תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,064 דיונים בפורום זה
-
שלום, איך אני מקבל את השעה בג'אווה? אני מחפש פונקציה פשוטה כמו gettime בפסקל או time() ב-VB. תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב לכולם!!! רשמתי תוכנית ב ++C ומה שקרה כשהרצתי אותה היא דרסה זיכרון של ווינדוס וגרמה למחשב לעשות איתחול... אחריי האיתחול ווינדוס אומר שקיימת בעיה רצינית ואמר שקיימת תוכנה שמנסה לדרוס זיכרוןן חשוב של ווינדוס ושהוא "הורג" אותה ....עכשיו המחשב עולה כל הזמן עם מסכים כחולים של הערות DOS ... מישהו יודע אולי אם קיימת תוכנה שגורמת לנקות את הזיכרונות של המחשב באופן טוטאלי? (כי יכול להיות שבזיכרון קיים איזשהוא תהליך שגורם לו להיעצר במקום ספציפי בגלל הדריסה) תודה רבה מראש!!!!
-
- 11 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
בעיקרון יש לי את התאריך העברי, יש איזה דאטה בייס של חגים או משהו? או ראיון אחר אני יכול להוסיף חגים ללוח שנה?
-
- 2 תגובות
- 958 צפיות
-
-
תרגיל במבנה נתונים שאני לא מצליחה ואשמח לעזרה: לדוגמא הוגדרה מחלקה rational class rational { private: int mone; int mechane; public: rational(int x=1,int y=1); rational(const rational &r); void rational::setMone(int x)//פונקציה לקליטת מונה השבר int rational::getMone(int x)//פונקציה המציגה את מונה השבר void rational::setMechane(int x)//פונקציה לקליטת מכנה השבר int rational::getMechane(int x)//פונקציה המציגה את מכנה השבר void print();//פונקציה להדפסת השבר void operator+(rational); void operator-(rational); void operator*(rational); void operator/(rational); void operator=(); }; על אותו עקרון, צריך להגדיר מלחקה מסוג string שתכיל את השדות הבאים (לא משתמש…
-
- 1 תגובה
- 881 צפיות
-
-
אם אפשר לינק פה + תוכנה לכתוב בה את התוכנית. תודה מראש. המדריך אם אפשר שיהיהי למתחילים.
-
- 3 תגובות
- 776 צפיות
-
-
שאלה בה אני צריכה לבנות מחלקה למחרוזת: בקובץ ההצהרה: ב-private יהיה שדה מסוג char המכיל 256 בייתים. בpublic צריך להיות: Default constructor copy constructor setString getString איך אני מממשת כל אחת מהפונקציות הנ"ל בקובץ המימוש????? ובכלל, באיזו פונקציה קולטים את המחרוזת מהמשתמש? תודה.
-
- 17 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני בונה משחק טריוויה ויש לי מן מכשול שאני לא יודע איך להתגבר עליו בצורה אלגנטית.. המצב כזה.. יש לי מאגר שאלות שבתוכו יש שאלות מכל מיני סוגים.. אני צריך למשוך ממנו(מערך השאלות) שאלות בצורה ראנדומלית ולהעביר אותן אחת אחת למבחן.. הקאצ' הוא ,מעבר לזה שאני צריך להעביר ראנדומלית, הוא ש'כרטיס שאלה' לא יכול לחזור על עצמו פעמיים. יש למשהו רעיון טוב לטריק ?
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני לומד בביה"ס זה הבסיס... טוב אז גרפיקה אנחנו לא לומדים אבל נתנו לנו משהו (דף שרשום איך לעשות טקסט ורקע בצבעים) אז שאני עושה : textcolor (4) cprintf("lordgod"); זה לא עושה את זה בצבע ... אז איך עושים ? כמובן 4 = red ...
