תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
היי כתבתי תוכנית ונתקעתי בשורה שאמורה לחשב את הערך של משנה מסוים ב math.sqrt ואז לחשב אותו בחזקה ב math.pow, זה ממש דחוף ובהקדם!! בבקשה!! דוגמא SuMofCilometers = Math.sqrt(0 - 0 + cilometer1 + cilometer2); זה אמור לחשב לפי משפט פיטגורס את מרחק בין שתי נקודות
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום חברים! רציתי לדעת כיצד הופכים תמונות לבינאריות כדי להשתמש בהם ב-C. המורה שלנו שהוא המנחה פרויקט אמר לנו לשלוח לו אותם ושהוא יבצע את ההמרה, אבל מכיוון שיש לי לא מעט תמונות ואני לא רוצה לחכות שהוא יעשה את זה כל פעם שאני רוצה להשתמש בתמונה, רציתי לקבל ממכם הסבר. *באיזה פורמט צריכות להיות התמונות להמרה? (BMP?) *איזה תוכנה מבצעת זאת? *אחרי ההמרה, כיצד אני משתמש בתמונה ב-C? תודה מראש!
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי, מישהו יודע לכוון אותי למאגר של אלגוריתמים למיון (למשל של מערכים) בשפת סי? למשל Bubble sort ושות'..
-
- 2 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
היי ! אשמח לעזרתכם בכיוון לטווח מחירים. איני מבין גדול בבנייה של אתרים (ומחשבים בכלל ) ולכן אתן זאת לבנאדם אשר כן ידע לעשות את העבודה. המאפיינים של האתר : -אתר קטן בן 5 עמודים (3 מתוכם הם מלל קבוע ). -אפשרות לתשלום באתר. - אפשרות לשיבוץ עצמי לשירות (שיבוץ בלוח שנה ).
-
- 0 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני כבר מספר שבועות עובד על פרוייקט , ועדיין לא מצאתי פיתרון איכותי לבעיה רצינית שניצבת לפני. אני בונה סימולטור בסביבת visual עבור מערכת real-time שעובדת בסביבת mtos עם קומפיילר של metaware HIGH C יש חוסר התאמה בין הקומפיילרים, כל מיני אופטימיזציות real-time יות שאין בvisual . אז מה אני צריך? אני רוצה להשתמש בקבצי מקור של המערכת real-time אשר כתובים בשפת c ולצרף אותם לאפליקציה שלי. הבעיות הן: 1. בגלל כל האופטימיזציות של הקומפיילר של המערכת real-time אני לא יכול פשוט לצרף אותם אליי 2. ישנם עוד מספר בעיות syntax שקומפיילר metaware "אוכל" ואילו הקומפיילר של visual לא אוכל. אני חשבתי על פתרון כזה: לקמפל את הקבצים של המערכת real-time ביחד עם קובץ שלי, לבצע להם לינק…
-
- 2 תגובות
- 766 צפיות
-
-
שלום לכם, בקישור הזה באתר של נענע10 יש כתבת וידאו מהחדשות. http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=926732 יש שם קוד הטמעה... מישהו יוכל לעזור לי, איך אני יכול לשנות את הקוד שלא יהיו בו פרסומות בהתחלה או מעבר לסירטונים אחרים בסוף? תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 890 צפיות
-
-
חברים שלום, שאלה קטנה בנוגע לגישה במופע של CLASS. יש לי 3 CLASS-ים.. class Main - class Bהמכיל 2 משתנים (int, string) שניהם private וכמובן יש getters ו setters לשני המשתנים. class A + מתודה כלשהי מה main מייצרים מופע של B בשם b עושים פעולה כלשהי ומכניסים שם ל string של b. לאחר מכן מייצרים מופע של A בשם a ונכנסים למתודה כלשהי ב a שעושה חישוב מתמטי, את תוצאת החישוב אני מעוניין להכניס למופע של b בתור ה int. האם הדבר אפשרי? ואם כן אז אשמח לדעת איך.. תודה מראש לעוזרים![br]פורסם בתאריך: 12.05.2009 בשעה 18:40:20 נראה לי שפתרתי את הבעיה.. (עדיין לא הרצתי את הקוד אבל eclipse לא רושם error)פשוט לשלוח למתודה את B b.. האם זאת הדרך לפתור?
-
- 2 תגובות
- 587 צפיות
-
-
התוכנית מיועדת לחישוב שעות עבודה וזה לא עושה שגיאות קימפול רק אחרי שאני מכניס ערכים לשעות כניסה ויציאה הוא זורק את השגיאה Index was outside the bounds of the array ומצביע על השורה inmin = inhour % 100; ואם אני שם אותה כהערה הוא עובר להצביע על השורה הבאה וככה הלאה הקוד המלא בקובץ txt כדי שהוא לא יתבלגן: http://www.fps.co.il/Files/1156790691.txt מישהו יכול להגיד לי מה השגיאה?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בניתי דף שמעדכן טבלה במסד נתונים. הבעיה היא שהוא לא נותן כי אין לו הרשאת כתיבה. איך אני מאפשר לו?
-
- 5 תגובות
- 882 צפיות
-
-
השתמשתי באובייקט דפדפן שבא בקובץ ieframe.dll, כשאני מנסה לגלוש לדף כלשהו הוא מציג את השגיאה הבאה: שכחתי לציין אבל השתמשתי בפונקציה WebBrowser.Navigate URL [attachment deleted by admin]
-
- 0 תגובות
- 641 צפיות
-
-
שלום, התוכנה שלי מבוססת על קריאת קובץ טקסט (שורה שורה) ואמורה לשמור מילים מסוימות מהטקסט ולאחר מכן לעבד אותם. לפי איך שאני רוצה לבנות את זה, כל הנתונים שאצטרך לשמור מהשורה ייכנסו ל-struct אחד שיצביע על הבא אחריו. אני רוצה להשתמש ב-malloc כדי לשמור ולקשר אותם אחד לשני. המבנה בעצם צריך להכיל כמה מחרוזות ואולי מספרים. הבעיה כשאני מקצה בעצם זיכרון, אני מקצה זיכרון למצביעים, לא למחרוזות שלמות. אני כמובן לא רוצה אחרי זה להתעסק עם הקצאת מחרוזת ולהצביע עליה (זה יקשה על שחרור הזיכרון בסיום התכנית). קיצד נכון לעשות את זה? כרגע ה-struct שלי בנוי כך פחות או יותר: struct abc { char *a; char *b; struct abc *next; } הכי חשוב לי האפשרות לשמור מילים בתוך ה-struct עם malloc ולשחרר א…
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
איך אני משווה בין שעה מסויימת לשעה אחרת וקובע מה יותר גדול? אני מנסה למצוא פרמטר שיכיל רק שעה, בלי תאריך, ואז אני אוכל להשוות אליו ולדעת עם הוא בתוך התחום או לא: tUp =23:00 tDown = 19:00 timeInRow = 21:15 If (timeInRow < tUp) ooo וכו' תודה...
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני במקור בא מAS 1 2 3 ועכשיו נכנסה לי עבודה ליצור איזה אפליקציה שלא כל כך קשורה לפלאש, יותר מדי עליה אני לא יכול לפרט אבל פניתי לפורום הזה בתקווה שתוכלו לעזור לי לבחור את השפה המתאמה ביותר לפרוייקט.. בקצרה, הפרוייקט הוא ליצור אפליקציה שיודעת לתקשר (בסופו של דבר) עם מגוון רחב של תוכנות, בהתחלה עם OFFICE ובסופו של דבר גם עם תוכנות שונות של ADOBE לצורך העיניין... על הפרוייקט כמו שציינתי, אני לא יכול לרחיב אבל דוגמא טובה שאני יכול להביא היא התוכנה שנקראת - "הפוך על הפוך". תוכנה שמתקשרת עם כמעט (אם לא) כל תוכנה שמופעלת אצלכם במחשב והופכת את הטקסט מאנגלית לעברית , מגיבריש לעברית או מעברית הפוכה לעברית תקינה. אני בעיקרון מנסה לברר באיזה שפה היא נכתבה, כי אם אני…
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
נתחיל מהידיעה הראשונה והקצרה יותר והיא ש"תכנות כחול לבן" חזר. אנא הכנסו, הפיצו והצביעו לאתר בתחרות האתרים: http://bwp.wserv.co.il למי שלא יודע מה זה שיכנס ויקרא בעמוד הראשי את התיאור. ולהודעה השניה: לכל אלו שמתכנתים בפסקל. הכנתי ספרייה בעלת שלוש פונקציות נכון להרגע. הפונקציות הם: 1. חזקות - למי שלא יודע פסקל מאפשרת לעשות רק חזקה ממעלה שניה, הפונקציה שהוספתי מאפשרת לבצע איזו חזקה שתרצו. שימוש בפונקציה נעשה כך: Pow(Base,Exp); Base= בסיס החזקה Exp= מעריך החזקה. נגיד אני רוצה להכניס למשתנה a את הערך של 4 חזקת 3 אני ארשום: a := Pow(4,3); הפונקציה מחזירה ערך מסוג real. 2. מספר אקראי - לעשות מספר אקראי בפסקל זה לא משהו מסובך אבל בכל זאת עשיתי פונקציה שתקל על כך. הפונקציה …
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, פיתחתי משחק, אתם יכולים להתנסות בו, הוא ניתן להורדה הלינק הבא: http://www.upload.co.il/stage/studio/creation.asp?id=519 הייתי מעונין להעביר את הממשק של המשחק לממשק גרפי מתקדם יותר. כאן אני זקוק לעזרה, אף שביידי הכלים לפתח בC\C++ ואסמבלר. איני יודע לעבוד עם ממשק גרפי שאינו דוס. אני מעונין לפתח GUI כמו כל משחק רגיל ופשוט שאתם מכירים לווינדוס(אשמח עוד יותר אם אוכל לפתח לשאר הפלטפורמות). אם זה משנה משהו - גרפיקה למשחק אני מתכנן לעשות בMAYA. כך שאזדקק לכל פן בנושאים אלו של תכנות. תודה מראש, גל קצת על המשחק: מזכיר בדימיון איקס עיגול, רק שהפעם קיים לוח גדול שהוא 6X6 שמחולק לארבע לוחות של 3X3. המטרה היא ליצור רצף של 5 סימנים (X או O). מה שמיחד את המשחק הוא שיטת המש…
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
IE7 מציג לי אובייקט עם position relative מעל position absolute. לא משנה איך ניסיתי לשחק עם ה z-index לא הצלחתי לגרום לו להציג את זה כמו שצריך. IE8-9 מציגים את זה כמו שצריך. מבחינת הקוד זה החלק החשוב: <div class="nav"> <div class="content-wrapper"> <ul> <li><a href="/index.php" class="button icon home">Главная</a></li> <li><a href="" class="button icon menu">Категории</a> <ul class="submenu"> <li><a href="">Category 1</a></li> <li&…
-
- 2 תגובות
- 561 צפיות
-
-
בשפת JAVA .. כמו כן איך יוצרים לזה קובץ הרצה EXE ?
-
- 8 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום חברים. שמעתי שיש בתי ספר תיכוניים שבהם אפשר להרחיב 10 יחידות מחשבים - 5 יחידות רגילות כמו בכל בתי הספר ועוד 5 יחידות פרוייקט webserice או משהו כזה. לצערי בתיכון שלי לא היה אפשר לעשות את ה10 יחידות מחשבים. אני מנסה להתקבל לאוניברסיטה ועומדות בפני שתי אופציות: 1) לשפר את הפסיכומטרי 2) לעשות את הפרוייקט במחשבים של ה5 יחידות הנוספות (כבר עשיתי 5) - אופצייה שנראית לי יותר ראלית (מאחר וזה תחום יותר חזק אצלי מאשר הפסיכומטרי). העניין הוא שאני צריך לדבר בטלפון עם מורה כלשהי מתיכון כלשהו (לא משנה מהצפון עד לדרום) שיודעת מה צריך לעשות בשביל הפרוייקט. חיפשתי באינטרנט מספר תיכונים אבל אין בהם 10 יחידות מחשבים. מישהו מכיר שמות של תיכונים בהם ניתן לבצע את ה10 יחידות מחשבים או מורה …
-
- 1 תגובה
- 5.8k צפיות
-
-
#include <stdio.h> #include <stdlib.h> int get_newsize_CAP(char arr[]){ int i; int newsize=0; for(i=0;arr[i]!='/0';i++) if (arr[i]>'64' && arr[i]<'91') newsize++; return newsize; } int get_newsize_small(char arr[]){ int i; int newsize=0; for(i=0;arr[i]!='/0';i++) if (arr[i]>'96' && arr[i]<'123') newsize++; return newsize; } void char_split(char A[],int sizeA,char **B,char **C) { int sizeB = get_newsize_CAP(A); int sizeC = get_newsize_small(A); int i,j=0,k=0; *B = (char*)calloc(sizeB,sizeof(char)); *C = (char*)calloc(sizeC,sizeof(char)); for(i=0;i<sizeA;i++) { if (A[i]>'64' && A[i]…
-
- 1 תגובה
- 956 צפיות
-
-
ערב טוב. אני כותב מחשבון (ב GTK+). אני רוצה לדעת איך באפשרותי לפעול עם מספרים גבוהים ומדוייקים, מספרים שלא נכנסים גם במשתנה long double . למשל, מספר עם שלוש-מאות ספרות לפני הנקודה ושלוש-מאות נוספים אחרי הנקודה. איך אני יכול ליצור מספר כזה, להפעיל עליו חישובים, והעיקר - להפוך אותו למחרוזת (כדי לצייר אותו על המסך). כמובן בעזרת אסמבלי... אשמח מאוד לעזרה בנושא. הערה: במחשבון עצמו יהיה גלילה למספרים, לכן אין לי מגבלה באורך המספר... תודה רבה על כל עזרה ושבוע טוב, יוסף אור
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי כתבתי בגאווה קלאס אשר יורש מ Applet עכשיו אני רוצה שירוץ על גבי דף HTML אבל לא ממש הבנתי איך אני משלב אותו בדף אם אפשר לקבל קצת מידע בנושא אשמח ... ניסיתי לעקוב אחרי כל מיני מדריכים באתר של SUN אבל זה לא ממש הלך... תמיד ה HTML הציג שגיאה למרות שדרך האקליפס ה APPLET רצה בסדר גמור.
-
- 3 תגובות
- 900 צפיות
-
-
לאחרונה התחלתי לעשות פרויקט משל עצמי, רק בשביל לצבור נסיון , מאחר ואין לי איזה מדריך הייתי רוצה לדעת אם אני עושה הכל לפי המקובל, אז אני ארשום דברים שעשיתי ואתם תעבירו ביקורת האם זאת הדרך המקובלת בתעשיה.. 1. אז נתחיל עם sql server, יצרתי DB שמכיל מספר טבלאות עם קשרים בניהם.. 2. יצרתי דף login שמרכיב סיסמה ואימל... שלמעשה ברגע לחיצת לחצן הלוגין הוא בעצם ניגש לDB בודק את הסיסמה והאימל ובהתאם להרשאה שלו אני שולח אותו לדף מסויים זה הקוד : protected void Page_Load(object sender, EventArgs e) { if (Request.HttpMethod == "POST") { _IsValid = false; SqlConnection _conn = new SqlConnection("Data Source=WINDOWS-PC;Initial…
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הייתי רוצה לדעת אם זה אפשרי לשלוח אובייקט בין דפים למשל אם בדף אחד יצרתי אובייקט מסוג person שמכיל למשל שם של אדם טלפון וכל מיני ואני רוצה לשלוח לדף אחר את person p=new person האם זה אפשרי?
-
- 0 תגובות
- 916 צפיות
-
-
אני צריכה לבנות תוכנית כזו: לממש מחלקה של מכונית, מטוס, סירה <לכל אחד יש מלא פרמטרים חלקם משותפים ולכן יש מחלקת בסיס שהם יורשים ממנה> אח"כ אני צריכה לבנות חלון שיש בו תפריט שכשאלחץ על מכונית יופיע לי בTEXTAREA רשימה של כל המכונית שיש לי. בנוסף ישנם כפתורים להוספה, מחיקה ועדכון פרטים על כלי רכב. אם אני רוצה להוסיף מכונית, בלחיצה על הכפתור נפתח לי חלון עם מלא שדות שבכל אחד אני צריכה להשלים את הפרטים על המכונית (מספר סידורי, יש.אין רדיו) וישנו כפתור OK, איך אני גורמת שבלחיצה על הכפתור אכן תווסך לי המכונית לרשימת המכוניות <הם ברשימה, איך אני מוסיפה אותה לשם עם הפרטים שלה>????? כשאני לוחצת על כפתור "עדכון" אני צריכה שבכל השדות יופיעו לי הפרטים שמלאתי על המכונית …
-
- 10 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום, האם קיימים מדריכים לבניית מערכת לניהול תוכן לאתרים? ניסיתי להבין לבד איך כל העניין עובד והסקתי שמדובר במערכת שמדברת עם הDB ולא עם קבצי האתר שבשרת האם זה נכון? איך המערכת מנהלת לינקים באתר? האם ע"י שינוי הסטרינגים של הלינקים אשר שמורים בDB? אם אני בכלל לא בכיוון אז אשמח להכוונה. אני שולט בכל השפות.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-