תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
היי כולם, אני צריך עזרה בציור של אליפסה מלאה בתיכנות בשפת C ב- OpenGL. אם מישהו מכיר אתר שמסביר איך עושים את זה, או אם יש פונקציה מובנית שעושה את זה זה יהיה מצויין. עד עכשיו מצאתי איך עושים אליפסה חלולה רק עם קו מיתאר וגם לא הצלחתי למצוא איך אני ממקם את האליפסה על המסך איפה שאני רוצה. האליפסה מופיע לי על ראשית הצירים. זאת הפונקציה שהשתמשתי בה (המרצה שלי שלח לי אותה): void DrawEllipse(float xradius, float yradius) { glBegin(GL_LINE_LOOP); for (int i=0; i <= 360; i++) { //convert degrees into radians float degInRad = i*DEG2RAD; glVertex2f(cos(degInRad)*xradius,sin(degInRad)*yradius); } glEnd(); } תודה לעוזרים...
-
- 2 תגובות
- 964 צפיות
-
-
אני צריך לכתוב תוכנית שקולטת מספר ומדפיסה הודעה האם החצי הימני של המספר מורכב רק מספרות זוגיות והחצי השמאלי מורכב רק מספרות אי-זוגיות(מניחים שהמספר שקלטנו באורך זוגי). איך אני יכול לעשות את זה? מישהו יכול להסביר לי בבקשה? -זה בשפת סי - זה אמור להיות עם לולאת while
-
- 0 תגובות
- 964 צפיות
-
-
כשאני לא מחובר מישה יודע אם אפשר לסדר שזה יעבוד הנה קישור: http://www.w3schools.com/html/tryit.asp?filename=tryhtml_basic אולי בגלל שזה ASP או משהו כזה, אין ממש מושג תודה רבה מראש
-
- 6 תגובות
- 964 צפיות
-
-
שלום יש כאן בחור שיודע טיפ טופ את שפת התיכנות ++C
-
- 7 תגובות
- 964 צפיות
-
-
איך ניתן לדוגמא לבצע פקודה כמו gotoxy(); clrscr(); וכו... בc++??? אם אפשר לתת דוגמא קטנה , תודה. ???
-
- 5 תגובות
- 963 צפיות
-
-
תראו.. יש לי פרוייקט לעשות אתר לבצפר HTML ASP וJS עשיתי טופס הרשמה לאתר שמופנה לקובץ ASP .. ובבצפר הכל עובד סבבה.. הוא מכניס את מה שרשמתי לDB (אני עובד על IIS ד"א וגם בבצפר.) אבל אצלי במחשב כל טופס שצורך הכנסת נתונים או מחיקת נתונים מהדאטה בייס(טבלה בDB) אומר Error Type: Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers (0x80004005) [Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] Operation must use an updateable query. אבל הצגת נתונים מהטבלה בדאטה בייס הוא מאפשר יכול להיות שיש בעיות הרשאה... אבל אני לא יודע איך לאפשר את זה.. תודה רבה רבה רבה לעוזרים!
-
- 3 תגובות
- 963 צפיות
-
-
שלום , האם בmediator חובה ששתי המחלקות שהוא מתווך ביניהן יירשו מאותו אב? לפי הדוגמאות שראיתי עד עכשיו, זה היה כך. השפה c++ תודה
-
- 2 תגובות
- 963 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתחחיל עם תכנות ב ASP.NET ורציתי לדעת שאלה נורא בסיסית - אני מתכנת ב VB.NET. בניתי פרוייקט במחשב שלי באמצעות VS2008 ועכשיו אני מעוניין להעלות את הפרויקט לסביבת עבודה שיש לי (בחברת אחסון כלשהי). בניתי את מסד הנתונים שאני צריך, אבל אני לא יודע מה לעשות עם הקבצים שיש לי קבצי ה aspx, vb ושאר קבצי האתר שבניתי. שאני מעלה את הכל לשרת רגיל, תמיד זה נופל לי ומציג לי שגיאה של ASP.NET. נראה לי בעיה עם הקובץ web.config תמיד אני נופל עם הקובץ הזה ואין לי יותר מידי מושג לגבי התעסקות עם הקובץ הזה. בכל מקרה כפי שהבנתי משיטוטי ברשת ניתן ליצור קבצי dll במקום להעלות את קבצי המקור לשרת (קבצי ה vb). מה אני צריך לעשות כידי ליישם את זה ? ולאן אני מעלה את קבצי ה dll לשרת ? אשמח ל…
-
- 3 תגובות
- 963 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני סטודנט להנדסת חשמל, ובמסגרת הפרוייקט שלי אני רוצה לכתוב תוכנה (עצמאית או פלאג אין), שישלח את הdata שמגיע לכרטיס קול (מהווינדוס) גם להתקן USB כלשהו. כמה שאלות: 1) אניר וצה לכתוב את הדרייבר לUSB אבל בפועל אין לי את ההתקן USB שאני רוצה שהדרייבר יתאים לו. האם אפשר לכתוב את הדרייבר גם אם אין לי את החומרה? 2) מישהו יכול לתת כמה קווי מנחה לכתיבת הדרייבר? בעיקרון אני פשוט רוצה להעביר חבילות של DATA שייצאו דרך הפורט של הUSB (כמה זה מסובך?!) 3)ספרות מומלצת? לינקים רלוונטים? 4)מה יהיה יותר פשוט, לכתוב תוכנה שתעשה את ההעתקת המידע שנשלח לכרטיס קול ושולחת אותו גם לUSB או פשוט לכתוב איזה נגן ששולח את הקבצים עצמם? אני רוצה בעיקרון להעביר את כל הסאונד מהווינדוס לUSB ולא רק…
-
- 0 תגובות
- 963 צפיות
-
-
שלום כולם! מה צריכים להתקין על המחשב בשביל שתוכנת VB שכתבתי תפעל עליו (התוכנה מריצה דוחות אבל בעיקרון בסיסית מאוד ) ניסיתי להפעיל על המחשב בלי VISUAL STUDIO התוכנה פעלה אבל הדוחות גרמו לשגיאה והתוכנית יצאה נכתבה תחת VISUAL STUDIO 6 תודה לעוזרים
-
- 14 תגובות
- 963 צפיות
-
-
היי חברה, איך אני שולח פרמטרים מסויימים, שלא יראו אותם בדף מהSERVER ל-CLIENT, אני צריך לשלוח JsonString מהשרת ופקרוא אותו עם Jquery - Java script, ServerSide שלי הוא asp.net וב-ClientSide שלי אני משתמש ב-Jquery... ניסיתי עם Resonse.write() אבל זה מראה את ה
-
- 2 תגובות
- 963 צפיות
-
-
שלום! אנ רוצה תופס הרשמה לאתר שלי שיהיה, שם 7 פרמטרים (שאני אכניס) ושיהיה לי אפשרות לקבל את המידע שם למייל שלי. תודה!
-
- 3 תגובות
- 963 צפיות
-
-
יש לי JTable עם Renderer שאני הגדרתי. יש לי בעיה שכשאני לוחץ על כותרת של עמודה, רק חלק מהעמודות מסתדרות, וכל שאר העמודות יסתדרו ברגע שאלחץ עליהם עם העכבר. נראה שהטבלה צריכה סוג של רענון כדי להסתדר לגמרי. ניסיתי לעשות: JTable guiTable = new JTable(stockTableModel){ public void sorterChanged(RowSorterEvent e) { ((DefaultTableModel)getModel()).fireTableDataChanged(); System.out.println("changed"); } }; אבל אני מקבל StackFlow.. יש למישהו מושג למה כל הסיפור הזה קורה בכלל? תודה
-
- 1 תגובה
- 963 צפיות
-
-
היי כולם, יש לי שאלה, נקווה שתוכלו לעזור לי.... באתר באוניברסיטה שלי יש מערך שעות אונליין, הבעיה היא שכל פעם שאני רוצה להגיע למערך שעות שלי אני צריך לעבור הרבה בחירות ואפשרויות שדי מעיקות על הבחירה. הבחירה נעשית בלינק הבא: http://rooster.vu.nl/ עכשיו, המערך שעות מופיע הבא: http://rooster.vu.nl/showtimetable.aspx אני מנסה להבין אילו ערכים נשלחים כדי שאני אוכל ליצור לינק ישיר.... כל עזרה או הכוונה תתקבל בברכה כי אני כבר אמרתי נואש...
-
- 9 תגובות
- 963 צפיות
-
-
רציתי אם אפשר עזרה בעניין של חיבור של שתי תוכנות שבניתי שמבוססות על שרת לקוח המטרה שלי ששתי התוכנות יתחברו בניהם כל עוד שהתוכנה של הלקוח שאמורה להתחבר לתוכנת השרת, בלי ידיעת כתובת הIP (של השרת) משום שהתוכנה של השרת שהיא נמצאת על מחשב מסויים מחליפה כתובת IP לעיתים קרובות ואז אני לא יכול להגדיר בתוכנת הלקוח כל הזמן את כתובת הIP שהשתנתה אשמח לרעיונות חשיבתיים (לכן גם אני כותב באיזה שפת תיכנות כתבתי את התוכנות) כיצד לעשות פעולה זו (לדוגמה הציעו לי שהשרת יעביר את כתובת הIP שלו לדף אינטרנט שאני יצור ואז תוכנת הלקוח תחפש בדף האינטרנט את הכתובת ותתחבר לתוכנת השרת אבל אני מחפש רעיון יותר בטוח מאשר פירסום כתובת הIP בדף אינטרנט) תודה רבה רבה מראש לעוזרים בכל אופן התוכנה נכתבה בויז…
-
- 5 תגובות
- 963 צפיות
-
-
שלום. ישנה תוכנה שלא אציין את שמה. שמאפשרת חיבור בין מכשיר סלולראי אחד לשני בהסכמה. היא מתחברת באמצעות פרוטוקול Btspp:// ולאחר מכן כתובת מכשיר רציתי לדעת האם אפשר לבנות תוכנה למחשב שתוכל להתחבר דרך הפרוקוטול הנתון וכך יהיה אפשר להתחבר מהמחשב לסלולרי אם מישהו מכיר תוכנה כזאת..
-
- 8 תגובות
- 963 צפיות
-
-
תרגיל במבנה נתונים שאני לא מצליחה ואשמח לעזרה: לדוגמא הוגדרה מחלקה rational class rational { private: int mone; int mechane; public: rational(int x=1,int y=1); rational(const rational &r); void rational::setMone(int x)//פונקציה לקליטת מונה השבר int rational::getMone(int x)//פונקציה המציגה את מונה השבר void rational::setMechane(int x)//פונקציה לקליטת מכנה השבר int rational::getMechane(int x)//פונקציה המציגה את מכנה השבר void print();//פונקציה להדפסת השבר void operator+(rational); void operator-(rational); void operator*(rational); void operator/(rational); void operator=(); }; על אותו עקרון, צריך להגדיר מלחקה מסוג string שתכיל את השדות הבאים (לא משתמש…
-
- 1 תגובה
- 962 צפיות
-
-
"נתונה הפונקציה הבאה אשר מטרתה היא קיצוץ השבר של מספר ממשי חיובי תוך שימוש בפונקציה התקנית round:" function TruncPositive (Num: real) :integer; {טענת כניסה: Num מקבל מספר ממשי חיובי} {טענת יציאה: הפונקציה מחזירה את החלק השלם של המספר, כמו הפונקציה התקנית trunc} begin TruncPositive := round(Num - ___) end; המשימה: השלם את החלק הביצועי של הפונקציה. *הערה: אם ה"קוד" משבש את טענת הכניסה ויציאה: טענת כניסה: Num מקבל מספר ממשי חיובי טענת יציאה: הפונקציה מחזירה את החלק השלם של המספר, כמו הפונקציה התקנית trunc אני חושב שאפשר לעשות את זה כך: TruncPositive := round(Num -(num / 10) אבל יש עם הפיתרון הזה בעיה - הוא תקף רק לגבי מספרים דו ספרתיים(או שזה נקרא חד ספרתיים?) כגון …
-
- 4 תגובות
- 962 צפיות
-
-
שלום יש לי קוד ששולח אימייל בASP והוא עבד לי בערך לפני חודש... וכשניסיתי בימים האחרונים הוא לא פעל. ניסיתי את שני הקודים האלו: Set myMail=Server.CreateObject("CDO.Message") myMail.Subject="תודה שנרשמת (פרטי משתמש)" myMail.From="myMail@myDomain.com" myMail.To=request.form("mail") myMail.HTMLBody = "<html><body dir=""rtl""><h2>תודה שנרשמת ל </h2><br /><h3>פרטי משתמש:</h3>...</body></html>" myMail.HTMLBodyPart.charset = "Windows-1255" myMail.Send set myMail=nothing וגם את זה Set myMail=Server.CreateObject("CDO.Message") myMail.Subject=Request.Form("title") myMail.From="myMail@gmail.com" myMail.To=Reques…
-
- 3 תגובות
- 962 צפיות
-
-
שלום לכולם, כיום אני משתמש בתוכנה Zend Dev Environment ואני מחפש תוכנה חדשה, יותר נוחה לשימוש. האם יש לכם המלצות לגבי תוכנה כזאת? תודה.
-
- 7 תגובות
- 962 צפיות
-
-
אני עולה לי"א , למדתי בי' פסקל , החומר היה די קל , הוצאתי 100 , בקיץ שקלתי להמשיך ללמוד פסקל , אז אם אפשר איזה מדריך טוב באינטרנט ( את התוכנה יש לי ) ... עכשיו גם אם אפשר המלצה ללמוד שפה נוספת ( ואם אפשר גם שם תוכנה שם שזמינה להורדה ) ומדריך אליה גם , תודה .
-
- 2 תגובות
- 962 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מנסה להתחבר דרך putty כדי לקבל את ה-keymastet, appid וכו אבל מסיבה כלשהי זה מעלה לי פרטים מוזרים או שהוא פשוט לא מכיר אותי. אשמח לעזרה תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 962 צפיות
- 1 follower
-
-
אני אמור לכתוב תוכנית שתקבל טקסט מסויים, נק' התחלה של הטקסט ואורך ותציג אותו לדוגמא אני מכניס את המחזורת ABCDEF, נק' ההתחלה שלי היא 2 (מהאות השנייה במחרוזת) ואורך למשל 3 אז אני אמור לקבל את BCD. יש לי שגיאת קומפילציה שאומרת The name 'text' does not exist in the current context וגם The name 'length' does not exist in the current context ואין לי מושג למה. אגב אני אמור לכתוב את התוכנית עם שימוש במתודה. using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; namespace T223 { class Program { //define method static string SubString(string text, int StartPosition, int length) { string ResultText = ""; for (int i = …
-
- 8 תגובות
- 962 צפיות
-
-
אני רוצה לבנות אתר ובגלל זה אני רוצה ללמוד HTML ואני לא מבין משו אחד... אחרי שבניתי את דף האינטרנט ואחרי שיש לי הכל... איך אני בוחר לו כתובת וכל מי שרוצה יכול להכנס אליו???
-
- 4 תגובות
- 962 צפיות
-
-
<p>בעקרון אני מנסה לעשות COUNTDOWN שיראה כמה זמן נשאר מהזמן הנוכחי של השרת לזמן מסויים שנמצא בבסיס הנתונים.</p><p>אני יודע ליצור זאת כשהזמן הוא הזמן של הקליינט אבל לא כשמדובר על הזמנים של השרת.</p><p>ניסיתי את הדבר הבא</p><p></p><div></div><pre class="ipsCode"><br><br><input type="text" id="sec"><br> <input type="text" id="min"><br> <input type="text" id="hour"><br> <input type="text" id="days"><br> <script type="text/javascript"><br><br><br><br><br><br> function countdown()<br> {&l…
-
- 0 תגובות
- 962 צפיות
-