תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
-
יש לי הליך כזה: void delstr(char *pstr,int delnum) { char *tmpstr; ... free(pstr); pstr=tmpstr; } ההליך delstr מקבל מצביע לתו ושלם. לא משנה עכשיו מה זה עושה בפנים, מה שבפנים עובד חלק. אז אני משחרר את הזיכרון שאליו מופנה הפוינטר שקיבלנו בתחילת ההליך. אז בסוף אני רוצה שהפוינטר שקיבלנו בהליך יקבל את הכתובת שאליו מצביע הפוינטר שיצרנו במהלך ההליך (ועשיתי איתו שם כל מיני דברים) אבל מה, למשהו זה לא מקבל את זה. הפוינטר pstr לא מתנהג אחרי זה בתוכנית כאילו הוא קיבל את הכתובת של התא אליו מפנה TMPSTR. (במהלך main יש delstr(pstr,2); יש לציין שאם אני מנסה לעבוד עם PSTR בתוך ההליך ולא בMAIN, אז הוא עובד אחרי ההשמה כאילו היא באמת בוצעה... מה קורה פה? :s05:
-
- 7 תגובות
- 867 צפיות
-
-
משום מה תמיד אחרי אחת וחצי אני מקבל מוזה לתכנות. WTF... טוב אז זה המצב: יש לי משחק איקס-עיגול בסיסי (הכנה לדבר האמיתי - משחק 'צוללות', אבל עד אז אני עוד צריך לשכלל את "יכולות" ה-swing שלי). יש לי את כל המתודות והתוכנה והכל עובד טיפ-טופ. אפשר, כעיקרון, להריץ משחק שלם בין שני שחקנים אנושיים (בתנאי ששניהם על אותו מחשב, זה עוד בקונסול). רציתי לבנות מצב משחק של המשתמש VS המחשב. גיליתי שאני לא הכי מבין בזה. הכנתי מצב-ביניים שהמחשב בוחר משבצת פנויה ראנדומלית. sucks כי השכנה בת השמונה שלי יכולה לנצח את המחשב בלי בעיות. אני עכשיו צריך להכין AI... כלומר, לגרום למחשב לזהות רצפים אפשריים, כך שהמחשב יוכל למלא לעצמו רצף ולחסום רצפים של השחקן. אחרי זה אני אחשוב אם כדאי לפתח אלגוריתם שימ…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כמה בעיות די אני מתחיל יחסית(לדעתי) אז ככה יש לי בעיה עם הפקודה clrscr() היא לא עובדת אין לי מה להגיד יותר מידי 2. בניתי תוכנה יחסית בסיסית שקולטת לתוך מערכים את שם תלמיד שם משפחה כתובת ומספר תלמיד סתם כזה לתירגול אבל כשאני צריץ את התוכנית : 1.אז התוכנה במבקשת את מספר התלמיד ואני כותב עד עכשיו בסדר 2.עכשיו זה מציג"Enter First Name" ואז ישר קופץ לפרינטאף הבא בלי לתת לי לכתוב לסקאן אף שאלה שלישית char יכול לקלוט רק אות אחת??
-
- 18 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מכין עכשיו גיליון אקסל שבו אני צריך לבדוק אם הערך של תא כלשהו שנמצא בעמודה X, שווה לערך כלשהו כלשהו בעמודה Y (=המערך). מישהו יודע באיזו פונקציה אני צריך להשתמש כדי לעשות דבר כזה? תודה מראש, בן.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
השנה יש לנו בגרות של יחידה באסמבלי וצריך לעשות פרוייקט, הרמה שלנו די נמוכה אני יודע כל הjmp,מערך,שיגרה,חיבור,חיסור,ועכשו למדנו פסיקות קלט פלט אני רוצה לעשות משהו נחמד שלא יהיה מעאפן , לא חרוש ושפוי לידע שלי מקסימום תגידו לי מה להשלים, תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מישהו יכול לתת לי קוד ב HTML או JAVA שניתן לגלות IP אני רוצה שיכנסו לדף מסוים וכל אחד יראה את ה IP שלו
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם.. החלטתי להתחיל ללמוד JAVA באופן עצמאי בעזרת JAVA על כוס קפה... אני מסתבך עם העברית.. משהו לא מסתדר לי.. ניסיתי להריץ את הקוד הבא public class RoN { public static void main(String[] args) { char s; s = 'א'; System.out.println(s); } } .. כל מה שאני מקבל זה רק את α במקום האות א.... אני משתמש בשורת הפקודה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפש כבר הרבה זמן סקריפט בPOWERSHELL שיריץ שאילתת SQL על שרת MSSQL2005 וישמור את התוצאות לקובץ EXCEL, מצאתי מדריכים לעשות ההפך, ומצאתי מדרכים להריץ שאילת ולקבל תוצאות, אבל לא הסבר איך להוציא לאקסל. אם משהו מכיר אתר עם מדריך, או שיש לו במקרה סקריפט מוכן, אני ממש אודה לו. תודה מראש!
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני למדתי HTML, אני עוד בתהליכי לימוד, אבל למדתי מספיק בכדי להקים אתרון קטן ולהבין קצת לעומק דברים.. הנה האתר.. http://www.gruzia1.com/khalvashi אם תוכלו להעיר לי על דברים שאני יכול לשפר שם או שעשיתי לא טוב אני אשמח. עכשיו לשאלתי - מישהו כמוני לומד HTML, עושה דפים וכל זה, ואז נגיד בדף הראשי של העמוד הוא עושה מקום של "חדשות" ונגיד, הוא צריך לעדכן את זה בתדירות גבוהה. אני אישית כרגע נכנס כל פעם לעמוד הראשי ומשם עורך את החלק הרצוי.. כמו שאתם יודעים זה דבר מסורבל. איך אפשר לערוך משהו ספציפי? האם צריך ללמוד שפה בשביל זה? אני מעדיף לא להשתמש בפריימים בעמוד. תודה רבה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 605 צפיות
-
-
שמתי DIV, עם WIDTH 50 אחוז עכשיו...אני מכניס אליו טקטס והטקטס מרחיב אותו!!! איך אני יכול לעשות שהרוחב שלו יהיה קבוע ולא יוכל להיתרחב עוד? ובמקרה שהטקסט יהיה רחב יותר מהרוחב של ה DIV אז הטקטס פשוט ירד שורה ולא ירחיב לי את ה DIV ? רועי
-
- 2 תגובות
- 716 צפיות
-
-
היי אני התחלתי ללמוד פיתוח אפליקציות, כרגע אני לומד להתאים אתר למובייל, הכנתי אתר, ברגע שהאתר יורד לרזולוציה של מתחת 600PX רוחב התפריט באתר הופך לתמונה, רציתי לדעת איזה פונקציה אני עושה בשביל להציג את התפריט על ידי לחיצה על התמונה תודה (שפת JS )
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מישהו נתקל היום בבעיה בשרתים של BRINKSTER? חשבתי להמשיך היום משהו שהתחלתי לעשות פעם ולא סיימתי, ואני רואה שיש שם בעיה. באסה. עריכה: טוב הסתדר. כל היום זה היה כבוי.
-
- 0 תגובות
- 715 צפיות
-
-
שלום, קיבלתי את האלגוריתם הבא: נתון: שני המערכים ממוינים. האלגוריתם בעצם מקבל מספר 2 מערכים ומספר num . הוא בודק האם יש זוג מספרים (אחד מarr1 והשני מ arr2) שסכומם שווה לnum ביקשו ממני לרשום מהי הסיבוכיות שלו, הנחתי שהיא O(n²) ובנוסף לפתור את התרגיל בסיבוכיות יעילה יותר מזו, הנה הפתרון שלי: (רציתי רק לדעת אם הוא אכן בסיבוכיות קטנה מזו שאלגוריתם הראשון, פשוט הנושא הזה נורא קשה לי אני ממש מסתבך איתו), תודה. אם מישהו יכול להמליץ על פתרון אחר , יתקבל בברכה מה שאני עשיתי בעצם היה לשלב את זה עם חיפוש בינרי..
-
- 3 תגובות
- 790 צפיות
-
-
הייתי רוצה לקבל המלצות לעורכי טקסטים (עדיף IDE) לשפת C / C++. אני אישית לא מצליח להסתדר עם Visual Studio 2008 / 2010 fכי הם רצים ממש לאט אני לא מחפש דברים מיוחדים שיהיה קומפקטי ומהיר והשלמה אוטומטית יהיה נחמד.. עריכה: כרגע מצאתי Code::Blocks ו NetBeans, שתיהם נראים לי מספיק טובים, אבל אם יש לכם עוד הצעות אשמח לשמוע. תודה
-
- 13 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
לאחרונה התבקשתי לכתוב פונקציה רקרוסיבית שעבור תנאים מסויימים מחזירה 1 אם התנאים לא מתקיימים היא מחזירה 0. הצלחתי לכתוב את הקוד חלקית, הפונקציה מחזירה לי מספר שלם שאם אני מחלק אותו במספר הספרות שיש לי אני מקבל 1, והיא בנויה ככה שאם התנאים לא מתקיימים יתקבל מספר אשר פחות ממספר הספרות לכן חילוק במספר הספרות יתן לי אפס אבל אני לא מצליח לגלות איפה להוסיף את זה שיתקיים חילוק בספרות... המספר תקין אם במקום הזוגי יש ספרה זוגית ובמקום האי זוגי יש ספרה איזוגית, כך למשל 1234 1 במקום הראשון, ספרה אי זוגית במקום אי זוגי 2 במקום זוגי, וגם הספרה זוגית 3 במקום אי זוגי וגם הספרה אי זוגית 4 במקום זוגי וגם הוא זוגי לכן המספר תקין והפונקציה צריכה להחזיר לי 1 בניתי את הפונקציה כך שהיא בודקת ע…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
השאלה רשומה בכותרת מה כדאי באמת לפי דעתכם ללמוד?
-
- 13 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
אני מנסה להעלות תמונות מסוג GIF לתכנית ה-java.אני עובד עם ה-forte. הבעיה היא שהתמונות צריכות להיות מועלות מתוך מחלקת Paintpanel,שיורשת מ-JPanel,כמו כן יש import ל-javax.swing.*; הבעיה היא שברגע שהתמונות מוכנסות כקובץ ב-paintpanel הקומפיילר לא מכיר את הפקודה--getDocumentBase().יש לי דוגמא שהקוד עובד במחלקה שיורשת מ-JApplet,ולכן הכיוון שלי אומר שהבעיה בשימוש ב-image,ב-paintpanel.עוד נקודה שראוי לציין זה שאני מגדיר משתנה מסוג image,לדוג..private image logo1,אין לקומפיילר שום בעיה לקבל זאת.אני חייב להעלות את התמונות מה-paintpanel.אנא עזרתכם הברוכה.אקבל כל רעיון...
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי. אני צריכה עזרה בויזואל סטודיו. אני לומדת C ואני צריכה לקלוט מערך דו מימדי ולבדוק איזה מספר נכנס לי הכי הרבה במטריצה. יש לכם רעיון?!?! אני יודעת איך לקלוט ולהדפיס את המערך על המסך ע"י 2 לולאות השאלה איך עושים את הבדיקה?!?! תודה
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
סליחה אם השאלה הזאת טיפשית.....אבל אני לא מבין בגרוש וחשבתי שזה יהיה קשור לפורום הזה..... ויש לי על זה שיעורי בית מהבצפר.... אז בבקשה חברים אני צריך רק הגדרה . השיעורים למחר...... תודה לעוזרים !!!!!!
-
- 5 תגובות
- 5.2k צפיות
-
-
שלום, באתר Speedio.co.il (אתר שבניתי מזמן בגרסא PHP 4 )....יש תקלה עקב מעבר לשרת בגרסא PHP 5. שמוספים מוצר (לא משנה איזה) לסל קניות...הוא רושם שהמוצר התווסף על אף שהוא לא. קטע קוד רלוונטי: <?php if($_POST["addtheproduct"]) { $cart = $_SESSION["cart"]; $product = $_POST["addtheproduct"]; if($_POST["amount"]) { $amount = $_POST["amount"]; } else { $amount = 1; } if(isset($cart[$product]) == 0) { $cart[$product] = $amount; } else { $cart[$product] = $cart[$product] + $amount; } echo "<div class='success'>המוצר התווסף לסל הקניות בהצלחה</div>"; } ?> מה ההבדלים בכל מה ש קשור לסשיין בין גרסאות 4 ו 5 והאם מישהו…
-
- 1 תגובה
- 577 צפיות
-
-
השאלה שלי היא איך אני יוצר בASP עמודים שהכניסה אליהם מותנת בסיסמא? כלומר שללא סיסמא אי יהיה אפשר להכנס. (מכין פרויקט במחשבים עם השפות HTML JAVASCRIPT ASP)
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי איזה רעיון שאני ליישם כתוכנה שמתאימה לפלא חכם/פאלם וכו' רק מה שאני לא יודע זה איזה תוכנה אני צריך ללמוד כדי לדעת לתכנת אותה? אני צריך שהיא תתחבר לאינטרנט, לGPS, לשרת שלי, ותהיה כמובן באבטחה מקסימלית. איזו שפה אני צריך ללמוד? תודה רבה רבה מראש
-
- 9 תגובות
- 988 צפיות
-
-
איך אני יוצר את התו " ? אני לא מתכוון ליצור אותו משני ' אלא " אחד מקווה שהבנתם
-
- 2 תגובות
- 703 צפיות
-
-
כשאני פותח משהו ע"י ;()showdialog אני צריך לשחרר אותו ע"י ;()dispose, או שמספיק לסגור (;()close)? ובכללי יש כל מיני דברים שאני צריך לסגור ואחרי זה לפתוח עוד פעם (כמו את האפשרות להשמיע שיר דרך התוכנה בשעון הנ"ל), ואם אני משחרר אותם ע"י ;()dispose המהדר זורק חריג שאומר שא"א לפתוח "דברים שהושלכו", מה עושים בכאלה מקרים? תודה רבה (וסליחה שאני חופר לכם עם כל השאלות).
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-