תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
מצאתי עד עכשיו רק מדריכים לRAILS 1. זה מאד מתסכל שהמדריך לא עובד כי הפונרציה היא DEPRECATED. יש איזשהו מדריך שנכתב לRAILS 2?
-
- 3 תגובות
- 719 צפיות
-
-
למישהו יש איזשהו קישור לדוגמה? אני צריך את זה לשימוש בנוסחה שהפלט שלה צריך להיות בסופו של דבר לפי התפלגות נורמלית תודה לכל מי שיעזור
-
- 1 תגובה
- 857 צפיות
-
-
יש לי כרגע swing שיוצר לי frame עם פנל וכפתור עכשיו ברגע שאני לוחץ על הכפתור אני מעוניין לפתוח frame חדש עם מאזין לארוע בחירה מתוך רשימה בו איך אני עושה בעצם את ההפרדה בין האזנה לארועים בין frames שונים? אני מעוניין שכל דבר יהיה בפני עצמו לדוגמה תגובה לסגירת frame אחד לא תגרור סגירה של כל הframes או לחילופין לחיצה על כפתור תבצע בדיוק את מה שאני רוצה ללא תלות בין הframes אני רוצה ליצור מעין אפליקציה ע"י הswing שאני יכול לעבור מframe לframe ע"י לחיצה על כפתור או בחירת choice מסויים מרשימה... עכשיו פרט לאלה איך אני יכול להוסיףלפנל תמונה? כמו שאמרתי מדובר בswing ולא בapplet! תודה לכל מי שיעזור לירון.
-
- 1 תגובה
- 733 צפיות
-
-
אני רושמת תוכנית המקבלת נתוניןם מהמשתמש ואז עפ"י בחירתו מחשבת חישובים. יש אפשרות להגדיר את האורפטורים > , < וכו' ושהמשתמש יבחר באיזו פונקציה להשתמש?? לדוגמא: class student { int math; int eng; } על מנת למיין סטודנטים לפי ציונים- אפשר להגדיר את האופרטור כך שפעם אחת מתמטיקה יהיה חשוב יותר, ופעם אחרת אנגלית? (פעם אחת ימיין לפי מתמטיקה> אנגלית, ופעם אחרת להפך?) איך המחשב יודע באיזה אופרטור לבחור?
-
- 5 תגובות
- 945 צפיות
-
-
אהלן, אני מנסה להשתמש בDOJO http://dojotoolkit.org/ לצורך יצירה של תפריט שהתכנים שהוא מקשר אליהם יופיעו בfadein ואין לי מושג איך לעשות את זה. אם למישהו יש נסיון עם המערכת הזו אשמח לעזרה.
-
- 0 תגובות
- 598 צפיות
-
-
שלום לכולם יש פה שאלה משיעורי בית בשפת c במדינתנו נערך משאל עם בו נשאלנו האם אנו מוכנים להחזיר את הגולן. כל תושב התבקש לענות באופן הבא: אם תשובתו חיובית לרשום: y אם תשובתו שלילית לרשום: n אם נמנע : L בממשלה התקבלה ההחלטה שמחזירים את הגולן רק אם יש בעם רוב של 60% בעד ההחזרה. כתוב תוכנית אשר מקבלת את תוצאות משאל העם (רצף של תווים המסתיים באות s). על התוכנית להציג את סך תוצאות המשאל והודעה האם נחזיר את הגולן. אני כתבתי תוכנית כזו: #include<stdio.h>void main() { char ch; int y=0,n=0,l=0,count_all=0,count_y=0,count_n=0,count_l=0; printf("enter decision\n"); scanf("%c",&ch); while(ch!='s') { if(ch=='y') count_y++; if(ch=='n') count_n++; if(ch=='l') count_l++…
-
- 11 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
#include <stdio.h> int main(void) int AddToNum(int num); { int num; int result; printf("Please Enter A Number : "); scanf("%d" , &num); result = AddToNum(num); printf("The Total Amount is : \n", result); } int AddToNum(int num) } int i; int sum; sum = 0; for (i = 0; i <= num;i = i + 1) sum = sum + 1; return(sum); fflush(stdin); getchar(); return 0; } זה פונקציה שקולטת מספר שלם ומחזירה את סכום המספרים מ-1 ועד לאותו מספר. אני מקבל שגיאה ולא יודע מה הבעיה.
