תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
אפליקציית winforms שכתבתי משתמשת בקובץ XML כדי לשמור הגדרות משתמש. אם windows קורס מסיבה כלשהי, הרבה פעמים קובץ ההגדרות נעשה מזובל או ריק. כדי לנסות להתגבר על זה הוספתי קובץ גיבוי. אחרי סיום הכתיבה לקובץ הראשי, אני מנסה לקרוא ממנו, אם הצלחתי אני שומר עותק נוסף שלו. בצורה זו, אם משהו קורה לקובץ הראשי, אמור להיות לי גיבוי משמירה אחת קודם. בפועל שני הקבצים נהרסים... XmlWriter writer = XmlWriter.Create(mSettingsFilePath); writer.WriteStartElement("Settings"); foreach (BaseProperty prop in mSettings.Values) { writer.WriteStartElement("Setting"); prop.Serialize(writer); writer.WriteEndElement(); } writer.WriteEndEle…
-
- 0 תגובות
- 895 צפיות
-
-
-
הי אני מנסה ליצור ולידאטור ל CheckBoxList שיקבל כפרמטר איזה סוג ואלידציאה, האם חובה לסמן n אופציות או לחילופין חובה לסמן עד n אופציות וכמובן פרמטר המציין כמה פריטים לסימון כלומר את ה n הבעיה שלי שהוא זורק הודעת שגיאה לגבי ה ControlToValidate שלא יכול לקבל את ה CheckBoxList אודה לעזרתכם בנידון כמו כן חשוב לי לציין שמדובר על קוד ב .NET גרסה 1.1 ולא 2 ואני חייב שזה ישאר כך. Imports System Imports System.Web.UI Imports System.Web.UI.WebControls Public Class CheckBoxListValidator Inherits BaseValidator Enum ValidationLogicOptions Exacty Upto End Enum Dim _ValidationLogic As ValidationLogicOptions Dim _ItemsToSelect As Integer Public Property ItemsT…
-
- 0 תגובות
- 896 צפיות
-
-
שמעתי על שפה חדשה לאנדרואיד בשם Kotlin איפה אפשר להתחיל לכתוב איתה ואיפה אפשר להריץ אותה? אני לומד כבר שנה תכנות בC# ואסמבלר (אני יודע שזה מיושן מאוד אבל אין מה לעשות)
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
תוכנית קטנה שכתבתי - #include <iostream> void main(void) { float pi = 1.0; int i; for (i=1;i<100;++i) { pi = pi + 1 / (4*i + 1); pi = pi - 1 / (4*i - 1); } std::cout << 4*pi; } משום מה, התוכנית מחזירה פשוט את המספר 4 (כלומר, 1*4). שמתי לב שהנקודה הבעייתית היא באחד חלקי (4*i + 1) - זה משום מה לא מקבל את זה, בעוד שאם אני למשל אכתוב pi = pi + 0.5 זה יעבוד טוב. מה אני עושה לא נכון?
-
- 7 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
אני בונה את המשחק שולה המוקשים. כמעט סיימתי, נשאר לי רק העניין של להוסיף את האפשרות לנצח. בשביל לסמן את המוקשים (כל מוקש הוא JButton) לוחצים על המקש הימני על המוקש והוא מקבל סימון. הבעיה היא שאני לא יודע איך לקלוט לחיצות על המקש הימני. הבנתי שאני צריך ליצור MouseListener אבל לא הבנתי איך הוא יקלוט לחיצות מהמקש הימני. זו המחלקה שלי ל- MouseListener ואני רוצה להוסיף את הפונקציה ל MouseClicked public class Mouse implements MouseListener { public void mousePressed(MouseEvent e) { } public void mouseReleased(MouseEvent e) { } public void mouseClicked(MouseEvent e) { } public void mouseEntered (MouseEvent e) { } public void mouseExited (MouseEvent e) { } …
-
- 3 תגובות
- 867 צפיות
-
-
היי כולם.. יש לי בעיה בC# והיא קצת קשה לי ואני צריך עזרה מי מישהו שיודע ולמד C# קונסול אפליקשיין. הנה הבעיה: פתח ויישם אלגוריתם הקולט זוגות מספרים,מכפיל איברי כול זוג זה בזה,מדפיס את המכפלה,ומסכם את המכפלות.הקלט יסתיים כאשר המכפלה של זוג היא 0. האלגוריתם יציג כפלט את הסכום והודעה אם סכום המכפלות חיובי או שלילי. מה זאת אומרת זוגות מספרים? להכפיל הבנתי..מסכם את המכפלות לא הבנתי. בקיצור קצת הסתבכתי עם הבעיה אשמח אם מישהו יתן לי הצעה לפיתרון או הבעיה או יסביר לי מה עלי לעשות. בתודה רבה מראש,אור.
-
- 10 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש דרך לשלוח הודעה מהאתר על הנייד ובחזרה. עכשיו יש לי אתר של אילוף כלבים. יש לנו קבוצה של מאלפים באזורים שונים בארץ. אני רוצה שלקוח פוטנציאלי יוכל לשלוח הודעה מהאתר ישרות על הנייד אחד המאלפים מהקבוצה אונליין והוא גם יוכל לענות לו. תודה לכולם
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
select name,total from customer c,ord o,(select state,AVG(total) as avgtot from customer,ord group by state) g where g.state=state and total>avgtot;[/code הוא רושם לי שאי אפשר לעשות פה פעולת GROUP. לא הבנתי למה....אני מנסה ליצור שאילתא שתסכם לי את הצרכנים שסכום הרכישות שלהם גבוה מהממוצע באותו עיר שהם גרים הבם...אז יצרתי טבלה מדומה קודם של הממוצע בכל עיר ע"י GROUP והוא רושם שאי אפשר להשתמש בזה. רק כשאני עושה את זה בשורה לבד(מה שבסוגריים עם ה-GROUP ) זה בסדר להשתמש עם ה-GRUOP . טבלה מדומה נעלמת אחרי השאילתא ככה שזה לא יעזור לי לרשום בשורות נפרדות. למישהו יש רעיון? תודה
-
- 1 תגובה
- 739 צפיות
-
-
כתבתי תוכנית ב-C והעברתי אותה ל-knoppix לתוך ספריה. אני יודע שה- Makefile אמור להיות קובץ ללא סיומת שמאפשר הפעלת התוכנית. אני יודע איך להכין אותו, שזה סה"כ יצירת קובץ נניח בכתבן של knoppix ללא סיומת ובתוכו לרשום כמה שורות טכניות, אין לי מושג מה אני אמור אבל לרשום שם... ובנוגע לקבצי הרצה (o. וכו') אין לי מושג במה מדובר, וישנה עוד דרישה, לקבצי קלט וקבצי פלט וגם אותם אין לי מושג איך להכין.. אני יודע שאת העבודה הקשה של לכתוב את התוכנית עשיתי, אבל אין לי מושג איך לעשות את הדבר הטכני והמעצבן הזה שגוזל לי כרגע הכי הרבה זמן... :'( אשמח לעזרה.. תודה
-
- 4 תגובות
- 17.6k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות לחבר ספר לימוד שפת C,רציתי לדעת אם יש לכם המלצות לספר טוב למתחילים וגם ולמתקדמים. תודה.
-
- 0 תגובות
- 819 צפיות
-
-
אהלן יש להשתמש בשפת מונחה עצמים (גאווה או c++) על מנת לייצג מספרים מרוכבים. כמובן שיש לשים לב לדברים הבאים: 1. יש שתי סוגי הצגות : הצגה קרטזית ופולרית 2. כפל וחילוק יותר קל ונוחל לעשות בייצוג פולרי 3. חיבור וחיסור יותר קל לעשות בייצוג קרטזי יש לתכנן תוננית שתנצל את השפה המונחית עצמים על מת להשיג מטרות אלו
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני סורק תיקיה ומכניס את כל שמות הקבצים שבה (סריקה רקורסיבית) לתוך SortedDictionary, כל PATH שאני נותן עובד חוץ מכונן ראשי כמו למשל C או D, אני מקבל את השגיאה הבאה: וכשאני מאשר את החלון הזה אני מקבל את ההודעה הזו: (אין לי שום נק' עצירה בקוד) Access to the path 'D:\System Volume Information\' is denied
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
איך אני עונה על סעיף ב' , ג' בשאלה ? אשמח להסבר ... תודה ! [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בס"ד המורה רוצה שאני אעצב אתר מאוד יפה ב-HTML למרות שרק התחלנו ללמוד כלומר להשתמש במה שלמדנו וליצור דף נורא יפה. למדנו לעשות כותרת,את ה-גופן,מרקווי ותמונה ותמונה כרקע.. תוכלו לעשות לי או להעתיק ממקור שאתם יודעים מאיפשהו איזה אתר ממש מושקע עם הדברים הנ"ל?? תודה ל-כ-ל העוזירם תודה רבה!!
-
- 1 תגובה
- 670 צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 442 צפיות
-
-
השאלה שנתנו לי היא: " פתח אלגוריתם שיקבל פרמטר רשימה L המכילה מספרים שלמים. על האלגוריתם להעביר לתחילת הרשימה את כל המספרים החיוביים תוך שמירה על הסדר היחסי של כל איבר ברשימה, ולהשאיר את הלא חיוביים בסוף הרשימה (0 ומטה). " אני צריך לבנות לזה ממשק עברי. (אתחל, עוגן, סוף, עוקב, קודם, הכנס, הוצא, עדכן, אחזר, רשימה ריקה). הבעיה היא שזה למחר ושכחתי את כל עניין הרשימה המקושרת [וגם אין לי זמן למוד אותו בימים הקרובים בגלל עומס מבחנים]. מישהו מוכן להראות לי איך לעשות דבר כזה? מאוד אודה לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 930 צפיות
-
-
נדרש לכתוב תכנית עבור משוואה מסוג AX+BY+CZ=D כאשר המקדמים שונים מאפס. על התכנית למצוא שלשות של X,Y,Z הפותרות את המשוואה, כאשר אלו נמצאות בתחום שבין N/2 ו N/2-, כאשר N מספר טבעי זוגי. כן יש לספור את השלשות הפותרות את המשוואה. כלומר הקלט הוא A,B,C D ו N והפלט הוא מספר הפתרונות האפשריים, הבעיה שלי היא שהדרך הכי יעילה שאני מצליח לפתור את התכנית היא באמצעות 3 לולאות מ-0 עד n/2 אבל לפי מה שנאמר לי ישנה דרך לפתור את התרגיל באמצעות שתי לולאות בלבד ואני מצליח להבין איך, אשמח מאוד לעזרה. תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
אני צריך תוכנית שמעבירה bmp to ascii, כלומר תמונה לייצוג התמונה באותיות או מספרים בקובץ טקסט. מישהו יודע איפה אני יכול להשיג את זה, מהאינטרנט? המעבר צריך להיות לקובץ טקסט, ולא לhtml.
-
- 2 תגובות
- 886 צפיות
-
-
היי השורה הזו היא ב C# - int num= Integer.parseInt(strName.substring(i, 1) איך אני יכול לתרגם אותה ל JAVA? עוד שאלה אם יש לי text field, איך אני יכול לקחת תו תו בנפרד? תודה
-
- 1 תגובה
- 723 צפיות
-
-
אני די מתקשה באופן כללי עם חישוב הסיבוכיות זמן ריצה (מדעי מחשב שנה א' אפשר להגיד ) נניח יש לי אלגוריתם חיפוש כלשהו שעושה פעולה הבאה: לולאה ראשית: התחל מכתובת 0 ותסיים ב-n. לולאה מקוננת: אם אתה מוצא תו X, תתחיל לספור ממנו את כל תווי ה-X עד סוף המערך/רשימה מקושרת (עד n). המשך ל-X הבא עד לסיום הלולאה. לכאורה זה נראה כאילו n^2. אך מה קורה אם אני מכניס ללולאה המקוננת פקודה שתשמור את כתובת ה-X הראשון שהיא מוצאת ואחרי שהיא סיימה לספור, תוסיף אותו לאינדקס של לולאה הראשית? (כלומר שאני לא אעבור שוב על מספרים שאני יודע שאין בהם X, אלה ישר אקפוץ ל-X הבא בתור). זה אמור לשפר את היעילות החיפוש, אך השאלה אם זה משפיע על סיבוכיות זמן ריצה? תודה לעוזרים...
-
- 7 תגובות
- 19.4k צפיות
-
-
נתונה מחלקה Matrix המצייגת מטריצה של מספרים שלמים public class Matrix { private int [ ] [ ] _mat; public Matrix (int [ ] [ ] mat) { _mat = new int [mat.length] [mat[0].length]; for (int i=0; i<mat.length; i++) for ( int j=0; j<mat[0].length; j++) _mat [i] [j] = j*2; } public String toString() { return _mat[1][2]+"/"; } public static void main (String [ ] args ) { Matrix [ ] [ ] c = new Matrix [10] [10]; System.out.println(c); } } אני רוצה שהיא תדפיס לי למשל את תא 1,2 אבל הוא נותן לי חירבוש כזה [[LMatrix;@dd5681 אני חושב שזה מקום בזיכרון(לא בטוח). תודה לע…
-
- 3 תגובות
- 940 צפיות
-
-
שאלה קטנה, האם כשאני כותב את זה: String str="bla" String s=str s="w/e" האם עכשיו str שווה ל-bla או עכשיו הוא שווה ל- w/e? או בעצם, האם כשאני עושה את השורה השנייה הוא יוצר עצם חדש שהערך של הטקסט שלו הוא bla או שהוא פשוט משנה את s ככה שיצביע לאותו מקום שאליו str מצביע?
-
- 2 תגובות
- 763 צפיות
-
-
כשבונים אתר, בין אם בכוחות עצמכם ובין אם בעזרת גורם מקצועי, יש לא מעט החלטות שצריך לקבל בתהליך. אחת ההחלטות הראשונות והחשובות ביותר היא האם לבנות את האתר בקוד סגור או בקוד פתוח, וכאן תוכלו לקרוא מה המשמעויות לכך קוד פתוח וקוד סגור – מה זה בכלל אומר? אתרים אשר נבנים בקוד פתוח, כדוגמת וורדפרס, ג'ומלה, Drupal ועוד, מאפשרים נגישות לקוד הליבה של המערכת, לייצר בו שינויים בהתאם לצורך, להוסיף לאתר תוספים, לתת מענה לבאגים, ובעצם לייצר רכיבים חדשים ולהפיץ אותו לשימוש של גורמים נוספים, אשר יכולים לעשות בו שימוש ללא עלות. מערכות קוד פתוח נהנות מקהילות גדולות של מפתחים (בהתאם לפופולאריות שלהן) אשר מייצרים תוספים ורכיבים שונים אותם ניתן "להלביש" על המערכת על מנת להוסיף פ…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מצאתי בחיפוש כל מיני המלצות. אשמח לריכוז בבקשה המלצות מבעלי הניסיון ומשהו עדכני יותר. לימוד JAVA מההתחלה ופיתוח לאנדרויד. לימוד PYTHON מההתחלה. לימוד C מההתחלה ולמתקדמים. ראיתי שיש מגוון רחב של אתרים, אני אשמח להמלצה מבעל ניסיון אתר שמקיף את כל החומר ועולה בשלבים לאט לאט של הפיתוח, הסינטקס, אלוגריתם. אתר בעברית ואתר באנגלית לכל אחת מהשפות יעזור מאוד. בתודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-