עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by D-Bang,

נתונה לי פונקציה.. צריך רק להגיד באיזו שורה יש שגיאה ולמה?? אני חשבתי שהשגיאה היא בשורה שלפני return אבל אומרים לי שזה לא נכון: int main(void) { int na=666; int *pna1=&na, *pna2=(int*)na; int **ppna1=&pna1, **ppna2=&pna2; *pna1=1; *pna2=2; *ppna2=pna1; **ppna2+=10; *ppna2+=10; return 0; } בכל מקרה בלי קשר לשורת השגיאה מה עושה השורה שלפני return? ומה בדיוק קורה אחרי שמגדירים *pna2=(int*)na??

• 6 תגובות
    • 967 צפיות
  2. פשוט דבר מציק לגמרי היום פתחתי פרוייקט ישן שלי וכל הסוגריים שפותחים קטעי קוד וסוגרים התהפכו. נגיד Class asxadc } puclbic rgvr } { { מה עושים עם זה? זה קורה גם בפרוייקטים חדשים. ד"א אני באובונטו

• 0 תגובות
    • 966 צפיות
  3. Started by kEv,

הייתי רוצה לשמוע עצות ממכם מה כדאי, כלומר: עם שפת C מה אפשר לעשות? כדיי ללמוד או זה כבר ישן? VISUAL BASIC 6 מה אפשר לעשות איתו? עם איזה שפה בונים משחק, תוכנה ואת מערכת הפעלה WINDOWS? תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 966 צפיות
  4. Started by maphisto324,

שלום לכולם. התחלתי להשתמש ב visual c++ 6 לאחרונה. הרבה פעמים בכתיבת התוכנית (בעיקר שאני משתמש בפעולת חילוק פשוטה), התוכנה פשוט נתקעת בבנייה (build). אני יכול לצאת מכל החלונות של התוכניות, אבל לא מהתוכנה עצמה. אי אפשר גם לעשות "stop build". הדרך היחידה לצאת מהתוכנה היא בעזרת השילוש "ctrl+alt+delete". חבר העלה השערה, שאולי מכיוון שיש לי מעבד מחברת AMD, הדבר יוצר בעיה. מה לדעתכם הבעיה וכיצד אפשר לתקנה?

5. Started by hilaj,

היי, אשמח להסבר קצר.. בתוך Constants הוגדרו הקבועים הבאים, ויש לי אובייקט מסוים מסוג Data שנקרא theData שאני רוצה להדפיס רק את השנה שלו. אם אני כותבת getTheData() הוא מן הסתם נותן לי את התאריך המלא. איך אני יכולה להגיע רק אל השנה שלו? גם קישור לאתר שמסביר יוכל לעזור. תודה! public static final DateFormat DF = new SimpleDateFormat("dd/MM/yyyy"); /**The date format of project*/ public static final DateFormat DFY = new SimpleDateFormat("yyyy"); /**The date time format of project*/ public static final DateFormat DTF = new SimpleDateFormat("dd/MM/yyyy HH:mm:ss"); /**The time format of project*/ public static final DateFormat TF = new SimpleDateFormat("HH:mm:ss");

• 2 תגובות
    • 966 צפיות
  6. Started by bdoron,

אני יוצר אנימציה של כפתור שזז בתוך grid והייתי רוצה שהוא יעצור בcoloumn מסויים ושורה מסויימת אבל בשביל זה אני צריך לדעת מה המיקום של אותו כפתור בתוך הגריד האם יש דרך לקבל מהכפתור את המיקום שלו בתוך הגריד ? זאת אומרת שאני בודק כל הזמן מה הcoloumn ומה הrow של אותו כפתור ואז לעצור אותו ברצוי

• 0 תגובות
    • 966 צפיות
  7. Started by QuAKeR_996,

שלום חברה. אני אגש ישר לבעיה: יש לי תמונה. אני מסמן עליה פוליגון (רצף נקודות במרחב שמתחברות בשרשרת). אני רוצה לרוץ על כל הפיקסלים על התמונה, שנמצאים בתוך הפוליגון. אני חושב שהאלגוריתם צריך להיות דומה לזה שבפונקציה המוכנה e.graphics.drawpoligon() , כי היא בעצם צובעת את כל הפיקסלים שנמצאים בתוך התמונה. אני צריך כיוון בנושא. תודה! אודי.

• 3 תגובות
    • 965 צפיות
  8. Started by HeaT-SinK,

שלום, אני עובד על פרוייקט כלשהו בקישור הבא. העמוד מכיל טקסט וקטעי אודיו שנמשכים מהשרת: http://www.rol.co.il/images/sites/jew/audio.html להרבה מן האנשים העמוד הנ"ל נתקע כיוון שהדפדפנים טוענים את הקבצים טרם שמיעתם - אוכל לבטל זאת? שרק מי שילחץ על play בקובץ מסויים - רק אותו קובץ יטען והשאר לא.

• 4 תגובות
    • 965 צפיות
  9. אני כרגע לומד מסלול של פיתוח תוכנה (MCPD), דיברתי עם כמה אנשים אצלי בעבודה (אני עובד בחברת הייטק בתור בודק) והם הסבירו לי שחוץ מהקורס ישנם עוד דברים מאוד חשובים מעבר לכתיבה של הקוד כמו למשל הדיז'ן שלפני, דברים כמו מבני נתונים ואלוגריתמים השאלה שלי היא לאחר סיום המסלול שלי במידה וארצה להמשיך וללמוד ובאמת להתפתח איפה אוכל ללמוד דברים כאלו וכמה הם יועילו לי ?

• 5 תגובות
    • 965 צפיות
  10. הקטע המוזר הוא שבבית ספר הוא כן מצליח... עוד נתונים הם שאני עם ווידוס אקס פי פרו ואופיס xp הארור שאני מקבל זה ככה: Error Type: Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers (0x80004005) [Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] Cannot update. Database or object is read-only. /side menu/up manu/sinup.asp, line 76 הקובץ המצורף הוא הקוד

• 0 תגובות
    • 965 צפיות
  11. Started by b-a,

האם יש אפשרות במקום לרשום on error goto שזה מפנה אותך לפקודה מסויימם אני פשוט רוצה אופציה שברגע שיש בעיה התוכנה ממשיכה ומתעלמת מהפקודה שהיא לא מצליחה לבצע האם זה אפשרי ?

• 1 תגובה
    • 965 צפיות
  12. אני צריך COMBOBOX אבל אני לא רוצה שהמשתמש יוכל לכתוב מה שבא לו אלה רק שיוכל לבחור את מה שכבר הנכסתי לשם בלי שהוא יוכל לכתוב מה שהוא רוצה... יש דרך לעשות את זה? אולי איזשהי פונקציה של הCOMBOBOX או להוסיף איזה components...

• 2 תגובות
    • 965 צפיות
  13. Started by Rashad Abeer,

ProjectDataScience.docx

• 0 תגובות
    • 965 צפיות
  14. Started by guy81,

אם אני עושה סינכרון על אובייקט מסוים ובתוכו אובייקט אחר, האם גם אליו לא יכול לגשת תרד אחר כשתרד אחר שם.הנה דוגמא מקוד..(זה קטע די ארוך אבל תתעלמו מההתחלה ורק ה-2 שורות הראשונות של ה- run הן הענייןיש פה סיכנרון על this ושורה מתחת סינכרון על buffer שהוא שדה של this... public class ProtocolTask implements Runnable { private final ServerProtocol _protocol; private final StringMessageTokenizer _tokenizer; private final ConnectionHandler _handler; /** * the fifo queue, which holds data coming from the socket. Access to the * queue is serialized, to ensure correct processing order. */ private final Vector<ByteBuffer> _buffers = new Vector<ByteBuffer&…

• 1 תגובה
    • 965 צפיות
  15. Started by פיני1805,

שלום, אני מנסה להתחבר לDB אבל לא מצליח. התקנתי קונקטור ל- Mysql כמובן ומשום מה הוא זורק הודעת שגיאה בחיבור שהוא לא מצליח להתחבר. הוספתי צילום של המסך. עזרתם תודה. [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 964 צפיות
  16. מצאתי מחלקה בשם DND (DRAG AND DROP( לפי קודים שראיתי באינט' אני יודע שיש שם SOURCE שזה בעצם מה שאני מזיז (או שהבנתי לא נכון) איך אני מחייס לזה תמונה. אני רוצה לעשות DND לתמונה, איך אני עושה את זה עם המחלקה הזאת?

• 7 תגובות
    • 964 צפיות
  17. אני מנסה לגרום לתוכנה שלי הוריד קובץ מהאינטרנט מכתובת מסויימת, אני עובד ב VB.Net 2005 הבעיה היא שעלי להוריד את הקובץ בצורה מיוחדת, בעזרת קוקיס בצורה לא גלויה. הצלחתי להוריד את הקובץ בקוד Html אני אתן פה דוגמא: ניתן לשלוח נתונים לדף אחר בשתי שיטות שונות. א. בשיטת GET ב.בשיטת POST לדוגמה , אם רוצים להעלות את הדף בשם peula1.htm בשיטת GET אז יש לכתוב את התג באופן הבא: form action="peula1.htm" method="get" בשיטת GET המשתנים נשלחים בגלוי בצמוד לכתובת הדף. ואילו בשיטת POST המשתנים נשלחים בעזרת קוקיס בצורה לא גלויה. למישהו יש מושג איך למשוך קובץ מהרשת בשיטת Post ב vb.net? תודה

• 0 תגובות
    • 964 צפיות
  18. היי, אני מעוניין לעשות אפשרות הרשמה דרך אפליקציה לאייפון\אנדרויד הבעיה היא שאני לא יודע איך הסיסמאות שמורות חשבתי בהתחלה שהם שמורות ב md5 אבל הדבר לא הגיוני לפני הפורמט רשמתי שתי משתמשים חדשים עם אותו סיסמא וקיבלתי שתי סיסמאות שונות הראשונה עם שם משתמש test3 $P$BmGX4ij39oOx7jO.9l90bcayan15o6/ השנייה עם שם משתמש test2 $P$BvjZOSnWgg4s3rzwfmlg.TzvJciu6s/ הסיסמא היא 123456 מה שאומר שיכול להיות שההצפנה מכילה בתוכה את השם משתמש וכמובן יחודית לאותו שם משתמש למישהו יש מושג איך אני מצפין גם משתנה מסויים להצפנה הזאת ? חשבתי גם לבצע POST לדף של ההרשמה אבל זה בלאגן בתרגום הנתונים שנקבל, אלא אם כן יש לזה API או משהו ?? עריכה: הבעיה נפתרה אחרי מחקר קטן יש להם פו…

• 0 תגובות
    • 964 צפיות
  19. היי אנשים, אני הסתבכתי עם מסד נתונים פשוט למדי. בעקרון המסד עצמו הוא של מכירה קנייה נניח שאני קונה פריט ואז מוכר אותו. אני צריך לשמור את פרטי הקנייה , את פרטי המכירה כמובן שאת הפרטים של הפריט שקניתי ואת פרטי האדם שממנו קניתי או אליו מכרתי לכן כמובן שתהיה טבלת לקוחות. הצורך שלי הוא לחשב את הרווח על כל קניה , וכך גם לחשב רווח קלפי תקופת זמן (לכן אולי צריך לשמור היסטוריה מסויימת). לכל פריט יכולים להיות מספר תתי פריטים שיכולים להמכר בנפרד אני צריך גם איכשהו לטפל בזה. הפתרון שהגעתי אליו הוא: טבלת פריטים -> זיהוי פריט + כל שאר הפרטים בנוגע לאותו פריט טבלת לקוחות -> פרטי לקוח טבלת עיסקה -> זיהוי עסקה + פרטי עסקה + זיהוי לקוח + זיהוי פריט (יכול להיות מכירה או קניה וצריך…

• 6 תגובות
    • 964 צפיות
  20. Started by nondos,

שלום יצרתי כפתור בסיסי בפלאש ואני רוצה שבכל פעם שילחצו על הכפתור יפתח דף html ב frame מסויים שיצרתי משום מה דף ה Html נפתח תמיד בחלון חדש, למישהו יש מושג למה? קוד ה ActionScript 3: BTN.addEventListener(MouseEvent.MOUSE_DOWN, click1); function click1(evt:MouseEvent){ var url:String = "test.html"; var request:URLRequest = new URLRequest(url); navigateToURL(request, "mainFrame"); } ניתן לראות של Frame שאני רוצה לפתוח בו את הדף test.html קראתי mainFrame קוד Html: <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Frameset//EN" "[url]http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-frameset.dtd">[/url] <html xmlns="[url]http://www.w3.org/1999/xhtml">[/url] <hea…

• 0 תגובות
    • 964 צפיות
  21. Started by פיני1805,

שלום בניתי תוכנה ב- VS2008 ב- #C במחשב שלי. עכשיו אני רוצה להשים אותה במחשב של אחי שאין בו VS2008. איך אני עושה זאת? תודה מראש

• 10 תגובות
    • 964 צפיות
  22. Started by redred,

השאלה היא יותר על הניסוח, ולא על איך לכתוב את האלגוריתם. השאלה: סכימת משקלי מכוניות (לצורך מעבר במעבורת) כל עוד הסכום אינו עולה על 100 טון אז מדובר בלולאת while שצריך לעשות ולחשב sum, עכשיו השאלה היא כזאת אם נגיד קלטתי: 50 טון, 45 טון, ועוד 10 טון הsum שלי יהיה 95 טון או 105 טון? אני מתכוונן האם בשאלה הם התכוונו ל"כל עוד הסכום (כולל הקלט עכשיו) אינו עולה על 100 טון, הוסף את הקלט לsum" או "קלוט משקלים והוסף אותם לSUM, הפסק כאשר sum גדול מ100 טון". אני יודע שהשאלה טיפשית, אבל תודה לכל מי שיעזור.

23. אני רוצה לעשות באתר שלי שמתי שנכנסים אוטומטית הוא יוריד (כלומר שישאל והכל) דף של HTML. נגיד שקוראים לו 1.html. הבעיה היא שהברירת מחדל של הדפדפן היא להציג את הדף ולא להוריד. אז איך אני גורם לו להוריד אותו? ואיך אני עושה שזה יהיה אוטומטי?

• 3 תגובות
    • 964 צפיות
  24. Started by sxs,

שלום, יש לי קורס ב-C באוניברסיטה. המרצה סיפר לנו היום שכאשר אני מגדיר למשל 3 מערכים: int a[10]; int b[10]; int c[10]; אז בעצם הם לא תופסים מקום רציף בזיכרון, אלא יש רווחים מסויימים בין הכתובת של התא האחרון במערך הראשון לכתובת של התא הראשון במערך השני. ואז נניח שעשית טעות ואיפשהו בתוכנית חרגת מכתובת המערך ואתה מנסה לרשום למקום בזיכרון שלא הקצת. כאשר תריץ אותה אצלך ב-visual C אתה עשוי לא לקבל שום שגיאה כי חרגת לתוך השטח המת הזה ולא דרסת אף זיכרון חשוב. לעומת זאת הבודק עבודות בית שלנו עושה איזהשהי פעולה(שהמרצה לא פירט עליה) שהוא מכווץ את כל הזיכרון לרצף אחד שלם(כמו defragment...) ואז מריץ את התוכנית. ועכשיו אם פישלת, הטעות תחשף על בטוח. השאלה שלי היא מה הפעלה הזו …

• 2 תגובות
    • 964 צפיות
  25. Started by tzolerguy,

שלום אני מועניין לכתוב משחקון דיי פשוט שירוץ על גבי דף אינטרנט יש לי ידע בגאווה אז חשבתי לעשות את זה בצורה של גאוה אפלט ... הרעיון הוא שיש תמונה כלשהי שבתחלה מכוסה ולא ניתן לראות את רובה ולאט לאט נחשפים חלקים ממנה והמשתמש צריך לזהות את התמונה. עכשיו חשבתי פשוט לשים איזה JPANEL ברגע עם התמונה ועליו לכסות בהרבה JPANEL שהיו נגיד בצבע שחור או משהו וכל כמה זמן אני ישנה את הנראות של אחד הפנלים הקטנים ואחשוף חלק מהתמונה. הבעיה שאני לא מבין באיזה LAYOUT להשתמש כדי למקם אותם אחד מעל השני??? עזרה או רעיונות אחרים יתקבלו בברכה.

• 2 תגובות
    • 964 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.