תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
שלום אני מנסה ליצור מערך אסוציאטיבי כאשר לכל מפתח שני ערכים אז כתבתי משהו כזה: האם זו הדרך הנכונה לעשות זאת? $group_name = array( 1=>array("macabi","hapoel") 2=>array("sachnin","ber_sheva") 3=>array("bat yam","yafo") 4=>array("betar","kiriat smona") ); $result = array( 1=>array(5,0) 2=>array(1,0) 3=>array(3,3) 4=>array(4,2) האם זו הדרך הנכונה לעשות זאת? תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. אני צריך מערך בתכנית בפסקל, אבל אני לא יודע יודע מה הגודל שלו ואני מזין לו את הגודל במהלך התכנית, יש איזושהי אפשרות לקבל את הגודל ושרק אז הוא יצור את המערך?
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אפשר לעזור בתדרוך איך הופכים מערך דו מימדי. הכוונה היא למערך שקלטנו מהמשתמש עם מספר שורות ועמודות שהוא בחר (עד 50) וכרגע יש מטריצה מסויימת. צריך להפוך אותה. איך ניתן לעשות זאת? תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 993 צפיות
-
-
דוגמא עבור N זוגי: דוגמה עבור N אי זוגי: 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 עבור כל מערך דו מימדי ריבועי n*n כתוב מתודה שבודקת האם המערך הנ"ל יש לו יהלום עם אפסים בלבד , ללא התחשבות בשאר ערכי המערך . אם אפשר כיוון \אלגוריתם \ עצה לפתירה , תודה .
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי. אני צריכה עזרה בויזואל סטודיו. אני לומדת C ואני צריכה לקלוט מערך דו מימדי ולבדוק איזה מספר נכנס לי הכי הרבה במטריצה. יש לכם רעיון?!?! אני יודעת איך לקלוט ולהדפיס את המערך על המסך ע"י 2 לולאות השאלה איך עושים את הבדיקה?!?! תודה
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
כתבתי את הקוד הבא כבסיס לתוכנית שמבצעת מניפולציות על מטריצה. הערכים שהיא מדפיסה לי לא תקינים, ואני לא מצליח להבין למה... המטרה ההתתחלתית היא לקלוט סדרה של מספרים int-ים ולא אחד אחרי השני אלא "במכה" ולכן הייתי חייב את ה-while... הסיבה שהשתמשתי ב-scanf ולא ב-getchar היא כי ב-getchar לפעמים הוא נשאר עם הערך הקודם בקריאה חוזרת, וככה אני נמנע מזה בוודאות. אשמח אם אוכל לקבל הסבר מה לא בסדר... תודה !! #include <stdio.h> #define N 2 int main() { int matrix[N][N]; int i=0, j=0,l,c; char num; while((num=scanf("%c",&num)) != (EOF)) { matrix[i][j] = num; i++; j++; } for(l = 0; l < N; l++) { for(c = 0; c < N; c++) printf("%d\t", matr…
-
- 35 תגובות
- 8k צפיות
-
-
אהלן, יש לי מחלקה שיש בה מערך דינאמי של int(אסור צ'אר) מה שאומר שהיא צריכה לקבל גם גודל. השאלה שלי, אם בתוכנית הראשית עלי לקבל מספר חשבון ואז לשלוח אותו למחלקה כדי שתעדכן את הגודל ותעתיק את המספר חשבון למשתנה הפרטי שבמחלקה כיצד ניתן לעשות זאת? והרי זה לא מחרוזת תווים וצריך לקלוט מספר-מספר. (מה שלא הגיוני כי יש המון נתונים מספריים שצריך לקלוט וכולם צריכים להיות דינאמיים במחלקה) תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם. האם יש צורך לממש אופרטור השמה (=), ו Copy Constructor גם במחלקות שבהם מערך הוא איבר מוכל, ולמה? תודה מראש, קובי.
-
- 3 תגובות
- 991 צפיות
-
-
שלום רב, cout<<"enter the length of "<<i+1<<" member"<<endl; cin>>membersize; stringg=new char[membersize+1]; cout<<"enter the string: "<<endl; cin>>stringg; arr[i]=new Groups(stringg,membersize זו בקשת השאלה: אני מבקש מהמשתמש להכניס גודל של איבר ואז יוצר מערך בגודל זה ומקבל מהמשתמש את המחרוזת ואז יוצר מערך של אובייקטים. אני צריך לשלוח למחלקה את המחרוזת וגדולה. הבעיה שלי היא להעביר את כל האיברים האלו שמהווים קבוצה אחת (קבוצה שיש בה כמה מילים) למחרוזת המוגדרת כפרטית במחלה גרופ. אין לי בעיה עבור כל איבר arr לשלוח למחלקה את המחרוזת שלו, אך בהמשך המשיחה עלי ליצור פונקציה ב-ת-ו-ך המחלקה ובעזרתה להשוות בין איבר מסו…
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה ליצור מערך ...שבכל תא במערך יצביע לי למערך של char מישהו יכול להזכיר לי איך אני מגדיר כזה דבר ואיך אני מכניס ערך לתוכו ואח"כ אני צריך להדפיס את הכל ... תודה
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מעוניין ליצור מערך של אובייקטים מסוג תמונה. גררתי איזושהי תמונה לתוך מסמך הaspx ובקובץ התיכנותי אני לא מבין מה השם של התמונה ז"ת מה השם שלו?. לדוגמא: Image[] arr=new Image{איך אני קורא לתמונה?,מה השם שלה} תודה עומר.
