עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by elik56,

אהלן. לאחר כמה שורות קוד והרצה של התוכנה, לפתע פשוט לא ניתן להריץ יותר והחץ הירוק חסום. אשמח לעזרה, תודה רבה

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  2. שלום, אני די איטי, ויכול להיות שמשהו בי דפוק, אבל for the love of god מדוע כ"כ קשה לי להבין את הקונספט הזה. כן, קראתי כל מאמר בנושא, וכן אני מבין את עניין פיבונאצי והדוגמאות הקלות, אבל כאשר אני מתחיל לקרוא על דוגמאות עם שתי קריאות רקורסיביות באותה השיטה (מגדלי הנוי) , אני פשוטו כמשמעו מאבד את הצפון. אני לא מבין מי רץ ומתי וכו' וכו'. אני בטוח שטרם הפנמתי משהו מאוד אינהרנטי ובסיסי בעניין, או שאני טיפש גמור ובחיים לא אבין כיצד לחשוב בצורה רקורסיבית. לשאלתי - התוכלו בבקשה להפנות אותי לחומר מקיף וממצה בתחום, כולל תרגול פתור, בבקשה ? המון תודה. שרון.

• 8 תגובות
    • 8.1k צפיות
  3. שלום , כחלק מהקורס מבנה נתונים , למדנו על רשימה מקושרת , אני מעוניין לראות דוגמת קוד פשוטה של מימוש תור בעזרת רשימה מקושרת ( ב C , java , c# ). הדוגמאות שמצאתי ברשת מסובכות מדיי עבורי ( משתמשות בהקצאת זיכרון דינמית , ובפונקציות מובנות ) . אני מחפש דוגמה למימוש הכי בסיסי של תור בעזרת רשימה מקושרת FIFO . תודה מראש למגיבים ..

• 3 תגובות
    • 7.3k צפיות
  4. Started by DaTHE,

שלום, יש לי שאלה מעבודה שאני לא מבין את הגיון הלוגי מאחורה: "רשום תוכנית שתקלוט 3 מערכים מטיפוס שלם. כל מערך בן 5 איברים. בעזרת מערך של מחוונים המקבל את הכתובת של 3 המערכים, מצא מיהו המספר הגדול בכל 3 המערכים וכמה פעמים הוא מופיע." השאלה שלי היא בשביל מה צריכים מערך של מצביעים, אם אפשר להשתמש במצביע אחד שכל פעם אני אתן לו את הערך התחלתי של כל מערך וישמור על המספר הגדול בתוך משתנה BIG וכמות הפעמיים במשתנה C_BIG? ואם אפשר, אני אשמח מאוד לדוגמא של איך משתמשים במערך מסוג פיונטרים (לא הגענו לחומר הזה בשיעור ולא מצאתי באינטרנט שימושים\דוגמאות לשימוש במערכים של מצביעים - למרות שמחר המבחן :s05: ). תודה רבה

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. שלום לכולם נתונה לי השאלה הבאה: "רשום תוכנית שתקלוט 3 מערכים מטיפוס שלם. כל מערך בן 5 איברים. בעזרת מערך של מחוונים המקבל את הכתובת של 3 המערכים, מצא מיהו המספר הגדול בכל 3 המערכים וכמה פעמים הוא מופיע" הנה מה שכתבתי (לא בדקתי לעומק, עשוי להכיל טעות). #include <conio.h> #include <stdio.h> void main() { int *p[3],arr0[5]={50,60,70,80,90},arr1[5]={93,50,60,93,92},arr2[5]={93,92,90,50,30},big, count,i,*pi; //gets(arr0); gets(arr1); gets(arr2); p[0]=arr0; p[1]=arr1; p[2]=arr2; for(i=0,count=0,big=*p[0];i<3;i++) for(pi==p[i];pi-p[i]<5;pi++) if(*pi>big) { big=*pi; count=1; } else if(*pi==big) count++; printf("%d %d",big,count); …

