תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
יש לי אתר אינטרנט שאני בונה במסגרת לימודי. נתקלתי בבעיה שאני לא כ"כ הייתי בשיעור ואני לא מצליח לסדר אותה. בתמונה שמצורפת יש חלק עם הקווים שאני לא מצליח להכניס את "המניו בר" שלמעלה כמו שצריך שיהיה צמוד לצד ימין. מה אני יכול לעשות כדי לסדר את זה ,הבעיה החלה שלא הצלחתי למרכז את האתר ואחרי שהצלחתי אני לא מצליח לסדר את זה ,תודה מראש על העזרה הנה הקוד שאצלי : @charset "utf-8"; /* CSS Document */ #wrapper { width: 960px; margin: 0 auto; background-color: #590e0f; } #header { height: 150px; width: 950px; margin-top: 0px; margin-right: 80px; margin-left: 80px; background-image: url(../images/header.png); } #content { height: 550px; width: 950px; margin…
-
- 2 תגובות
- 915 צפיות
-
-
אהלן חברים הכיצד לבנות עמוד מכירה וקנייה ב-HTML ? אני מעוניין בטופס פשוט, ואחרי מילוי הפרטים, אני מעוניין שהתוכן יוצג בדף. איך עושים את זה ? הדף מכירה/קנייה מיועד לתחום הרכב. תודה שמוליק
-
- 1 תגובה
- 942 צפיות
-
-
כאשר אני עושה run לתוכנית מסויימת הפועלת במצב גרפי אני לא יכול לרדת עם העכבר מתחת לחצי המסך העליון. אני יודע שזאת בעיה עם הרזולוציה והיא מופיע גם אצל חברים שלי בעלי WIN XP. כששיניתי האפשרויות של ה-Environment את ההגדרה של C מ-25 שורות ל-42 על משהו הייתי יכול להוריד את העכבר עוד קצת למטה, אבל הטקסט במהדר עצמו הפך לפצפון ואין מצב שאני יוכל לעבוד ברזולוציה כזאת על פרוייקט שלם.. האם מישהו הצליח לסדר את הבעיה? תודה לכם.
-
- 4 תגובות
- 717 צפיות
-
-
שלום, אני צריך לכתוב תוכנית שחתימתה מקבלת מערך לא ממויין ואני צריך למיין אותה לפי מודולו 4 את כל המספרים שיקבלו שארית 0 בהתחלה אחריהם המספרים שיקבלו שארית 1 אחריהם שארית 2 וכל השאר אחרי 2 בכל מקרה זה מה שכתבתי ( לא הכי מסודר ) public static int sortByFour(int[] arr) { int count=0; for(int y=0;y<3;y++) for(int x=0;x<arr.length;x++) { if(arr[x] % 4 == arr[y] && x<=count) { arr[x] = arr[count]; count++; } else if(arr[x] % 4 == arr[y]) { swap(arr,count,x); count++;…
-
- 20 תגובות
- 12.5k צפיות
-
-
במקום להציג לי: 1. פריט ראשון 2. פריט שני 3. פריט שלישי הוא מציג לי: 1. פריט ראשון 2. פריט שני 3. פריט שלישי וגם הם לא מיושרים כמו שצריך. מה יכולה להיות הבעיה?
-
- 9 תגובות
- 799 צפיות
-
-
שלום, אשמח לתשובות לשאלות האלה: 1. בעת יצירת תהליך (process) מערכת ההפעלה מקצה לתהליך זה מקום לזיכרון הדינאמי ומקום לזיכרון המחסנית. השאלה בעת יצירת חוט, האם אנחנו מקצים זיכרון חדש חיצוני או לוקחים חלק מהזכירון שכבר הוקציה לכל תהליך? ואם זה האפשרות השנייה אז בעצם התהליך מוגבל במספר החוטים שהוא יכול ליצור- כמה זה נכון? 2. אני יודע שההבדלים בין תהליך לחוט הם כנ"ל: א. קל יותר ליצור חוט כי תהליך בעצם מועתק מהאב ולכן נדרש יותר זמן וזיכרון ליצור אותו. ב. בין תהליכים אין זיכרון משותףה(ויש כל מיני דרכים כמו קבצים ליצור תקשורת בין תהליכים) ואילו חוטים באותו תהליך חולקים את אותו זיכרון דינאמי. ג. הזיכרון של חוט מוגבל יותר משל תהליך. ד. שינוי בחוט הראשי יכול להש…
-
- 2 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
ערב טוב, אם תוכלו עזרו לי בבקשה לכתוב תוכנית באסמבלר. התוכנית: כתוב תוכנית אשר תסכם את ערכי הכתובות הזיכרו האי זוגיות בטווח הכתובות 1 עד 10, (הנתונים בכתובות 1,3,5 וכדומה...), בסיום יש לרשום את הסכום שהתקבל בכתובת הזיכרון אפס. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי קוד פייתון תקול: 1. למה לאחר שאני עושה הרשמה או כניסה- מוחזרת לי שגיאה 500? 2. למה קובץ ה-JSON לא נוצר ולא שומר את המשתמש הנוכחי? ואם הוא כן שומר- שומר לי כל פעם רק על השחקן הנוכחי ודורס את כל השחקנים? 3. למה כשנשמרים שחקנים חדשים בקובץ ה-JSON הם נשמרים ללא הפרמטר של COUNT_WIN, וכתוצאה מכך נוצר לי אובייקט לא שלם? (אני חושבת שזה גורם להרבה שגיאות) 4. למה כשאני רוצה שחק לאחר הרשמה או כניסה עדיין מופיעה לי ההודעה שאני צריכה לעשות log_in? 5. מיד כשאני מריצה את הלקוח מופיעה לי השגיאה הבאה: הקובץ לא נמצא או שהוא ריק — ניסיתי להכניס את הקובץ שלי מספר פעמים לבינה מלאכותית בשביל שתפתור לי את הבעיות, אך זה לא עזר. — אני מאד אשמח אם תוכלו לעזור לי. תודה מראש! להלן הקוד שלי: …
-
- 0 תגובות
- 601 צפיות
- 1 follower
-
-
אוקי זה התרגיל: יש לכתוב פונקציה myscanf המממשת גירסא פשוטה של scanf, המקבלת שני פרמטרים בלבד: הפרמטר הראשון - מחרוזת(קבועה) היכולה להכיל אך ורק %d %f %s - כל מחרוזת אחרת שתתקבל תגרום לשגיאה. הפרמטר השני הוא פוינטר גנרי מסוג void המהווה פרמטר פלט ** יש כל מיני הנחיות ליישום התרגיל אך זה כבר נוגע לכתיבת הקוד הבעיה היא שאני לא מבין את השאלה איזה נתונים אני שולח ל myscanf ומה זה פוינטר גנרי מסוג void?
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
עברתי קורס VB לפני שנתיים בחופש הגדול והוא היה מיעוד לבני נוער...כמו כן היו שם קורסים נוספים...וגם הם לבני נוער..
-
- 5 תגובות
- 829 צפיות
-
-
-
שלום אני בכיתה יב' וצריך עזרה בבחירת נושא פרוקיט גמר בגודל 5 יחידות בc# אשמח לשמוע על רעיונות לתוכנות משחקים ודברים מעניינים שניתן לעשות אך לא קשים במיוחד . תודה
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
פרק 3, עמוד 7, שאלה 10. יש מצב שלמישהו יש את הפתרון על המחשב והוא יכול להעלות אותו לפה? בבקשה http://www.hertzog-ks.org.il/kadmanh/bagrut/899222/t222_01.pdf
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
http://planet.nana.co.il/havoc1/form.html משום מה, הבדיקות לטופס שנמצאות בתוך הפונקציה לא מתבצעות. כפי שניתן לראות הגאווה פעילה בטופס(יש פופאפ וטקסט של document.write) אך הפונקציה לא מתבצעת. רעיונות?
-
- 2 תגובות
- 771 צפיות
-
-
כרגע אני כותב (מסיים) תוכנה בדלפי בעתיד אני רוצה לשפר אותה ולכתוב אותה בג'אוה תוכנה זו כוללת בסיס נתונים( DATA BASE) השאלה שלי האם אני יוכל להעביר את הנתונים האלה אחכ לתוכנה ב JAVA? הערה: המסד נתונים בדלפי הוא בוני דרך Database Desktop (למי שמכיר) שזה קבצים עם הסיומת DB
-
- 2 תגובות
- 726 צפיות
-
-
שלום אחרי שנים שלא נגעתי באסמבלי, רציתי לבנות תוכנית ממש קטנה שעושה Delay קטן, למשל של שנייה או כמה שניות. אני משתמש ב-Windows XP SP3. פתחתי חלון DOS, הרצתי debug.exe והזנתי את התוכנית הבאה: MOV CX,3D MOV DX,0900 MOV AH,86 INT 15 פונקציה מספר 86h ב-Interrupt 15h, מבצעת delay, כאשר הזמן להשהייה(במיקרושניות) נמצא באוגרים CX,DX כך, אם אנחנו רוצים שהפונקציה תמתין 4 שניות, אז 4,000,000 מיקרושניות, בהקסה-דצימלי זה 3D0900h, וזה בדיוק מה שהזנתי ל-CX,DX הרצה של התוכנית הקטנה הזו מסתיימת מייד, בלי שום השהייה.. ניסיתי אופציה אחרת. פונקציה מספר 0, ב-Interrupt 1Ah, אמורה להחזיר לנו את ערך השעון של המחשב, לתוך האוגרים CX,DX הרצתי את התוכנית הזו: MOV AH,0 INT 1A וערך האוגרים CX,DX בסי…
-
- 2 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
שלום, החלטתי להתחיל ללמוד קצת שפות תכנות אך אינני יודע במה לבחור. שמעתי שVB שפה שכדאי ללמוד אך הבעיה שאני לא יודע אם אני יכול (מסיבות של אי ידע שפות אחרות - יכול להיות שצריך ללמוד C++ בשבילה קודם או שפה אחרת |=) בינתיים אני יודע רק HTML (בבקשה אל תצחקו ) אז אם יש לכם המלצה לשפת תכנות אני אשמח לשמוע ! תודה רבה מראש ! נ.ב אם יש לכם איזה ספר להמליץ בנוסף לשפה זה יהיה מצויין..!
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני יושב עליה כבר יותר משעה. ניסתי לפתור לבד ולא הצלחתי זה מה שהצלחתי: int num_of_players; int rolling; int zover_while=0; char stoping; Console.Write("Enter the number of the playeres: "); num_of_players = int.Parse(Console.ReadLine()); string[] color = new string[num_of_players]; for (int i = 0; i < num_of_players; i++) { Console.Write("Player number {0} enter color: ", i + 1); color[i] = (Console.ReadLine()); }//for stoping=char.Parse (Console.ReadLine()); while (stoping != 'Q') { zover_while++; stoping = char.Parse(Console.ReadLine()); } …
-
- 6 תגובות
- 792 צפיות
-
-
ביום חמישי האחרון עשיתי את בחינת הבגרות במדעי המחשב א'. נתקלתי בשאלה שבהתחלה לא נראתה קשה אבל אחר כך חשבתי אחרת. השאלה הייתה ככה (ציטוט מדוייק מהטופס לגבי C#): לפניך כותרת של פונקציה/פעולה הכתובה ב- C#. public static int Test(int x, int y, double z) לפניך חמישה זימונים של הפונקציה/הפעולה: בעבור כל אחד מחמשת הזימונים כתוב אם הוא תקין או אינו תקין. אם אינו תקין - הסבר מדוע. x, t, m, k, c, b הם משתנים מטיפוס שלם. 1) x = Test(3, 7, 8.2); 2) t = Test(b, b, 2.5); 3) c = Test(7.8); 4) m = Test(4, 6.25, 9); 5) if (Test(2, 4, 6.1) == 1) k = 7; אני חושב שלכולם ברור ש-1 ו- 5 תקינים וגם ש- 3 ו- 4 לא תקינים. עכשיו, לגבי 2 אני כתבתי שהוא תקין. אחרי המבחן חלק מהחברים שלי רשמו לא ת…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה להתחיל ללמוד OpenGL [יש לי ידע קודם בC++] ואני לא יודע מאיפה להשיג קומפיילר לשפה על איזה קומפיילר טוב אתם ממליצים לי להשתמש [בתור מתחיל, אם זה משנה]? ומאיפה אפשר להשיג? תודה
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
<% if session("adminCheck")<>"true" then response.write "כניסה למורשים בלבד!" else sq="select*from personal_data where (firstname='"&session ("f")&"' and passa='"&session ("p")&"')" path=Server.mappath("data/db1.mdb") set con= Server.createobject("ADODB.Connection") con.mode=3 con.open "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;data source=" &path set R=con.execute(sq) if R.eof then response.write "אירעה שגיאה" else %> <html> <head> <script language="javascript"> function test(x) { if (x.firstname.value=="") { alert ("חסר שם פרטי"); x.firstname.focus(); x.firstname.select(); retu…
-
- 0 תגובות
- 789 צפיות
-
-
יש לי בעיה עם הוספת שורה חדשה בתוכנה שאני בונה ב- C#. התוכנה אמורה להוסיף ולעדכן שורות מטבלאות של SQL Server. אני עובד עם DataBindings ו- CurrencyManager. באחת מהטבלאות כל השדות הם מסוג טקסט. בטבלה הזאת לא הייתה לי שום בעיה עם העידכון וההוספה בעזרת הפעולה AddNew() של ה- CurrencyManager. בטבלה אחרת ישנם שדות מסוג datetime. בשביל להציג את שדות ה- datetime השתמשתי ב- datetimepicker (הוא קצת בעייתי כי אי אפשר להשתמש בו עם null). עשיתי binding כרגיל, והעידכון עובד טוב. הבעיה היא עם ההוספה של שורה חדשה. ההוספה פשוט לא פועלת והמצביע של ה- CurrencyManager נשאר על ה- position שהיה קודם לכן. לדעתי, הבעיה קשורה ל- datetimepicker שלא יכול לקבל null ואז הוא לא יודע איזה ערך לתת בהתחלה…
-
- 1 תגובה
- 733 צפיות
-
-
זה אולי קצת מביך לשאול בכלל מהי מתודה ;D,אבל האמת היא שאני באמת לא יודע ואם מישהו יוכל להסביר לי אני אשמח מאוד. תודה עומר.
-
- 2 תגובות
- 791 צפיות
-
-
היי, אני מנסה ליצור סוג של התחברות לאתר, אבל לא משנה איזה נתונים אני מכניס בשדות הטקסט, אותו דף מגיע לי, גם אם הנתונים נמצאים בטבלה, או גם אם לא.. הינה הקוד: זה הקוד של שליפת הנתונים מהטבלה: public class DBAccounts { public DBAccounts() { } public static DBAccountsDataContext DbAccountsConnect =new DBAccountsDataContext(); public static Boolean cheakUsername (String usernameCheak, String passwordCheak) { var result= from p in DbAccountsConnect.tbl_Accounts where p.userName==usernameCheak && p.password==passwordCheak select p; if (result!=null) return true; else return false; } } וזהו הקוד …
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-