תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,064 דיונים בפורום זה
-
אני כרגע מנסה לפתח קונספט של חיבור של שניי סקריפטים על בסיס php אחד מהם פורום והשני אתר של טופים וכו אני אוהב את הממשקים והיתרונות של כל אחד מהם , לכן בכוונתי לייצור איחוי ביניהן . הקטע שלגביו אני קצת חושש זה שיהיה צורך לפרק את שניהם לגורמים - אני מעוניין לבצע איחוי לsql שליהם בכדיי שבכל פעם שתייצור משתמש לא תצטרך לבצע אותו גם פה וגם בצד השני ושזה יוכל להעתיק או לקרוא אוטומטית ? מבחינת תאורתית זה נישמע בר ביצוע אך השאלה שלי האם כדאי בכלל להתקרב לזה ? למישהו עם ניסיון ממוצע- בעולם התכנות. עוד דבר למישהו יש מושג על איזה סקריפט או פלטפורמה מבוסס hwzone?!
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, יש לי בעיה עם שימוש חוזר בנתונים שבמערך. החזרתי מפונקציה ל- Main מערך int בעזרת הפרמטר out. יש אפשרות לשלוח את הנתונים לפונקציה אחרת מתוך ה- Main? (כאשר אני שולח אותם, אני מקבל 0 ,0 ,0 ,0) [זהו מערך של 4 ספרות שונות]. נבדק ונמצא שהנתונים אכן תקינים, הבעיה היא בשליחת מערך זה לפונקציה אחרת. אודה לעזרתכם תודה "כותרת" הפונקציה כפי שהמערך נשלח בחזרה ל - Main static void RandomDigits(out int[] rnd)
-
- 1 תגובה
- 2.8k צפיות
-
-
שלום ! התחלתי להתעניין בלימוד ג'אווה עצמאי , והמליצו לי על הספר הנ"ל . לאחר בדיקב בחנות ספרים באתי לפה. האם יש למישהו את הספר והוא מוכן למכור אותו או למסור? המלצות אחרות לגבי קורס מסויים בקורסרה או udemy יהיה גם סבבה אם אתם מכירים משהו טוב. תודה רבה! אלאור כהן. אגב אני יודע שהרבה שואלים על דרכים ללמוד לבד .. פשוט רציתי לברר לגבי הספר הזה
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
שלום יש לי אתר באינטרנט של wix.com כתובת האתר http://sharmeiri.wix.com/sctech רציתי לשאול כיצד אפשר לשפר את האתר כך שתהיה תנועת גולשים רבה יותר ורלוונטית יותר. תודה
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
שלום אני רוצה בחורף הקרוב להרשם ללימודי תעודה ויש לי התלבטות למה להרשם האופציה הראשונה היא תכנות בצד שרת באמצעות Node.js הסילבוס: http://hit.lifemichael.com/courses/js.pdf https://docs.google.com/document/d/1I52BsNwY9Dn4mZBe_Qz15hHhkfgUd7A78VXRARskGS4/pub אופציה שנייה היא שנייה היא תכנות בצד לקוח באמצעות HTML5 הסילבוס: http://www.hit.ac.il/external-studies/programs/programming/HTML_5 https://docs.google.com/document/d/1znbbcuZBGHrXopJ3BXqU8T8VmBWBX7k83sPRlaAzw5c/pub השאלה מה עדיף מבחינת שוק העבודה? ביקוש, שכר, התקדמות. איך אני יודע גם מה מתאים לי יותר? צד שרת או לקוח? אגב כדי למנוע דיונים מיותרים, אני בודאות ארשם לאחד מהם במכללה HIT. רק צריך את המלצתכם למה עדיף.
-
- 1 תגובה
- 2.5k צפיות
-
-
היי,יש לי מטריצה לדוגמא: [TABLE=align: right] [TR] [TD]11[/TD] [TD]7[/TD] [TD]3[/TD] [TD]6[/TD] [TD]2[/TD] [TD]8[/TD] [/TR] [TR] [TD]33[/TD] [TD]21[/TD] [TD]21[/TD] [TD]5[/TD] [TD]12[/TD] [TD]22[/TD] [/TR] [TR] [TD]9[/TD] [TD]7[/TD] [TD]1[/TD] [TD]1[/TD] [TD]80[/TD] [TD]4[/TD] [/TR] [TR] [TD]27[/TD] [TD]15[/TD] [TD]10[/TD] [TD]2[/TD] [TD]12[/TD] [TD]120[/TD] [/TR] [TR] [TD]111[/TD] [TD]57[/TD] [TD]17[/TD] [TD]13[/TD] [TD]5[/TD] [TD]2[/TD] [/TR] [TR] [TD]113[/TD] [TD]111[/TD] [TD]111[/TD] [TD]3[/TD] [TD]14[/TD] [TD]54[/TD] [/TR] [/TABLE] כתבתי פונקציה רקורסיבית שמוצאת לי במערך את המספר האי-זוגי הקטן ביותר. בכל שורה(מערך) יש מינימום 2 אלמנטים כאשר השמאלי הוא זוגי והימני הוא…
-
- 1 תגובה
- 2.8k צפיות
-
-
כחלק מפיתוח אפליקציה, חפשתי דרך לשלוח קבצים ב-whatsapp. אחרי שהבנתי שזה יהיה מסובך לפיתוח חובבני, החלטתי שיהיה יותר קל להשתמש בשרת ולשלוח לינק לקובץ (לא מדובר פה בסטרטאפ, אלא באפליקציה פרטית שנכתבה בשביל עניין ותחביב בלבד) יצרתי שרת חינמי, עם סקריפט php שמקבל פרמטרים ב-url ויוצר את הקובץ המבוקש (קבצי טקסט) על השרת. נכון לעכשיו, קריאה ללינק עם הפרמטרים המתאימים עושה את העבודה הדרושה עבורי. הבעיה שאני מעוניין לקבל תשובה מדף ה-php על הצלחה או כישלון. עכשיו, הקוד שלי מדפיס תשובה, ככה שבהצלחה הדף המוצג בדפדפן הוא לדוגמה "success" ובכשלון מוצג "failed to complete action" מלבד זה הדף ריק. האפליקציה שולחת בקשה (כרגע מסוג get, עם פרמטרים ב-url) איך אני יכול לדעת מה חזר מהסקריפט בצ…
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
שאלה מהגהנום אשמח אם מישהו יתן דוגמה לתוכנית תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
אשמח אם מישהוא יוכל להפנות אותי למקור טוב שמסביר על קריאה וכתיבה לקבצים בC++ תוך דגש על הסבר של הפורמטים של הקריאה (כל מה ששמים בארגומנט format של פונקציות הקריאה), רצוי אפילו משהו עם דוגמאות. תודה מראש לעוזרים!
-
- 1 תגובה
- 2.4k צפיות
-
-
שלום רב, 2 שאלות קצרות1- הקוד הבא .data 0x10010000 mem: .byte 1,2,3 .text li $v0, 1 la $t0,mem lw $a0,0($t0) בכונה טענתי מילה ולא lb , כמובן שאם הייתי עושה lb היה ניכנס ל a0 את הסיפרה 1, אבל אני טוען בכוונה מילה(תרגיל במבחן) ויוצא לי של a0 ניכנס 197121 , מדוע? 2- לגבי קידוד הוראות במידה ורשום לדוגמא שהפקודה LW מקודדת כך שה6 ביטים השמאליים (הרי זה פקודה מסוג I ) הם 0x23 , (מציין את סוג הפקודה OPCODE ) עכשיו כמובן אני יוצא להמיר לבינארי אבל איך לעשות זאת כעיקרון הרי זה 00100011 , אבל אין מקום הרי לכל הביטים האלה ,צריך רק 6 מה לעשות? תודה
-
- 1 תגובה
- 3.5k צפיות
-
-
אני מבצע הכנסה בטבלה שהיא מכילה שדה של ערך כל שהו ויש לה מפתח ראשי, איך אני יכול להחזיר את המפתח הראשי הזה ? יש לי אלפי שורות המפתח נוצר בצורה אוטומטית כאשר אני יוצר את הטבלה.. הוא incremental .. האם אפשרי לעשות שאילתת insert שעל הדרך יוצרת שורה חדשה ושולחת בחזרה את המפתח הראשי של אותה שורה שיצר?
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
שלום , אני חדש בתחום . למדתי ובניתי אתרים מאוד יפים לבד בשפת html5+css3 ושילבתי קצת ג'אווה סקריפט. הבעיה שרציתי לבנות לעסק של אחותי אתר שעוסק בנדל"ן ותת אופציה שלכל אחד מהסוכנים שלה יכול להיכנס באמצעות שם משתמש וססמה ולהחליף תמונות וקצת טקסט לבד. את זה אני לא יודע לעשות והבנתי שצריך בשביל זה לשלב מנוע PHP ולחבר לממסד נתונים SQL. קראתי לבד את החומר ולא כל כך מצאתי את התשובות איך עושים את זה . אני חושב שאיבדתי משהו.. כל מה שאני רוצה זה כמו דף של מוכר ב"יד 2" שמכניס נתונים ושומר אותך באתר . קבילתי תשובות ממורה של מכללה מסוימת שאני צריך ללמוד יסודות התכנות ואח"כ תכנות ועוד כמה שפות .חצי שנה לפחות. אני לא מעוניין להיות מתכנת . יש למישהו רעיון או שיכול לתת לי הבהר…
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
-
-
נתון לי תרגיל, שבו המשתמש מכניס מספר בין 1 ל20 ולאחר מכן עפ"י המספר אני בונה את משולש הפסקל. מותר לי להיעזר בפונקציות עזר ולולאות. עכשיו הבעיה שלי, היא שלמרות שראיתי מספר פתרונות לתרגיל הזה עדיין לא הבנתי את העיקרון. אפשר בבקשה להסביר לי את הגישה לפיתרון של תרגיל מהסוג הזה? אני יודע שעלי לייצר לולאה שהיא זאת ששולטת על השורות בתוך אותה לולאה אני בונה לולאה שעושה את הרווחים ושוב באותה לולאת שורות בלי קשר לזאת של הרווחים אני בונה את זאת שמייצרת לי את המספרים והבעיה שלי היא בלולאה הזאת....איך לגשת לפיתרון של זה. תודה
-
- 1 תגובה
- 5.2k צפיות
-
-
שלום , כמה שאלות לגבי מערכת ניהול תוכן מוכנה . אני קצת חדש בתחום . למדתי ובניתי אתרים מאוד יפים לבד בשפת html5+css3 ושילבתי קצת ג'אווה סקריפט. בין השאר הורדתי גם תבניות מוכנות ושיחקתי הרבה עם קוד ועיצוב. העלתי אותם לשרת דרך חברת אחסון .התוצאות היו טובות . הבעיה התחילה שרציתי לנהל משתמשים,ססמאות והרשאות, נתקלתי בבעיה. הבנתי שאני צריך ללמוד צד שרת בשביל זה ,לשלב מנוע PHP ולחבר לממסד נתונים SQL. קראתי לבד את החומר והבנתי שהדרך עוד ארוכה.. השארתי את זה מאחור,והחלטתי שעם הזמן לאט לאט אני אלמד בקצב שלי ובנייתם במקביל, אני יתמקד יותר בבניית אתרים והתפרנס מזה . ולכן החלטתי לעבוד עם מערכת ניהול תוכן מוכנה ובחרתי ב Wordpress. ככה שאני יכול להמשיך לרוץ עם הבניית אתרים ותת מע…
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, הייתי רוצה לדעת קצת על שפת Ruby, לשם מה היא משמשת, מה זה Ruby On Rails? ובאיזו סביבה מתכנתים בה? תודה לעונים!
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
שלום רב , 2שאלות קטנות בקשר לעצים 1, במידה והעץ ריק, (בלי שורש כלל) הגובה שלו -1 אם יש לו רק שורש הגובה 0 ואם יש לו שורש עם בן הגובה 1? רק לוודא... 2.כאשר מוסיפים איבר ל AVL ייתכן שנצטרך לעשות גלגול 1 בלבד אבל כאשר נמחק איבר מ AVL ייתכן שנצטרך לעשות יותר מגלגול 1, מקסימום LOG N גלגולים(N זה מספר האיברים בעץ) מדוע יש הבדל בין המחיקה להוספה , שבהוספה מקסימום 1 ובמחיקה יותר? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
קיבלתי תרגיל לבנות מעגל לוגי שמקבל כקלט מספר בינרי בין 3 סיביות והפלא צריך להיות המספר הבינרי שמתאים לשארית של חלוקת מספר 3. כלומר אם קיבלנו 111 הפלט הוא 1 ואם קיבלנו 010 הפלט הוא 2. לא בטוח כל כך איך להתחיל...
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
יצרתי כפתור שלחיצה עליו מפעילה את הפקודה stop על ה-Web Browser Control. בתיאור הפונקציה שנמצא באתר msdn, רשום: "Cancels any pending navigation and stops any dynamic page elements, such as background sounds and animations." מה שמתרחש במציאות - אם למשל נכנסתי לסרטון ב-youtube דרך ה-control ולאחר מכן אני לוחץ על הכפתור שיצרתי, ה-sound ממשיך לפעול ברקע. הקוד: איך אפשר לפתור את הבעיה (הבעיה היא בזמן ריצה כמובן)?