• 2 תגובות
    • 808 צפיות
  6. Started by Odedb52,

אהלן... מחר מבחן על חומר של יא' 5יח'. (אשמח לקבל תשובה עד 9:30 בערך ;D) הגענו למערך תווי, ונתקלתי בשאלה שלא הבנתי. (אני לומד הכל לבד, אף אחד לא מבין את המורה הזו ) ניסיתי כבר הרבה דרכים אבל תמיד נתקל במשהו לא ברור. (אין לי "טיוטה" שניסיתי או משהו) כתוב תכנית המקבלת כקלט אותיות קטנות מה- abc עד לקליטת '*'. עבור כל אחת מהאותיות שהתקבלו כקלט יש להציג את אורך הרצף הגדול ביותר שהתקבל מאותה אות. כמו-כן יש להציג כפלט את האות/יות שנקלט עבורן הרצף הגדול ביותר. דוגמה: עבור הקלט (משמאל לימין) : r,s,x,x,x,x,s,s,a,d,r,r,r,h,h,h,b,b,b,b,* יתקבל הפלט : (a,1), (b,4), (d,1).......... האותיות שנקלטו הכי הרבה פעמים : b, x. תודה רבה מראש לעוזרים!! עודד ב.

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  7. Started by hadasushy,

הי, יש לי IFRAME שלתוכו אני טוענת קבצי PDF. לפעמים אין צורך שיראו את ה IFRAME אז רשמתי את הפונקציות האלה בג'אווה סקריפט. function hideIFrame(){ var divobj = document.getElementById("divframe"); divobj.style.display="none"; } function showIFrame(){ var divobj = document.getElementById("divframe"); divobj.style.display="block"; } function loseFocus(){ var divobj = document.getElementById("divframe"); if (divobj.style.display == 'block') { divobj.style.display="none"; divobj.style.display="block"; } } קבצי ה PDF מתחלפים רק כשהפעולה לא מתרחשת במקביל להצגה של הIFRAME אם אני צריכה להחליף PDF ובו זמנית להפוך את הIFRAME לנראה אז זה כבר לא…

• 1 תגובה
    • 599 צפיות
  8. Started by JVT,

אני צך לכתוב תכנית הצפנת מידע, שתעשה את הדברים הבאים: 1. קלט תווים, שמירתם במערך זיכרון והפיכתם לכוכביות (*) ואח"כ שהתוכנה תדע לקרוא תכוכביות 2. קלט מספר תא בזיכרון והפיכתו מכוכביות לתווים בבקשה תעזרו =]

• 2 תגובות
    • 638 צפיות
  9. Started by ZenMaster,

שלום לכולם, איך ניתן לכתוב את הקלט (שמכניס המשתמש) בפקודת Console.ReadLine באותה שורה שבה כתובות לו ההוראות לכתיבה ע"י פקודת Console.WriteLine ? כלומר: Console.WriteLine("How many slices of pizza do you want?"); int SliceNumber = Int32.Parse(Console.ReadLine()); שיראה כך: How Many Pizza slices do you want? XX ולא כך: How Many Pizza slices do you want? XX תודה מראש

• 3 תגובות
    • 2.8k צפיות
  10. Started by roi29111,

1. בשפת C, מה עושה הקוד הבא: 2. כמה פעמים תודפס האות a בהרצת הקוד הבא: 3. בשפת C, מה יהיה הערך של המשתנה j בסיום ריצת קטע הקוד הבא: 4. מה עושה קטע הקוד הבא בשפת C: 5. בשפת C, מה עושה הקוד הבא: אלו השאלות שלא הצלחתי.. אשמח לעזרה , תודה לעוזרים מראש

• 3 תגובות
    • 4.3k צפיות
  11. Started by roi29111,
    • 0 תגובות
    • 396 צפיות
  12. Started by meir201088,

אהלן רציתי לשאול שאלה יש לי את הקוד הזה <IfModule mod_rewrite.c> Options +FollowSymlinks RewriteEngine on RewriteCond %{QUERY_STRING} !^param=(.*)$ RewriteRule ^(.*)\.deb$ download_counter.php?file_name=$1 [nc] </IfModule> אני יגיד לכם למה הוא אמור לשמש אני אמור להקליד כתובת אינטרנט עם שם של קובץ שהסיומת שלו היא .deb ואז שהוא יעביר אותי לדף שנקרא download_counter.php ושם יש את הקוד הזה $file_name = mysql_real_escape_string ($_GET['file_name']); $file_name = str_replace("/public_html/","",$file_name); $result = mysql_query("SELECT * FROM table_test WHERE deb_name = '" . $file_name . "'" ); if ( mysql_num_rows ($result) == 0 ) { mysql_query ("INSERT INT…

13. Started by deqution,

שלום, אני מעוניין להתחיל להשתמש בתוכנה הנ"ל לעבודה עם שפת C. לא השתמש באף תוכנה מאז שנת 2008 , ואף לא נגעתי בשפת בתוכנות. יש אפשרות לקבל איזה מדריך לשימוש בתוכנה? איך פותחים פרוייקט חדש? איך מתחילים לכתוב תוכנית? ואם ישנה תוכנה יותר ידידותית למשתמש עם מדריך אשמח לקבל הצעות לגביה. תודה ויום טוב.

• 2 תגובות
    • 874 צפיות
  14. Started by AyaBel,

שלום לכולם.. אני צריכה עזרה. אם יש לי תמונה ואני רוצה להוסיף עליה טקסט. איך אני עושה את זה? אם אני לא טועה מדובר פה על מיפוי תמונה - Image Maps תודה לעוזרים .

• 6 תגובות
    • 692 צפיות
  15. Started by razaviv,

שלום אני רוצה לעשות ב PHP שאני מחלק לאחוזים יצא מספר. 2 מספרים זאת אומרת 50 הצבעות אז אני עושה 50*כמות ההצבעות בכללי\100 ואז יוצא מספר נגיד 50.312312312313% איך עושים שזה יקח רק את ה 50.31% ? ולא את כל השארית? תודה רבה לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 666 צפיות
  16. Started by VenomP,

היי חברים , בניתי אתר בphp ... כאשר אני משתמש בטופס ב post אני מקבל את הערכים בשורת url ככה - וכאשר אני משתמש בget אני מקבל את הערכים בשורת url ככה - האם ניתן לקבל את הערכים כמו בpost ורק שיהיה לי id לדף ? או איך אני משאיר את הדף חי לאחר שליחת הטופס ? אני רוצה לבנות הרבה דפים על אותו טופס , תודה מראש

17. Started by Dor Liani,

אהלן חברה, אני מנסה להתחבר לאינטרנט דרך האנדרואיד סטודיו, כדי להוריד דברים ישירות ויש לי תקלה שאני לא מצליח לתקן. D/NetworkSecurityConfig: No Network Security Config specified, using platform default package com.example.download; import androidx.appcompat.app.AppCompatActivity; import android.os.AsyncTask; import android.os.Bundle; import android.os.StrictMode; import android.util.Log; import java.io.InputStream; import java.io.InputStreamReader; import java.net.HttpURLConnection; import java.net.MalformedURLException; import java.net.URL; import javax.net.ssl.HttpsURLConnection; public class MainActivity extends AppCom…

18. יש לנו שני מחשבים לכל אחד IP שונה . אני רוצה לכתוב קובץ שברגע שאלחץ עליו הוא יקח את הרכיב מהמחשב השני ויעביר לראשון תודה.

• 2 תגובות
    • 953 צפיות
  19. מצאתי אלגוריתם ממש יעיל, לפחות לדעתי, ליצירת סודוקו באופן אקראי. האלגוריתם: 1. בחר משבצת במבוך באופן אקראי. 2. אם המשבצת ריקה - בחר מספר באופן אקראי. אחרת - חזור על פעולה מס' 1. 3. נסה להציב את המספר האקראי במשבצת האקראית שנבחרה. אם לא חוקי להציב את המספר במשבצת שנבחרה, חזור על פעולה מספר 2. 4. אם הלוח לא למלא, חזור לפעולה מס' 1. הנה קטע הקוד שאחראי על יצירת הסודוקו באופן אקראי: typedef struct { int number; int color; } square; int legal(int x, int y, int number) { int i, j; for(i = 0 ; i<9 ; i++) if(table[y][i].number == number) return 1; for(i = 0 ; i<9 ; i++) if(table[i][x].number == number) return 1; int squarex = …

• 5 תגובות
    • 6.5k צפיות
  20. Started by fatalica,

אני צריך עזרה בלהכין קובץ פשוט (BAT אולי או VBS) שברגע שאני אלחץ עליו ירד לי קובץ מאתר אינטרנט שאני בניתי הקובץ צריך לרדת מיד ובלי שאלות (מה ם שלכניסה של האתר יש סיסמא וצריך גם לפתור את זה) כל זה בשביל שאני אוכל להוסיף אותו לרשימות המתוזמנות והוא יהיה בעצם עדכון ... תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. צהריים טובים. הצלחתי להתקין את ספריית ה GTK+ (ספרייה לבניית ממשק משתמג גרפי ב C - GUI), את כל החבילות שלה. הקישור ממנו הורדתי את הספרייה (כל החבילות ביחד): GTK+ גרסא 2.22.1 התקנתי הכל, באופן ודאי התקנתי כמו שצריך. הרצתי תוכנית "שלום עולם". אני עובד עם Dev-Cpp, ואני צריך לדעת איך בדיוק להריץ תוכנית ב GTK+ במהדר הזה. למקרה שמשנה מה התוכנית, צרפתי אותה: #include <gtk/gtk.h> static gboolean on_delete_event(GtkWidget *widget, GdkEvent *event, gpointer data) { gtk_main_quit (); return FALSE; } static void on_button_clicked(GtkWidget *widget, gpointer data) { g_print ("Hello World\n"); } int main(int argc, char *argv[]) { GtkWidget *window; GtkWidget *button;…

• 0 תגובות
    • 673 צפיות
  22. עברתי כבר על כל גוגל ועדיין לא מצאתי פיטרון פועל להסרת הHASH !אולי משהו יודע איך אפשר לעשות את זה בשרת לינוקס אולי ע"י .htaccess ?או ג'אבה סקריפט פועל

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  23. שלום לכולם, אני מנסה להתחבר דרך putty כדי לקבל את ה-keymastet, appid וכו אבל מסיבה כלשהי זה מעלה לי פרטים מוזרים או שהוא פשוט לא מכיר אותי. אשמח לעזרה תודה רבה

24. צהריים טובים. לא מזמן גמרתי ללמוד (בעיקר בזכות ובעזרת חבר) את ספריית ה SDL (וכתבתי בה פרוייקט). החלטתי ללמוד ספרייה לבניית ממשק משתמש גרפי. בעזרת מנהל הפורום "שניצל", הגעתי לספריית קוד פתוח ל C - gtk. הורדתי את ספריית ה gtk (ספריית קוד פתוח ל C) מהאתר שלהם: http://www.gtk.org. ספרייה זו מיועדת לבניית ממשק משתמש גרפי (GUI) בשפת C, ואני מעוניין ללמוד אותה דרך התיעוד שלה. התחלתי בהתקנת הספרייה: העתקתי את כל תיקיות ה include של הספרייה לתיקיית ה include של המהדר שלי - Dev C++. גם את קבצי ה lib של הספרייה העתקתי לתיקיית ה lib של המהדר. משום מה, כשאני מהדר תוכנית פשוטה, נרשמים לי עשרות שגיאות, למרות שבהגדרות המהדר הוספתי את הספריות. תמונת מסך - השגיאות: אני אשמח מאו…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  25. שלום, יש לי פעולה מסוימת שאני רוצה לבצע והייתי שמח אם יש פה מישהו שמבין שיוכל להסביר לי. אני רוצה להעביר אל האקסל נתונים מתוך FORM (בתוך קובץ רגיל של HTML), ולאחר מכן לקבל חזרה אל אתר האינטרנט (עמוד אחר שמגיעים אליו אחרי ששולחים את הנתונים הראשונים לאקסל) נתונים מתוך האקסל. מה שקורה בעצם אחרי קבלת הנתונים הראשונה, האקסל מחשב ומוציא לי פלט של נתונים חדשים שלא היו קודם ואלה הנתונים שאני רוצה שיתקבלו חזרה לאתר. למישהו יש מושג איך עושים דבר כזה? תודה רבה מראש.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים