תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,066 דיונים בפורום זה
-
אני מנסה לכתוב מספר תסריטים בVBScripting לאוטומציה של רשת (וסתם עזרים חביבים למשתמשים),הבעיה שלא מצאתי אף אתר עם רשימה מכובדת של הפקדים האפשריים של Windows/DirectX וכדומה. בכל האתרים שיש ישנן מספר דוגמאות מצומצם, באף אחת מהן אין רשימה. מישהו אולי מכיר משהו כזה או יכול לכוון אותי היכן למצוא (בטח באתר של מיקרוסופט...) תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 860 צפיות
-
-
מישהו מכיר פקודה ב-php שתגרום לטופס מסויים להישלח ישר לאיזה מייל שאני רוצה?
-
- 3 תגובות
- 652 צפיות
-
-
-
אני רוצה שהתוכנה תפעל כמנהל באופן אוטומטי, ברגע שמפעילים אותה היא תבקש אישור מנהל ניסיתי עם mainfest ללא הצלחה, אין אפשרות להגדיר לו mainfest ב VS10 ניסיתי את זה ProcessStartInfo pi = new ProcessStartInfo(); pi.Verb = "runas"; pi.FileName = Application.ExecutablePath; Process.Start(pi); ניסיתי לשים אותו במקומות שונים, אבל יש לו כמה בעיות. 1.הוא נפתח פעמיים, פעם כמנהל ופעם לא. 2.הוא נפתח בלי סוף. 3.ברגע שמפעילים את התוכנה לאחר שאני מאשר לו הרשאת מנהל, התוכנה נעלמת ונפתחת מחדש כמנהל.
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אני כותב קובץ .bat קטן , שכל מה שעליו לעשות הוא יצירת תיקייה חדשה בכל פעם שמפעילים אותו. מה שעשיתי הוא להכניס mkdir foldername מה שאני צריך הוא לתת פקודה שבכל פעם שמפעילים את הקובץ , אם כבר קיים תיקייה בעל אותו שם אז שהוא יוצר תיקייה חדשה עם שם ממוספר. זאת אומרת בפעם הראשונה שם התיקייה החדשה יהיה foldername בפעם שנייה foldername2 בפעם שלישית foldername3 וכן הלאה. תודה מני
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי מחשב בעבודה שמחובר לרשת גדולה ואני מתחבר עם יוזר היוזר יושב על שרת לא על המחשב עצמו ואם אני לא משתמש בו 10דק' היוזר ננעל ואז צריך להכניס כל פעם סיסמא השאלה שלי האם אפשר להכין פקודה שאני יריץ כשהמחשב עולה ואז הוא ירענן אותו כל דקה נגיד וככה הוא לא ינעל תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום ! התקנתי שרת mysql ע"ג פלטפורמת ה winxp שלי ומחלון dos הרצתי את הפקודה הבאה: program files\mysql\mysql server 4.1\bin\mysqladmin -pmypass -uroot ping וקיבלתי: mysql is alive אשר משמעותו: אני מקושר לשרת mysql. כתבתי את הקוד הבא בשפת php: <?php $myconnection=mysql_connect("root","mypass"); ?> כאשר העליתי את קובץ ה php באמצעות הדפדפן (explorer) קיבלתי הודעת שגיאה כדלקמן: Fatal error: Call to undefined function mysql_connect() in c:\Inetpub\wwwroot\cgi-bin\mysql.php on line 2 האם מישהו יודע מדוע אינני מצליח להפעיל פקודות mysql באמצעות php? תודה !
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי בקשה לסקריפט כי אני מתחרפן כבר, אני מגיע מעולם הפרל ואני צריך לכתוב סקריפט בVBS ואני לא מבין בזה כלום. אם היה מתאפשר לי לכתוב את זה בפרל זה היה בדיוק 6 שורות. אני צריך ככה: 1. שידפיס את הטקסט הבא למסך " Please enter username " 2. שיקלוט את הקלט למשתנה USERNAME. 3. שיכתוב את הטקסט הבא למסך "Please enter resource" 4. שיקלוט את הקלט למשתנה RESOURCE 5. שיריץ את הקובץ BATCH הבא כך שUSERNAME הוא פרמטר ראשון וRESOURCE הוא הפרמטר השני. לדוגמא: \\compname\sharename\dir1\dir2\call.bat USERNAME RESOURCE כל השאר שצריך לבצע כתוב בBATCH. מה שכן חשוב לי לשמור על ההרשאות של היוזר (יוזר של ACTIVE DIRECTORY DOMAIN) כאשר הקובץ BAT רץ.
-
- 0 תגובות
- 680 צפיות
-
-
אני לומד קצת את הנושא הזה והייתי רוצה לוודא שאני הבנתי נכון, הפקודות עובדות רק על byte וכאשר אנחנו מזיזים את הביטים הביט האחרון שיוצא החוצה עובד לדגל הנשא זאת אומרת אם יש לי byte כזה : 10000000 ועשיתי SHL של אחד אז בעצם תוכן הbyte הוא אפס ודגל הקרי קיבל את ערך הביט האחרון ולכן הוא אחד צורת הפקודות הבנתי שהיא כזאת SHL D,CL זה אומר שכל אופרנד יעד שאני בוחר צריך להיות בגודל byte ואם אני רוצה להזיז צעד אחד אני רושם SHL D,1 אם אני רוצה להזיז יותר מביט אחד אני צריך להשתמש באופרנד CL , הבנתי שאני יכול להשתמש רק באופרנד CL ולא באופרנד אחר, שימוש באופרנד אחר יגרום לשגיאת קומפילציה.
-
- 3 תגובות
- 10.6k צפיות
-
-
אני מעונין לבצע שאילתות לשרת mysql באמצעות אפליקציה בשפת ++C. למשל: int main() // the following is a mysql command use MyDb; for(int i=0; i++ i<10) // The following is a mysql command INSERT INTO MyTable(Counter) VALUES(i); return(0); שאלתי: כיצד מתחברים לשרת mysql מאפליקציה בשפת ++C? כיצד כותבים את פקודות ה SQL בקוד שלעיל ב ++C? תודה !
-
- 0 תגובות
- 662 צפיות
-
-
אני צריך עזרה במספר שאלות אם אני מתמש בסימן / אני מבצע פעולת חילוק, אשר תשתובת תיהיה המספר הקרוב ביותר (בהנחה שאני מתמש בINT ולא בDUBLE) אם אני מתמש בסימן % אני מבצע פעולת חילוק שהתשובה תיהיה השארית? (בהנחה שאני מתמש בINT ולא DOUBLE) אני צריך בבקשה קישור לטבלה שבה יש את כל הפקודות המטמטיות (כגון שורש, חזקות וכו') חיפשתי שעות בגוגל ואני לא מצליח למצוא תשובה פשוטה. מישהו בבקשה יכול לתת קישור לתוכנה של C# של מיקרוסופט. (עשיתי פירמוט ולפני זה התקנתי מדיסק ואין לי את הדיסק)
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, כיצד אני מצבע פעולת OR על ביטים בין ווקטורים? הכוונה לביט במיקום 1 בווקטור 1 OR ביט במיקום 1 בווקטור 2. הפקודה OR ב-VHDL תבצע לי פעולת OR בין הווקטורים ותיתן לי תוצאה אחת '0' או '1. אני רוצה שיצא לי אחרי הפעולה "111111" (למשל). תודה.
-
- 2 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! מישהו יכול לעזור לי ולומר לי איך בדיוק אני מגדיר את הפקודות PUSH ו-POP בתכנית. איך רושמים אותם. תנו לי דוגמא ואני יבין. תודה
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
בס"ד שלום לכולם, אני מנסה לפתח אפליקציה(לסמרטפון) עם פקודות קוליות והקראת טקסט בעברית. אני מנסה להתחיל שלב שלב, אבל אני לא כל כך מוצא ממשק שתומך בפקודות קולויות בעברית, מישהו שמע על ואולי יכול לעזור? תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
כרגע אני מתכנת תחת דוס בקומפילר Borland C ויש שם כל מיני פקודות ו includes כמו dos.h ופקודות כגון: delay, gotoxy, clrscr ויש עוד שאני לא מכיר שפשוט לא עובדות תחת שום בומפיילר של וינדוס אם זה Mucrosoft visual c++ ובים אם זה Borland c לוינדוס. האם יש לפקודות אלה תחילף לןוינדוס או שיש includes אחרים?
-
- 2 תגובות
- 829 צפיות
-
-
אוקיי, זה טיפונת מסובך, אני אנסה להסביר את השאלה. יש לי טבלה פשוטה ב-Access, שאני מנסה להכניס אליה רשומה חדשה. הטבלה מורכבת מ-3 שדות. ID (מספור אוטומטי), שם, ומס' תעודת זהות. כשניסיתי להכניס רשומה במשפט INSERT כזה: insert into TestTable values (5, 'zvika', 123) הכל עבד. אבל כמו שציינתי קודם, השדה הראשון אמור להיות ממוספר אוטומטית. (כלומר כל רשומה חדשה תקבל ID+1 של הרשומה הקודמת) אז חיפשתי קצת בגוגל והבנתי שכנראה המשפט אמור להיות: insert into TestTable values (DEFAULT, 'zvikaaa', 12312) אבל כשאני כותב אותו אני מקבל Exception שמעיר ש"לא ניתן ערך עבור אחד הפרמטרים". אני מתקשר עם בסיס הנתונים דרך תוכנית ב-C#. מה עושים?
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מצורפת שאלה. עלינו לממש קריאה לפונקציה בשם foo הכתובה ב- c עם ארגומנט אחד שערו 0x100fa500. מה הקוד שיבצע זאת נכון? a) sub esp,2 mov word[esp],0xa500 sub esp,2 mov word[esp] , 0x100f call foo add esp 4 d) sub esp,2 mov word[esp],0x100f sub esp,2 mov word[esp] , 0xa500 call foo add esp,4 מדוע התשובה הנכונה היא d?(זו התשובה שמופיעה בפתרון המבחן) לפי איך שיצא לי בסעיף a , המספר נכנס בדיוק כמוו שהוא היה נכנס עם פקודת push וב- d דווקא לא. תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני כותב תוכנת לומדה בחשבון בסיגנון שאלון אמריקאי, לכן עשיתי שהתשובה לתרגיל נכנסת באופן רנדומאלי לאחד המקומות של התשובה [שארבעתם בתוך מערך] ובשאר מוגרלים מספרים רנדומלים. הבעיה נוצרה כאשר באחת מהתשובות הלא נכונות הייתה כפילות. האם יש אפשרות להגריל מספר רנדומלי בין טווח מסוים אך ש"ידלג" על מספרים מסוימים? ואם לא, מהי הדרך הכי יעילה לדאוג שלא תהיה כפילות? בנוסף אני לא בטוח שכתבתי את הקוד בצורה הכי יעילה, אם למישהו יש רעיון אני אשמח לשמוע, בתודה. RandomNumber = MyRandom.Next(4); Options[RandomNumber] = Answer; switch (RandomNumber) { case 0: Options[1] = MyRandom.Next(DifficultLevel); Options[2] = MyRandom.Next(DifficultLevel); Opti…
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, מישהו מכיר פונ' RANDOM באסמבלר שתכלול גם רנדומליות בין A B וC וגם בין 1,2 ו3 תודה!
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
^ (אני קובע איזה....................................................)
-
- 3 תגובות
- 730 צפיות
-
-
בתיעוד כתוב Format: SLL rd, rt, shamt Purpose: To left-shift a word by a fixed number of bits: SHAMT Description: GPR[rd] = GPR[rt] << shamt: The contents of the low-order 32-bit word of GPR rt are shifted left, inserting zeros into the emptied bits; the word result is placed in GPR rd. The bit-shift amount is specified by shamt כיוון שזה R TYPE ברור לי ששדה ה OP-CODE ( 6 ביטים משמאל אפסים) ראיתי בתיעוד שם שגם שדה ה FUNC אפסים-מדוע? איך יזהה את הוראה? כמו כן לא הבנתי את התהליך שהוא עושה, המטרה ברורה , להזיז שמאלה ולהוסיף אפסים במקום אך לא הבנתי את התהליך שמתואר כאן , מדוע RT ניכנס RD ומה זה בידיוק SHAMT (זו המילה שרוצים להזיז? גם כן איך יקודדו אותו ל 32 ביט בבינארי…
-
- 2 תגובות
- 7.9k צפיות
-
-
האם קיימת איזושהי פקודת טיימר בדוס? לדוגמא שתוכנה תפעל בעוד 5 דקות.. תודה.
-
- 0 תגובות
- 554 צפיות
-
-
בשפת סי SCANF לא עובד לי, הוא פשוט לא עושה כלום אחרי ההרצה... במה הבעיה? תודה.
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
איזה פקודה אני צריך להשתמש כדי שהיא תהיה כמו F5 כלומר שתרענן את הדף
-
- 3 תגובות
- 965 צפיות
-
-
שלום לכולם!!! אני צריך לממש פרוטוקל תקשורת UDP בשפת C או בJAVA וכרגע אני מעדיף את C. הורדתי כמה דוגמאות של פרוטוקולים פשוטים אך עדיין הייתי מעוניין בדוגמא טובה ומפורטת יותר של העברת קבצים...אם מישהו מכיר... כל עזרה תתקבל בברכה!!! חנוכה שמח ושבוע טוב!!!
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-