עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. לפני כמה זמן קראתי מדריך מעולה באתר אחר, קיבלתי השראה והתחלתי לבנות משחק ב SDL... המשחק כבר כמעט גמור (כל הממשק גמור, נשאר רק החלק הביצועי של חוקי המשחק, אבל זה שעתיים עבודה), אבל יש לי דבר אחד שלא עובד לי בכלל. שאלה 1: כשאני שולח את הקובץ XO.exe (שהוא נבנה מהקומפיילר שלי, Visual C++), לחברים, הוא קורס עוד לפני שחלון הדוס נפתח, עם שגיאה (לא זוכר אותה). אצלי במחשב הכל עובד טוב, אבל כשאני שולח למישהו, או אפילו שולח את זה למחשב של אחותי הקטנה, הוא לא עובד. ניסיתי לצרץ את הקובץ SDL.dll, אבל עדיין לא עובד. אפילו כשאני שם אותו ב system32. במירק אמר לי אחד באיזה ערוץ תמיכה אחד, שאצלו זה עבד בגלל שהוא עשה משהו שנקרא Static Linking ל DLL, דבר שהגדיל את קובץ ההפעלה בכמה מגה (3-4)…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by Nahum2,

אני צריך אלגוריתם פשוט יחסית שיצור מספרים אקראיים מבחינה קריפטולוגית. מצאתי את האלרותים BLUM BLUM SHUB אבל אני לא מתליח למצוא ישום שלו ב C או C++.

• 29 תגובות
    • 3.2k צפיות
  3. Started by avihneo,

היי אני גם SDL וגם בgraphics.h של TC .. יש לי שאלה ... אתה טקסט שיודפס על המסך אני יכול לקבוע איפה הוא יהיה .. האם אני יכול לקבוע גם את הקליטה ? יש פונקציית קליטה מיוחדת בgraphics.h כיאילו חוץ מscanf שזה בstdio ..? תודה רבה רבה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 848 צפיות
  4. Started by generalA,

ברצוני לדעת האם פקודת JNZ לאיזשהו מקום (לא עניין רלוונטי), שבאה לאחר הפקודה: DEC CX אומר שרק כאשר ערך CX יהא 0 הקפיצה לא תבוצע או שהיא תופסת לגבי אוגר אחר או מס' אוגרים ? תודה !

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by Da-Funk,

אני יודע שזה הולך להיות דבילי אבל אני מעוניין לדעת למה אני מקבל שגיאה ב main הבא: השגיאה היא : illegal initialization in function main בשורה שבה אני מגדיר את arrPP #include "ptp.c" int main () { char * arrP1[]= { "father" , "mother" , 0 }, * arrP2[]= { "sister" , "brother" , "grandfather", 0 }, * arrP3[]= { "grandmother" , 0 }, * arrP4[]= { "uncle" , "aunt" , 0 }; char ** arrPP[] = { arrP1 , arrP2 , arrP3 , arrP4 , 0 }; return 0; } תודה מראש לעוזרים

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. הפקודה <center> שמה לי טקסט באמצע הארוך, איך אני שם גם באמצע הרוחב של המסך

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. בחלון של ה RUN נתקעה לי התוכנה בלואלה אין סופית, איך אני יכול לצאת לחלון של שורת הקוד בלי לסגור את פסקאל? מראש תודה לכל העוזרים

• 2 תגובות
    • 682 צפיות
  8. Started by generalA,

מדוע בכתיבת הפקודות: PUSH SI PUSH[bX] hggggg תתעלמו מה- hggggg פשוט לא הצלחתי לרשום סוגריים מרובעות כמו שצריך בלי קשקוש אחרי זה. בכל אופן מדוע הפקודות הללו דוחפות למחסנית 2 תאים צמודים בכתובות BX ו- BX+1 ולא רק ב- BX. והאם מה שנדחף למחסנית זה הכתובת או התוכן באותו כתובת\כתובות כמו שטוען המחבר ? אבקש תשובה לשתי שאלות אלו. הרבה תודה אנשים !!!

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by generalA,

מה עושה הפקודה INT 21H באסמבלי ? תודה אנשים !

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  10. Started by yigael_o,

היי, רציתי לבנות אתר ולהתייעץ על כמה נושאים. קומפיילר: אני מתכנן להשתמש ב ECLIPSE פעם ראשונה. עד עכשיו תיכנתתי ב VISUAL STUDIO EXPRESS ב C# ועכשיו כמעט פג התוקף של החינמיות שלו. עכשיו אני גם מתכוון להתחיל לתכנת ב (BRUCE ECKEL here I come) ג'אווה. זו נראית לכם בחירה טובה(של הקומפיילר)? או שיש משהו (חינמי) יותר טוב? אני אצטרך גם מסד נתונים, יש איזה שהם חסרונות ל MYSQL שאני אמור לדעת עליהם? זה האתר הראשון שאני מעלה ככה שאם יש לכם המלצות למשהו שאני אצטרך לברר קודם אז אני אשמח. בגדול כל הסיפור הוא לבנות אתר ללימודים מתקדמים. ככה שכל סטודנט יוכל תמיד לחזור לרמה שלו (והמערכת תדע על מה הוא צריך לחזור, מה ללמוד ועוד הרבה רעיונות שכרגע הם רק תיאוריות ממש יפות שרצות לי בראש, נראה אי…

11. Started by IlanF,

יש אפשרות להציג הודעת שגיאה כמו בתמונה למטה? ועוד משהו... אני לא כל כך מסתדר עם VISUAL STUDIO אז מישהו יכול להגיד לי בבקשה איך אני שומר את התוכנית שלי כקובץ EXE? תודה לעוזרים עריכה עם ההודעה הסתדרתי, אבל עדיין לא יודע איך לשמור כEXE [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  12. Started by נעמה.,

בניצי מחלקה לייצוג מחרוזת String String::String() { str=NULL; } String::String(char* s)//defualt Constructor { if(s)//אם המחרוזת לא ריקה { int l=strlen(s);//נבדוק את אורכה str=new char[l+1];//נקצה זכרון למערך בו איבר נוסף מגודל המחרוזת strcpy(str,s);//נעתיק את המחרוזת } else// -אם המחרוזת ריקה { str=NULL;// // המצביע לא מצביע על כלום } } String::String(const String &s)//copy Constructor { if(s.getString())//אם המחרוזת ממנה נעתיק ריקה { int l=strlen(s.getString());//בדיקת אורכה str=new char[l+1];// '\0' הקצאת זכרון למחרוזת חדשה שיש לה מקום נוסף עבור strcpy(str,s.getString());//העתקת המחרוזת } else//אם המחרוזת ריקה { str=NULL;//המצביע …

• 20 תגובות
    • 3k צפיות
  13. Started by Aviv C,

האם יש אפשרות להשתמש באיזשהו סוג של טיימר ב- Console Application ב- #C?

• 3 תגובות
    • 853 צפיות
  14. Started by נעמה.,

תכנית שמבצעת הדמיה של קו ייצור כסאות הכולל 4 עמדות עבודה המתבצעות במקביל. העמדה הראשונה בונה את השלד של הכסא משלושה סוגים שונים של עץ . העמדה השניה מקבלת את השלד מהעמדה הראשונה וצובעת את השלד באחד משלושה צבעים. העמדה השלישית מקבלת את השלד הצבוע ומרכיבה עליו את המושב (יש רק סוג אחד). העמדה הרביעית מקבלת את השלד עם המושב ומרפדת את המושב באחד משני סוגי עורות. כל תהליך המייצג עמדה, מעביר הודעה עם פרטי הכסא המוזמן לתהליך המייצג את העמדה הבאה, לאחר שסיים את הפעולה. בסיום המשימה האחרונה יש לרשום האם הכסא הושלם או שחסר בו דבר. (בכל מקרה מעבירים הלאה את פרטי ההזמנה) עבור הקלט יש ליצור 'הזמנות' בעזרת ערכים אקראיים. סיום העבודה ע"י 'דגל' מוסכם. השאלה שלי: מה יש בc…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by בלה,

אני מחפש ספרייה או תוכנית ב- c++ לזיהוי תבניות ברשתות נוירונים (למשל אותיות). מצאתי רק שניים טובים ב- C# אבל התוכנית שעליה אני עובד היא ב- C++ (אני גם לא יודע c#...). http://amazedsaint-articles.blogspot.com/2006/05/brainnet-neural-network-library-part-i_22.html#3.1 http://www.codeproject.com/csharp/HopfieldNeuralNetwork.asp אם מישהו מכיר ספרייה או מדריך אחר זה יעזור לי מאוד... אני צריך משהו בסגנון הלינקים שהבאתי.. הנושא הזה מסובך מאוד ואני רק רוצה לדעת איך לעבוד עם ספרייה כזאת .. אני לא צריך להבין מה באמת קורה שם בפנים. תודה.

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. Started by Excel,

סיימתי את התוכנה, בעיקרון זה היה לכתוב איזה תוכנה פשוטה של לומדה אבל הוספתי לה כל מני פאצ'ים, פה ושם, לא משהו מסובך מדי, לכל שורת קוד יש הערה והסבר, תגיבו ותמליצו אם יש משהו לשפר. תודה :] http://briefcase.walla.co.il/data/x/_/x/x/x/_/x/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200407221638572007/200612192349523502/Lomda.zip

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by CyberSpider,

שלום לכולם, אני רוצה להתחיל לכתוב תוכנה למחשב כף יד עם מע' הפעלה חלונות 2003 מובייל. אני יודע שתוכנות שכתובות בג'אווה הן די cross platform. (נכון?) האם יש הבדל בקוד בין תוכנה לחלונות XP לבין פלטפורמה ניידת? גם לא ראיתי JDE או JRE מיוחדות לפלטפורמות ניידות, תקנו אותי אם אני טועה...

• 1 תגובה
    • 723 צפיות
  18. Started by slimshady21,

שלום התחלתי ללמוד C++ (אחרי שלמדתי כבר C). אני לומד מהאתר eitan, ובקושי רשום שם על עבודה עם מערכים. איך למשל אני קורא לפונקציות operator עם מערך? (כדי להוסיף/להוריד איברים). או איך אני קורא לפונקצית בנאי/מפרק כשאני מוסיף או מוריד איברים? ובכלל לעשות כל מיני פעולות על המערך עצמו ולא על איבר ספציפי ושאלה לא קשורה- סתם כדי לדעת בערך כמה זמן לוקח ללמוד את כל C++ אחרי שיודעים כבר את C (ברמה די טובה)?

• 12 תגובות
    • 5.5k צפיות
  19. http://www.wewish.org אשמח לקבל עזרה קצת והסבר מפורט כי ניסתי לשנות בקובץ Css ולקבוע Div חדש ולהגדיר את אותו ה Div ב Html - אך ללא הצלחה העמוד פשוט לא זז לאמצע...

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. בהקשר לשאלון האמריקאי שבנושא הקודם, כעת אני בשלב שאני מקבל את התשובה, ברצוני שלחצו A, B, C, D בהתאם לתשובה, ניסיתי למצוא בעצמי את התחביר אך ללא הצלחה. מהו התחביר לפעולה הנ"ל בעזרת המטודה ReadKey? תודה.

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by Pure-Gold,

כיצד אני מגביל את גודל הקובץ שמשתמש יכל לשלוח לי בעזרת Form שעושה Upload ? תודה. פתרון: מצאתי את התשובה. $file_size=$_FILES['uploadfile']['size']; ואז אני בודק מול הגודל שאני רוצה.

• 0 תגובות
    • 525 צפיות
  22. Started by generalA,

נתונה התוכנית הבאה: NUM: MOV SI , 10H MOV DI , 16H MOV CX , 6H ON: MOV AL , [sI] AND AL , 0FH MOV [DI] , AL INC SI INC DI LOOP ON RET מישהו יכול לומר לי מה עושה התוכנית בבקשה ?...... תודה !

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by avihneo,

שאני כותב משהו בSDL .. הוא מריץ לי את התוכנית בלי אף שגיאה וערה מופיע מסך שחור אבל איך בו כלום .. ואז נופיעות מלמטה הודעות כאלה : Loaded 'ntdll.dll', no matching symbolic information found. Loaded 'C:WINDOWSsystem32kernel32.dll', no matching symbolic information found. Loaded 'C:Program FilesMicrosoft Visual StudioMyProjectsSDL2DebugSDL.dll', no matching symbolic information found. Loaded 'C:WINDOWSsystem32winmm.dll', no matching symbolic information found. Loaded 'C:WINDOWSsystem32user32.dll', no matching symbolic information found. Loaded 'C:WINDOWSsystem32gdi32.dll', no matching symbolic information found. Loaded 'C:WINDOWSsystem32advapi32.dll', no matching symbolic …

• 2 תגובות
    • 733 צפיות
  24. Started by rubiliani,

שלום, אני בשלבי תכנון מערכת לניהול חנות (הקוד יכתב בJAVA). השאלה שלי על איזה DB אתם ממליצים להשתמש?? אני רגיל לעבוד עם Access. אבל התחלתי לחקור קצת בMySql, אבל אני בטוח שיש עוד הרבה אפשרויות שאני לא מכיר. הDB אמור להחזיק נתונים של כמה שנים (רצוי כמה שיותר) שיהיה מהיר וחזק. אפשרות קלה לגבות אותו (אם יש אפשרות מובנה לעשות את זה דרך הקוד זה יהיה פנטסטי). לגבי MutiThreading רצוי שתהיה האפשרות לתמיכה בו זמנית בכמה לקוחות (אבל לא קריטי מקסימום נעשה סנכרון עם הServer). אני לא כל כך בקיא בכל הDBA. אם יש משהו שאני מפספס אני אשמח אם תעזרו לי כאן.. תודה רבה!!!

• 5 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים