תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
איך אני יכול לגרום לכך שכאשר אדם לוחץ על כפתור באתר אינטרנט מסוים...זה יגרום לתוכנית EXE שנמתאת על אותו שרת לעבוד? הכוונה היא שהתוכנית תעבוד על השרת והלקוח לא יראה כלום.
-
- 1 תגובה
- 907 צפיות
-
-
שלום, אני מנסה לצייר גליל ב- OpenGL ומשום מה הוא מראה לי מסך ריק במקום את הגליל. מצ"ב קוד. אודה אם תוכלו להגיד לי מה הבעיה . תודה #include<glut.h> float angle=0.; GLUquadric *IDquadric; void display() { glClear(GL_COLOR_BUFFER_BIT | GL_DEPTH_BUFFER_BIT); glLoadIdentity(); glPushMatrix();// הכנסה למחסנית glTranslatef(0.,-1.5,0.);// קביעת המיקום של הספרה על פני החלון glColor3d(0,1,1);// קביעת צבע הספרה לכחול gluCylinder(IDquadric,2.0f,2.0f,1.0f,25,32); glPopMatrix();//הוצאה מהמחסנית glutSwapBuffers(); glFlush(); } void idle() { angle+=0.2; if(angle>360.) angle-=360.; glutPostRedisplay(); } void myinit() { glClearColor(1.0,1.0,1.0,1.0); glMatrixMode(GL…
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
מישהו יכול להסביר לי איך בדיוק קוראים וכותבים קבצי XML ב- Java? מישהו אמר לי שזה אמור להיות קצר ועם מחלקות יפות, אבל ניסיתי לחפש בגוגל ולא מצאתי תוצאות מספקות.
-
- 1 תגובה
- 3.5k צפיות
-
-
שלום. אני בונה אתר. אשמח אם תעלו רעיון חילופי לתמונה הבאה - שהיא שקופה (ז"א - הרקע שלה). כדי שאחליף אותה בתמונה שבה כתוב משהו אחר (את שמו של בעל האתר - כך הוא מבקש). הנה:
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
תקשיבו יש לי WIN 7 32BIT פרוץ! עכשיו הרבה זמן לא עדכנתי עדכונים ולא נגעתי בקראק שלי רימוב וואט... עכשיו אני יודע שתמיד צריך לעשות רימוב וואט נכון??? אז למה אצלי זה ככה ולא על הרימוב וואט?????חבר שלי יש אצלו ואצלו זה לחוץ!!! ללחוץ על זה??ואני לאא יודע מה קרה כי במאפייני מערכת מראה שיש לי מקורי =/ ללחוץ על זה או לא??? מה לעשות פה? הוא אומר שזה בסדר??? ^^^ לעזוב את זה ככה.?
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי פונקציה שמקבלת שני מערכים ממוינים בסדר עולה בשני גדלים שונים שאמורה להשוות בין שני המערכים ולהדפיס את האיברים המשותפים (ללא חשיבות לסדר או לאיבר שחוזר על עצמו מספר פעמים). זה הקוד: void print_common(int arr1[], int arr2[], int size1, int size2) { int max_size; int a; int b; max_size= size1+size2; a=0; b=0; while ((a+b)<= max_size) { if (arr1[a]>arr2[b]) a++; else if (arr2[b]<arr1[a]) b++; else printf("\n the common values are %d\n",arr1[a]) a++; b++; } } אני מקבל הודעת שגיאה מסוג Error 5 error C2146: syntax error : missing ';' before identifier 'a' הצהרתי על כל המשתנים בראש הפונקציה, כולם מאותחלים, מה יכולה …
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
תראו, באשכול הקודם שלי שאלתי איך להגדיר החזרהב event והחלטתי להפריד בין הפונקציה ל event ולזמן את הפונקציה מה event עצמו. אז הינה הבעיה: כתבתי פונקציה וכשאני מנסה לזמן אותה הוא רושם לי שגיאה בקומפיילר. הקוד: זאת הפונקציה ששולחת את המשתנה siman: public string Plus () { string siman="+"; lblResult.Content=""; return siman; } והנה הפונקציה שאני מנסה לזמן: public void Sum (string siman, double num1) { if(siman=="+") { double num2=0,sum=0; string labels1 = (string)lblResult.Content; num2=double.Parse(labels1); sum=num1+num2; lblResult.Content=sum; } } private void btn_1_Click(object sender, System.Windows.RoutedEventArgs …
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
-
-
יצרתי כפתור ואני רוצה להגדיר שהרקע שלו יהיה תמונה. הבנתי צריך לעשות Import לתמונה לתוך NetBeans. חיפשתי בגוגל איך עושים אימפורט לתמונה ובכלל איך מגדירים תמונה כרקע לכפתור ולא מצאתי תשובה. מקווה שמישהו יכול לעזור לי כאן תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
-
יש לי את המחלקה הבא: public class ForagersTask extends Task { private ConcurrentLinkedQueue<Forager> foragers; private long waitTime; public ForagersTask(Collection<Forager> foragers, long refreshRate) { // Saves the Foragers this.foragers = new ConcurrentLinkedQueue<Forager>(foragers); // Saves the wait time waitTime = 1000 / refreshRate; } @Override public void run() { // Gets the first Forager Forager current = foragers.poll(); // Checks if the Task should stop while ((!terminate) && (current != null)) { try { // Performs the Forager action current.act(); // Adds the Forager to the Queue foragers.add…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; namespace ConsoleApplication1 { class Program { static void Main(string[] args) { Console.WriteLine("Please enter a sentence and press ENTER"); string input = Console.ReadLine(); int i = 0; Console.WriteLine("please enter your name"); string g = Console.ReadLine(); while (i < 10 ) { Console.WriteLine(input+g); i = i + 1; } } } } הקוד הזה קולט את מה שאתה רושם פעמיים ומדפיס . אבל הוא לא שם רווחים בין המילים .כאשר הוא מדפיס אותם . איך אני יכול לשים רווחים ? ב I למה שמנו אפס ולמה לא שמנו 5 או 9 או כל מס…
-
- 1 תגובה
- 904 צפיות
-
-
את הפונקציה וקצת הסתבכתי . אשמח לעזרה בקוד מוגן או אפילו פסואדו-קוד. תודה
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
אתר בית הספר שמסופק ע"י משרד החינוך (http://www.orianit.edu-negev.gov.il/) מאוד מאוד מוגבל, פרימיטיבי, מיושן ומאוד קשה להזין אותו בנתונים שוטפים ולשמור על נגישות גבוהה. מדובר על בי"ס של ~700 תלמידים בכיתות א'-ו' אז זה הופך להיות אתגר לא קטן... ועד ההורים המרכזי מעוניין להרים אתר עדכני ומושקע שיהיה נגיש גם לצוות ביה"ס, גם להורים וגם לתלמידים - משהו שיהיה קל לעדכון, נגיש (RSS, סלולר למשל) וישמש פלטפורמה נוחה לעדכון מערכת שעות, מטלות, אירועים, הודעות ודיונים. הכוונה לא לאתר פדגוגי יבשושי אלא גם פלטפורמה ליצירת קשר נוחה בין ההורים, התלמידים וצוות ביה"ס וגם בית לאחסון תכנים כמו תיעוד אירועים, מאגרי חומר לימודי ואולי גם סוג של בלוגים/דפי בית אישיים/פורום LIVE. תיאורטית יש מענ…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, יש לי מאגר נתונים עם שתי טבלאות: טבלה ראשונה books מכילה רשימה של שמות של ספרים העמודות בה הן: bookId, bookName טבלה שניה words מכילה את כל המילים מכל הספרים העמודות בה הן: wordId, word, bookId bookId ו wordId הם primary key ו bookId בטבלת words הוא Foreign Key האם ניתן לכתוב שאילתה שתדפיס רק את כל המילים שמופיעות בכל הספרים? תודה
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
קיבלתי תרגיל של אופטימיזציות שכולל שימוש שהם עושים ב- OpenGL. אני משתמש ב- Microsoft Visual C++ על Windows 7 Home Premium 64 bit. אני רוצה להוסיף לפרוייקט שלי ב- Visual C++ איזושהי תיקייה שנמצאים בה כל מיני קבצי h, lib, dll שקשורים ל- OpenGL. אני מתכוון שמה שאני רוצה לעשות זה שזה יכיר את זה בזמן הקומפילציה והלינקינג ולא יזרוק לי כל מיני שגיאות. לצערי, כל מה שהמתרגלת שלנו אמרה לנו לעשות הוא: איך אני עושה את זה נכון וכך שיעבוד? ד"א אני מעדיף לא להעביר את קבצי ה- dll ל- system32 אז אני אשמח לפיתרון שמשאיר את התיקייה עם הקבצים במקומם ופשוט מכיר אותם איכשהו.
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
שלום, התחלתי ללמוד PHP ואני רוצה לבנות אתר ודרכו ללמוד. (יש לי ידע בסיסי בPHP HTML JAVASCRIPT CSS ועוד כאלו דברים ואני רוצה להתעמק בהם..) אבל דרך שפת התכנות בלבד אני לא יודע איך לעשות אתרים שנראים יפה (הרי כל מה שאני מכיר זה טקסטים, טבלאות וכו'). אני לא רוצה להשתמש במערכת לניהול תוכן כמו JOOMLA כי זה לא תכנות כל כך.... השאלה שלי היא איך אני בונה UI כמו שצריך בלי מערכות לניהול תוכן... תודה...
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני צריך קוד פשוט שמבצע fft בשפת c לטובת פרויקט שאני עובד עליו. אם מישהו יוכל לעזור אני אודה לו מאוד
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
היי, רציתי לדעת איך אני מסדרת את הקוד כך שהוא יוכל לקרוא לי מילה אחרי מילה (שנמצאת שורה אחרי שורה) Private Sub CmdStart_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles CmdStart.Click ufile = New FileStream("words.txt", FileMode.Open) Dim rfile As New StreamReader(ufile) Dim x As Integer Dim line As String Do x = rfile.Read() 'read a character by code ASCI If x = 13 Then ' 13 and 10 codes ASCI of end line rfile.Read() 'fr is StreamRead file variable Exit Do End If line = Chr(x) 'conver character ASCI code to string Loop
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני בונה אתר פשוט שעובד על HTML, PHP ומסד נתונים מבוסס MYSQL. כאשר אני מנסה להציג נתון שמאוחסן במסד נתונים בעברית (לדוגמא שם כלשהו) הוא מופיע לי באתר בצורה של סימני שאלה: ????? אני מניח שזו איזושהי בעיה עם הקידוד אבל ניסיתי לשנות את הקידוד בעמוד HTML ואפילו בMYSQL ושום דבר לא עוזר. יש לציין שכל טקסט אחר באתר (כזה שמקורו לא במסד נתונים) מוצג בעברית בצורה תקינה לחלוטין. רעיונות? תודה מראש, עומר.
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
היי , קניתי עכשיו לפטופ חדש שמותקן עליו W7 64 BIT, אחרי מלחמות של יום שלם עם IIS הצלחתי להתקין אותו ולהגדיר אותו שיוכל גם לקרוא מDATABASE אני עובד כרגע על עמודים בASP JAVASCRIPT וכו'.. כשיש לי תקלה בקריאה מהדאטה בייס או כל תקלה אחרת בצד שרת הוא לא מציג לי את התקלה והשורה שלה - כמו שאני רגיל, או לפחות רק את השורה שלה הוא פשוט רושם " An error occurred on the server when processing the URL. Please contact the system administrator. If you are the system administrator please click here to find out more about this error " כמובן שניתי בהגדרות של הדפדפן את "הצג הודעות ידידות של EXPLORER" בדקתי בדפדפנים בEXPLORER וגם בCHROME (אני לא בטוח לגביי הגירסה של EXPLORER ניראה ל…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני עובד על איזה פרוייקט אלקטרוני, ואני מנסה לקבל אותות ממחשב (בפועל שליטה על מנועים). יש לי כל הציוד הדרוש (מבחינת אלקטרוניקה,מגברים וכו'), אבל אני לא יודע איך נותנים פקודה להוציא מתחים מפינים מסויימים (מניח שזה לוגי, ובנוי על שליחה של אות בינארי). בפועל, לא אכפת לי באיזה שפה (MATLAB,DOS,C) העיקר שיעבוד. אני לא יודע אם משנה, אבל בגלל שלא רציתי להלחים ישירות מהלוח אם, ולא מצאתי שום כבל מאריך בשום חנות, יש לי מתאם USB לSERIAL. אם אפשר הסבר קצר האם יוצא פולס\אות רציף או זה עובד אחרת, כדי לטפל בזה בהתאם. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
שלום שלום, ברצוני ללמוד שפת אסמבלר שמתמשים בה בתקופתינו, במסגרת לימודיי למדתי אסמבלר של 8086 (ברמה לא הכי גבוהה) ואסמבלר של 8051 (ברמה דיי גבוהה) איזו גירסא של השפה הכי מומלץ ללמוד היום? אם יש המלצות לספרים אני אשמח, תודה מראש, בר.
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, חזרתי לא מזמן למקורות- לC כדי לנסות למצוא פונקציה חזקה שמייצרת מספרים רנדומלים טובים. לפי מה שהבנתי בC הפונקציה שמייצרת מספרים, RAND, מייצרת פסדו-רנדומליים קבועים בין 0 ל32767, כאשר אני פשוט "דוגם" מספר מסדרה קבועה שרצה ולכל מספר הסתברות שווה להופיע. אפילו אם אני עושה SEED עם SRAND עדיין המספרים לא כל כך טובים... גם random() בדומה לrand לא משהו בכלל... אבל אז שמתי לב לפונקציה מעניינת בשם CryptGenRandom בספרייה Wincrypt.h שלפי מה שקראתי עליה ע"י ישום טוב שלה למקור רנדומלי CSP ניתן לייצר פונקציה חזקה למספרים רנדומליים.. יחד עם זאת יש עליה הרבה סימני שאלה שלא ממש הצלחתי להבין, כמו מה מקור האנטרופיה שלה... מישהו פה פיתח משהו טוב עם הפונקציה הזאת למספרים רנדומל…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
ניסיתי ב- dev c++ וב- visual studio של מיקרוסופט. אפילו כשאני מנסה להעתיק תוכנית מהספר ( חוברת שקיבלתי מהצבא , תוכנית hello world ) או להעתיק מאתר אינטרנט ללימוד C++ , התוכנית לא מתקמפלת ואני מקבל שגיאות :\ . מה עושים ?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
הי, אני צריך לכתוב JOB שרץ כל 1-2 דקות ומביא מידע מכמה DB ומכניס אותו ל MYSQL. חשוב לי שיהיה מהיר. השאלה היא האם יהיה הבדל משמעותי אם אכתוב את זה ב - PHP (שולט טוב) או ב - C או C++ (לא מכיר בכלל)? ברור לי ש- C,C++ הרבה יותר מהיר, אבל השאלה היא אם ה - DB לא מהווה פה צוואר בקבוק כך שאני מאבד את יתרון המהירות? אם מישהו מכיר BENCHMARKS שנעשו בנושא, אשמח לקבל הפניה. תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-