELO to server" s.close() exit(1) s.close() הבעיה היא שהתוכנית נתקעת ב data = s.recv(1000 השני, ש…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
תכנתתי בactionscript 3.0 קליינט שמקבל מידע משרת (הוא פותח בעזרת URLLoader דף על שרת) השרת שולח כל פעם משהו אחר אבל הפלאש מתעצל ולוקח מהמטמון במקום מהשרת וכך יוצא שבמקום לקבל 10 דברים שונים אני מקבל 2-3 דברים מתוך ה10 שחוזרים על עצמם מה לעשות? שלא יגע בCACHE...
-
- 4 תגובות
- 812 צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 350 צפיות
-
-
טוב אז כך קניתי מעררכת די סי ב335 שקל אם רשיון אם הכהל אבל זה בא באנגלית בשביל תרגום אני צריך להוסיף עוד 49 דולר ואין לי סוכם נוסף כזה אז אם מישהו יכול להשיג לי תירגום למערכת זאתי אני יודה לו מאוד!!!
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני אשמח אם מישו יוכל להסביר לי על איפה כותבים ואיך מריצים ויותר חשוב זה שיפנה אליי באיציק 109354512 תודה יונתן
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, יש לי בעיה קלה בנושא, אני מחפש דרך פשוטה למעבר משורה לשורה בלי לעשות getline אינספור פעמים, האם קיימת שיטה או דרך לבצע זאת ?
-
- 2 תגובות
- 619 צפיות
-
-
למשל הקוד הזה fseek(fin,jmp,SEEK_SET) איזה מספר נחשב אצלו כשורה ראשונה, 0 או 1? נגיד וJMP יהיה שווה ל1 הוא יפוץ לשורה 2 או לשורה הראשונה.. תודה.
-
- 7 תגובות
- 992 צפיות
-
-
אני עובד כרגע על דיסק bootable שמאפשר להעלות windows pe ודוס. יש לי כבר הכל וזה עובד מצויין, אבל אני חייב להשאיר את חותמי האישי איכשהו על הדיסק... האפשרויות כמעט בלתי מוגבלות כי עומדות לפני גם מערכת 32 ביט של windows xp וגם 16 ביט של דוס. מקום על הדיסק אין כ"כ הרבה ולכן פסלתי אפשרות של ניגון שיר בלחיצה על קומבינציית מקשים. נכון לעכשיו, הרעיון היחיד שייכנס הוא ציור קריקטורות שלי ושל הבנאדם שעובד איתי, כנראה בלחיצה על קומבינציית מקשים. איזה עוד רעיונות יש לכם? כמפתחים, ודאי כולכם מכניסים easter eggs לתוכנות שלכם... זה החלק הכי כיפי
-
- 2 תגובות
- 961 צפיות
-
-
שלום לכולם , הקשה הזו היא קצת לא רגילה , אני מחפש קוד / אלגוריתם עדיפות לשפות C / C++ בנושא קידוד NRZ . אם יש למישהו משהו בנושא לא משנה מה אני אשמח לקבל.... תודה !
-
- 5 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
1. מהן Static member functions? 2. מהי explicit function? 3. מה ההבדל בין Dinamic_Cast ל Static_Cast? 4. האם יש טיפוסים מסויימים שאסור לשלוח כארגומנט לTemplate? (הבנתי שString בעייתי אבל לא הבנתי למה)
-
- 3 תגובות
- 718 צפיות
-
-
שלום, בהנתן Script A ו Script B אני מעוניין מתוך Script A לקרוא ל Script B עם פרמטרים, כיצד אני מבצע את זה? מכו כן ראוי לציין שכל אחד מהם הוא standalone. תודה
-
- 0 תגובות
- 812 צפיות
-
-
שלום, האם מישהו יודע על שיטה שבה קישור רגיל מפעיל ברקע פונקציה אחרת של PHP ולאחר שפונקציה זו סיימה את פעולתה והחזירה true אז הקישור הנבחק מוצג... לדוגמא: יש רשימה של קישורים (כל אחד מקשר לעמוד אחר). <a href="1.html' onclick="PlusOne('link1')">link 1</a> <a href="2.html' onclick="PlusOne('link1')">link 2</a> בעת לחיצה על קישור מופעלת פונקציה בPHP אשר נקראת PlusOne והיא מתחברת למסד נתונים ומוסיפה 1 למד לחיצות על אותו קישור. כאשר הפונקציה סיימה את פעולתה והחזירה true או false אז הקישור הנבחר מוצג. הבנתי שיש אפשרות להשתמש בשיטה שנקראת ajax אבל לפי חיפוש שעשיתי ראיתי שניתן להשתמש בשיטה זו רק בטפסים (form) אודה מאוד למי שייתן לי כיוון כיצד ניתן לבצע זאת…
-
- 2 תגובות
- 947 צפיות
-
-
שלום לכולם , שאלה קטנה יש לי מחרוזת עם שם של פונקציה ואני רוצה לקרוא לפונקציה מסויימת באמצעות המחרוזת כיצד ניתן לעשות זאת ?
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן כאשר קוראים לפונקציה למשל ב C אזי יש מחסנית קריאות (מתורדם לאסמבלי) שנשמרים הפרמטרים משתנים גלובלים וכולה. לדוגמא אם יש לי את התוכנית הבאה int x=1 int y=2 int z=3 int res=myfunc(x,y,z) print("end") int myfunc(x,y,z){ int m =x+y+z return m { אני רוצה להבין איך מחסנית הקריאות נבנית איך המצביעים מיילים ואיך בסופו של דבר המחסנית מנוקיית מכל הריצה שנעשת לאחר הפונקציה איך נכנסים בו המצביעים ebp, esp מה תפקידם מה שחשוב לי הוא איך מתנהלת המחסנית לפני הקריאה לפונקציה, במהלכה וכאשר חוזרים להמשך הקוד אשמח אם מישהו יתן הסבר מפורט וכן יתן מקדום שבו אוכל ללמוד את זה יותר לעומק תודה
-
- 4 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
האם ישנה אופציה: 1. לקרוא לפונקציות שנכתבו ב python (כלומר קריאה לפונקציות ולמחלקות ששנכתבו ע"י מישהו אחר ויש לי את הקבצים המתאימים) 2. לקרוא לספריות מובנות או חבילות שיש בפייתון (למשל כל מיני חבילות גרפיות שמציירות גרפים דו ותלת מימדיים) מתוך C#. עוד דבר: בפייתון יש לי אפשרות ליצור GUI עם גרפים דו ותלת מימדיים. אני רוצה ליצור פורום שמכיל גרף ב python, ולהשתמש בו ב C#. פשוט ע"י הוספת הפורום או קריאה מ C#. תודה
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
-
אני מתכנת ב ++visual C ויצרתי קובץ טקסט שהוא בעצם עמודות בגרף מופרד בטאבים. האם אפשר לקרוא מהC לאקסל שייצור מהקובץ גרף?
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש איך לקרוא רשימה שמכניס המשתמש, רק שהרשימה נכנסת בצורה של 12,3,4,5,6 כלומר מופרדת בפסיקים. אני אמור לסכום את כל המספרים. public static void main(String[] args) { Scanner scan = new Scanner(System.in); int nums[] = new int[100]; Byte delim = ','; int i=0; int sumTotal=0; while(scan.nextByte() != 'x') { if (!(scan.hasNextByte(delim))) { nums[i] = scan.nextInt(); sumTotal += nums[i]; i++; } } System.out.println(sumTotal); } זה מה שניסיתי לעשות אבל לא נראה לי שזה טוב :
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-