עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by tal h,

סיימתי את בניית האתר החדש שלי. האתר עוסק בהפקות וידאו ועריכה, למגזר העסקי וגם הפרטי. אשמח לשמוע דעתכם על העיצוב, ועל בנייה נכונה לקידום נכון (עיצוב נקי ופשוט). מה ניתן לעשות בחינם, כדי לקדם טוב את האתר? (רשמתי באינדקים, נתתי באנר וקישורים באתרים אחרים שיש להם המון כניסות). www.tal-pro.co.il קרדיט גדול מגיע למשתמש: LazyBoy על הבנייה. ** אם יש שאלות הקשורות לצילום ועריכה- פתחו נושא חדש בפורום "עיצוב וגרפיקה ממוחשבת" ואני אשמח לענות שם . תודה למשיבים.

• 2 תגובות
    • 674 צפיות
  2. עזרה במציאת חומר מקצועי J2EE ופיתוח WEB...ו asihiz ו 15:41 | 13/02/08 אני מחפש קישור לחומר מקצועי ו\או שמות של ספרים טובים בכתיבת אפליקציות WEB ב- J2EE... אני צריך ספרות שתתאר את הנושא מהרמות הבסיסיות ביותר, לדוגמא מה קורה שעושים SUBMIT מדף HTML? מה עובר לשרת ואיך?איך הדפדפן מפענח את ה-RESPONSE לדף HTML, מה קורה שמגיע ה- REQUEST לשרת, איך מתנהגים ה-SERVLETS ודפי ה-JSP, איך משלבות הקומפוננטות של ה-J2EE בחגיגה. הדגש הוא על פירוט רב יותר ככל האפשר בכל ה-FLOW של התהליך, ההסברים שמצאתי ברשת הם כלליים מאד וקשה להבין את הקונספט של מבנה אפליקצית WEB מהם.

3. Started by erez20,

אני מנסה לבנות לעצמי סביבת עבודה עם GRAILS בבית, פשוט יצאה הגירסה הראשונה ומעניין לי הסביבת עבודה והשפה (GROOVY), עדיין לא הבנתי איך אני עושה את זה.. האם אני צריך IDE נוסף מעבר לGRAILS עצמו ? האם התקשורת מול GRAILS היא רק בשורת פקודות ? אולי חסר לי משהו בהבנה הבסיסית... מישו יכול לעזור ?

• 1 תגובה
    • 936 צפיות
  4. Started by iem,

חשבתי על שאלה לא פשוטה ב- JAVA שעלולה להופיע בבחינה... אם אני מעוניין לכתוב שיטה שמקבלת מערך באורך שאינו ידוע אשר בודקת האם המערך הינו פולינדרום בסיסוכיות O(n) האם זה אפשרי ע"י זה שלא ידוע אורך המערך ובכלל בסיבוכיות הנ"ל ? אם כן אשמח להצעת אלגוריתם פשוט ויעיל תודה !

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. מערך חד מימדי ל 2ו מידי אני יודע לדוגמה יש לי 1000 פרטים ...אני ממיר את זה ל 100*100 כאשר זה היה x+y*100 אורי מה קורה עם יש לי יותר מ 2 מידים נניח 4 מיימדים ?כמו חילוק של 1000 ? ל 4 מימדים ? ויותר ?איך מחשבים זה ? אני קצת לא מבין את המטדולגיה ? ברור שזה חד חד עריכי? תודה לכל העונים ...אני מתחבט בזה די הרבה זמן.

• 3 תגובות
    • 648 צפיות
  6. Started by ziv_tt,

אשמח להצעות (רצוי ספרים באנגלית). תודה

• 2 תגובות
    • 702 צפיות
  7. Started by neogod,

יש לי שתי מחלקות, אחת יורשת מהשניה : public class C { public void foo (D d) { System.out.println("cd"); } public class D extends C { public void foo(C c) { System.out.println("dc"); } public void foo (D d) { System.out.println("dd"); } } } והדרייבר שמשתמש בשיטות הנל : public class Main { C cd = new D (); D dd = ( D ) cd; System.out.println(dd.foo(dd)); System.out.println(dd.foo(cd)); System.out.println(cd.foo(dd)); System.out.println(cd.foo(cd)); } ואני מקבל את השגיאה הבא: <identifier> expected בprintln למה???

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by Kipi99,

שלום , אשמח לקבל הסבר קצר בנוגע למשמעות ה - ZERO PADDING במטל"ב - אם רוצים להכניס בין דגימה לדגימה.. תודה מראש!!

• 2 תגובות
    • 803 צפיות
  9. Started by PhoenixBoy,

שלום, תהיתי לעצמי, היכן מאוכסן פוינטר? ב-HEAP או במחסנית? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by SaarD,

שלום, יש לי בעיה מעצבנת כאשר נשלח אלי מייל מאנשים מסויימים בעברית אז אאוטלוק מזהה את הקידוד בתור UTF-8 שזה אכן הקידוד שנשלחה ההודעה בו, אך כדי לראות את ההודעה אני חייב לשנות קידוד לעברית ואז להחזירות ל UTF-8 .. אחרי אין ספור פעמים שחיפשתי איך ליצור RULE באאוטלוק שיעשה את זה בשבילי וראיתי שאיני מוצא החלטתי לבנות תוסף שיעשה את זה בשבילי, כאן מתחילה הבעיה, אין לי מושג לגבי מחלקות האאוטלוק והגישה לנתונים, יצרתי בעזרת VS 2008 פרוייקט outlook add-in אני אפילו לא יודע אם אני צריך לעשות את זה ככה או אולי אפשר דרך יצירת פקודות מאקרו באאוטלוק עצמו.. בכל מקרה, מי שיכול לעזור לי להבין איך אני ניגש להודעה שהתקבלה וכו' יעזור לי מאוד, בעקרון גיליתי שיש אירוע new mail ששמו מסביר או…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by ZenMaster,

מישהו יודע כיצד מוסיפים תגיות מידע, שכאשר אתה עומד על כפתור, תופיע תגית צפה (צהובה) כזו שתיתן לך מידע מה הכפתור עושה ? תודה מראש.

12. שלום, באתרים רבים יש קוד אבטחה המונע אוטומטיזציה. ישנם קודים מסובכים יותר וחלקם פחות. בכל אופן, התעניינתי באופן הקריאה שלהם. כלומר, אילו אלגוריתמים קיימים לקבלת תמונה כזאת וקריאה שלה? חשבתי על כמה אופציות.. 1. רשת נוירונים שתלמד לקרוא את התמונה 2. נניח ומדובר במקרה הפשוט ביותר שהרווח בין הספרות זהה והספרות אינן בזוויות שונות. לדוגמא: אז נניח במקרה הספציפי הזה חשבתי שאפשר להגדיר מראש מה המרחק בין כל ספרה, ותבנית מסוימת של כל ספרה ואז לבדוק את אחוזי הדמיון בין הספרות ולקחת את הספרה המתאימה ביותר. (גם מספר הספרות נתון). הבעיה עם הרעיון הזה לגבי הוא שהוא עדיין מאוד מפושט ולא חשבתי איך אפשר לממש אותו וליצור את התבניות של המספרים. יש לציין שאני מעוניין לדעת על כך למט…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by ac1240,

אני יצרתי תיקייה WEB שאלייה אני מעלה קבצים ברגע שאני מעלה קובץ באתר שלי שהוא בנוי ב (VB.NET) הקובץ מגיע לתיקיית ה WEB שלי ואני רוצה שהוא יכנס לי לתוך מסד הנתונים(הלינק שלו) והמסד יביא לי באתר את הכתובת של הלינק בתוך חלון (שבוא הוא ישמור את הנתונים טאני מאמין שצריך טבלה בנוסף) השאלה שלי איך עושים את זה?

• 4 תגובות
    • 771 צפיות
  14. Started by id3232,

שלום אני כיום יודע שפת C++. אני מתגייס שנה הבאה ואני רוצה להתחיל ללמוד עוד שפות דרך הרשת. איזה שפות לדעתכם הכי שמישות בצה"ל והכי מבוקשות?(C# /++/או אפילו שפות אינטרנט וכו'). קישורים למדריכים ממולצים ללימוד יתקבלו בברכה! תודה

• 15 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. Started by ZeppeliN,

אני משתמש בFRAMESET באתר שלי ואני רוצה שכאשר אני אפעיל קובץ ASP שאני בוחר בפריים א' אז פריים ב' יטען מחדש. כי אני חייב שהקובץ ASP שבפריים ב' יבדוק את הIF ששמתי שם. איך אני עושה את זה?

16. Started by Burned,

כתוב תוכנית הקולטת מספר ומדפיסה את כל מחלקיו מישהו יכול לעזור לי? אין לי כיוון אפילו ???

