עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by Noririco,

אהלן, אני מחפש איך לקרוא רשימה שמכניס המשתמש, רק שהרשימה נכנסת בצורה של 12,3,4,5,6 כלומר מופרדת בפסיקים. אני אמור לסכום את כל המספרים. public static void main(String[] args) { Scanner scan = new Scanner(System.in); int nums[] = new int[100]; Byte delim = ','; int i=0; int sumTotal=0; while(scan.nextByte() != 'x') { if (!(scan.hasNextByte(delim))) { nums[i] = scan.nextInt(); sumTotal += nums[i]; i++; } } System.out.println(sumTotal); } זה מה שניסיתי לעשות אבל לא נראה לי שזה טוב :

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות
  2. Started by NU96,

אני מתכוון האם יש דרך שבה האקליפס יסדר את שורות הקוד לפי לולאות תנאי וכו שיהיה קל יותר לדעת איזה שורה מתייחס לכל קטע כלומר במקום שזה יראה ככה: if(x>5) x=6 יראה ככה: if(x>5) x=6 ואני יודע שעקרונית זה נעשה אוטמטית תוך כדי הקלדה אבל העתקתי קטע ממקום אחר וזה לא מסודר

• 2 תגובות
    • 3k צפיות
  3. Started by gkman,

בוקר טוב. יש לי שרת web של APACHE שמותקן על לינוקס (red hat 6.2) שמשמש לרשת פנימית בדומיין של ווינדוס. אני מנסה ליצור הזדהות לאתרים באמצעות המודול mod_auth_kerb לאתרים. הגדרתי את הקובץ smb.conf, krb5.conf ואת הקובץ httpd.conf (הגדרתי לו להשתמש בהזדהות kerberos על הנתיב הרצוי.) יש לי keytab עם הרשאות קריאה לכולם. ואני רואה ש-APACHE טען את המודול. אבל שם המשתמש לא נטען למשתנה $SERVER['REMOTE_USER'] . מה עושים? אני משתמש ב-virtual hosts זה יכול להיות הבעיה?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by harap,

שלום, אני רוצה ליצור WINDOWS APLICATION שבו אציג מפה של ישראל ובו אוכל להציג כל נקודה ע"פ LAT ו -LONG. איך אני עושה את זה? איך בכלל אני יוצר את המפה? האם זאת תמונה או שיש איזשהו קובץ של מפה? תודה לעונים

• 2 תגובות
    • 2.7k צפיות
  5. היי חברים יש לי עבודת הגשה ל 23:00 ונתקלתי בתרגיל שמשום מה אני לא מצליח לפתור אותו באמת שאני ישמח לעזרה, שאלה קצרה ולא ארוכה מצורף תמונה..

• 2 תגובות
    • 2.3k צפיות
  6. Started by eido300,

אני רוצה להוסיף ל<>list שיטה שתוסיף תא לפי סדר מסויים, איך אפשר להוסיף שיטה חדשה ולהגדיר לה שהיא אמורה לקבל פרמטרים? זאת אומרת, כשאני קורא לשיטה add הרגילה היא אמורה להראות כך: listOd.Add(new dtls(this.mail.Text, this.name.Text, this.date.Text, this.evnt.Text)); וההגדרה של שיטה חדשה נראת כך: public static class listUtils { public static void addSorted (this List<dtls> input) { // input[input.Count]=new dtls(??? } } הdtls זה מחלקה שיצרתי והיא אמורה לקבל 4 פרמטרים, איך מעבירים אותם?

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  7. Started by David Ell,

שלום, אני רוצה ללכת לגאמא בצבא, מה אני צריך ללמוד? נכנסתי לפה בעיקר בגלל השם (שפות עיליות) אבל אם זה לא המקום אשמח לקבל הכוונה למקום הנכון, כי מחשבים זה תחום גדול ואני לא כלכך מבין בזה אבל מתכוון לחרוש יום ולילה על מה שצריך בשביל גאמא. ראיתי פה גם תכנות LOW LEVEL, פיתוח אתרי אינטרנט, תכנות כללי וכו', אני לא מבין בזה, אבל צריך להתחיל מאיפשהו והתחום הזה תמיד משך אותי...

