תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,066 דיונים בפורום זה
-
יש לי תרגיל שכמעט וגמרתי אותו, בתרגיל אני אמור ליצור כמה צורות (משולש מלבן או מעגל) וכל מיני מתודות שמטפלות בכל צורה (מזיזים, יוצרים וכד') בסוף התרגיל ממש לפני ה-MAIN אני אמור ליצור מתודה שה-MAIN קורא מהמשתמש מספר בין 1 ל-4 , כל מספר בין 1 ל-3 מייצג צורה מסויימת (משולש מלבן או מעגל והמספר 4 זה יציאה מהלולאה) ואז המשתמש מכניס את הנתונים (נק' מוצא על הצירים גודל וכד') והמתודה לוקחת את האובייקט של הצורה ומכניסה אותו למערך וככה כל הצורות נשמרות לי במערך. יצרתי לדוגמה ב-MAIN צורה ראשונה (כפי שאתם רואים מעגל) ומתודה שלוקחת את האובייקט שנוצר ומכניסה אותו למערך ובסופו של דבר מחזירה את אותו מערך אבל יש לי בעיה ב-MAIN אחרי יצירת הצורה לקרוא למתודה ולשלוח אליה את האובייקט, אני פשוט …
-
- 16 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, הכנתי פרויקט ב-VB6 שמייצר קובץ DLL מסוים... אני לא מצליח להכין או למצוא קוד שיאפשר לי לשלוח את הקובץ DLL הזה אלי ל-FTP\ לאימייל. אם מישהו ממכם מכיר קוד כזה ויכול להגיד לי מהו כאן או בפרטי אני יפצה אותו ב-2 מספרי אייסיקיו בעלי 7 ספרות. אני יודע שזה לא פיצוי גדול אבל בבקשה אני כבר חודשיים (בלי צחוק) מחפש קוד כזה. נ.ב: נראה לי שהיחידי שיענה כאן יהיה UnsignedInteger, הבנאדם הזה הוא אחד הגברים בפורום.
-
- 3 תגובות
- 642 צפיות
-
-
שלום חבריי. אני באמצע פרויקט. ניסיתי לשפר את הנגישות בתוכנית ע"י ה- voice recognition אבל משום מה זה לא פועל לי. הקוד שצירפתי זה הקוד שהשתמשתי בו בפרויקט וה-vb לא אומר שיש בעיה בקימפול או משהו, פשוט התוכנית לא מחליטה לאיזה case להיכנס ולא מבצעת את מה שנדרש. מה לא עשיתי בסדר? פליז תעזרו לי!! Option Explicit Dim totaldata As String Private Declare Function ShellExecute Lib "shell32.dll" _ Alias "ShellExecuteA" (ByVal hwnd As Long, ByVal _ lpOperation As String, ByVal lpFile As String, ByVal _ lpParameters As String, ByVal lpDirectory As String, _ ByVal nShowCmd As Long) As Long Private Sub DirectSR1_PhraseFinish(ByVal flags As Long, ByVal beginhi As Long, ByVal beginl…
-
- 1 תגובה
- 736 צפיות
-
-
האם אפשר לגרום ל"מצגת" של פלאש (ז"א קובץ EXE, לא SWF) להריץ קבצים חיצוניים ולהעביר להם פרמטרים? בגרסאות ישנות, פקודת FSCOMMAND בשילוב עם EXEC נתנה את האפשרות להעביר פרמטרים לקבצים חיצוניים. (לדוגמא, תוכנת C++ שמקבלת פרמטרים בשורת ההפעלה שלה) אבל מאז שמישהו השתמש בזה בשביל להריץ את DEBUG ולהרוס קבצים האופציה של העברת פרמטרים נחסמה לחלוטין דרך הפקודות האלה. למרות כל זאת, האם מישהו מכיר דרך להעביר נתונים או פקודות לתוכנות/קבצים חיצוניים? האם יש דרך לשמור נתונים לקבצי TEXT עם ACTIONSCRIPT? אני רק רוצה לחזור ולהדגיש שאני מתכוון לישום לוקאלי ולכן פתרונות של PHP לא יעזרו. תודה, LazyBoy
-
- 0 תגובות
- 724 צפיות
-
-
אני בונה אתר וכמובן שאני צריך לכתוב בasp עכשיו אני כתבתי דף של הכנסת משתמש חדש לתוך טבלת access וכל הזמן מופיעה הבעיה הבאה: Error Type: Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers (0x80004005) [Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] Operation must use an updateable query. איך אני פותר את הבעיה?
-
- 2 תגובות
- 620 צפיות
-
-
אני מנסה לגרום לדף ASP להכניס נתונים למסד נתונים ולא מצליח לי. הקוד של הדף ASP הוא: <% Dim conn Set conn = Server.CreateObject("ADODB.Connection") conn.ConnectionString = "DSN=myDSN" conn.Open q=request.form("username") w=request.form("password") e=request.form("email") r=request.form("id") t=request.form("gender") SQ="INSERT INTO users(username,password,email,id,gender) VALUES ('"&q&"','"&w&"','"&e&"','"&r&"','"&t&"')" conn.Execute sq conn.Close Set conn = Nothing %> הודעת השגיאה שאני מקבל: Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers (0x80004005) [Microsoft][מנהל התקן ODBC Microsoft Access] הפעו…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
הייתי רוצה לדעת איך זה עובד העניין שלמשל אם אני עושה משחק, מממ בו נרד יותר נמוך... יצרתי משחק בasp.net המשחק איקס עיגול.. ואני רוצה עכשיו לעשות לי database של יוזרים, ונגיד אני נכנס בשם של היוזר שלי, ויוזר אחר נכנס ביוזר שלו איך אני יכול ליצור משחק בין 2 היוזרים האלה הרי אם אני לחצתי על כפתור מסוים בלוח האיקס עיגול איך זה מתעדכן בדיוק אצלו? וככה הפוך אם למשל " יוסי " עשה משחק ולחץ על הלחצן המסויים בלוח אצלו, איך אצלי על הלוח משתנה התוצאה שהוא לחץ בהתאם זה מה שאני לא מבין אשמח אם תסבירו לי איך הדברים עובדים פחות או יותר ומה אני צריך ללמוד בשביל לממש דבר כזה בגדול עשיתי לוח איקס עיגול וזה עובד, כל אדם שיכנס לאתר יכול לשחק אבל לא נגד שחקן אחר ברשת, אשמח לעזרה
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אני בונה לוח שנה שבכל תא בו יש כמה קישורים. את הקישורים אני מוסיף בזמן רינדור הימים. אני רוצה שכל קישור שאני אלחץ אני אגיע לדף, ואוכל לדעת מאיזה קישור הגעתי אליו. למישהו יש רעיונות?
-
- 2 תגובות
- 724 צפיות
-
-
אם יש לי LISTBOX עם אובייקטים מסוג שאני יצרתי (לצורך העניין COSTUMER) איך אני מוציא את המידע ממנו בלולאה של FOREACH? יש לי את הלולאה אבל אין לי מושג איזה קוד אני צריך בשביל להפעיל את הפעולות של האובייקטים
-
- 2 תגובות
- 751 צפיות
-
-
אני לומד C# ואני בפרק של Reflection... יש לי שאלה בסוף הפרק ואני לא מצליח לעשות אותה (השאלה עצמה היא פשוטה פשוט אני כנראה לא הבנתי את הנושא כל כך טוב)... הנה השאלה: כתוב תוכנית הכותבת למסך את המשפט Hello World מבלי להשתמש ישירות בטיפוס System.Console אלא על ידי Reflection בלבד. מישהו יודע?
-
- 0 תגובות
- 955 צפיות
-
-
התחלתי ללמוד C# והגעתי לנושא delegate ואני לא מבין מה זה אומר, מישהו יכול בבקשה להסביר לי בקצרה או להפנות אותי לאיפשהו שיסביר את הנושא... תודה מראש לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, יש לי שני פורמים שמכילים מידע שקשור אחד בשני. מסך אב - "יצירה ועדכון פרטי אדם" ומסך בן - "יצירה ועדכון כתובות" שבצד השרת יש 2 טבלאות מתאימות. אדם וכתובות של אדם. בגלל שלא ניתן לעדכן כתובות לאדם לפני שנשמר אדם אני שומר את כל הנתונים פעם אחת כשמתמש לוחץ Save במסך של יצירת אדם. הבעיה מתחילה שמשתמש יכול למלא פרטי כתובות ולהחליט בסוף שהוא רוצה לצאת ללא שמירה מהמסך. מה שקורה שאני צריך להחזיר את הטבלה של כתובות למצב שהיתה לפני השינויים (לעשות Revert). ניסיתי לבצע זאת באמצעות ()DataTable.RejectChanges אבל זה לא עובד במקרה הבא: המשתמש פותח מסך כתובות משנה דברים ולוחץ על שמירה ואז המשתמש נכנס פעם שניה משנה דברים ולחוץ על "יציאה ללא שמירה" (כל זה לפני ששמר במסך הראשי של אדם). ה…
-
- 0 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני מנסה לעשות תרגיל ויש לי בעיה איתו. אני יודע מה הבעיה אבל אני לא יודע איך לפתור אותה. הנה התרגיל: בתחרות מכוניות השתתפו N מכוניות. פתח ויישם אלוגריתם המקבל כקלט את הספר המכוניות ואת משך הזמן שלקח לכל מכונית לסיים את המסלול. פלט האלגוריתם: משך הזמן של המכונית הכי מהירה ומשך הזמן של המכונית במקום השני. הנה הקוד שכתבתי: int n, num1=10000, num2=10000, i, sum; Console.WriteLine("How many cars?"); n = int.Parse(Console.ReadLine()); for (i = 0; i < n; i++) { Console.WriteLine("How much time (sec)?"); sum = int.Parse(Console.ReadLine()); if (sum < num1) { num1 = sum; } if (sum < num2 && sum…
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני צריך לעשות בC# מין תוכנה דומה לצייר, אך מונחת עצמים. כרגע כל מה שאני יכול (ויודע) לעשות זה לצייר ריבוע, אליפסה, ומה שקיים בשפה שם, כולל לשנות צבע וכאלה אבל יש לי בעיה, כרגע אני יכול לצייר לך אובייקט אחד כל פעם. אני צריך לעשות איכשהו בעזרת רשימה מקושרת וקלאסים של למשל מלבן, (וכנראה גם איזה קלאס אבסטרקטי של "צורה") לשמור את הנתונים של כל מלבן אני כבר שובר את הראש כמה שעות ועדיין אין לי מושג. יש למישהו רעיון איך לשעות דבר כזה?
-
- 36 תגובות
- 7.5k צפיות
-
-
אני רוצה ליצור שעון אנלוגי. ובשביל זה אני צריך לצייר שעון וכמה קווים. השאלה, איך עושים את זה? מה הפקודות? <עדכון> ניסיתי ליצור שעון אנלוגי, יצא לי סה"כ עיגול והקווים, אבל אין לי מושג איך לגרום להם לנוע, וגם לנוע בסינכרון עם השעון של המחשב. וגם, יש במקרה אתר אינטרנט עם עבודות בC של תלמידים בתיכון<?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני כותב תוכנה כלשהי בC++ בעזרת הWindows API... באיזה פקודה אני צריך להשתמש על מנת להפעיל קובץ EXE כלשהו? (ולאיזה קובץ אני צריך לעשות Include בשביל זה)? חיפוש באינטרנט לא הביא לי תשובות... ועוד שאלה n00bית התיקיה של הקובץ היא בתוך הPointer בשם המאוד מפתיע: Dir (כלומר אני צריך &Dir) שם הקובץ לא, זה אפשרי להוסיף את שם הקובץ בתוך פקודת ההרצה או שאני צריך להוסיף אותו מראש לDir ואז להריץ?
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני די חדש בשפה, פתחתי פרויקט שהוא windows application. פתחתי form חדש, בניתי בו text boxes לפי הצורך, ויש לי button שכאשר לוחצים עליו זה צריך להדפיס את הפתרון ל textbox שהוא read only. עכשיו אני יודע לבנות את העסק, רק איך אני כותב בדיוק את התכנית? איך אני פונה לtextbox1\2\3\4 כדי לקלוט מהם? ואיך אני עושה הדפסה לתוך הtextbox האחרון? תודה רבה רבה מראש.
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני רציתי לעשות גלרייה עם תמונות שנפתחות בפופ אפ עכשיו ניסתי את הסקריפט הזה וראוים את התמונות בדף הראשי והחלון נפתח אבל לא רואים את התמונה בחלון שנפתח תעזרו קצת תודה מראש <HTML> <HEAD> <TITLE> </TITLE> <script> <!-- /*By George Chiang (WA JavaScript site www.abstract.simplenet.com) Credit must stay intact for use*/ function tile(bgname){ win2=window.open("","","width=380,height=380") if (win2){ win2.focus() win2.document.open() win2.document.write("<head><title>"+bgname+"</title></head>") win2.document.write("<body background="+'"'+bgname+'"'+">") win2.document.write("<br><br><Br><br&…
-
- 3 תגובות
- 719 צפיות
-
-
שלום אני לומד JAVA דרך התוכנה ECLIPSE.. יצרתי כפתור BUTTON: Button b1=new Button("123"); ואחרי זה עשיתי כמובן add(b1) כדי להוסיף את הכפתור.. אבל ניסיתי לחפש ולא מצאתי שום שיטה שבה אני אומר אם הכפתור הזה נלחץ תעשה ככה וככה.. מה אני צריך לרשום כדי שכפתור B1 יגיב ללחיצה עליו? תודה..
-
- 1 תגובה
- 846 צפיות
-
-
שלום אנשים, אני מנסה פה לעשות איזה תרגיל(ולא מצליח) שבודק אם המספר שאני מקליד הוא פלינדרום תעיפו מבטבבקשה) import java.util.Scanner; public class Targil_3 { public static void main(String[] args) { int number,digit,new_num=0,temp; Scanner in = new Scanner (System.in); System.out.println("הקלד מספר חיובי שלם"); number = in.nextInt(); temp=number; while(number>0); { digit=number%10; new_num=(new_num*10)+digit; number=number/10; } if(temp==new_num) System.out.println("המספר הוא פלינדרום"); else System.out.println("המספר אינו פלינדרום"); } }
-
- 2 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
רק היום התחלתי ללמוד קצת ג'אווה סקריפט, ואני לא יודע די הרבה דברים, אז דבר ראשון- איך אני משנה צבע טקסט בלי עזרת תגיות HTML בג'אווה סקריפט? הגדרתי נעלמים שיהיו צבעים ואני רוצה להשתמש בזה לשינוי צבע הטקסטים. דבר שני, איך עושים לינק ואיך שמים מוזיקה ברקע? תודה רבה מראה!!
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי דף ASP ובו קישור. אני רוצה שכשהקישור ילחץ אז יתבצע סקריפט ASP מסוים. זה מה שניסיתי: <a href="http://212.179.172.152/store/buy1.asp" title="סל הקניות" onclick=" '<% 'Session("added")="no" '%> "> סל הקניות </a> וזה לא עובד. מישהו יודע איך אפשר לעשות שזה יפעל?
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לעשות מין חתימה שאומרת באיזה דפדפן אתה משתמש איזה אייפי איזה מערכת הפעלה יש לך וכו' בקיצור ככה: ip: os: browser: views: server: מישהו יכול להסביר לי איך לעשות את זה? תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 749 צפיות
-
-
שלום חברים, נתקלתי בבעיה , אני צריך לכתוב תוכנית כך שתקבל משפט אותו תעביר לפונקציה והיא תחזיר את מספר המילים במשפט כתבת תוכנית כזו אך הבעיה שלי היא כשאני מכניס משפט התוכנית קולטת רק את המילה הראשונה ולא את כל המשפט, כאשר אני מגדיר מראש את המשפט בתוכנית הכל עובד מצויין אבל כקלט זה לא עובד לי, אשמח לעזרה. זאת התוכנית: כאשר אני מדביק לכאן הכל מתבלגן אז העלתי קובץ טקסט
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ב c++ כשזה אינטים אז אין בעיה אני קורא שורה לתוך סטרינג ומתייחס לזה במערך ומוציא את המספרים כאינטים אבל בדאבלים זה לא עובד.. איך אני יכול להוציא את המספרים לתוך משתנה דאבל? נניח וזה הקובץ 0 1.1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0.7 1.0 0 0 0 0 0 0 0.9 0 0 1.2 1.3 0 0 0 0 0.9 0 0 0 1.1 0.1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0.8 0.6 0 0 1.1 1.3 0 0 0.2 0 1.1 0 0 0 0.2 0 0.1 0 0 0 0 0 0 0 0.9 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
-
- 5 תגובות
- 657 צפיות
-