תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,064 דיונים בפורום זה
-
עקבתי אחרי מה שכתוב כאן: http://learn.elgg.org/en/stable/intro/install.html אבל נתקעתי בשלב שצריך להיכנס לאתר להגדיר אותו בדפדפן (אחרי יצירת mysql) מישהו יכול לעזור לי להבין איך אני נכנס לזה? שמתי את הקבצים כפי שהם ביקשו בתיקייה שהיא לא www. לכן שמתי את זה ב-public_ftp/elgg אשמח להכוונה פה. תודה
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
מישהו יודע האם המערכת Elgg יכולה לשמש לבניית אתר היכרויות טוב בעברית ללא התערבות של תכנות נוסף?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מחזיק DB חינמי דרך mongoLab. אני צפתח אתר אינטרנט מסויים דרך הIDE החינמי של cloud9. כתבתי את השרת שלי ב nodeJS. לצורך העניין יש לי 2 ראוטים לבקשות. בשני המקרים כל מה שהבקשה מבצעת זה את הדבר הבא: פונה לקולקציה, כאשר כל בקשה פונה לקולקציה אחרת, ומחזירה את כל המסמכים ממנה. בשתי הקולקציות יש מסמכים. להלן הקוד: var collection = db.collection('chat-users'); collection.find().toArray(function(err, docs) { console.log(JSON.stringify(docs)); res.end(JSON.stringify(docs)); db.close(); }); משום מה, בקולקציה הראשונה אין בעיה, אבל בקולקציה השניה, למרות שיש מסמכים, לא חוזר כלום ואני מקבל undefiend. למישהו יש מושג למה? תודה, אור
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
-
היי, השאלה היא: הוספת/מחיקת טיסן חדש לקובץ מאגר הטיסנים המטופלים במוסך כולל כל פרטיו. לכל טיסן יש לקלוט את הנתונים הבאים: 1. דגם הטיסן – מחרוזת בגודל 20 תווים. 2. משקל הטיסן – מספר ממשי. 3. מספר ימי טיפול בחודש – מספר שלם. 4. מספר שעות המנוע שיש לטיסן – מספר שלם. (זה מבנים). אפשר להניח שישנו קובץ שבוא כבר מוכלים הנתונים וכל הטיסנים גם מוכלים במבנה לאחר הקצאה דינמית. מאחר והוספה זה שטויות, השאלה האמיתית שלי היא מחיקה: 1) איך מוחקים נתון מקובץ?, האם יש דרך אחרת מאשר לעביר לקובץ TEMP (נגיד). 2) במידה ואני מוחק מקובץ אזי גם המבנה צריך להצטמצם, איך עושים את זה?, האם פשוט לעשות מערך שישמור את כל האינדקסים שאותם כביכול מחקתי? ונגיד ואחר כך אני מבקש את הטיסן בעל המשקל המירבי אז ה…
-
- 1 תגובה
- 945 צפיות
-
-
יצרתי תיבת טקסט שאותה לקחתי והמרתי את המשפט למערך של מילים : string[] words = searchResult.Split(' '); עכשיו יש לי database עם מספר טבלאות... האם מישהו מכיר אלגוריתם מהיר לחיפוש המילים האלה בטבלאות? אני משתמש באנטיטי אז החיפוש חייב להתבצע בעזרת DBcontext. עוד דבר, איך אני יכול לדעת שאחד מהמילים היא בעצם עיר שהמשתמש הקליד? ולא אני לא רוצה להפריד את התיבת טקסט ל2 תיבות טקסט שבאחד הוא מקליד את העיר ובשני הוא מקליד שם בן אדם או משהו בסיגנון האם יש דרך מהירה לעבור על המערך של המילים ולגלות מי מהם הוא עיר?
-
- 1 תגובה
- 978 צפיות
-
-
שלום חברים, התחלתי ללמוד בזמן האחרון קצת Python, יש לי רקע ממש בסיסי בתוכנה ובפיתוח web ,אני איש IT ביום יום.. החלטתי פשוט להתחיל לעבור קצת לעולם התוכנה יותר כי העבודה שלי משלבת יותר אינטגרציה של מערכות וידע בתכנות זה פשוט כל כך נחוץ , אני חושב שבעתיד אעדיף לעסוק בפיתוח בכל אופן.... בנוסף לכל זה אני גם מפתח באופן עצמאי פרוייקט שאני עובד עליו ולכן אני לומד כל הזמן ( https://www.riders.io/ ) , אשמח אם תגידו לי איפה יש פורומים "חיים" של python בהם אפשר לשאול הרבה ולקבל תשובות דיי מהר(כמובן באנגלית גם... ) בגדול השאלה שלי דיי פשוטה, אפשר לראות אותה פה : http://discuss.codecademy.com/t/import-data-to-a-function/11154 אם יש לי לצורך העניין API שמבוסס על תשאולי http פשוטים,אני …
-
- 1 תגובה
- 915 צפיות
-
-
הי לכולם אני רוצה לתרגל קצת MultiThreading, ואני מחפש רעיון לתוכנית שתהיה MultiThreaded וגם תהיה שימושית.. אני רוצה גם לשלב תקשורת נתונים בסיפור, אז זה עוזר לי למקד קצת: אני מעוניין לכתוב MultiThreaded Server. מישהו יכול לתת לי רעיונות?
-
- 1 תגובה
- 739 צפיות
-
-
אני מנסה ליצור אפקט blur באתר שאני מפתח- ולצורך העיניין הגדרתי תמונת רקע ל-body שהיא בfixed. ועל כל אלמנט (div) שאני רוצה ליצור את האפקט הגדרתי תמונת רקע גם ב-fixed. האלמנטים האלו צריכים להיות בגודל קבוע, ולכן אם התוכן לא נכנס בצורה מלאה לאלמנט הגדרתי עליהם גם overflow:auto. הבעיה היא שהרקע על האלמנט לא נשאר קבוע במידה שהחלון והאלמנט נגללו שניהם (מצורפות תמונה להמחשה) בדוגמא עצמה זה קורה גם כשהחלון (body) לא נגלל אלא מספיק שרק האלמנט נגלל- באתר שאני מפתח זה קורה רק כשגם האלמנט (ה-div) וגם החלון נגללו (לא יכול לתת קישור לאתר כי הוא כרגע מקומית על המחשב שלי) http://www.bootply.com/WFoyvePw75 ניסיתי לשנות את ה-background-attachment לscroll …
-
- 1 תגובה
- 887 צפיות
-
-
היי, אני יוצר theme חדש ומותאם לאתר של וורדפרס. ה-widgetים המובנים של וורדפרס הם לא ברי חשיבות מיוחדת מבחינתי, ובכל זאת אני זקוק לstyle כלשהו שייתן להם קצת מראה וצבע. במילים אחרות אני מחפש משהו כמו theme של jquery או bootstrap רק לוודג'יטים של וורדפרס. מישהו מכיר?
-
- 1 תגובה
- 730 צפיות
-
-
היי, אני טרי מאוד בכל הקשור לSQL ,WORDPRESS, תכנות אתרים ובתכנות בכלל. ככה שאם אני מפספס משהו פשוט לכאורה, אז יש לומר לי בעדינות כי באמת שאין לי מושג מספק. (אני לומד לבד דבר דבר מכל פיתוח קטן שאני עושה לשם הניסיון, כך שאני לא באמת שוחה בכל הידע הזה ויש לי חורים גדולים.) הסיפור הוא שבהתחלה רציתי לבנות מעך של "משתמשים" ("חשבונות") בSQL לטובת מערכת WEB כך שכל חשבון יכיל ערכים מסוימים שיוצגו על גביה בעמוד אחר בהמשך. כשהתחלתי לבצע אז בחרתי במערכת הניהול של WORDPRESS סתם כי זה עושה חצי עבודה ועוד ברמה גבוה. גיליתי שכבר קיימת בתוכה מערכת משתמשים מבוססת SQL (בעבור הבלוגים שמוצעים שם). במקום להתחיל מ0 חשבתי פשוט "להסב" את המערכת הקיימת בW…
-
- 1 תגובה
- 740 צפיות
-
-
שלום, אני משתמש הרבה במסמכי טקסט TXT. בכדי ליצור חדש, אני עושה באקספלורר: קליק ימני > חדש > מסמך טקסט. האם ישנה פקודת שורה, שניתן לעשות זאת? אני רוצה ליצור מקש חם Hotkey (קיצור דרך) לפעולה הזו. [אני משתמש בתוכנה HotkeyP, המאפשרת להריץ פקודות שורה, על ידי מקשים חמים] תודה
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
היי חברים, ניסיתי להתקין את django על המחשב לאחר התקנת python מגרסאות ה-3X, הבעיה היא שכשניסיתי להתקין בעזרת הפקודה pip install django דרך ה-cmd הוא פשוט לא עשה כלום, אלא אם כפיתי עליו להחיל את ההתקנה בעזרת הפקודה python -m pip install django. אמנם נרשם לי שההתקנה בוצעה בהצלחה, אבל כשאני מריץ למשל את הפקודה django-admin --version הוא גם לא רושם כלום ופשוט יורד שורה בלי לרשום או לסמן משהו - איפה בדיוק הבעיה פה? כל פקודה שמקושרת ל-pip או ל-django לא עובדת, אם אני מנסה להכניס python -m django-admin --versio, אני מקבל: "no module named django-admin" נ.ב. הוספתי את הנתיבים ב-Path של ה-User Varuables וה-System Variables: C:\Python34;C:\Python34\Scri…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
-
- 1 תגובה
- 708 צפיות
-
-
-
הי. אני מריץ קוד פשוט ביותר (פחות מ-100 שורות, בלי אלמנטים מיוחדים), בשפה C במערכת UBUNTU 14.04. הקוד בקובץ המצורף. מצורף כאן הלוג של הטרמינל של אובונטו בהפעלת הקוד: $ make clean all run rm -f debug *.o gcc -c main.c -Iinclude/ gcc -c global.c -Iinclude/ gcc -c specific.c -Iinclude/ gcc -o debug main.o global.o specific.o ./debug before init glb ptr = 0x1045010 glb default x = 0 modify in main make: *** [run] Segmentation fault (core dumped) אשמח אם מישהו יוכל לעזור. תודה מראש! economyd.zip
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
התקנתי על המחשב אופן אופיס וכעת אני מתקשה ליצור קוד שמוסיף לטבלה שורה תודה רבה private void btnGo_Click(object sender, EventArgs e) { string ConnStr = @"Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=C:\\Users\\Public\\pro\\db.odb"; OleDbConnection MyConn = new OleDbConnection(ConnStr); try { MyConn.Open(); string mySelectQuery = "INSERT INTO tblNames (ID, strName) "; mySelectQuery = mySelectQuery + " VALUES (@ID, @strName) "; OleDbCommand insert_command = new OleDbCommand(mySelectQuery); …
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן אני לומד JS בCODEACADEMY ולא הבנתי מה הבעיה עם הקוד הבא, אני אמור לשים 4 סוגים שונים של משתנים במערך - number string boolean object הוא מחזיר לי שגיאה UNEXPECTED TOKEN - SYNTAX ERROR var myObj=new Object(); var omg1 = true; var myArray[1, omg1, "whatever", myObj];
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
ניסיתי לא מזמן להתקין לאפטר אפקט פלאג אין שנקרא ELEMENT 3D והוא אמור להכניס גישה לאובייקטים תלת מימדיים בתוכנה משום מה הפלאג אין לא עבד לי במחשב הנייח , אמנם עבד בלפטופ. מצורפת תמונה עם הדיבאג שעלה: תודה
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
היי, אני מנסה לעשות שיעורי בית שקיבלתי, מדובר על קורס מבוא למדעי המחשב אז ניתן להבין שאני ממש חדש בנושא, עוד לא עברו איתנו אפילו על Exceptions (זה רק בקורס הבא), בניתי שתי מחלקות, שתיהן צריכות לכתוב דברים לקובץ כולל שם שבמידה והוא שתי מילים יש להחליף את הרווח בסימן אחר (תלוי במחלקה). עובד לי מעולה במחלקה אחת: public void printToFile(PrintWriter pw){ pw.println(name.replaceFirst(" ",HASHTAG)+HASHTAG+passport+HASHTAG+suitcase); }//printToFile(PrintWriter pw) ובמחלקה השניה זורק לי IllegalArgumentException במידה ואני עושה רווח בשם, יש לציין שהמתודות זהות (כמו שניתן לראות למטה): public void printToFile(PrintWriter pw){ pw.print…
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם... יש לי בעיה עם הבנה של ביטוי מורכב בשפת C אשמח להכוונה int *(*table())[30] לפי מה שאני מבין מדובר בפונקציה שלא מקבלת ארגומנטחם המחזירה מצביע למערך בגודל 30 שבו בכל תא מצביע לטיפוס מסוג int אם זה נכון אז איך שורת ההחזרה אמורה להיראות ?! return **arr ואם זה לא נכון אני אשמח לתיקון
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם מי שהכיר את אתר השירות החינמי planet.nana.co.il, הוא כבר ז"ל כמה שנים. אני מחפש אתר חינמי עם שירותי אחסון (עד 100MB וצפונה), עם ממשק קל. יש לי על המחשב את כל קבצי ה html, אז אני לא צריך ממש לבנות את האתר, אלא רק להעלות את קבצי האתר לשירות אחסון. DOMAIN אסתדר כבר ואהפוך אותו למשהו חינמי. יש משהו פשוט כזה? ניסיתי את: https://www.100webspace.com ולא כל כך הסתדרתי איתו
-
- 1 תגובה
- 4.1k צפיות
-
-
אשמח לקבל ייעוץ D: ד"א - אני לומד כרגע java באוניברסיטה הפתוחה..האם זה טוב בתור התחלה?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
מעוניין להעלות נתונים לתוכנה שבניתי מקובץ אקסל. הצלחתי לעשות רק את הפעולה ההפוכה (לשמור בקובץ אקסל).
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
יש לי מחלקה היוצרת פריטים . ברצוני לצור מערך של אותם פריטים אבל ששם הפריט החדש יקבע מבחוץ . כלומר שבכול פעם שאני מכניס פריט לספריה אז הוא יקבל את השם מבחוץ והתכונות מהמחלקה .
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-