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. Started by PhoenixBoy,

שלום, אתמול בניתי משחק סנייק קטן ב-C++ ומשום מה המשחק שוקל 2 מגה ומשחקי סנייק אחרים שראיתי שוקלים הרבה פחות (כמה קילובייטים..). ואז התחלתי להתלבט אם המבנה של המשחק שבניתי נכון או שאולי סתם סיבכתי אותו יותר מדי. למי שמעוניין להוריד את המשחק: http://www.fileflyer.com/view/GCI3nB7 (המקשים הם W-למעלה, A-שמאלה, S-למטה, D-ימינה) המבנה הוא ככה: בעיקרון יש Segment שזה בעצם תו כלשהו Snake שזה כל הנחש עצמו שהמשתנה העיקרי שלו הוא מערך של Segment Board לוח המשחק Game המחלקה הראשית שמריצה את לולאת המשחק ומודיעה על סוף המשחק. האם המבנה הזה נכון או שסתם עשיתי יותר מדי מחלקות? זה המבנה היותר מפורט: Segment class Segment { private: int x; int y; char sign; public: Se…

• 4 תגובות
    • 760 צפיות
  18. Started by intel suck,

using System; namespace ConsoleApplication1 { class Program { static void Main(string[] args) { int num,i; while () { Console.WriteLine("enter the first number:"); num = int.Parse(Console.ReadLine()); num = sumDigits(num); } } static int sumDigits(int num) { int sum; sum = 0; while (num > 0) { sum = sum % 10; num = num / 10; } return sum; } } } וזאת השאלה: כתוב פעולה המקבלת מס' שלם חיובי תלת ספרתי ומחזירה את סכום ספרותיו אני לא יודע מה התנאי פה כדי שיהיה מס' תלת ספרתי תודה יום טוב

• 22 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. שלום, אני מעוניין להתחיל ללמוד תכנות באופן עצמאי כדי להבין את עצמי לקראת לימודים באוניברסיטה שעוסקים שנושא. איך הייתם מציעים לי להתחיל? ידע במתמטיקה חשוב פה?

• 4 תגובות
    • 868 צפיות
  20. Started by Aviv C,

אני רוצה לדעת איזה מסד נתונים כדאי לי להשתמש לאתר שאני בונה. אני מכיר את מסדי הנתונים האלה: Access, MySQL, SQL Server. אני יודע ש- Access קורס די מהר אז אני לא רוצה להשתמש בו. לגבי MySQL, אני לא מכיר אותו אז הייתי שמח אם הייתם מביאים לי קצת מידע עליו (בעיקר ההבדלים מ- Access). לגבי SQL Server, אני גם לא מכיר. הוא בתשלום נכון? אני רוצה את מסד הנתונים הכי טוב שיש, אבל חינמי. תוכלו לעזור לי?

• 7 תגובות
    • 878 צפיות
  21. בלי עורך, אלא רק קוד מה שאני רוצה זה להכניס כמה כפתורים לתוך פאנל מסויים. כמובן זה לא עובד לי כמו שאני רוצה [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 829 צפיות
  22. Started by krabby,

---

• 2 תגובות
    • 775 צפיות
  23. שלום, יש לי מספר מחלקות המשתמשות בפונקצייה gotoxy. איפה אני צריך להגדיר אותה כדי שכולן יוכלו להשתמש בה ואני לא אקבל שגיאת קומפילצייה בגלל הכרזה חוזרת על אותה פונקציה? יש לציין שבין המחלקות אין שום קשר מלבד העובדה ששתיהן משמשות את אותו קובץ הרצה. תודה מראש!

• 4 תגובות
    • 844 צפיות
  24. Started by unknown man,

יש דבר כזה סביבת עבודה כמו Visual Studio (בעיקר אני מחפש את הנוחות שאפשר למשל להוסיף כפתור ולערוך את האיוונט ישר) שתומכת ב Java? תודה D:

• 8 תגובות
    • 3.6k צפיות
  25. אם אני למשל יודע שאני משתמש בהמון זיכרון אבל רק לצורך פעולה מסויימת ואחריה אני לא צריך אותו אני יודע שה garbage collector פועל אוטומטית לנקות את הזיכרון. אבל, יכול להיות שבמשך הזמן שאני רץ בתוכנית אני אשתמש בעוד זיכרון ויכול להיות שיחסר לי זיכרון בגלל שה garbage collector עדיין לא שיחרר את הקודם. חשבתי אולי אפשר להפעיל אותו ידנית לאחר הפעולה הראשונה ואז אני אהיה בטוח שיש לי מספיק זיכרון.... יש לי עוד כמה שאלות קטנות : איך אני גורם לכך שאם אני עומד עם העכבר על איזה button מסויים אני אראה הסבר (שאני רשמתי כמובן) בתוך תיבה צהובה כזאת? כתבתי תוכנית שעושה כל מיני פעלות על DataBase . התוכנית בעברית. איך אני יכול לעשות שיהיה למשתמש אפשרות שיבחר להחליף שפה לאנגלית למשל. בהקשר לאו…

• 5 תגובות
    • 2.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים