תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,066 דיונים בפורום זה
-
אשמח לעזרה בסעיף ב. אני לא מבין איפה טעיתי. תודה D:
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי לכולם אני נתקעתי בתרגיל בג'אווה שעוסק בירושה אם תוכלו להסביר לי מה אני צריך לעשות אני אשמח(: ביקשו ממני ליצור מחלקה בשם XDate שיורשת מהמחלקה Date ונתקעתי קצת בשאלה 3.4 ו3.5
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
התרגיל הוא עליך לממש תוכנית אסמבלי המקבל מספר 32 ביט ומוצא את המספרים העמיתים הכי קרובים לו משני הכיוונים את המספר זה מקבל כמו שצריך וממיר אותו מASCII למספר והלולאה הראשונה נראה שגם עובדת ; hw2.asm .MODEL SMALL .STACK 100h .DATA .386 FirstStr DB 'This program find amicable numbers',10,'Enter number: ',13,10,'$' strResult DB 13,10,'The result is: ',13,10,'$' TEN DD 10 temp DD 0 TWO DD 2 temp2 DD 0 dec1 DD 0 dec2 DD 0 num DD 0 numB DD 0 numA DD 0 numA1 DD 0 numB1 DD 0 sum DD 0 sum2 DD 0 divi DD 1 flag…
-
- 0 תגובות
- 5.8k צפיות
-
-
אז כחה הנה המימשק קלט פלט שלפיו צריך לבנות את התוכנית הם בתמונות למטה והתמונה השלישית היא מה שצריך לעשות לפי הטבלה מה שצריך לעשות זה לבנות תוכנית קודם כול בתרשים זרימה ואז בקוד עצמו תודה לעוזרים [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
נתקעתי בתרגיל בjava התרגיל עוסק בהורשה ו- polymorphism ומה שאני לא מבין קשור לפונקציה סטטית. אוכל לקבל עזרה בעניין? למעשה אני לא מבין את השאלה שנשאלתי. יש לי class בשם Box. ויש בה פונקציה שמדפיסה את המשתנים שלה. ויש לי עוד class בשם PlasticBox והיא מקבלת (יורשת) את כל המשתנים שיש בBox ויש בה פונקצית הדפסה שגם קוראת לפונקצית הדפסה של Box וגם מדפיסה את הנתונים של עצמה. ויש לי class נוסף שהיא main עכשיו אני מצרף את הסעיף בתרגיל שאני לא מבין: 1) הוסיפו פונקציה סטטית בתוכנית (מתחת ל-Main) בשם PrintBoxData שמקבלת כפרמטר משתנה מסוג Box ומפעילה את המתודה "ה…
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
שבת שלום הביאו לנו את התרגיל הבא ואשמח לרעיון איך לכתוב אותו, תודה מראש סדרת פיבונאצ'י היא סדרת מספרים שבה כל איבר הוא סכום שני האיברים שקודמים לו. ערכו של האיבר ה-0 הוא 0 וערכו של האיבר הראשון הוא 1. סדרת פיבונאצ'י מתחילה כך: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21 … כתבו תכנית המקבלת מיקום בסדרה ומחזירה את ערכו. דוגמה: עבור הקלט 7, הפלט יהיה 13. יש לוודא את תקינות הקלט. מיקום בסדרה לא יכול להיות מספר שלילי או שבר.
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
נתון מערך דו-ממדי m המכיל מספרים שלמים אי- שליליים נגדיר מסלול במערך כאוסף של תאים שכנים במערך הדו-ממדי, (שכנים ממש, לא כולל אלכסון), המתחיל בתא השמאלי- עליון של המערך ( (row=0, col=0 ומסתיים בתא הימני-תחתון של המערך ( (row=m.length-1, col = m[0].length עלות המסלול היא סכום הערכים בתאים אשר מרכיבים אותו. כתבו שיטה סטטית רקורסיבית המקבלת מערך דו-ממדי המלא במספרים שלמים אי- שליליים ומדפיסה את עלויות כל המסלולים שבמערך. זה מה שכתבתי: public static void printPathWeights(int[][] m) { printPathWeights(m, 0, 0, 0); } public static void printPathWeights(int[][] m, int row, int col, int sum) { if(row == 0 && col ==0) sum = 0; …
-
- 9 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אני צריכה להכין עבודה בנושא ADT גנרי שבה אני צריכה ליצור סימולציה למערכת לניהול קבצים.. יש לי כאילו כונן קשיח ועליו אני צריכה ליצור ספריות וקבצים. ממש כמו כונן C במחשב. אני צריכה ליצור את זה בעזרת ADT גנרי. הכנתי את המבנים הבסיסיים אבל אני קצת מתקשה להפוך את זה לרשימה גנרית ואשמח לעזרה. נראה לי הדרך הכי נכונה היא ליצור רשימה גנרית של קבצים וספריות. כמובן שבכל ספריה יכולים להיות גם קבצים וגם עוד ספריות. המבנים שיצרתי הם: מבנה לכונן הקשיח: typedef struct Drive_t { char* name; double MaxSpace; double FreeSpace; Folder* MainFolder; }; מבנה לתיקייה: typedef struct Folder_t { char* name; double size; int deleted; struct Folder* ListOfFolder; File* ListOfFiles;…
-
- 2 תגובות
- 886 צפיות
-
-
שלום לכולם. קיבלתי תרגיל להגשה שקצת קשה לי ואני לא מצליח להבין כיצד אני מתחיל לכתוב את הפיתרון. עד כה למדנו התניות ולולאות while ו for . וזה כל מה שמותר לי להשתמש בו על מנת לפתור את התרגיל. להלן התרגיל : 1) סדרת פיבונצ'י מוגדרת באופן הבא: האיבר הראשון שווה 1. האיבר השני שווה גם הוא 1. כל איבר נוסף שווה לסכום שני האיברים שלפניו. כלומר, הסדרה מתחילה כך: 34 21 13 8 5 3 2 1 1 כתוב תוכנית הקולטת מספר index שלם חיובי מהמשתמש ומציגה את האיבר ה- index בסדרת פיבונצ'י. דוגמה לריצת תכנית: Please enter an index: 8 The Fibonacci number at index 8 is: 21 אשמח לכיוון בפיתרון . תודה רבה ויום נעים
-
- 28 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
תאריך הצטרפות: 25-10-08 הודעות: 41 ערב טוב חברים יש לי שאלה בשפת C++ שרציתי להתייעץ איתכם ... אחרי שהגדרתי מחלקה ... איך אני עושהאת הקריאה לפונקציה האב , האם דרך פונקצית הבן ורק אחרי זה להגדיר ? נתונה שאלה : ============ . הגדר מחלקה בשם Person שהנה בן של Teacher למחלקה שני מאפיינים : התמחות (מחרוזת), תואר אקדמי (מחרוזת). המקבלת את ערכי הפרמטרים "התמחות" ו-"תואר Constructor הגדר פונקצית חייבת Constructor אקדמי" במהלך ריצה של התוכנית. שים לב, פונקצית התייחסות למאפייני האב. להצגת נתוני אובייקט מסוים. נתוני האובייקט יוצגו Display() הגדר פונקציה בשתי שורות, כל שורה מכילה כותרת המאפיין וערך המאפיין. הפונקציה תכלול קריאה לפונקציה המוגדרת במחלקת האב. התבנית שהתחלתי זה :עלפי דו…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני צריך עזרה בתרגיל בשפתJAVA (יש לציין שאנחנו עובדים בכיתה עם ECLIPSE ): קבוצת אנשים נקראת קבוצה הומוגנית אם הפרש הגילאים בין כל שני אנשים בקבוצה לא עולה על 5 שנים . כתוב שיטה ראשית שקולטת מספר אנשים בקבוצה ואחריו גילאים שלהם ופולטת הודעה האם הקבוצה הומוגנית או לא . יש לציין שיש להשתמש בלולאת FOR - זהו הנושא העיקרי . תודה רבה לעוזרים
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
תרגיל סדרה חשבונית. בתרגיל אני אמור לקלוט שלושה משתנים המייצגים את האיבר הראשון, ההפרש ומספר האיברים בסדרה. הגבלה: מספר האיברים חייב להיות בין 1-15 ובמידה והקלט לא מתאים יש למשתמש 5 נסיונות להכניס קלט מתאים עד שהתוכנית תסגר. הבעיה: כתבתי קוד. כשאני מריץ אותו (eclipse console) הכל עובד פרט למקרה בו הקלט של מספר האיברים הוא קטן מ1 (כשהוא גדול מ15 אין בעיה). התנצלות: לא הצלחתי להדביק את הקוד שמאלה בהודעה אז צירפתי הקוד בקובץ TXT. תודה
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
עניתי על השאלה ה1 אך שאר הסעיפים לא ברורים לי ,אשמח לעזרה. http://www.f2h.co.il/959573604 לגבי א -ג לא ידעתי איך להתחיל . תודה על העזרה
-
- 4 תגובות
- 960 צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת, יש לי טופס MDI ושני טפסי בניו. טופס בן אחד קולט נתונים מקובץ חיצוני שבניתי. לצורך העניין, תאריך וטמפרטורה. טופס בן שני פולט רשימת התאריכים שקלטתי בהתחלה, וממוצע הטמפרטורה שקלטתי בהתחלה. יש לי שתי שאלות, 1) איך אני רושמת קוד הנמצא בטופס הקליטה, שבטופס הפליטה יציג לי את רשימת התאריכים כל 2 שורות שכן אני רושמת שני נתונים טמפ' ותאריך וכל פעם בקובץ הוא רושם תאריך בשורה אחת ובשורה השנייה את הטמפ' וכן הלאה.... 2) איך אני רושמת את הקוד שייחשב לי את הממוצע של הטמפ' ובמידה ומחקתי את אחד הנתונים הוא ייחשב לי את הממוצע החדש. אשמח לעזרה ותודה מראש.
-
- 14 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אני מתחיל בכל העניין, אבל עדיין לא מבין למה לא הולך לי בתרגיל הזה. אני לומד את השפה דרך הספר "המדריך השלם לשפת C" הוצאה שנת 1998 התרגיל: קלוט מספרים חיוביים או שליליים ומצא את המקסימלי מביניהם. יש לקלוט עד שיקלט המספר 0 או עד 5 מספרים לכל היותר. התרגיל בא אחרי חומר על לולאת while אז צריך לבצע את התרגיל בעזרתו. הקוד: #include "stdafx.h" #include <stdio.h> void main() { int i=0, top=0, input=1 ; while(i<=4 && input!=0) { printf("enter a number: "); scanf("%d", &input); if(input>top) top=input; i=i+1; } printf("the biggest number is: %d", &top); } אני משתמש ב visual c++ 2008 בגלל זה יש את הספריה הראשונה. מה שקו…
-
- 4 תגובות
- 958 צפיות
-
-
-
שלום לכולם זקוק לעזרה בתרגיל הבא בנושא רקורסיה בתרגיל בשפת C: תודה מראש על התגובות...
-
- 2 תגובות
- 862 צפיות
-
-
בניתי מטריצה ברשימה מקושרת כך שתהיה מהמבנה הבא: typedef struct node { struct node * next; DATA digit; /* a digit of a number range 0-9*/ } NODE; typedef struct mat{ NODE* row; /* the head of the list */ struct mat* next_row; /* next row in the matrix */ } MAT_HEAD; וצריך להחזיר את הדרגה של המטריצה. יש לתרגיל הזה סעיפים קודמים,שבהם היתי צריך לקלוט את המספרים למטריצה ולהדפיס אותם על המסך .המטריצה יכולה להיות אינסופית.ובניתי אותה כך שתהיה ריבועית(ככה נתבקשנו) ,ובמקומות החסרים יהיו אפסים (כולל גם שורות של אפסים). השאלה ,היא איך אני מדרג את המטריצה ומחזיר את ה rank שלה.?
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
התחלתי ללמוד קורס פיתוח אתרים, נתנו לנו תרגיל להעתיק את הויזואליות של העמוד הראשי של booking.com (בעזרת HTML ו-CSS בלבד) ואני מתקשה ביצירת השורה הכתומה של ה-search, אשמח לעזרה. תודה
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
פונקציה שמקבלת מערך והופכת את סדר האיברים במערך כך שהאיבר שהיה במקום הראשון יתחלף עם האיבר האחרון וכך הלאה. לדוגמא: a: 5 8 9 2 4 1 a: 1 4 2 9 8 5 אין להשתמש במערך עזר... האלגוריתם שעשיתי מחליף לי רק בין 2 ל9 ואני לא מבינה למה: void Hipoh2(int *a) { int *p, *q; int i; for(i=0, p=a, q=a+(N-1); i<3 ; i++, p++, q--); { Swap(p,q); } Print(a); } במקרה שלי N שווה ל6
-
- 8 תגובות
- 683 צפיות
-
-
אני רוצה לנסות לבנות מקלדת וירטואלית, חשבתי לעשות את האותיות, מספרים וכו' בתור buttun כך שכל buttun ייצג תו אחד, וכדי להחליף בין עברית לאנגלית לעשות עוד buttun שכל פעם שלוחצים עליו הוא משנה משתנה בוליאני מfalse לtrue (וכן להפך) ולהגדיר בכל buttun שיעשה בדיקה אם זה false או true ולפי זה להדפיס את התו הרצוי. עכשיו יש לי בעיה איך מגדירים אותו שידפיס את זה במקום אחר (כמו מסמך וורד) ולא בסתם תיבת טקסט שאני פותח בתוכנה? חושבים שזה מסובך מדי בשביל מתחיל ושאני אנסה משהו אחר או שזה בסדר?
-
- 2 תגובות
- 684 צפיות
-
-
אני צריך לכתוב תוכנית רקורסיבית אשר מקבלת מערך של המספרים שלמים ומחזירה את האורך של התת סדרה העולה הכי ארוכה במערך. יש לי רעיון והוא כך f(i)- מוגדר להיות תת הסדרה הארוכה ביותר עד האיבר i f(1)=1 f(i+1)=max{f(j)|1=<j=<i and A[j]<=A[i+1]} אוקיי זהו הפיתרון תודה
-
- 1 תגובה
- 709 צפיות
-
-
אז ככה,התחלנו ללמוד על תרשימי זרימה באלגוריתמים ודי הסתבכתי... קיבלתי -2 מטלות - להכין תרשים זרימה של 2 תוכניות: 1.התכנית: א.קולטת שני מספרים. ב.בודקת ומציגה את המספר הגדול מבין שני המספרים. ג.מחשבת ומציגה את סכום המספרים ומכפלתם. 2.התכנית: א.קולטת חמישה מספרים. ב.מחשבת ומציגה את סכום חמשת המספרים. ג.בודקת ומציגה את המספר הגדול מבין חמשת המספרים. אני אשמח להכוונה למקום שאפשר לקבל רקע על זה שיעזור לי להבנה של הנושא או להסבר איך לגשת לתרגיל. תודה מחכה לעזרתכם __________________
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בניתי אתר לקח לי זמן,והגיעה הרגע שחיכיתי לו,לעלות אותו לאינטרנט,ניסיתי לעלות אותו לקיו הוסט,אבל משהו התפקשש לי בבסיס נתונים,הוא לא מוצא אותו,לא מגדיר אותו טוב,לר יודע מה,בויזואל סטודיו זה עובד טוב,אבל בשרת לא.. יש למישהו מושג איך אני מגדיר אותו? כמה שהסבר יותר מפורט יעזור לי רצחח,אני מבאס רצח,כל העבודה הקשה הלכה לי..... אגב מדובר בויזואל סטודיו 2008,ובסיס נתונים שבא עם התוכנה..SQL
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי בניתי דף שמקבל מידע... היישור הוא לשמאל כך ש יש טכסט משמאל לתיבות. כשאני עושה יישור לימין רגיל (<center>) אז זה עובר ימינה, אך הטכסט מופיע מימבין לתיבות. איך אני מעביר אותו לימין? תודה יונתן
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-