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
אני קורא על sessions בasp.net ורושמים פה שיש כמה מצבים של סשנים, הדיפולטי הוא inproc שהוא בעצם מאחסן את כל הסשנים בworkerprocess , קראתי על יתרונות וחסרונות ורשמו שאחד החסרונות זה : scalability can be an issue, מה זה אומר בעצם? מה הכוונה סקלביליטי? תרגמתי את זה בגוגל טרנסלייט ואל תצחקו אליי חחחח וזה מדרגתיות או הרחבה אין לי שמץ של מושג למה הם מתכוונים אשמח לעזרה
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
-
-
בתמונה הראשונה זהו המחשב שעליו תכנתתי, שבו שינוי גודל הטקסט הוא ל-125% (Display Settings, ולאחר מכן תחת הקטגוריה: "Change the size of the text, apps, and other Items: 125%) - עובד כמו שצריך. בתמונה השנייה זהו מחשב שבהגדרות שינוי גודל הטקסט, הגודל הינו 100% - המיקום של ה-ComboBox הוזז ימינה (או שמיקומו של ה-Splitter הוזז שמאלה). בתמונה השנייה זהו מחשב שבהגדרות שינוי גודל הטקסט, הגודל הינו 150% - המיקום של ה-ComboBox הוזז שמאלה (או שמיקומו של ה-Splitter הוזז ימינה) ובנוסף הטקסט מוסתר חלקית. אני כמובן מעוניין שהתוכנה תיראה ויזואלית אותו הדבר בכל המחשבים - הן מבחינת מיקום ה-Controls והן מבחינת כך שהטקסט לא ימחק חלקית או כל סוג של בעיה דומה. איך אני עושה זאת? האם יש Properties…
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, יש לי מכשיר Embedded שעובד בפרוטוקול TCP שבניתי החברה שאני עובד מולה טוענת כי לעבוד בפרוטוקול של HTTP יוסיף כ 50% לתעבורה של המידע, אני דיי מפקפק בנתונים האלו. האם מישהו יכול להסביר לי בכלליות למה מצב כזה יכול לקרות כאשר מעבירים נניח 1024 בתים של מידע בינארי בין המכשיר לשרת ? TCP עובד ב SOCKETS ועל כן באמת יעברו 1024 בתים HTTP יוסיף OVERHEAD של כמות מסוימת, נניח כמות קבועה של 100 בתים ( כל מיני פרמטרים וכ'ו שעוברים כמובן כ ASCII) ועוד 1024 בתים של מידע ולכן כמה אחוזים זה יוסיף לתעבורה ?
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
צריך עזרה בבקשה לממש אלגוריתם (אלא אם קיימות ספריות מוכנות שאפשר להשתמש בהן ) בג'אווה או אנדרויד. מדובר בשיטת הצפנה : Rijndael - 256 bit ECB mode תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם אני חייב עזרה קיבלתי שאלה -לכתוב תוכנית הקוראת לשלושה מספרים false מסודרים בסדר מהקטן לגדול ? אני ניסתי לעשות קוד לזה אך לא הצלחתי הינה הקוד #include <iostream> #include <stdio.h> int main() { int num=80; num=!num; num=!num; if (num>0) prinft ("a"); if (num==0) prinft ("b"); if (num==0 || num==1 && num%2==1) prinft ("c"); } אשמח אם תעזרו לי בלתקן תקוד בשביל השאלה או לעשות בשבילי קוד ולשלוח לי ואני יסתכל אליו וילמד דרכו.
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
היי, לפני כחצי שנה, מחקתי את הפייסבוק שלי. לפני המחיקה, החלטתי לגבות את כל הנתונים שלי, כולל כל היסטוריית הצ'אט (של 5 שנים, יצא לא מעט). זה הביא לי את הגיבוי בצורת דף html, שבו כל ההודעות מבולגנות לגמרי. בעזרת פייתון הצלחתי למיין אותן. אבל עכשיו, אני צריך מקום לאחסן אותן כך שאוכל לראות אותן בצורה נוחה - משהו שיהיה קרוב לצ'אט המקורי של פייסבוק. לכל הודעה יש תאריך, ההודעה עצמה, והthread שהיא שייכת אליו (בעצם - אילו אנשים היו באותה שיחה). האם יש מערכת מוכנה שתאפשר לי להכניס את הנתונים האלו אליה ולהציג אותם בקלות? או שעדיף לבנות אתר משל עצמי? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
בס"ד שלום לכולם, אני מנסה לפתח אפליקציה(לסמרטפון) עם פקודות קוליות והקראת טקסט בעברית. אני מנסה להתחיל שלב שלב, אבל אני לא כל כך מוצא ממשק שתומך בפקודות קולויות בעברית, מישהו שמע על ואולי יכול לעזור? תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-