תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
יצרתי קטע קוד שלוקח קובץ מהדיסק הקשיח שלי ומוסיף אותו לספריה אצלי בתוך הפרויקט זה הקוד: PictureUpload.PostedFile.SaveAs(Server.MapPath(".") + "//ProfileImages//" + pictureFileName); ובאמת הוא מוסיף אותו לספריה בשם ProfileImages עכשיו אני רוצה לפני שאני מוסיף קובץ חדש בשם אחר אני רוצה למחוק את הקובץ הישן ולשים חדש הבעיה היא שאני לא מצליח למחוק אותו זה הקוד שעשיתי: ניסיתי אפילו למחוק את כל הקבצים בספריה אבל הוא לא מתייחס כלום... string Path = "~//ProfileImages//Untitled.jpg"; FileInfo file = new FileInfo(Path); if (file.Exists) { file.Delete(); …
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יצרתי לעצמי איזה פרויקט קטן ואני מאוד מתלבט, אני אסביר לכם מה הבעיה ואשמח אולי למישהו יש הצעה לפיתרון נורמלי הבנתי שיותר נורמלי לעבוד בdataset מאחר והטבלאות יושבות לי בזיכרון ורק כאשר אני רוצה לעדכן הadapter עושה לי את הupdate הבעיה היא שיצרתי טבלה בdataset שמרכיבה 2 טבלאות ולכן אני לא יכול לעדכן אותה, העידכון מתבצע לפי מה שהומלץ לי פה דרך 2 שאילתות נפרדות לדוגמא : אם יצרתי dataset שמכיל בתוכו טבלה שעושה join בין טבלה של employee לבין טבלה של person אז אם אני רוצה להוסיף עובד אני צריך לעשות 2 שאילתות insert , אחת לטבלה של employee ואחת לטבלה של person . פה הדברים הופכים להיות יותר מורכבים.. מאחר שזה דורש ממני להוסיף בdataset עוד 2 טבלאות, אחת של הemployee ואחת של pers…
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
האם כדאי לי ללמוד c# והאם אפשר להריץ את התוכנה שבניתי ב c# על מערכת הפעלה שונה מחלונות
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
למה צריך את הproperty הרי עד כמה שראיתי בדרך כלל הקוד שלהם הולך כך: public int x { get {return this.x;} set {this.x = value;} } למה צריך להגדיר משהו חדש שיעשה את זה הרי זה מה שמשתנה רגיל עושה, לא? אם משתמשים בזה בשביל לבדוק את תקינות הקלט או משהו כזה, בסדר מובן, אבל רוב המקרים שראיתי הם סתם כמו הדוגמא, אז בעצם למה צריך אותם?
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני צריך לעשות הוק למקלדת ושולח בעזרת או SendInput או keybd_event כמה מקשים אחד אחרי השני (שיראה כמו מחרוזת) אבל כאשר אני שולח יותר מכפתור אחד זה עושה לופ של ההוק בגלל ששני כפתורים נלחצו. איך אני אמור לעשות את זה? למשל פה אני מנסה לעשות SHIFT+R אבל בכללי זה אמור להיות גם Hello וכדומה if (wParam == WM_KEYDOWN) { keybd_event(VK_LSHIFT, 0xAA, 0, 0); keybd_event('R', 0x93, 0, 0); return (-1); } if (wParam == WM_KEYUP) { keybd_event('R', 0x93, WM_KEYUP, 0); keybd_event(VK_LSHIFT, 0xAA, WM_KEYUP, 0); return (-1); } …
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי אתר שאני עובד עליו באמצעות Microsoft Web Developer 2010 Express. שילבתי באתר שלי XML בימים האחרונים באמצעות הוספת מדור של רשימת אתרים מומלצים. שילבתי אותו בדף הבית באמצעות Iframe כך שהוא נראה ככה: http://vvcap.net/db/e1VC-bjFizat77BRxCVn.htp ברצוני להוסיף למנהל האתר(אני) אפשרות למחוק כל פוסט שהוא מבלי לגשת לקוד עצמו ולערוך אותו. באופן הבא פחות או יותר: http://vvcap.net/db/op4JMoJ-IdF6eICdL1LC.htp הבעיה היא שאני לא יודע איך לבצע את המחיקה של חלק מקובץ הXML בפועל. אודה לעוזרים, אוכל לצלם חלקים מהקוד עצמו אם זה יעזור. יש גם טופס שבו הגולשים באתר יכולים להוסיף המלצה על אתר משלהם: http://vvcap.net/db/-ZuY7TaJFCcXZGsG26pb.htp הוספת ההמלצה עובדת והכל. תודה לעוזרים, דור
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
התחלתי לא מזמן ללמוד פייתון (אין לי רקע קודם בתכנות), הכל טוב ויפה רק שאני מרגיש שאני לא מתקדם לשום מקום ובעצם אין לי מושג איך ליישם כל מיני דברים שאני לומד כדי ליצור קוד שבאמת עושה דברים "מסובכים" יש רעיונות איך להתקדם?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב. אני קורא ספרים של לימוד שפת c. ובספרים רשומים דוגמאות של קודים. ואני רוצה לנסות אותם ב-vs. ואני רוצה להעתיק את הקודים האלה לעורך של vs הבעיה היא שאין לי כח להעתיק את הקודים ידנית לעורך. יש פתרון?. תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אפשר הסבר איך זה הולך החישוב של העצרת הזאת? x! = x * (x-1) * (x-2) * (x-3) * ... * (2) * 1 וזה יכול להרשם ככה x! = x * (x-1)!
-
- 2 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
הי, אני קצת חדש בעולם התכנות ויתכן שהבעיה שלי בסיסית מידי ולכן לא מצליח למצוא לה פתרון בשום מקום. אני לומד EMGU עבור #C (מערכת לניתוח תמונה). אני מנסה להריץ קוד מאד מאד פשוט שמגדיר מטריצה ומציג אותה: using System; using System.Collections.Generic; using System.ComponentModel; using System.Data; using System.Drawing; using System.Linq; using System.Text; using System.Windows.Forms; using Emgu.CV; using Emgu.CV.CvEnum; using Emgu.CV.Structure; namespace matrix_take_5_with_x64_2._4._2 { public partial class Form1 : Form { public Form1() { InitializeComponent(); } private void button1_Click(object sender, Event…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, רציתי לשתף אתכם במוזרות שנתקלתי בה בפייתון וכדאי להכיר אותה. הכל התחיל כשגילינו שיש קטע בקוד שלנו שזמן הריצה שלו הוא לעיתים ארוך מאוד. קטע הקוד הזה מנסה לפרסר מחרוזת עם regex. את רוב המחרוזות הוא באמת מפרסר במהירות, אבל במקרה שהקלט שלו הוא מחרוזת שהוא לא לפרסר, הוא רץ במשך זמן ארוך מאוד. בשביל לשחזר את העניין כתבתי Unittest שמנסה לפרסר את אחת מהמחרוזות הבעייתיות באמצעות קטע הקוד הנ"ל. ה-UT פעל באופן הבא: הוא הגדיר thread שמריץ את הקוד הפרסור על המחרוזת. לאחר קריאה ל-start של ה-thread, נקראה הפונקציה join שלו עם timeout מסויים. בסיום ה-timeout נבדק אם ה-thread עדיין חי. אם כן - ה-regex נתקע. אם לא - ה-regex הצליח. פה קרה דבר מוזר, הקריאה ל-start של ה-thread חסמה את המ…
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, יש לי FORM מסויים שאני מעוניין שיעשה 2 פעולות. 1. ישלח את הפרמטרים לCRM 2..ישלח לURL נוסף את הפרמטרים מה היא הדרך הפשוטה והקלה לעשות את זה ? JS ? אשמח לדוגמאות.
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
php-javascript-angular js... חוץ מההבדלים הסינטקטיים, מה ההבדל? פעם שמעתי שjs זה רק צד לקוח, כלומר רק דברים שמוצגים בדפדפן. אבל גם בג'אווה סקירפט יש איזושהי אפשרות לגשת לDB, לא? וכל מיני פריימוורקים כמו angular js בכלל בנויים על פי mvc ודומיו, כלומר יש שם גישה לשרת. אז זה בעצם מקביל לphp, כלומר עקרונית הם עןשים את אותם דברים ברמת נוחות כזו או אחרת, או לא? קיצר, בלגן שלם. אשמח לקצת הסברים... תודה!
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לקחתי כמה קבצי java וכמה תמונות של משחק מהאינטרנט נכנסתי לeclipse לחצתי file -> Export -> Runnable JAR file שמרתי בתקיה , נוצר לי הקובץ בגודל 61KB אני לוחץ על הקובץ והוא לא מריץ את המשחק מה אני צריך לעשות כדי שזה יעבוד כמו קובץ exe ?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים, הייתי שמח אם מישהו היה יכול לסייע לי להיפטר מהמודעה שמונעת ממני להיכנס לדף האינטרנט הזה, אני מאמין שמדובר בסקריפט קטן שמסיר אותה. http://www.kipa.co.il/special/tubeav/ תודה מראש לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, אני רוצה להתחיל ללמוד Ruby on Rails עצמאית. מישהו מכיר אתר או מדריך טוב? תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
יש תרגיל שאני עושה , ואחד מהשאלות זה מה התוכנית עושה , עכשיו אחרי שעשיתי טבלת מעקב ראיתי שהוא לוקח מספר למשל 4 ואז הוא בעצם עושה חיבור של 4 פלוס שלוש פלוס 2 פלוס 1 ומעביר לזיכרון ממ אני יודע שזה לא עצרת כי עצרת עושה הכפלה יש לזה מילה מקצועית? ממ אני לא זוכר! זה לא תרגיל שאני צריך להגיש זה תרגיל בשביל עצמי, שלא תחשבו שאתם עושים לי שיעורי בית מתרגל למה"ט שנדחה בעקבות המלחמה
-
- 2 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
יש לי VS13 Ultimate והייתי שמח לדעת כיצד ניתן ליצור קובץ התקנה. הבעיה שלי היא שאני צריך תוך כדי ההתקנה להריץ גם קוד קטן (C#). תודה רבה.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות מערך דו מימדי של תמונות, בגודל למשל של 100 פיקסלים כל אחת וכשאני עובר עליהם התמונה גודלת טיפה, ובלחיצה על תמונה התמונה תגדל לי בצורה משמעותית על האתר למישהו יש מושג איך זה נקרא? איך אני עושה את זה אשמח לדעת - - - תגובה אוחדה: - - - אופס שמתי את זה בפורום הלא נכון אשמח אם תעבירו את השאלה לפורום הנכון
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי , האמת דיי התחבטתי אם לשאול פה או לא .. (מכיוון שיש ה-מ-ו-ן מקורות והמון כיוונים - ואתה רק צריך "לבחור") למדתי Java , ואני מעוניין לא לשכוח ואולי לחזק .. אני לא יודע ממשק גרפי ולפי ה API של אורקל , בקושי נחשפתי לשפה .. (אני לא יודע ממשק גרפי/שרת-לקוח/ספריות שלמות/EE/ME ועוד ..). האמת , נראה לי שאפילו לא גירדנו את השפה .. יש המלצות , איפה להתחיל ? כיוון מומלץ ? תודה .
-
- 2 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני מנסה לעשות תוכנה שמתקשרת עם שרת.. על 2 מחשבים שונים ולכן יצרתי על אותו מחשב 2 תוכנות קטנות שאחד מעביר לשני מידע התוכנות באמת עובדות כל עוד אני עושה את זה על הכתובת הלוקלית שזה 127.0.0.1 עכשיו ניסיתי לעשות את זה ברמה אמיתית יותר ולכן שמתי בתוכנת השרת את כתובת הIP של המחשב, ( נכנסתי לcmd רשמתי ipconfig ולקחתי את הכתובת שרשומה שם שזה 10.195.32.231 ובתוכנת הקליינט הצבתי בדיוק את אותה כתובת גם כן אבל אין תקשורת בין 2 התוכנות, תוכנת הקליינט קרסה יש למישהו מושג למה לא מצליח לי? הבנתי שאני צריך לשים בכתובת הלקוח כתובת של המחשב שאני רוצה להתחבר אליו שזה כתובת השרת אינטרנט בשרת זה דרך סטיק כזה של אורנג ואת המחשב של הקליינט הוא מחובר דרך הפלאפון אשמח לעזרה שזה יעבוד
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מעוניין בסי שארפ לדעת אם מישהו מדבר למיקרופון ואם כן אז אני רוצה להקליט את המידע מממ אני לא השתמשתי בשום כלי של המייקרופון אז אין לי כל כך שמץ של מושג מאיפה להתחיל למישהו יש מושג עם איזה כלים אני צריך לעבוד? איזה usingים אני צריך להוסיף בשביל להשתמש ואיך אני עושה את זה אשמח לעזרה ועוד שאלונת, האם זה אומר שאם אני צריך לדעת אם מישהו מדבר למייקרופון זה אומר שאני צריך להפעיל אותו פתוח כל הזמן או שזה אפשרי שהוא יפתח ויעבוד אך ורק כאשר מישהו מדבר
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום! ניסיתי לעשות את זה: http://stackoverflow.com/questions/3707591/regular-expression-to-match-only-letters כלומר: ValidationExpression="^[^\W\d_]+$" זה עובד, אבל זה גם לא מרשה למשתמש להכניס אותיות בעברית... אני צריך הגבלה למספרים, אבל שיהיה אפשר להכניס כל אות בכל שפה! תודה :-)
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
כתבתי תוכנה, קימפלתי אותה, ויצאו לי מספר קבצי class. מה אני עושה?
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני לא מוצא איך לעשות אירוע בזמן שאני גורר את החלונית האם אתם יודעים באיזה אירוע אני צריך להשתמש בשביל שכל פעם שאני מזיז את החלון יהיה לי אירוע ניסיתי להשתמש באירוע dragover וזה לא עובד ( שמתי סתם messegebox ) ואני לא מקבל שום דיאלוג בוקס בזמן גרירה של החלון
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-