עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. שלום, בעבודה שלי אנו עובדים על פיתוח אפליקציה פנימית עבור המשרד ויש בעיות של אטיות בזמן ההפעלה/הרצה של האפליקציה. אני מנסה לאבחן מה גורם לאיטיות באפליקציה ולזמני המתנה גבוהים במעבר בין חלון לחלון באפליקציה ובכלל בזמני התגובה אשמח לעזרה באיך לאבחן את התקלה קצת נתונים: שרת וירטואלי עם vmware מעבד intel xeon e5-2650 זיכרון 4GB מערכת הפעלה- win2k8R2-64bit דיסק קשיח- 60 גיגה מותקן עליו mssql server 2012 visual sudio 2010 iis7.5 תחנות קצה תחנה ממוצעת מחשב Dell optiplex 3020 i-3-4150 מעבד 6GB זיכרון 500GB דיסק התקשורת אצלנו עובדת במהירות של 1 גיגה, כך שלא סביר שהבעיה היא תקשורת האפליקציה כתובה ב NET. ומופעלת באמצעות גישה לכתובת האתר של השרת (כתובת ip ברשת פנימית) אני לא יוד…

• 1 תגובה
    • 2.4k צפיות
  2. Started by ShrekHunter,

שלום לכולם, כתבתי איזה קוד לסכום מספרים דו-ספרתיים ויש לי איזו בעיה כי הוא לא מראה לי את הסכום הנכון. הנה הקוד: .MODEL SMALL .STACK 100h .DATA A DW 0 B DW 0 PStr DB 13,10,'Enter 2 digit number:',13,10,'$' RStr DB 13,10,' + : ',13,10,'$' Ten DW 10 ; .CODE MOV AX,@DATA MOV DS,AX MOV AH,9 MOV DX,OFFSET PStr INT 21h ; MOV A,0 MOV AH,1 INT 21h MOV RStr[2],AL SUB AL,'0' MOV AH,0 MUL Ten MOV A,AX MOV AX,0 MOV AH,1 INT 21h MOV RStr[3],AL SUB AL,'0' MOV AH,0 ADD AX,A MOV AH,9 MOV DX,OFFSET PStr INT 21h ; MOV B,0 MOV AH,1 INT 21h MOV RStr[5],AL SUB …

• 0 תגובות
    • 2.3k צפיות
  3. Started by MATTAN,

אני צריך עזרה באסמבלי (8086) אני צריך אתר טוב כדי לעשות רענון תודה לכולם זה דיי דחוף

• 2 תגובות
    • 727 צפיות
  4. Started by AreaDooM,

כתבתי את הדבר הבא והקומפיילר מתלונן על השורה jmp con אין לי מושג למה ... כל המשתנים שאני מזכיר הוגדרו אז זה בסדר, אני משתמש באיזי CPU כקומפיילר hefresh: jmp start switch: mov bl,dl mov dl,cl mov cl,bl jmp con yes: inc ans jmp end start: pop ax ;adress pop cx ;num2 pop dx ;num1 cmp dl,cl js switch con: ; continue sub dl,cl cmp dl,2 je yes end: push ax לא משנה פתרתי לבד end היא מלה שמורה

• 1 תגובה
    • 739 צפיות
  5. Started by ShrekHunter,

שלום לכולם, נתקלתי בבעיה קטנה. הקדמה: זאת תוכנית שמקבלת מספרים הנמצאים במערך.התוכנית בודקת האם המספר שלילי או חיובי ומבצעת פולינום עבור כל אחד בהתאמה. לאחר כל פעולה כזאת אני רוצה שהתוכנית תציג לי פלט של התוכנית ופה נתקלתי בקושי. אני לא מצליח לגרום לה להדפיס את המספר. ההדפסה בלייבל PRINT: .MODEL SMALL .STACK 100h .DATA VAR1 DW 0 NUSTR DB 10D,-10D,20D,-20D,30D,-30D,40D,-40D,50D,-50D,'$' RESULT DW , ,'$' Poli1 DB 13,10,'3x^2+5x+12=',13,10,'$' Poli2 DB 13,10,'-X^2+14=',13,10,'$' .CODE START: MOV AX,@DATA ; DS can be written to only through a register MOV DS,AX ; Set DS to point to data segment MOV AH,9 ; Set print option for int 21h …

• 3 תגובות
    • 6.1k צפיות
  6. Started by Umen,

שלום רב יש לי שאלה שאני מנסה לפתור אותה אך ללא הצלחה , אפילו אין לי כיוון ואני חייבת עזרה השאלה היא כזו: כתוב תוכנית המחשבת שורש ריבועי של מספר שלם בגודל 32 סיביות ,חישוב השורש הריבועי של המספר יעשה בשיטת ניוטון בה נאמר : אם A הוא קרוב לשורש הריבועי של המספר N אזי : 2/(A1 = (N/A+A הוא קרוב טוב יותר לשורש של המספר . קרוב טוב לשורש מתקבל כאשר ההפרש בין הקירוב הנוכחי לקרוב הקודם קטן מ -1 הקרוב הראשון של השורש יתקבל מהנוסחה: A=N/200+2 אני פשוט תקועה כאן אם מישהו יכול לתת לי כיוון או קצה חוט או משהו בסגנון זה יהיה נפלא תודה לכול העוזרים.

• 11 תגובות
    • 3.1k צפיות
  7. Started by carmelforkosh,

שלום אני אגיד לכם את האמת יש לי איזה עבודה לעשות באסמבלר כדי לתקן את הציון שלי ואין לי מושג איך אני עושה אותה אני מאד מאד יודה למי שיכול לעזור לי כי זה ממש ממש קשה לי האי סי קיו שלי זה 221380692 בתודה מראש .... אם מישהו מכיר מישהו מאזור הצפון שיכול לעזור לי , ותוך כדי לתת לי כמה שעורים פרטיים אני מאד ישמח חיפשתי מורה פרטי באזור ולא מצאתי ולו אחד ... זה ממש חשוב לי , יש לי עכשיו זמן קצוב מאד להשלמת העבודה (היות ואני חייל ) ...

8. Started by Asterix3,

שאלה אם יש אתרים או מדריכים שיכולים לעזור לי בנושא תודה

• 4 תגובות
    • 756 צפיות
  9. Started by silverblue,

שלום אני לומד את המקצוע הנאחס הזה בביהס ואני צריך עזרה בעבודה שאני פשוט לא יודע איך עושים אותה אז עם משהו יודע להשתמש בתוכנה (אני חושב שקוראים לה TASM.. ) אם השם של התוכנה לא ככה הפקודות בה הם משו כמו mov al,9 inc bx cmp al,cl וכאלה .. בקיצור התרגיל שלי הולך ככה: החל ממען 5H עד מען 20H נתונים מספרים בגדול בית כל אחד צריך למיין את המספרים בסדר עולה ולמצוא את ההפרש בין המספר הגדול ביותר למספר הקטן ביותר ולהציג את הנתונים הבאים בכתובות 25H 26H 27H המספר הקטן אח"כ המספר הגדול ולבסוף, את ההפרש. בעע HELP

• 3 תגובות
    • 725 צפיות
  10. Started by MasteRoi,

אני אמור להגיש פרוייקט למחר ואני ממק בקנטים בכל הנושא של שפת אסמבלר.... אם אפשר בבקשה לעזור לי לבנות את התוכנית הבאה בשפת אסמבלי: * הערה: זה לא ממש אסמבלי, אלא בתוכנה וירטואלית הנקראת "EasyCPU" שהיא כוללת מערך נוריות ומתגים. מי שבראש לעזור אוכל לתת לו לינק לתוכנה. בבית הספר ישנם 4 מעבדות מחשבים. המחשבים חלקם ישנים (Pentium 2) וחלקם חדשים (Pentium 4). בהם מותקנות 2 גרסאות של מערכת הפעלה - Win_XP ו Win_98. בספירת המחשבים כל המחשבים נרשמו ברשימה אחת הכוללת את הנתונים הבאים על כל מחשב: * סוג המחשב *סוג של מערכת הפעלה *מספר מעבדה בה מחשב נמצא מספר המחשבי הכולל אינו ידוע. רשימה מסתיימת במס' 0. על התוכנית שלך להציג במערך הנוריות את הנתונים הבאים: * מספר המחשבים שישנם בבית הספר …

• 0 תגובות
    • 884 צפיות
  11. Started by silverblue,

למי שמכיר את תוכנת ה TASM ומתמצא בנושא של אסמבלר ... אני צריך לבצע מיון איך אני עושה זאת ? דוגמא : יש לי מספרים נתונים מכתובת X עד כתובת Y נגיד כל מספר בגדול בית אחד (8 סיביות) אני צריך למיין את המספרים מקטן לגדול איך אני עושה זאת למישהו יש רעיון ? אני צריך את זה די דחוף אז אם מישהו יודע בבקשה שיכתוב כאן תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 714 צפיות
  12. Started by MalGano,

שלום... אני עושה פרוייקטון קטן ואני אשמח אם תעזרו לי בכמה בעיות שנתקלתי... - אני רוצה שבטופס מסוים המבוסס על טבלה, בסוף מילוי כל הנתונים בו יוצג לי שדה מתוך שאילתה. השאילתה מציגה קוד מסוים וחישוב (expression). עכשיו אני צריך שבטופס, אחד השדות שאני ממלא יהיו כתנאי לשאילתה (הקוד הזה), ויוצג לי השדה המחושב... אמרו לי שאני צריך להשתמש בפונקצייה Dlookup אבל זה לא עובד. :-[ - עוד בעיה היא ליצור דו"ח המבוסס על תיבה משולבת (combo box). כשאני אבחר שדה מסוים, ואז אלחץ על לחצן, יופיע דו"ח לפי הפרמטר שביקשתי. - ליצור דו"ח מקבוצת שדות שמילאתי זה עתה בטופס (וזה נשמר בטבלה).. סורי על הנוביות... תודה מראש

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by הבוס הגדול,

שלום רב. אני צריך עזרה באקסס: יש לי שני טבלאות, שבכל טבלה יש נתונים חדשים התווספים ומוזמנים וטבלה מידי יום. יש לי כבר אופציה להדפיס את הטבלאות, כל אחת בנפרד. מה שאני רוצה זה, לשלב בין הדו"חות, דהיינו שיהיה לי דו"ח אחד שמציג לפי תאריכים את שני הטבלאות ממוזגות יחד. הבעיה היא ששני הטבלאות לא שוות מבחינת עמודות-טורים. דהיינו, לדוגמא בטבלה אחת יש 3 טורים, ובשניה 6, ואין קשר בין הטבלה הראשונה לשניה. תוכלו לעזור לי? תודה רבה מאוד! (אציין שאני לא מתכנת, אך יש לי ידע גדול בתוכנות ופונקציות, ואני מתמצא בעניין מלמעלה. כמו"כ יש לי מתכנתת שתוכל לעזור לי אם אומר לה באיזו צורה זה אמור להיות)

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  14. Started by ben1020,

ערב טוב וחג שמח, בניתי טבלה ובתוכה נתוני לקוחות, בניתי גם טופס שאפשר להזין בו את נתוני הלקוח. כעט ברצוני לבנות טופס נוסף שהוא לדוגמה "חשבונית". כעט אני לא יודע כיצד שדות ספציפיים מטבלת הלקוחות יופיעו לי בחשבונית (ניסיתי את התיבה המשולבת אך היא נותת לי רק נתון אחד). אני רוצה שיופיע שמו של הלקוח, כתובתו ושאר פרטיו ומתחת לזה פשוט כל שאר הטופס של החשבונית. כיצד אני עושה זאת? תודה על העזרה (משתמש באופיס אקסס 2016)

• 0 תגובות
    • 796 צפיות
  15. Started by ofekfischer,

שלום, אני עושה פרויקט באקסס לבגרות בהנדסת תוכנה. יש לי טבלה של מוצרים, וטבלה של מכירות. בטבלה של המוצרים יש לי סעיף של מחיר, ובטבלה של המכירות יש לי שדה של המוצר. אני רוצה שכשהמשתמש יבחר מוצר בטבלה של המכירות (אשף בדיקת מידע) המחיר של המוצר ייכנס לשדה נוסף מיועד לכך בטבלה. איך אני עושה את זה?

• 0 תגובות
    • 901 צפיות
  16. שלום אנשים, אני עובד עכשיו על אקסס ואני רוצה ליצור 3 combo boxes שיהיו תלויות אחת בשניה... כלומר, אם בתיבה הראשונה בחרתי את הארץ ישראל, אני רוצה שבתיבה השניה יופיעו כל הערים הגדולות בישראל... אם בתיבה הראשונה בחרתי את הארץ ארה"ב, אני רוצה שבתיבה השניה יופיעו לי כל הערים הגדולות בארה"ב אני מניח שאפשר לעשות את זה עם מאקרוס או עם VB... אבל אין לי מושג איך אני חייב עזרה בצורה דחופה... ממש דחופה!!! תודה אנשים

• 1 תגובה
    • 769 צפיות
  17. Started by saargold,

היי אני התחלתי ללמוד פיתוח אפליקציות, כרגע אני לומד להתאים אתר למובייל, הכנתי אתר, ברגע שהאתר יורד לרזולוציה של מתחת 600PX רוחב התפריט באתר הופך לתמונה, רציתי לדעת איזה פונקציה אני עושה בשביל להציג את התפריט על ידי לחיצה על התמונה תודה (שפת JS )

• 5 תגובות
    • 998 צפיות
  18. טוב אני בונה אתר ובדף הראשי אני עושה התחברות מהירה, ואני רוצה שמישהו יתחבר ישלח אותו בחזרה לדף בית אבל שיהיה רשום במקום שהיה של ההתחברות ברוך הבא + firstName כאילו עם שם פרטי. ואני לא מוצא פיתרון איך לעשות את זה... ניסיתי לעשות דף בדיקה של ASP שבודק אם מופיע שם משתמש וסיסמה כאלה ב-db ואז אם מופיעים זה מקשר אותך לדף חדש שהוא בעצם גם הדף בית אבל רשום בו ברוך הבא+firstName זה ממש מטומטם.. וגם לא עבד לי *הערה* אני לא צריך לבנות דף התחברות חדש כי יש לי אחד.. אני פשוט רוצה בדף הראשי לעשות התחברות מהירה, אני אוהב את זה. אני חייב למצוא פיתרון, פתוח להצעות... ועדיף לדבר באיסיקיו / מסנג'ר אז מי שמעוניין לעזור אני ישאיר לו בפרטי את האימייל או את האיסיקיו. תודה מראש

• 3 תגובות
    • 742 צפיות
  19. Started by analyzer1989,

שלום לכולם, אוקיי רציתי לבנות קובץ דוס שיבצע עבורי מספר פקודות קובץ (.bat), אני רוצה שברגע שאני אפעיל את הקובץ הזה הוא אוטמטית יתחבר לאינטרנט, יפתח את המירק, ולאחר מכן אני רוצה עוד קובץ שיבצע פקודות דומות, כמו סגרית אקספלורר, והתנתקות מהאינטרנט.. הידע שלי בדוס אינו מורחב כלל, ולכן יש לי בעיה גדולה בלעשות שני קבצים אלו, אבל בכל זאת אם מישהו יסביר לי אני בטוח שאצליח, אבל אם למישהו כאן כל כך משעמם והוא יכול לבנות לי 2 קבצים שכאלה (כמובן, אם זה לא יקח לכם הרבה זמן), אז זה יעזור לי מאוד בחיים.. תודה מראש על העזרה, ומקווה שאני אקבל אותה כאן

20. יש לי טופס, לטופס יש בדיקה של javascript, עכשיו אני רוצה ליתר ביטחון שיהיה גם בדיקה בasp. ואני רוצה שהבדיקה בasp תיהיה בקובץ שמוסיף למסד נתונים (ככה שאם מישהו יעקוף את הבדיקה של ה javascript אז יהיה בasp שהוא לא יוכל לעקוף.) השאלה שלי איך עושים בדיקה בasp שתיהיה לפני הפונקצייה שמוסיפה, ורק אם הכל טוב זה יוסיף. עשיתי שיבדוק בasp אם מה שנשלח הוא ריק ככה: (דוגמא) If fname = "" or lname = "" then response.redirect ("כתובת") End If ואני רוצה שיבדוק בשדות מסויימים שמה שנכנס יהיה בעברית, איך אני עושה את זה? יש לי בטופס ככה: if ((strfname.charAt(i)<'א')||(strfname.charAt(i)>'ת')) { window.alert("שם בעברית בלבד בבקשה"); register.fname.focus(); register.fn…

• 0 תגובות
    • 678 צפיות
  21. שלום, אני איש מעוצבן שלומד\(מתמודד עם הקושי) שפת ++C (התחלתי לאחרונה להיות מעוצבן..) אני בונה מיני משחק שתוך כדי בנייתו אני לומד את כל האספקטים של השפה (ממ.. כן.. את רובם..) למעשה הקוד מובא הישר מספר (!) אשר רכשתי בכדי לעזור לי לא להתפגר מוקדם מידי תוך כדי הלימוד.. הקוד הוא כזה: #include <iostream> int main() { std::cout << "Decryptix. (C)Copyright 1999 Liberty"; std::cout << "Associates, Inc. Verion 0.2\n " << std::endl; std::cout << "There are two ways to play Decryptix: "; std::cout << "either you can guess a pattern I creat, "; std::cout << "or I can guess your pattern.\n\n "; std::cout << "If you are gues…

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by nani121,

אני בוחן אפשרויות ללמוד תכנות אמרו לי ללמוד C# ב .net שיש בזה שוק, וקל למצוא בזה עבודה. מצד שני, אמרו לי שיש כבר מלא מתכנתי C# אז אולי כדאי לי ללמוד JAVA?? אני צריך עצה מאנשים שמבינים ועובדים בתחום. תודה :)

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  23. Started by pazer005,

שלום אנשים, קוראים לי פז, אני בן 29 בקרוב והחלטתי לעשות שינוי מסויים בחיים. בעברי למדתי מחשבים במסגרת מגמת מחשבים בתיכון, הבנתי בתחום המון, בניתי אתרים מבוססי מערכות תוכן כמו ג'ומלה, אני יודע HTML, קצת רשתות, תוכנות אודיו, קידום אתרים ועוד. התפרסתי על הרבה מאוד תחומים ואני יודע קצת מהכל אבל מעולם לא התמקצעתי לגמרי למרות שזה תמיד עניין אותי. באיזשהו שלב החלטתי להפוך את עורי לחלוטין והלכתי למקום הכי לא צפוי מבחינתי ומבחינת סביביתי והלכתי ללמוד 3 שנים משחק. עבודה במקצוע הזה היא בעייתית וכפרנסה הלכתי לעבוד כעורך תוכן, חצי מקדם (SEO, PPC וכו') ומתפעל באיזה חברה. הבעיה היא שמבחינתי זה כלום, זה לא מאתגר אותי יותר מדי, משכורת עלובה וכו', למרות שסביבת העבודה טובה. חשבתי ללכת ולהתח…

• 10 תגובות
    • 3.7k צפיות
  24. מבנה הנתונים צריך לתמוך בהכנסה והוצאה בזמן לוגריתמי. כאשר האיברים בו ממיונים לפי מפתח. כמו כן הוא צריך לאפשר לי לחפש איבר בזמן לוגריתמי ולבדוק כמה איברים עם מפתח גדול ממנו יש בזמן קבוע. חשבתי להשתמש במבנה map של c++. הבעיה שחיפוש בmap מחזיר לי מצביע לאיבר ולא אינדקס שלו במבנה. כך שאני לא יכול להשוות אותו לגודל הmap וכך לדעת כמה איברים בmap גדולים ממנו. האם יש למישהו פתרון אלגנטי לבעיה? כי כל פתרון שאני חושב עליו מצריך תוספת של ווקטור למשל עם מצביעים כדי לקבל אינדקס. *רק העיר שהוספת שדה אינדקס בכל איבר בmap שבו מצוין האינדקס של האיבר או כמה איברים גדולים ממנו היא בעייתית כי היא דורשת תחזוקה וכך נפגע זמן ההכנסה והוצאה.

• 6 תגובות
    • 2.6k צפיות
  25. היי, אני סטודנט באונ' ת"א ונתנו לנו תרגיל (שהוא די פרוייקט) ויש לי דילמה קשה בנוגע לבחירת המימוש בו. אז זה הולך ככה: רוצים שנעשה מעין משחק שבו יש לוח בגודל nxn המורכב ממשבצות. להלן המתודות כפי שהתבקשנו לממש אותן: public class World { /** * Create a new world of size n. If the world has already been created * this function return null. * @param n the size of the world * @return the newly created world, or null in case of an error. */ public static World createWorld(int n) { // TODO Your code goes here } /** * Get the already created world. * @return the world, or null if it hasn't been created yet. */ public static World getWorld() { // TOD…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים