תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
אני בונה תוכנית שמטרתה להעתיק קטעים מקבצים שונים ולרכז אותם ביחד בתוך קובץ אחד הבעיה היא שכל פעם שהתוכנית מעתיק שורה מהקבצים אל הקובץ הנ"ל, היא מוסיפה מרכאות ("") בקצות השורות, מה שלא רצוי במקרה הזה. איך אני מבטל את זה? דוגמא: אם זה הקטע שאני מעוניין להעתיק REG ADD %KEY%\003 /VE /D "switching to cd2" /f REG ADD %KEY%\003 /V 1 /D "cdswitch wincd2 %CDROM% /r: /t:255 /b" /f אז התוצאה היא כזו: "REG ADD %KEY%\003 /VE /D ""switching to cd2"" /f" "REG ADD %KEY%\003 /V 1 /D ""cdswitch wincd2 %CDROM% /r: /t:255 /b"" /f"
-
- 0 תגובות
- 601 צפיות
-
-
אני משתמש ב DLL שלא קשור ל Framework אני יוצר משתנה לאחד מה Classes של ה DLL ומשתמש בפונקציות כלשהן של ה Class אני מקבל HRSULT E_ABORT Operation Failed. איך אני יכול לזהות מדוע זה זורק את ה ERROR ניסתי להשתמש ב COMExecption וללא תוצאות.. שפה : C# DLL : Interop.CT20kSpiLib.dll (בשימוש הכרטיס קול) תודה :jump1:
-
- 0 תגובות
- 857 צפיות
-
-
שלום, כבר נשאלה שאלה דומה אך לא נענתה תשובה העונה עליה במדיוק. יש לי בעיה בקליטת משתנים.... התוכנית שלי צריכה לקלוט בשורה עד 5 משתנים עד להופעת נקודה. הבעיה היא שיש מצב שאני לא אקבל פרמטרים לכל המשתנים אלא פרמטר אחד או שניים(או יותר) כשאחריהם נקודה. אין לי מושג איך לעשות זאת.. אם משהו יוכל לעזור אני ממש אשמח... תודה רבה!!!
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
שלום אנשים, אני משחק טיפה עם האקסס לאיזה פרויקט קטן שאני מכין ואני מקווה שתוכלו לעזור לי עם הבעיה הבאה: יש לי טבלה המכילה זמני פעילות של מישהו (work)... השדות בטבלה הם:שם (Name), תאריך (work_date), זמן התחלה (start_date), זמן סיום (end_date). למשל: חיים עבד ב-05/05/2009 בין 10:00 ל-11:00. דוד עבד ב-06/05/2009 בין 08:00 ל-15:00. חיים עבד ב-07/05/2009 בין 09:00 ל-12:00. לבנות שאילתה שקולטת תאריך, זמן התחלה, וזמן סיום ופולטת את השמות של מי שעבד באותו זמן זה לא בעיה(ב-05/05/2009 בין 08:00 ל-17:00 לדוגמא) אבל איך אני בונה שאילתה שבודקת מי היה פנוי בשעות האלה? מקווה לתשובה מהירה (או שלפחות תגידו לי מה לחפש בגוגל)... תודה אנשים
-
- 1 תגובה
- 630 צפיות
-
-
-
מישהו יכול להגיד לי אם זה מסובך,ואיך עושים את זה?
-
- 3 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
שלום יש לי מספר 1234 בAX ואני רוצה להדפיס אותו. הבנתי שאני צריך לעשות לולאה שמפרקת את המספר לספרות ומדפיסה אותם אחד אחד. עכשיו שתי שאולות: 1. האם זו הדרך? אם כן מישהו יכול לתת לי כיוון איך אני עושה את זה עם החלוקה ב10 ומאה. 2. המספר שמוצג הוא סכום ככה שהוא יכול להיות 2 ספרות או 3 או יותר, איך אני אדע כמה ספרות (פעמים) לחלק את המספר. נ.ב הפקודות אמורות להיות בסיסיות MOV\ADD\DIV וכו בלי מחסניות וכל השאר. תודה לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
תראו, אני מנסה לשרשר שני אובייקטים אבל הבעיה שהוא כותב שאי אפשר לעשות את זה. הינה הקוד שאני רוצה לעשות: lblResult.Content=lblResult.Content+btn1.Content; אני רוצה לחבר ל Label בשם lblResult אני ה Content של הכפתור btn1. הבעיה שהוא כותב לי שאי אפשר לחבר שני אובייקטים. איך אני משרשר את שניהם?
-
- 5 תגובות
- 7.3k צפיות
-
-
ערב טוב ונעים לכולם פיתחתי תוכנה כלשהי (משחק) והעלאתי אותה בפקודת FTP אל האתר שלי (אתר שנמצא בשלב התחלתי), שנכתב בסביבת C# ASP.NET. שאלתי היא : מהי הפקודה שצריך להכניס באתר, בכדי שתתבצע הורדה ( download ), של תוכנת המשחק המאוחסנת באתר, אל המחשב הביתי של המשתמש. בתודה מראש לכל מי שייתיחס וינסה לעזור איציק
-
- 1 תגובה
- 864 צפיות
-
-
ציתי לשתף אתכם בextension חדש שהכנתי לכרום. התוסף הוא משחק שולה המוקשים (Mineweeper | Demineur) בתוך הדפדפן. לתוסף קוראים MineBlown - Minesweeper והוא הגרסא של האתר שלי MineBlown - Online Minesweeper - Demineur en ligne לכרום. אחרי שמתקינים אותו כל פעם שפותחים טאב חדש במקום לראות את החיפוש של גוגל, נפתח משחק שולה המוקשים שלי. אשמח מאוד מכל מי שיוריד ויחווה דעה! זה הקישור לתוסף:MineBlown Chrome Extension לכל מי שמתעניין קצת מה הולך שם, כתבתי הכל בreactjs שזאת ספריה שפייסבוק פיתחו שאיתה אפשר ליצור UI בצורה ממש נוחה.יש לי גם 2 repositories בgithub עם חלק מהקוד(כל repo הוא npm package שהextension משתמש בו)MineBlown-LogicMineBlown-GameUI
-
- 0 תגובות
- 965 צפיות
-
-
היי, התחלתי ללמוד שפת C#, ונושא המחלקות אינו ברור לי כל-כך...מה השימוש בהן? נניח ובניתי תוכנית אשר עובדת עם DB של SQL (נניח חנות חיות), והקמתי מאגר המכיל לי את כל הפריטים שהחנות מציעה (מלאי), וגם בניתי ב-C# מערכת אשר מטפלת במלאי (מוסיפה, מחסירה, מתריאה אם חסר). אני יודע שהשאלה שלי קצת כללית, אבל היכן יבוא לידי ביטוי נושא המחלקות של OO, במערכת הזאת? (אפילו הדוגמא הכי קטנה תעזור, ע"מ שאני אוכל להבין את הנושא). אני מבין שלכל פריט (נניח במחלקת אוכל) יש דברים זהים: משקל, לאיזה בעל חיים וכד'. - אבל הדבר הזה גם בא לידי ביטוי ב-DB...לא? (אני יודע שלא ציינתי את נושא המתודות בתוך המחלקה, אשמח גם אם לדבר הזה תהיה התייחסות בתשובה) תודה.
-
- 1 תגובה
- 911 צפיות
-
-
אהלן. אין לי ממש ידע במסדי נתונים. אני רוצה שהתכנה שלי (נבנת ב-vb.net 2010) תזכור קישורים שאני מוסיף, תחפש אם הקישור קיים, במידה ולא - תוסיף אותו לרשימה. במידה וכן - תעשה +1 לקישור קיים. באיזה מסד נתונים כדאי להשתמש כדי ליישם את הקוד הפשוט הזה, אם בכלל? (אם יש דרך אחרת ליישם את מה שאני צריך בלי מסד נתונים?) תודה לעוזרים!
-
- 9 תגובות
- 895 צפיות
-
-
שלום, אני מנסה לגרום לDIV להפוך להיות מוצג בזמן לחיצה על CHECKBOX. להלן הקוד: function moodleLunchApiIntergrate(String a, String b) { document.getElementById(a).style.visibility = document.getElementById(b).checked ? 'visible' : 'hidden'; } </script> <input type="checkbox" id ="1" onclick="moodleLunchApiIntergrate('2','1')"/> <div id="2" style="visibility:hidden"> <iframe src = "[url]http://www.walla.co.il">[/url] </iframe> <> הDIV לא מוצג. יש למישהו רעיון? תודה!
-
- 2 תגובות
- 911 צפיות
-
-
הרבה אתרי תיירות ישראלים למינהם שותלים את האתר של אופרן השכרות רכב בתוך האתר שלהם כ- IFRAME מה שפותח פתח לפרצות אבטחה בהן נחשף מידע על השרתים ומשמש קצה חוט בידי האקרים להתקפות על השרתים עושה רושם שרוב אתרי התיירות הישראלים פותחו בידי איזו ספקית אחת ולכל אתר הצמידו CSS אישי, אבל המנגנון זהה בכולם. רצ"ב דוגמית כאשר האתר של אופרן נחשף במערומיו [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 856 צפיות
-
-
אני מתאמן בסי שארפ ומצאתי איזה תרגיל שאומר ליצור כמה מחלקות , ריבוע משולש אליפסה ועיגול ,מצוין גם שצריך לחשב את השטח של כל אובייקט ואחרי זה לעשות מיון מערך של האובייקטים על פי גודל השטח. אז יצרתי 4 מחלקות שיורשות ממחלקת אב שקראתי לה shape כאשר במחלקת האב גם יצרתי מתודה אבסטרקטית לחישוב שטח, מימשתי אותה בכל מחלקה יורשת בהתאם לצורה. לאחר קריאה קצרה הבנתי שהפונקציה sort קוראת לפונקציה אחרת בשם compareTo ששם מתבצעת הבדיקה מי מבין 2 האובייקטים יותר גדול קטן או שווה, ואז הבנתי שבכל אובייקט אני צריך לממש את הפונקציה compareTo וכל מחלקה כזאת בעצם צריכה להיות יורשת של Icomparable. מה שתיכננתי זה לעשות דבר כזה , בכל מחלקה לממש את הפונקציה compareTo ובתוכה לעשות חישוב שטח של כל א…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי תרגיל ... אין לי מוסג איך בודקים אם נקודה נמצאת מחוץ למשולש או בתוך המשולש...
-
- 2 תגובות
- 10k צפיות
-
-
הי. אני רוצה במחלקה נורשת (drived), להגדיר את אחת הפונקציות של מחלקת האב כprotected (כשהיא במקור public, ובגלל סוג הורשה public היא נשארת כזו..) תגידו בבקשה אם המימוש הסמלי הזה נכון. מחלקת אב class A { public: String func(){return "Hello";} } הגדרה של מחלקה נורשת class B : public A } protected: String func() {return A::func();} { מותר לעשות מה שעשיתי? (בבקשה אל תגידו "פשוט היית עושה מהתחלה הורשה מסוג protected" כי זאת רק דוגמא)
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
איך כותבים סקריפטים למשחקים למשל? אני מניח שישנה איזושהיא חוקיות שתקפה לכל הסקריפטים. איפה אני יכול ללמוד את הכתיבה
-
- 4 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
כתבתי תוכנית ב- C שעובדת אצלי מצויין בבית עם הקומפיילר של DEV C++ 4.9.9.2. כשניסיתי להריץ אותה במחשבים של אוניברסיטת בר אילן בעזרת הקומפיילר gcc התוכנית לא עבדה כמו שצריך. משום מה בפעולה BinariesSum הלולאהלא נגמרת מתי שהיא נגמרת על המחשב שלי. ישבתי על זה המון זמן ועדיין לא הצלחתי למצוא פיתרון. מישהו יכול לעזור? (כל הפרוייקט שלי בבית מצורף) [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
איך אני יכול לאמת פעולה כלשהי ב- ASP? לדוגמה, אני רוצה לשאול את הגולש אם הוא באמת רוצה למחוק את המשתמש שלו.
-
- 1 תגובה
- 617 צפיות
-
-
אני עושה עבודת גמר במחשבים , העבודה היא בניית המשחק טטריס.. עכשיו איזה אלגוריתמים יכול להיות שאני יצטרך להשתמש בהם? ואיזה שפת תכנות הכי כדאי להשתמש?
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
קיבלתי על עצמי את זה כפרוייקט לעזור בקבוצת תגבור שיש לנו במכללה, הם עושים שם כרגע תכנות בC ואחד הפרוייקטים שם הוא קיבוץ והצפנה, משהוא בסגנון של ZIP, רק הרבה יותר פשוט כמובן, מישהוא יכול לעזור לי בנושא? עם יש כבר תוכנות דומות כתובות באינטרנט או בכל מקום אחר שאפשר לשאוב רעיונות? ANYTHING?
-
- 5 תגובות
- 976 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מנסה לבנות משחק אסטרטגיה פשוטת ואני צריך לעשות מערך שיכיל מערך אחר לכל סוג יחידה שיש לי(כלומר מערך כן 4 תאים, שכל תא בו הוא מערך באורך אחר, המכיל טיפוס אחר). אז זהו שאני לא מצליח. ניסיתי לעשות: private Ship [] [] fleet אבל אני לא מצליח להגדיק שמספר האיברים הכללי הוא 4. והוא תמיד error כלשהו, לרוב cannot covert ship[] to ship [][] ועוד דברים כאלה. איך אני מגדיר אותו?
-
- 3 תגובות
- 904 צפיות
-
-
שלום, אני אשמח אם תוכלו לעזור לי לפתור את תרגיל 3 מהמבחן הנ"ל: http://www.cs.biu.ac.il/~kalechm/c_04/recursive7_math.pdf אני הצלחתי לעשות שהפונקציה תמנה את הדרכים אם הצעדים היו רק ימינה ולמטה. הבעיה היא שכאשר אני מנסה לאפשר גם צעדים למעלה ושמאלה הפונקציה נכנסת ללולאה אינסופית כי היא עוברת לתא הבא אבל אז חוזרת לתא הקודם וכך הלאה. זאת הפונקציה שכתבתי ונכנסת ללולאה אינסופית: int CountPaths(matrix mat, const int SIZE, int x, int y) { //cout << "[" << x << "][" << y << "]\n"; if ( (x<0||x>=SIZE) || (y<0||y>=SIZE)) //if not in matrix bounds return 0; if (x==SIZE-1&&y==SIZE-1) //if is the end of the matrix return…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-