-
- 21 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
struct Node { int data; Node *next; }; void func(Node *head) { head=new Node(); head->data=10; head->next=NULL; } int main() { Node *head; head=new Node(); head->data=0; head->next=NULL; func(head); cout << head->data; return 0; } ברגע יציה מהפונ' הפוינטר חוזר להיות עם תוכן שהיה לפני קריאה לפונ' זאת אומרת זהו פוינטר לוקלי? זה כמו עם משתנים לוקליים שהם קיימים רק עבור הפונ' שנוצרו בה (ועבור הפונ' שבתוך)? מה יכול להיות הפתרון לבעיה (כמו עם משתנים, שאנו יכולים להעביר לפונ' את המשתנה עם סימן "&" וכך נוכל לשנות אותו) בקיצור, איך אוכל לשנות את המידע שפוינטר מצביעה עליו (ב-HEAP) מתוך פונ', כך שהשינויים שבוצעו ישארו גם כשנצאה מהפונ'? תו…
-
- 3 תגובות
- 828 צפיות
-
-
מחפש תוכנה לעבודה עם דיסאמבלר ועורך קסדצימלי
-
- 4 תגובות
- 803 צפיות
-
-
מתחיל לעצבן אותי הקטע שהגרסאות החדשות של סקייפ תופסות כל כך הרבה מקום יחסית לתוכנת IM... עכשיו שמתי לב שכשהתוכנה הזאת מאריכה לי את הזמן שלוקח למחשב לעלות ב10 שניות... וזה גם מאט דברים אחרים... בכל מקרה, חשבתי על פתרון (וזה דבר נדיר במקרה שלי !!!!); לבנות דו-שיח שיעלה עם המחשב ובוא תהיו לי שתי בחירות: להפעיל את סקייפ לא להפעיל את סקייפ להתאבד לדעתי זה רעיון טוב, לא? כאילו, הזו שיח הזה הוא קובץ קטן ששוקל הרבה פחות מסקייפ... עכשיו כאן אתם נכנסים לתמונה; איך אני לעזאזל מכין את הזבר הזה? יש איזה תוכנה שמכינה כאלו דברים? צריך להכין/לערוך איזה קובץ? תודה רבה מראש!!!! אה כאן, הבחריה השלישית בדו שיח היית בצחוק.. נ.ב: אם לא הבנתם אותי, רק תאמרו כאן ואני יסביר יותר טוב
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום חברי, בשיעורי הבית האחרונים שקיבלתי אני צריך להסביר מה זאת תופעת GIBBS. אני יודע מה זה בגדול(תופעה ש"מעגלת" קצוות מחודדים של פונ), אך לא יודע איך להסביר את זה לעומק. אודה לכם אם תעזרו לי. תודה רבה, אופיר תדמור. נ.ב. שמתי בפורום הזה מכיוון ששיעורי הבית היו כהכנה למעבדת MATLAB.
-
- 0 תגובות
- 854 צפיות
-
-
מישהו יודע איך עושים את זה? ניסיתי לשחק עם "GO TO" אבל ללא הצלחה. מישהו יודע תפקודה המדויקת? תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מישהו יכול לעזור לי לפתור עבורי כדי שאראה את דרך הפתרון את התרגיל הבא ? : הכנס לתוך מערךA בגודל5X5 ערכים אקראיים בהתפלגות אחידה בין 5 ל- 15 . 1) מצא הערך המקסימלי והמינימלי במטריצה. 2) חשב את סכום ערכי המטריצה. 3) בנה מטריצה B המכילה את השורות האי זוגיות של A. 4) בנה מטריצה C המכילה את הטורים הזוגיים של B. 5) חשב את המס' ההפכי עבור כל אלמנט ב-A. 6) חשב השורש הריבועי עבור כל אלמנט ב- A. 7) חשב את הממוצע של ערכי המערך ובדוק כמה מהאיברים ב- A גדולים מהממוצע וכמה קטנים מהממוצע.
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום. באתר שלי שאני עושה שמתי מוסיקת רקע. עכשיו זה תגית ויש לה כמובן src. עכשיו האתר עולה אוטומטית אם המוסיקה. עכשיו כדי לעשות כך שהמוסיקה תיפסק עשיתי לחצן stop music. עכשיו אם ג'אוא סקריפט אני עושה את הפונקציה הבאה בפקודת onmouseclick (ככה אם אני לא תואה רושמים את זה אני לא זוכר זה רשום ב-w3schools) function stopMusic(linkObj , stop) { linkObj.src = stop ; } עכשיו אני מתכוון גם לעשות פונקציה שתשנה את המשפט stop music ל-play music אחרי הפסקת המוסיקה. ופה הבעיה. העניין הוא שאני לא יודע איך בתוך התגית <a> של המספט stop/play music לעשות ארבע פעמיים את אותה פקודת onmouseclick כאשר הראשונה והשנייה יפסיקו את המוסיקה ישנו את המשפט מ-stop music ל-play music ושהש…
-
- 2 תגובות
- 871 צפיות
-
-
הבעיה היא בשאלה שמונה, לצערי אני לא ממש מצליח לחשוב על איזה אלגרויתם נורמלי שיפתור את זה בזמן הריצה הנדרש... אם מישהו יכול להסתכל ולעזור זה יהיה נחמד... http://www.cs.bgu.ac.il/~dsis062/uploads/2762Ass2.doc הפתרון אמור כמובן להיות בפסאודו קוד, אז תתפרעו... מותר להשתמש בכל מבנה נתונים שבא לכם לפתרון הבעיה, זמן הריצה הוא המגבלה היחידה. עריכה: הבעיה נפתרה, למי שמעוניין לבדוק את הקוד שלי (פסאודו): הפונקציה שכתבתי כאן אמורה לפעול אחרי פונקציה שמעתיקה את השלד של העץ בלי ערכים. t1 זה העץ המקורי t2 זה העץ החדש inordersum (t1,t2,sum) return int if t1.left!=null new=sum+inordersum(t1.left,t2.left,sum) newsum=sum+t1.data t2.data=newsum if (t1.right!=null) return inordersum(t1.righ…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני יודע שזה הכי פשוט בעולם אבל שחכתי
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני רוצה לבדוק בדף הרשמה כלשהוא אם שם המשתמש שמישהו הזין לשדה כבר נמצא במסד הנתונים איך אני עושה את זה?
-
- 6 תגובות
- 969 צפיות
-
-
מישהו יודע באיזו פקודה אני צריך להשתמש ע"מ לקלוט לתוך מערך מספרים בזה אחר זה..רקb] בMATLAB
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
ניסתי לעשות form עם בדיקה של js והבדיקה לא עובדת זה פשוט ממשיך לדף הבא במקום להציג לי שגיאה <script language="javascript> function check (user_reg) { var name= user_reg.user_name.value; var password= user_reg.user_password.value; var category= user_reg.user_category.value; var url= user_reg.user_url.value; var banner= user_reg.user_banner.value; var lang= user_reg.user_lang.value; var email= user_reg.user_email.value; var benner_len= benner.length(); var url_len= url.length(); if (name.length < 2) { alert("שם משתמש חייב להיות בעל 3 תווים לפחות"); user_reg.user_name.focus(); return false; } if (password.length < 4) { alert("אנא הכנ…
-
- 1 תגובה
- 946 צפיות
-
-
נתנו לנו מהאוניברסיטה לכתוב תוכנית אשר קוראת מילה מהמשתמש עד '\n' ומדפיסה רק את האותיות הנמצאות בסדר לקסיקוגרפי בין האות הראשונה לאחרונה. אם האות הראשונה זהה לאחרונה או אחריה בסדר הלקסיקוגרפי לא להדפיס כלום. עכשיו היא צריכה להיות רקורסיבית ואסור להשתמש במערכים או במחרוזות. מישו יכול לתת לי כיוון איך להתחיל בבקשה
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחפש סקריפט ב-javascript בהקשר ל-AUTOCOMPLETE. הייתי רוצה לדעת איך אוכל שה-AUTOCOMPLETE שלי (השם משתמש והסיסמה שנשמרים על המחשב) יאובטח על מחשבי משתמשים. הדוגמא הכי קלאסית היא אתר זה, אשר כאשר אני מתחבר, אני מכניס את שם-המשתמש שלי והסיסמה בשדות הנחוצים, ומאופשר לי לשמור את הסיסמה והשם-משתמש ל-AUTOCOMPLETE... אך ב-AUTOCOMPLETE הסיסמה נרשמת בכוכביות... כך שגם עם פרצו למחשבו של המשתמש עדיין לא יכולים להיכנס כי הסיסמה מאובטחת. ואין צפייה. ושהשרת יקבל את בסיסמה בחזרה כמובן, מה-AUTOCOMPLETE. הייתי רוצה לעבוד עם הסקריפט בסביבת "CGI" או "PERL" אפשר בבקשה את הקוד במסודר? תודה רבה מלכתחילה.
-
- 5 תגובות
- 959 צפיות
-
-
שלום. אני צריך לשים באתר שלי אפשרות להורדה של קבצים מסויימים ואין לי מושג איך עושים את זה. ניסיתי לעשות תגית של קישור והלינק הוא הקובץ עצמו שנמצא במחשב שלי אבל הדפדפן אומר שהוא לא יודע מה לעשות אם הקובץ. חשבתי אולי זה בעיה בקובץ אבל ניסיתי עוד קבצים אחרים בפורמטים אחרים ועדיין כלום. מי שיודע איך לעשות את זה תעזרו לי. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 759 צפיות
-
-
אני בונה אתר, ואני צריך שבזמן מעבר עכבר על טקסט מסוים יקפוץ לי בלון כזה (כמו גוגל קלנדר או משהו בסיגנון) ויהיו רשומים בו פרטים. את הפרטים אני בונה צריך להוציא מDB. אם זה משנה אז MSSQL. כרגע האתר נבנה מASP.NET, יש דרך לעשות את זה לעבור לג'אווה סקירפט או אג'אקס? אם אין, אז איך אני עובד עם JAVASCRIPT או AJAX עם DB?
-
- 3 תגובות
- 839 צפיות
-
-
נגיד כל מי שניכנס לאתר ויש לו IP לא של ישראל יונפה לעמוד מסויים באתר. יש כזה סקריפט?
-
- 2 תגובות
- 810 צפיות
-