-
- 4 תגובות
- 634 צפיות
-
-
שלום, אני חייב עזרה ממש דחופה און ליין עם מישהו שמבין בHTML לפי VIEW SOURCE בעמ' דפוק. אני בICQ 309352042 או ב:052-6626899 (תתקשרו ואחזור אליכם)
-
- 1 תגובה
- 566 צפיות
-
-
השלמתי את מה שצריך אבל אני רק רוצה להיות בטוח אם זה נכון. במשתנה AsciiChar נתון תו. התכנית הרשומה למטה פותרת את הבעיה הבאה: אם AsciiChar מכיל ספרה (כלומר, תו בין '0' ל-'9') אזי נשים במשתנה Digit את הספרה הזו אם לא - נשים במשתנה Digit את התו '?' השלימו את המקומות הריקים: .MODEL SMALL .STACK 100h .DATA asciiChar DB '7' digit DB '?' .CODE mov ax, @data mov ds, ax mov dl, AsciiChar cmp dl, '0' ______________ cmp '9', dl js END sub dl, '0' ______________ END: mov ah, 4ch int 21h END תודה לעוזרים =))
-
- 2 תגובות
- 598 צפיות
-
-
אהלן אהלן, עד לא מזמן עבדתי עם VS6.0(הישן והטוב..) פתאום הוא לא קימפל שום דבר(התקנה חדשה לאחר פרמוט), פשוט עף לו התקנתי VS2008(מבלי להסיר את ה-6.0, הפלא ופלא אחרי ה-6.0 עבד כמו גדול, אבל מחקתי אותו כמו אידיוט גדול), עכשיו הוא היחיד שיש לי לא ברור לי למה הוא לא נותן לבנות שום דבר (אחרי בילד, שגם הוא קבור תחת אלף תפריטים, אני מקבל את אותה ההודעה שהפת' לא נמצא...) ובכלל את כל ה-PRECOMPILE שיט הזה ונמאס לי לראות STDAFX בכל חור מישהו יכול להסביר (בבירור, שלא כמו בטוטוריאל שלהם - אלף לינקים, אפס הסבר) איך אני בונה פרוייקט, הכי פשוט שיש ,עם הגרסא החדשה?.. אני מבולבל לגמרי מכל העסק...
-
- 1 תגובה
- 552 צפיות
-
-
using System; class Program { static void Main(string[] args) { int mult, i, num; const int = TOP_LIMIT=100; Console.Write("enter a number: "); num = int.Parse(Console.ReadLine()); mult = 1; i = 0; while ((i < num) && (mult < TOP_LINIT)); { i = i + 1; mult = mult * i; } Console.WriteLine(mult); } } יש לי תתוכנית הזאת ה-MULT כאן הוא משתנה צובר מכפלה ה-TOP LIMIT משתנה קבוע שווה ל-100 וה-I כאן משמש כמונה לא בדיוק הבנתי מה התוכנית עושה ואיך זה כשאני מכניס את הקלט 5 אני מקבל פלט 120 2) יש לי עוד תרגיל אני אמור להכניס כקלט מס' חיובי שלם, והפלט שלו הוא החזקה הקטנה ביותר של 2 א…
-
- 18 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, ביום שלישי הקרוב יש לי מבחנים לגאמ"א ואני אצטרך לכתוב קוד ב-CPP. למדתי רק את הסינטקס הבסיסי של השפה מזמן ואני רוצה קצת לתרגל קצת מקרים מסובכים יותר גם כדי לפתח את הלוגיקה שלי וגם כדי להזכר בשפה. אתמול פתרתי את חידת 8 המלכות בתכנות פרוצדוראלי ואני מתכוון להעביר את זה גם לתכנות מונחה עצמים בשביל התרגול. אילו חידות נוספות יש שאני יכול לפתור לתרגול?
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
האם יש דרך לקרוא בC# לקובץ WAV (אני יודע איך) על כל מחשב בעזרת DOK? - למרות שאי אפשר לדעת את המיקום של הקובץ (לא יודעים מה האות של הכונן!) עזרה??
-
- 0 תגובות
- 520 צפיות
-
-
אני מתחיל ללמוד ואני עושה תוכנה שעושה ממוצע של שלושה מספרים כאשר התוכנה קולטת שלושה מספרים שלמים ומדפיסה את הממוצע שלהם. הכל יוצא לי טוב חוץ מזה שאם הממוצע שלי הוא לא מספר שלם התוכנה לא מדפיסה לי את השארית למשל 1 + 4 + 6 זה 11 אז הממוצע שיוצא לי הוא 3.00 ולא עם מה שאמור לבוא אחרי הנקודה למרות שהשתמשתי ב-%1f. #include <stdio.h> int main(void) { int a, b, c, sum; double average = average; printf("please enter three numbers : \n"); scanf("%d%d%d" ,&a, &b, &c); sum = a + b + c; average = sum /3; printf("the everage number is : %2.2lf\n", average); fflush(stdin); getchar(); return 0; }
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין להוסיף checkbox עם כיתוב בעברית ולכן הטקסט נפרש ממקום קבוע מימין לכיוון שמאל ולא להיפך כמקובל. איך אני קובע את מיקום הchkBox שיהיה מיושר לפי ערך מסויים משמאל לחלון? כל הנסיונות שלי להתחשב איכשהו באורך הטקסט בטוויפסים נכשלו. תודה
-
- 2 תגובות
- 596 צפיות
-
-
שלום אני מחפש ספרים בעיקר בנושא של עיצוב תוכנה. כשאני אומר עיצוב תוכנה אני מתכוון לכל מה שבא לפני שלב התיכנות. יצירת קבצי דוקטמנטציה, עיצובי UML, ועוד כל מיני דברים שכנראה קיימים ואני לא יודע אליהם. לא מצאתי פורום אחר לשים בו את הנושא הזה, מצטער מראש אם זה לא הפורום המתאים. ותודה רבה מראש.
-
- 4 תגובות
- 582 צפיות
-
-
הבנתי שזאת תוכנת שרת טובה לעבודה מול mysql תודה לכל מי שיעזור
-
- 1 תגובה
- 524 צפיות
-
-
אני מחפש ספרי הדרכה טובים גם ל-Python וגם ל-Dot-Net. אולי זה ישמע מצחיק, אבל בעיקר קצרים מאוד, או ארוכים מאוד - קצרים ללימוד בסיסי מהיר עכשיו, וארוכים ל-queries ספציפיים יותר בהמשך תודה, ערן
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני עובד לפי ספר ויש לי שם תרגיל (אני בדיוק בפקודה WHILE) שבו אני צריך להדפיס את סכום המספרים מ-1 ועד 10 ואין לי מושג איך להתחיל.
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני לא מצליח לחשוב על דרך לפתור אחת מהשאלות בעבודה האחרונה בקורס C (רקורסיות). בשאלה מקבלים לפונקציה מערך, מספר תלמידים K, ומספר כיסאות N, ואם רוצים אפשר לקלוט עוד נתונים לפי איך שרוצים. כך ש-N גדול או שווה ל-2K-1. צריך להושיב את התלמידים כך שיהיה בינהם לפחות רווח אחד, ולהדפיס את כל האפשרויות, כך ש-0 מסמן כיסא ריק, 1 מסמן כיסא תפוס. לדוגמא, עבור K=2 N=5, נקבל: אני בטוח שזה לא תרגיל קשה במיוחד, אבל מסיבה כלשהי, אני לא מצליח לחשוב על דרך שתפתור את זה לכל המיקרים. (ד"א, N לא יעבור את 100 לעולם, זה תנאי בקלט). אודה לכם במידה ותעזרו, Anatoli.
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, יש לי תרגיל בית שקיבלתי באוניברסיטה ואני לא בדיוק מצליח להתמודד איתו... כתבו תכנית מגדירה: const unsigned int MAX = 20 ; int matrix[MAX][MAX] ; התכנית תקרא מהמשתמש ערך טבעי יחיד המציין את גודלו של תת-המערך הריבועי בו ברצונו לעשות שימוש (לדוגמה אם המשתמש מזין את הערך 7 אזי ברצונו להשתמש בתת-מערך בן 7X7 תאים), ואחר כך תקרא התכנית נתונים מהמשתמש לתוך קטע המערך הרצוי (הקריאה תיעשה בחתך של שורות, כלומר ראשית לשורה 0#, אחר לשורה 1#, וכן הלאה). יש להניח כי הקלט תקין ומכיל אך ורק מספרים שלמים. עתה תאתר התכנית (ותציג) את פרטי תת-המערכים , בני יותר מתא יחיד המקיימים כי פינתם השמאלית העליונה והימנית התחתונה מצויות על האלכסון הראשי, וכן כל ערך מופיע בתת-המערך פעם יחידה (במילים …
-
- 14 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אהלן אנשים, במידה ויש לי קובץ תוכנה שנכתבה בשפת C ושמורה בקובץ exe. האם יש אפשרות "להוציא" ממנה את הקוד כדי לראות אותו? במידה וכן, כיצד זה נעשה (Visual C++ 2005 במידה וזה משנה). Anatoli.
-
- 8 תגובות
- 750 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני בונה דף HTML ואני רוצה להכניס בו צ'אט פשוט, מן חלון עם כל ההודעות, לא משהו מיוחד, יש קוד פשוט של העתק הדבק או שצריך לקנפג את זה בצורה מסוימת? בנוסף רציתי להוסיף סקר, גם לזה יש קוד פשוט של העתק הדבק? תודה עריכה: עבדתי לפי המדריך הזה ויצרתי קובץ HTML אחד ו3 קבצי ASP אבל כאשר אני מקיש את השם משתמש הוא מציג לי את תוכלת קובץ הASP ולא משתמש בו (ניסיתי את זה על המחשב ולא העלתי את זה לרשת) אני מצטער על כל הבלאגן שיש בהודעה, פשוט מצאתי תשובות. אם אני רוצה לעצב דף HTML, באיזה גודל לבחור בפוטושופ?
-
- 0 תגובות
- 627 צפיות
-
-
מישהו יודע איך אפשר לעשות מוזיקת רקע לתוכנית שלי בC# כי לא ממש הצלחתי להבין משהו מהHelp... ועוד שאלה, מה הדרך הכי טובה לחשב אחוזים של X מתוך Y? percent = 100 / Y* X ; ?? כי ניסיתי לעשות ככה וזה לא יוצא מדויק, למשל 7 מ30 אמור לצאת 23 אבל יוצא 21... תודה לעוזרים!!
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני הולך לפי הספר ויש לי את הקוד הזה : #include <stdio.h> int main (void) { int a, b, sum; printf ("PLEASE ENTER THE FIRST NUMBER"); scanf("%b", &a); printf ("PLEASE ENTER THE SECOND NUMBER"); scanf("%b", &b); sum = a + b; printf("THE AMOUNT OF %b AND %b is %b", sum ,a, b); getchar(); return 0; } איך שאני מריץ ולוחץ אנטר אחרי שאני מכניס את המספר הראשון החלון דוס נעלם לי. למה זה ומה לא עשיתי טוב ?
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-