-
- 1 תגובה
- 2.7k צפיות
-
-
בוקר טוב, שאלה, אני רוצה לכתוב שיטה שיוצרת מס' עצמים לפי פרמטר שמקבלת אותה שיטה. ז"א השיטה תקבל את הפרמטר שהוא מס' העצמים ותכניס לתוך מערך את על העצמים. האם אפשרי להציב בתוך מערך דבר כזה? הבנאי אמור להכניס? אנא עזרתכם... תודה ויום טוב.
-
- 6 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
אז ככה, יש לי כבר התחלה של תוכנית שפותחת קובץ WAVE ב-C# (ומאפשרת לשמוע אותו) ועוד פונקציה שמקבלת מערך שהוא בעצם קובץ ה-WAVE ועושה עליו כל מיני פעולות (FFT) השאלה שלי איך אני בונה מערך כזה לקובץ WAVE כדי שאני אוכל להעביר אותו לפונקציה הקיימת תודה
-
- 1 תגובה
- 901 צפיות
-
-
שלום, אני צריך להעביר מערך של תאים באקסל לתוך מערך ב VB - ז"א: לדוגמא A1:A10 באקסל, לתוך מה שאני מגדיר כך במודול: Dim MyArra (1 to 10) as integer כך שהערכים יקלטו מהתאים. ואחר כך אני אמור להחזיר את המערך לתוך התאים באקסל. מישהו יודע איך לעשות זאת? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך הסבר על כמה הגדרות במערכות הפעלה ... ההגדרות: פיסקה מיסוך תקורה זמן סבב שגרות למס´ משימות טעינת תוכנית במען כלשהו בזיכרון אז אולי מישהו יכול לעזור לי ולתת לי אתר(של מערכות הפעלה) שבו מוסברים מושגים אלה.רצוי מאד בעברית. תודה ענקית מראש.
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום,אני אשמח לקבל רמז איך להתחיל את התוכנית הבאה: כתבו תוכנית בה מוגדרים ארבעה מערכים שונים, בגודל 1, 8, 6 ו 12. עבור כל מערך: א. התכנית מבקשת וקולטת ערכים לתוכו. ב. מדפיסה את המערך לאחר קליטת הערכים. ג. שולחת את כתובת האיבר הראשון ואת אורך המערך לפונקציה sum_array (מוגדרת בהמשך), ד. מדפיסה את המערך אחרי השינוי. כתבו פונקציה המקבלת את כתובת התא הראשון ואת אורך המערך ומציבה בכל תא את סכום הערכים המקוריים שבתאים שלפניו, כולל אותו. בתא החמישי למשל – יוצב סכום הערכים המקוריים מתאים אפס ועד חמש (כולל). אני לא כל כך יודעת איך להתחיל לכתוב תוכנית שכל פעם מקבלת מערך מגודל שונה ושולחת אותו לפונקציה אשמח לקבל רמז(: תודה
-
- 8 תגובות
- 892 צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי איזה תרגיל שני לא מצליח לפתור. אני צריך לקלוט מערך ואז להדפיס את 2 המספרים הכי גדולים ושני המספרים הכי קטנים. הצלחתי להדפיס את הכי קטן והכי גדול ואת השני בגודל והשני הכי קטן אני לא מצליח. אני מנסה להעביר את הערכים שמצאתי להיות קיצוניים כך שהוא לא יעבור עליהם שוב אבל יש שם בעיה. הוא מחליף את האיבר אבל לא משנה אותו. הנה מה שכתבתי. אם רק מישהו יכול להראות לי מה אני עושה לא בסדר אני אשמח, תודה. #include<stdio.h> #include<conio.h> int main() { int ar[6],i,max,min,min2,max2,imax,imin,l=0,m=0; //clrscr(); printf("enter an array of numbers: "); for(i=0;i<6;i++) scanf("%d",&ar[i]); max=min=ar[0]; max2=min2=ar[1]; for(i=0;i<6;i++) { if(min&g…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום התחלתי ללמוד C++ (אחרי שלמדתי כבר C). אני לומד מהאתר eitan, ובקושי רשום שם על עבודה עם מערכים. איך למשל אני קורא לפונקציות operator עם מערך? (כדי להוסיף/להוריד איברים). או איך אני קורא לפונקצית בנאי/מפרק כשאני מוסיף או מוריד איברים? ובכלל לעשות כל מיני פעולות על המערך עצמו ולא על איבר ספציפי ושאלה לא קשורה- סתם כדי לדעת בערך כמה זמן לוקח ללמוד את כל C++ אחרי שיודעים כבר את C (ברמה די טובה)?
-
- 12 תגובות
- 5.5k צפיות
-
-
שלום רב ;D למדנו היום מערכות בC....ובנאדם...זה הדבר הכי קשה/מתיש/מעפן !!! לא הבנתי פשוט כלום ממה שהמורה הסבירה! יש למישהו אתרים (בעברית) עם הדרכות והסברים לגבי נושא זה? או שאולי תנסו להסביר לי , אולי אני יבין אותכם ולא את המורה בכל מקרה , תודה
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
יותר מידי שגיאות. לא מצליח להתמודד עם השפה המיושנת =]] הקוד ולאחריו שאלות: mydate.h #ifndef MYDATE #define MYDATE #include <stdio.h> #include <string.h> class MyDate { private: static const int DAY_MIN_VALUE = 1; static const int MONTH_MIN_VALUE = 1; static const int YEAR_MIN_VALUE = 1901; static const int DAY_MAX_VALUE = 30; static const int MONTH_MAX_VALUE = 12; static const int YEAR_MAX_VALUE = 2099; int _day; int _month; int _year; char *_comment; /* Checks if the date that the function gets is valid Valid: day = 1,..,30 , except febuar where day = 1,..,28 month = 1,..,12 year = 1901,..,2099 */ bool checkDate(int day, int month,…
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני לומד בספר שלי על מערכים ומצביעים ועל הקשר שבינהם. וצריך לעשות תרגיל עם פונקציה. כלומר לשלוח מערך לפונקציה כמצביע. נגיד ככה: void lol(int *ptr) { ...... } int main() { int mar[10]; lol(mar); } בספר כתוב שהאיבר הראשון במערך (0) הוא גם מצביע לכן אפשר לעשות ככה. אבל זה כותב שגיאה. תודה לעוזרים.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שוב שלום לכולם, התבקשתי במסגרת קורס מבוא לתכנות לכתוב תכנית שיש לה ארבע פונקציות הראשונה מאתחלת מערך חד ממדי בעל עשר מקומות. ואז כל אחת מהפונקציות עושה משהו אחר השנייה מדפיסה ערך מינימלי\מקסימלי במערך. השלישית מוצאת ערך ומדפיסה את מיקומו. והרביעית מאפסת את הערכים הזוגיים במערך. המטרה היא לכתוב לכל אחת מהאופציות פונקציה משלה ובתכנית הראשית לקרוא להן לפי הצורך. הבעיה: אני לא מצליח לאתחל את המערך. כתבתי פונקציה אשר מזינה ערכים (scanf) לכל אחד מערכי המערך אבל בפונקציה הראשית אני לא מקבל את הערכים האלו ובמקומם מקבל זבל. יש דרך שפונקציה תחזיר מערך? או דרך אחרת לגרום לזה לקרות? הקוד: #include <stdio.h> #define num1 10 int arr[num1]= {}; int choice, i; vo…
-
- 3 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
השאלה היא: "כתוב פונקציה המקבלת פרמטר מערך של מספרים. הפונקציה מחזירה 1 אם כל המספרים במערך שונים זה מזה, אחרת היא תחזיר 0." הקוד שכתבתי: #include<stdio.h> #include<conio.h> #define n 10 typedef int array[n]; void kelet (array a) { int i; for (i=0;i<n;i++) scanf ("%d", &a[i]); } int Bdika (array a) { int i, shone, flag; shone=a[0]; flag=0; for (i=1;i<n;i++) { while (flag!=1) { if (a[i]!=shone) { shone=a[i]; } else flag=1; } } return (flag); } void main () { array b; int s; clrscr(); kelet (b); s=Bdika(b); printf ("%d",s); }משום מה זה תמיד מחזיר לי את המספר 1. מה הבעיה? תודה לעוזרים.
-
- 19 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
מצאתי את הפתרון. for(i=0;i<num;i++) {n=rand()%(N+1); if(ar[n]==1)n=rand()%(N+1); החלפתי את המספרים לערכים בינאריים. תודה אפשר לנעול
-
- 1 תגובה
- 748 צפיות
-