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. Started by matu89,

שלום , התרגיל : צריך לקלוט מערך דוד מימדי ולהדפיס את האלכסון הראשי בסדר יורד . זה מה שהגעתי עד עכשיו : int matrix[100][100]; int i, j, n, m,k; printf("enter dem of matrix: \n"); scanf("%d%d", &n, &m); printf("enter values to %dx%d matrix:\n ", n, m); for (i = 0; i < n; i++) { for (j = 0; j < m; j++) scanf("%d", &matrix[i][j]); } for (i = 0; i < n; i++) { for (j = 0; j < m; j++) printf("%4d", matrix[i][j]); printf("\n"); } for (i = 0; i < n; i++) { for (j = 0; j < m; j++) if (i == j) k = matrix[0][0]; …

• 2 תגובות
    • 4.2k צפיות
  9. Started by harap,

שלום , יש לי תוכנה ב c# שמציגה נתונים מספריים. בהנחה שאין לי גישה לקוד של התוכנה, מה הדרך הכי פשוטה ליצור התראה במחשב שתתריע על ירידה מתחת לערך מסויים בתוכנה. למשל הצראה קולית?

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. שלום, אני מנסה לחשוב על ייעול הקוד אימות התחברות שלי, אשמח להצעות ייעול / שיפור / אבטחה ולביקורת בונה. <?php ################################################################### ## Strating Sessions. ## ################################################################### session_start(); ################################################################### ## Set Cases For Functions. ## ################################################################### switch ($_GET['page']) { case 'login': login(); break; default: login(); break; } ##################…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by bdoron,

קראתי באינטרנט ואני עדיין לא מבין מה זה strict mode בגאווה סקריפט אשמח אם מישהו יסביר לי

• 2 תגובות
    • 2.7k צפיות
  12. זה הקובץ גייסון שלי [ { "FirstName": "ufjgf", "LastName": "total" }, {} ] כל פעם הוא מוסיף לי בסוף האובייקט סוגריים מסולסלים ריקים מה שבעצם מוסיף לי אובייקט ריק לרשימה איך אני מנקה את הקובץ? זה הקוד שהופך את האובייקט לאובייקט ג'יסון $("#SaveFile").on("click", function () { var cols = $("#myTable thead tr th").map(function () { return $(this).text(); }) var tableObjects = $("#usertable tr").map(function (i) { row = {}; var headers = cols; $(this).find("td").each(function (i) { var rowName = headers[i]; row[rowName] = $(this).text(); }) var td = $(row).find('t…

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. Started by minimi,

שלום לכולם אתחיל בזה שאומר שאין לי ידע או ניסיון בבנית אתרים אך מהמידע שהצלחתי לאסוף אני מבסס את השאלות/ההנחות אני מעוניין להקים אתר שיעסוק במכירת מוצרים ואני רק אהיה גורם מתווך 1.מה עלי לבקש ממפתח האתר? 2.האם עלי להביא לו דוגמאות מאתרים דומים? 3.אם אני מעוניין בפלטפורמה אשר דומה לאתר יד2 ולאתר איביי מה יותר פשוט יהיה וכתוצאה זול יותר לעיצוב 4.האם יש צורך בתחזוקה שוטפת לאתרים מהסוג הזה ? ואם כן האם יש צורך בידע בתכנות? 5.במידה וכן יש צורך בתחזוקה שוטפת מתי צריך לשקול העסקת עובד באופן קבוע (נפח מכירה? היקף תחזוקה? וכו'?) תודה מראש לעוזרים נ.ב לא יודע אם קשור לכאן אבל איך בעצם מרוויחים מאתר כמו יד 2?רק פרסום באתר?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. אני כותב תוכנה שפותרת סודוקו ב-java, ואני רוצה שהאייקון של העכבר ישתנה בהתאם לתזוזת העכבר, כך שיהיה מעבר עכבר על הטבלה העכבר ישתנה ל-hand cursor, וכשהוא יצא מהטבלה הוא יחזור ל-custom cursor, אבל כשאני מזיז את העכבר אני מקבל הודעת שגיאה. זה הקוד: addMouseMotionListener ( new MouseMotionListener () { public void mouseDragged(MouseEvent e) { } public void mouseMoved(MouseEvent e) { if (e.getX()<551 && e.getY()<549 && e.getY()>99) setCursor(Cursor.getPredefinedCursor(Cursor.HAND_CURSOR)); else setCursor(Cursor.getPre…

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. אהלן בזמן האחרון עלו לי רעיונות לגבי הקמת רשת חברתית חדשה אך אין לי מושג לגבי העלות האמיתית של פרוייקט כזה. בתור בנאדם שטכנולוגיה זה לא הצד החזק שלו, אשמח לעזרתכם הבנת מרכיבי המערכת ועל מה צריך בעצם לשלם על בנייה של אתר או רעיון(מעצב, מתכנת, שרת, דומיין וכו'בהנחה שהאנשים איתם אני עובד הם פרילנסרים ) כמה מאפיינים של הרשת שיש לי בראש : היא תכלול בסיס משתמשים גבוה, עיצוב קל, צטים, העלאת תמונות, תשלום, חלוקה לתתי אזורים או פורומים. אם צריך עוד קווים כלליים על מנת לעזור להעריך על מה צריך לשלם בעצם, אשמח אם תבהירו לי שכן, הפן הטכנולוגי אינו החזק ביותר אצלי (: . תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. היי, אני מבין שכדי להגדיר את שרת הדואר שלי אני צריך לבצע הגדרה של ה MX Record בדומיין. השאלה שלי האם אפשר להגדיר שחלק מהדוא"ל יגיע לשרת 1 וחלק לשרת אחר? אני אסביר, יש לי מספר תיבות מפעם בגווגל אפס - אבל לא מספיק כדי לשרת את כל העובדים. כרגע יש לי תיבות דואר POP שאני מקבל כחלק מחבילת האכסון שלי. הייתי שמח להגדיר X תיבות שיעבדו מול גווגל אפס ושאר התיבות שישארו כ POP בשרת הנוכחי. זה אפשרי? אני לא עושה הפניית דוא"ל מהשרת POP לג'ימייל מאחר ו: 1. הדוא"ל נשאר בשרת ורק העתק שלו מועבר - מה שאומר שאני צריך מידי פעם למחוק את הדוא"ל בתיבות הללו ידנית. 2. זימון לפגישה לא עובד טוב - אם אני עושה הפניית דוא"ל ומי שמקבל אותו פותח בגימייל - מתקבלת הודעה שהזימון נשלח למישהו אחר. 3. אני לא …

17. Started by Kak,

אהלן. אני רוצה לבנות Linear feedback shift register שייצר לי מספרים באקראי, הבעיה היא שטווח המספרים שאני רוצה שהוא יגריל משתנה עם הזמן (גדל וקטן). LFSR "רגיל" עם טווח קבוע (14 ביט שזה הטווח המקסימלי שאני צריך) כבר הצלחתי ליצר, יש למישהו כיוון איך משנים את מספר הביטים תוך כדי שהמערכת רצה? `timescale 1ns/10ps `define BD 1 //Basic Delay module lfsr ( output reg [13:0]random_num, input random_enable, clk ); initial begin random_num=14'b11111111111111; end wire linear_feedback; assign #(`BD)linear_feedback =random_num[7]^random_num[3]; always @(clk) begin …

• 2 תגובות
    • 3.7k צפיות
  18. Started by kamikazie,

שלום רב, אני כרגע משרת בצבא, ולצערי זמני מאוד מוגבל משום שאני חוזר הבייתה רק בסופי שבוע (חמשושים). אני מאוד מעוניין להתעמק בתכנות (C,C++, ושאר השפות). אני מנסה ללמוד את שפת C באופן עצמאי כרגע דרך הספר "המדריך השלם לשפת C" של הוצאת הוד עמי, מהדורה חמישית. בנוסף, הורדתי מדריכים מהאינטרנט כדי לחזק מידע שלא מובן לי בספר. אמנם יש התקדמות, אבל אני מרגיש שזה פשוט לא מספיק. אני מבין את ההסברים מצד אחד, ומצד שני מתקשה בתרגילים המעשיים. מאוד מפריעה לי העובדה שאין הסברים מפורטים לכל משימה שמבקשים ממני לבצע. הגעתי למסקנה שעדיף לי ללמוד בקורס בצורה מסודרת (תקנו אותי אם אני טועה). המוקש-קורס תכנות רציני שמתאים למתחילים ומועבר בסופי שבוע. אשמח מאוד אם תמליצו לי על קורס באזור המרכז. אם…

• 2 תגובות
    • 852 צפיות
  19. Started by פיני1805,

מישהו מכיר את השפה הזאת ? איזה מהדר יש לה ואיפה אפשר להשיג אותו? תודה

• 2 תגובות
    • 694 צפיות
  20. Eclipse Visual Editor זה תוספת ל Eclipse שמאפשרת לגרור אובייקטים גרפים (כמו ב VB) כלומר אפשר לגרור כפתור ופאנל והופה יש כפתור כמובן שזה לא פותר מלדעת לכתוב קוד מדריך להתקנת (Visual Editor) VE בגרסה אחרונה של Eclipse (v3.4) מורידים מכאן -> http://www.ehecht.com/eclipse_ve/ve_eclipse_34_200807092330_win.zip את VE גרסה 1.3. סוג הקובץ הוא ZIP.* לכן צריכה להיות מותקנת במחשבך תוכנה העובדת עם קבצים מהסוג הזה. בתוך הקובץ שהורדתה נמצאת תיקייה, ve_eclipse_34_200807092330_win, תיקייה זו צריך להעתיק לתיקייה בשם dropins שנמצאת בתיקייה בה מותקן Eclipse. כעט פותחים את Eclipse הולכים ל Help > Software Updates ומתקינים את הדברים הבאים: אתה בטח שואל את עצמך איפה נימצ…

• 2 תגובות
    • 930 צפיות
  21. Started by efod26,

שלום, אני צריך לכתוב מחלקה שתקבל פרמטרים של המשוואה הריבועית, a,b,c ותדפיס את השורשים. לא מסובך כל כך, מישהו יכול לעזור בזה? תודה

• 2 תגובות
    • 772 צפיות
  22. Started by Burned,

שלום, אני צריך עזרה בלמצוא את 5 המספרים הכי גבוהים במערך ולסדר אותם לפי סדר. אני יודע איך לעשות את זה כדי למצוא את המספר הכי גבוה, אבל אין לי מושג איך לעשות את זה ל5 הכי גבוהים.. :s05:

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות
  23. Started by smalery,

חג שמח אני מתכנת ב-C# אבל בטוח שהנושא רלוונטי לרוב השפות (לפחות java ו-c++), רציתי לדעת איך אני מטפל "נכון" בחריגים. אני עובד על פרוייקט שמורכב ממחלקה ראשית ומחלקה שכותבת ל-DB (לוג על הפעולות במערכת). אם למשל נזרקת שגיאה בפתיחת החיבור ל-DB, איפה אני תופס את השגיאה ומציג אותה למשתמש? מבחינת תכנון נכון, האם אני צריך לתפוס את השגיאה במחלקה הראשית? האם כל הפונ' שקוראת לפונ' שעלולה לזרוק שגיאה צריך להיות מורכבת מבלוק try ו-catch? איך צריך לטפל בחריגים במידה ויש לי פרוייקט גדול שמורכב ממחלקה ראשית והרבה מודולים שונים שעלולים לגרום לשגיאות? תודה

• 2 תגובות
    • 890 צפיות
  24. 2 בעיות - 1. עשיתי דף עם 2 פריימים, אחד מהם נכנס אוטומטית לפייסבוק - אבל כתוב לי שאני צריך לאפשר cookies! כשאני נכנס לדף ישירות (לא דרך הframe) זה עובד... מה עושים? 2. אשמח לקוד לדוגמה בJavaScript שכל 10 שניות מעביר את הפריים הראשון לקישור כלשהו (אני לא מבקש שתעשו לי את העבודה, אני רק רוצה קוד שממנו אני אוכל ללמוד ולעשות את מה שאני באמת רוצה שזה יעשה...) תודה מראש

25. Started by lesForce,

קודם כל שלום לכולם ... יש לי בעיה בנושא המחלקות בC#. אני ממש לא מבין את העיניין, אני כן מבין מה כל דבר עושה (PUBLIC,VOID, ואיך הכל עובד אני מבין...) אבל אני לא מבין לאיזה דברים צריך לעשות פעולות, אני לא מבין מה הקטע של פעולה בונה. ואני ממש לא יודע איך להתחיל באמת לבנות מחלקות (מה לבנות וכו) אני אשמח אם מישהו יבהיר לי את העניין בקצרה וייתן לי עצות מניסיוני האישי שעזרו לו. תודה רבה מראש

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים