עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. שלום, בתכנית יש מגוון כלי רכב שיורשים כולם מVEHICLE. אני אמור לייצר רכב מסוג כלשהו ואז להתחיל להכניס בו את כל הנתונים הרלוונטיים שלו (לכל כלי רכב נתונים אחרים). כאשר אני משתמש בFACTORY אז אני מקבל אובייקט של כלי הרכב הרלוונטי לתוך אובייקט מסוג VEHICLE ואז אני אמור לבקש מהמשתמש את הנתונים הרלוונטיים שהוא צריך להכניס לרכב הספציפי. הבעיה היא : איך אני יודע איזה אובייקט יש לי ? נכון שיש פה פולימורפיזם אבל צריך להתאים את השאלות שאני מציג למשתמש בהתאם לכלי הרכב שהוא בחר לייצר. כל מימוש אפשרי יתקבל בברכה, תודה רבה, אורי.

• 3 תגובות
    • 904 צפיות
  2. Started by eyal.vl,

יש לי אתר אינטרנט שאני בונה במסגרת לימודי. נתקלתי בבעיה שאני לא כ"כ הייתי בשיעור ואני לא מצליח לסדר אותה. בתמונה שמצורפת יש חלק עם הקווים שאני לא מצליח להכניס את "המניו בר" שלמעלה כמו שצריך שיהיה צמוד לצד ימין. מה אני יכול לעשות כדי לסדר את זה ,הבעיה החלה שלא הצלחתי למרכז את האתר ואחרי שהצלחתי אני לא מצליח לסדר את זה ,תודה מראש על העזרה הנה הקוד שאצלי : @charset "utf-8"; /* CSS Document */ #wrapper { width: 960px; margin: 0 auto; background-color: #590e0f; } #header { height: 150px; width: 950px; margin-top: 0px; margin-right: 80px; margin-left: 80px; background-image: url(../images/header.png); } #content { height: 550px; width: 950px; margin…

• 2 תגובות
    • 904 צפיות
  3. Started by ima,

איך קובעים גודל של פאנל בawt (ולא ב swing) איך קובעים ב- checkbox מימין לשמאל (עברית) ולא משמאל לימין (אנגלית).

• 0 תגובות
    • 904 צפיות
  4. שלום אני קולט ערכים עבור 2 פרמטרים ומשתמש ב cin לצורך זה. להלן הקוד: // temp.cpp #include <iostream> using std::cin; using std::cout; int main() { int temp, temp1; cout << "First"; cin >> temp; cout << "\nSecond:"; cin >> temp1; return 0; } בהרצה אני מקבל: First ולוחץ על ctrl_z. אח"כ אני מקבל ע"ג המסך: Second ואינני יכול להקליד ערך למשתנה השני כי התכנית מסתיימת. שאלה: איך אני יכול להמשיך להציב ערכים באמצעות cin אחר לחיצה על ctrl_z? תודה !

• 8 תגובות
    • 904 צפיות
  5. במערכת גלרייות מתקדמת שאני בונה בניתי פונקציה שכאשר מעלים קובץ ZIP אז היא מחלצת את התמונות שבתוכו אל התיקייה של הגלרייה זאת הפונקציה, מי שרוצה יכול להשתמש: function unzip($file, $dir) { $zip = zip_open($file); if ($zip) { while ($zip_entry = zip_read($zip)) { // Skip non-images in the zip file. if (!is_image(zip_entry_name($zip_entry))) continue; if (zip_entry_open($zip, $zip_entry, "r")) { $buf = zip_entry_read($zip_entry, zip_entry_filesize($zip_entry)); $path_file = str_replace("/",DIRECTORY_SEPARATOR, $dir . '/' . zip_entry_name($zip_entry)); $fp = fopen($path_file, "w"); fwrite($fp, $buf); fclose($fp); zip_entry_clos…

• 8 תגובות
    • 904 צפיות
  6. Started by Nahum2,

יש לי פונקציה שלוקחת מידע מתוך מבנה נתונים ומיצגה אותו ב GUI היא בשום אופן לא אמורה לשנות את הערכים שבתוך מבנה הנתונים! אך כאשר אני מריץ את הפונקציה המידע באחד המשתנים של המבנה משתנה. זה לא! קורה כאשר אני מריץ את הפונקציה STEP BY STEP. זה ממש מוזר. ניסיתי להוסיף DELAY בתוך הפונקציה וזה לא עזר. הקוד SINGLE THREADED ו SAFE.

• 4 תגובות
    • 904 צפיות
  7. Started by TecNodRom,

שלום רב! יש לי פונקציה void update(char *name,FILE *fp){ . . . } כאשר name מקבל מחרוזת מהפונקציה הראשית המכילה את שם הקובץ הפונקציה פותחת את הקובץ general=fopen(name,"r") אני מעביר את מה שאני צריך להעביר ולסדר מ2 קבצים שברשותי לקובץ חדש temp=fopen("Tempfile.txt","w") אך הבקשה בשאלה הייתה שבסופו של דבר השם Tempfile יחזור להיות לשם שנמצא ב name אך כשאני עושה את הפקודה שלמדנו rename(general,temp); זה לא משנה דבר והקבצים נשארים בשמם... מה עלי לעשות בכדי שהשם ישתנה? תודה רבה!

• 4 תגובות
    • 904 צפיות
  8. Started by ranran,

שלום לכם התקנתי את ה SQL SERVER EXPRESS 2005 ואני עובד עם C# EXPRESS ברגע שאני מנסה להוסיף מסד או להתחבר לאחד הוא רושם לי שגיאה כזאת: Failed to generate a user instance of SQL Server due to a failure in starting the process for the user instance. The connection will be closed. אני כבר מתוסכל אני לא יכול לתכנת ככה שאני לא יודע מה נכון מה לא אני חייב לבדוק ומעצבן אותי לעשות את זה רק בבצפר... תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 904 צפיות
  9. Started by נעמה.,

אני רוצה ליצור חלון אליו אני מוסיפה panel מסוג BorderLayout. לכל איזור בפאנל הזה, אני רוצה להוסיף פאנל מסוג אחר. איך עושים את זה???? הצהרתי על חלון Frame: Frame f = new Frame ("Good Morning"); מה עכשיו?

• 2 תגובות
    • 904 צפיות
  10. Started by shlomom,

שלום. אני מנסה לבנות טופס הזמנות ב Access בו צריך להזין שם לקוח (פרטי ומשפחה) וכמובן פרטי ההזמנה. ישנן שתי טבלאות: טבלת לקוחות עם מספר לקוח אוטומטי המהווה מפתח ראשי וטבלת הזמנות - הזמנות רבות לכל לקוח. השם משפחה ופרטי בטופס הזמנה הם מסוג List או ComboBox (כאלה שנותנים לבחור מתוך רשימה). אני מעוניין שלאחר הזנת השם הפרטי בטופס, שמות המשפחה שיוצגו בשדה "שם משפחה" יהיו רק אלה שמתאימים לשם הפרטי שנבחר כבר. איך בדיוק עושים את זה? אם אפשר כמה שיותר פרטים כי אני קצת חדש בתחום.

• 6 תגובות
    • 904 צפיות
  11. Started by generalA,

אם אני מחבר לד לפורט פלט 100H, ומחבר שמונה מתגים לפורט קלט 101H, הכוונה מ- D0 ועד D7. איך תיראה התוכנה שאני צריך לכתוב למעבד 8086, ע"מ לגרום להבהוב הלד בהתאם לנתון הנקלט ? הכוונה היא שכאשר למשל המתגים מראים 10H הלד יהבהב 16 פעם. אני יודע שאני אמור להשתמש בתוכנית ממש פשוטה אשר מעורבת בה תת שגרה בשם DELAY אשר גורמת להשהייה. תודה אנשים !

• 3 תגובות
    • 904 צפיות
  12. Started by Xthread,

ואם אפשר לתוך COLLECTION של HASHSET

• 0 תגובות
    • 903 צפיות
  13. Started by garnett,

שלום. הצלחתי פעם לעשות זאת ושכחתי, אם אפשר לעזור לי בזה אשמח.. אני מקבל ערך מדף HTML לדף ASP אבל לא מצליח להציג אותו דרך ג'אווה סקריפט.. איפה הטעות שלי??.... <% dim fname fname=Request.querystring("fname") Response.Write("Hello " & fname & "!<br />") %> <html> <head> <script type="text/javascript"> function fnchange() { var x = <%=fname; %>; alert(x); } </script>

• 3 תגובות
    • 903 צפיות
  14. הנה שני השאלות, אם יש למישהו פיתרון אני ממש אשמח לראות אותו כי יש לי מחר בגרות, תודה מראש.

• 8 תגובות
    • 903 צפיות
  15. Started by 00000,

השאלה שנתנו לי היא: " פתח אלגוריתם שיקבל פרמטר רשימה L המכילה מספרים שלמים. על האלגוריתם להעביר לתחילת הרשימה את כל המספרים החיוביים תוך שמירה על הסדר היחסי של כל איבר ברשימה, ולהשאיר את הלא חיוביים בסוף הרשימה (0 ומטה). " אני צריך לבנות לזה ממשק עברי. (אתחל, עוגן, סוף, עוקב, קודם, הכנס, הוצא, עדכן, אחזר, רשימה ריקה). הבעיה היא שזה למחר ושכחתי את כל עניין הרשימה המקושרת [וגם אין לי זמן למוד אותו בימים הקרובים בגלל עומס מבחנים]. מישהו מוכן להראות לי איך לעשות דבר כזה? מאוד אודה לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 903 צפיות
  16. אני בונה משחק דומינו, המורה שלי אמר לי לבנות DB למשחק. הבעיה היא שאני לא יודע איזה DB אפשר לבנות למשחק דומינו.... יש לכם רעיונו?

• 7 תגובות
    • 903 צפיות
  17. Started by shuki142,

שלום לכולם, אני מתחחיל עם תכנות ב ASP.NET ורציתי לדעת שאלה נורא בסיסית - אני מתכנת ב VB.NET. בניתי פרוייקט במחשב שלי באמצעות VS2008 ועכשיו אני מעוניין להעלות את הפרויקט לסביבת עבודה שיש לי (בחברת אחסון כלשהי). בניתי את מסד הנתונים שאני צריך, אבל אני לא יודע מה לעשות עם הקבצים שיש לי קבצי ה aspx, vb ושאר קבצי האתר שבניתי. שאני מעלה את הכל לשרת רגיל, תמיד זה נופל לי ומציג לי שגיאה של ASP.NET. נראה לי בעיה עם הקובץ web.config תמיד אני נופל עם הקובץ הזה ואין לי יותר מידי מושג לגבי התעסקות עם הקובץ הזה. בכל מקרה כפי שהבנתי משיטוטי ברשת ניתן ליצור קבצי dll במקום להעלות את קבצי המקור לשרת (קבצי ה vb). מה אני צריך לעשות כידי ליישם את זה ? ולאן אני מעלה את קבצי ה dll לשרת ? אשמח ל…

• 3 תגובות
    • 902 צפיות
  18. Started by shoshana,

יש לי UserControl כחלק ממשחק. ובאיזשהוא שלב אני רוצה לצאת מהקוד של הUserControl לדף שפתח אותו (שעליו הוא נמצא) איך עושים את זה ???

• 8 תגובות
    • 902 צפיות
  19. Started by J0n1,

יש לי אתר HTML רגיל ואני רוצה להוסיף מן ספר אורחים או מערכת פידבקים שתאפשר תגובה של משתמשים והצגת התגובה באתר באופן מיידי. איך ניתן לעשות זאת? תודה

• 3 תגובות
    • 902 צפיות
  20. Started by orlupo,

התוכנית הזאת לא עובדת לי משום מה ולא מזהה אפילו שהיא הגיעה לסוף הקובץ. אם מישהו יוכל לעזור לי לתקן אותה בבקשה אני כבר אובד עצות. בתודה מראש #include <iostream.h> #include <stdio.h> void main() { int y [50]; unsigned int i=50; FILE *f; cout<<"\n"; f=fopen("d:\\d1.txt","r"); while(!(feof(f))) { i--; fscanf(f,"%d ",&y[i]); } fclose(f); f=fopen("D:\\d2.txt","w"); for(;i<=50;i++) { fprintf(f,"%d ",y[i]); } fclose(f); }

• 6 תגובות
    • 902 צפיות
  21. אני צריך תוכנה שכשנכנסים אליה אז אני אוכל לסמן כמה קבצי .html בctrl+a ואז היא תהפוך את השם נוכחי שלהם למה שבתוך ה <TITLE>***</TITLE> של הדף. אם זה לא אפשרי אז תגידו לי, ואם זה כן אז תגידו לי אם מישהו הכין או מתחיל להכין, או שתכינו בעצמכם (אם הייתי יודע תיכנות אני הייתי עושה)

• 7 תגובות
    • 902 צפיות
  22. Started by joni,

אלא אם כן עדיף ללמוד מאיזהשהוא אתר ואם כן איזה ?

• 6 תגובות
    • 902 צפיות
  23. Started by hazic,

האם אפשרי? מישהו יודע איך? באיזו שפה? יש לי כף יד של CASIO-PEIA למי שמכיר קצת ישן בן 3 שנים בערך ואני רוצה לכתוב לו תוכנה פשוטה יחסית שמקבלת נתון מהפורט שלו ומציגה בצג משהו בהתאם לנתון. יש לו מערכת הפעלה של מיקרוסופט אני לא יודע איך נקראת. אני יודע שפת C++ וASM אם זה יכול לעזור.

24. Started by wow,

אני אמור לכתוב תוכנית שתקבל טקסט מסויים, נק' התחלה של הטקסט ואורך ותציג אותו לדוגמא אני מכניס את המחזורת ABCDEF, נק' ההתחלה שלי היא 2 (מהאות השנייה במחרוזת) ואורך למשל 3 אז אני אמור לקבל את BCD. יש לי שגיאת קומפילציה שאומרת The name 'text' does not exist in the current context וגם The name 'length' does not exist in the current context ואין לי מושג למה. אגב אני אמור לכתוב את התוכנית עם שימוש במתודה. using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; namespace T223 { class Program { //define method static string SubString(string text, int StartPosition, int length) { string ResultText = ""; for (int i = …

• 8 תגובות
    • 902 צפיות
  25. Started by B0necrack3R,

בעמוד 1: הגדרתי Application("a(5)") int i for i=0 to i=5 Application("a(i)") = 0 i=i+1 next קישור לעמוד 2! עמוד 2: int inx Application("a(ind)") = x (-משתנה עם ערך מספרי כלשהו) ind = ind +1 העמוד עושה redirect עד ש ind=4 -קישור לעמוד 3 עמוד 3: dim i for i=0 to i=5 response.write application("a(i)") i = i+1 next אז עד כה התוכנית אמורה להדפיס את הערכים אשר התקבלי בעמוד 2 נכון? במקום זה מודפסים הערכים שהתקבלו בעמוד 1 מה יכול להיות הבעיה?? תודה רבה

• 7 תגובות
    • 901 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.