עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. יש לי סוג קבצים בינריים שדורשים המרות פשוטות מסוג כל שהוא (שלא כאן המקום לפרט אותן). לאחר חיפושים ממושכים באינטרנט הגעתי לשלב היאוש, דהיינו אין שום תוכנה שתשביע את רצוני לצורך המרות אילו. להערכתי אוכל לבצע המרות אילו באמצעות תוכנה של 100 עד 300 שורות קוד, שתרוץ מ COMMAND LINE של מערכת הפעלה WINDOWS. אין לי שום צורך בתוכנה עם מימשק גרפי. לפני מספר שנים עשיתי פעולות דומות באמצעות סביבת עבודה DEV_CPP שכוללת קומפיילר C++ וכלי עזר בסיסיים לתיכנות. גודל קובץ ההתקנה של DEV_CPP הוא כ- 10 מגה בייט, זו תוכנה שהתקנתה אז הייתה קלה בהרבה בהשוואה לתוכנות C++ מקצועיות. אין לי שום חשק להתעסק בהתקנות גדולות שיטרידו אותי יותר מאשר כתיבת הקוד המבוקש. קיימת אולי בעיה טכנית. התוכנה מיושנת ו…

• 2 תגובות
    • 832 צפיות
  2. מקווה שזה הפורום תכנות הנכון. אם אני רוצה לכתוב תוכנית שתיגש לאתר מסוים, תמלא טפסים, "תלחץ" על כפתורים, וכו' - איך אני עושה זאת? אני יודע לתכנת ב-C, ואין לי בעיה להסתדר עם syntax של שפה אחרת, אך אין לי מושג מאיפה להתחיל על מנת "לתקשר" עם הדפדפן.

• 2 תגובות
    • 7.7k צפיות
  3. Started by raiman1,

אני עולה שנה הבאה לכיתה י"ב, שנה שעברה עשיתי 3 יחידות במחשבים אבל אמרו לי שיסגרו את המגמה כי אין מספיק אנשים. אז החלטתי להשלים לבד ל-5 יחידות. קניתי ספר(עיצוב תוכנה מבוסס עצמים) ויש בו כל מיני עבודות שאני לא מצליח לעשות... מצאתי איזה אתר שיש בו את התשובות לספר אבל רק מורים שרשומים במאגר של המרכז הארצי יכולים להיכנס אליו(צריך להכניס ת.ז.) מישהו יכול לעזור לי בענין?? (אולי מישהו מורה..) תודה מראש

• 2 תגובות
    • 4.5k צפיות
  4. Started by raber,

אני צריכה להכין עבודה בנושא ADT גנרי שבה אני צריכה ליצור סימולציה למערכת לניהול קבצים.. יש לי כאילו כונן קשיח ועליו אני צריכה ליצור ספריות וקבצים. ממש כמו כונן C במחשב. אני צריכה ליצור את זה בעזרת ADT גנרי. הכנתי את המבנים הבסיסיים אבל אני קצת מתקשה להפוך את זה לרשימה גנרית ואשמח לעזרה. נראה לי הדרך הכי נכונה היא ליצור רשימה גנרית של קבצים וספריות. כמובן שבכל ספריה יכולים להיות גם קבצים וגם עוד ספריות. המבנים שיצרתי הם: מבנה לכונן הקשיח: typedef struct Drive_t { char* name; double MaxSpace; double FreeSpace; Folder* MainFolder; }; מבנה לתיקייה: typedef struct Folder_t { char* name; double size; int deleted; struct Folder* ListOfFolder; File* ListOfFiles;…

• 2 תגובות
    • 885 צפיות
  5. Started by li@r,

שלום חבר'ה אני צריך עזרה קטנה עם הפקודה הבאה Process.Start("[url]http://ynet.co.il[/url] לצערי חרשתי ולא מצאתי פיתרון אני מעוניין שהכתובת תיפתח בFRAME מסויים קבוע ברגיע שלוחצים על הכפתור , כרגע היא ניפתחת לי בחלון חדש כל פעם , המטרה היא שהחלון יפתח בIE או בכרום (תלוי מה ברירת מחדל) בFRAME מסויים אשמח לעזרה תודה מראש

• 2 תגובות
    • 958 צפיות
  6. Started by dorshay,

שלום, אני מפתח אתר וחשבתי להתנסות לראשונה ב HTML 5, רציתי רק לדעת איך נקראת הפונקציה שאני אמור להשתמש בה בשביל הדבר הבא. יצירת כמו סרט מצלמה שכל תמונה בו היא עמוד, לחיצה על שם עמוד בתפריט למעלה תגלול את הסרט לעמוד הרצוי (מאוזן) כאשר כל פעם מופיעה רק "תמונה" אחת מתוך הסרט על המסך. במידה והטקסט גדול יותר מהטקסט הקודם או קטן יותר הסרט יתרחב או ייצר בהאתאמה. אשמח לעזרה

• 2 תגובות
    • 702 צפיות
  7. Started by shaithebest,

שלום רב, יש לי כמה אתרים סטטיים באוויר הבנויים על HTML DSS JS בצורה רגילה כגון: http://homecomp.co.il/facebook_site16/ אני מוסיף כפתורים של צור קשר לתבניות קיימות אני רוצה צור קשר דינמי על PHP שהלקוח ישאיר פרטים זה יגיע אלי למייל השאלה שלי היא, האם זה יעבוד? אף פעם לא ניסיתי עמוד אחד דינמי בתוך אתר שלם סטטי קוד HTML <table width="400" border="0" align="center" cellpadding="3" cellspacing="1"> <tr> <td><strong>Contact Form </strong></td> </tr> </table> <table width="400" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="1"> <tr> <td><form name="form1" method="post" action="send_contact.php"&gt…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by Shoko,

דף php : include_once("lang.php"); $_page = file_get_contents("index.html"); foreach($_lang as $key => $value) { $_page = str_replace($key , $value , $_page); } include_once("dbconnect.php"); mysql_query("SET NAMES 'hebrew'"); //contents session_start(); if(isset ($_SESSION['islogged']) && $SESSION['islogged'] ==TRUE) { } else { $rep = " <form method=\"POST\" action=\"check.php\" enctype=\"multipart/form-data\"> user : <input name=\"user\" type=\"text\"></input> <br /> password : <input name=\"pass\" type=\"password\"></input> <br /> <input t…

• 2 תגובות
    • 13k צפיות
  9. Started by almog bar-el,

היי אני חדש בפורום אז תגידו לי אם יש משהוא לא בסדר אם הנושא שפתחתי אני לומד אל מחשבים באופן אצמאי ולכן ליפעמים קשה לי למצוא חומר אז אם מישהוא כאן מבין בתיכנות של מישחקים ו/או דמויות תלת מימדיות כול פיסת מידע תיתקבל בברכה אני מעדיף python+unity3d תודה מראש נ.ב יש לי בעיה של שגיאות כתיב אז סליחה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. היי אני עכשיו עובד על פרויקט ואני צריך לכלול בו master page. הגדרתי ב- master page אזור של content ואני רוצה שבלחיצה על image button ב- master page יתחלף ה- content ל- content שנמצא בקובץ aspx אחר. איך עושים את זה? חיפשתי מדריכים באינטרנט ופשוט לא מצאתי משהו שעזר. תודה לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  11. אני מתלבט בין שלושת אלה... תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. יש לי אתר ופתחתי לו גם fan page בפייסבוק, אני רוצה לפרסם מהאתר שלי סטטוסים לדף הזה. כל פעם שאני מפרסם "חדשה" באתר שלי שאוטומטית יתפרסם סטטוס בדף בפייסבוק. ראיתי כל מיני דרכים מוזרות לעשות את זה ולא הבנתי אף אחת. מישהו יכול לעשות לי פה קצת סדר? איך אני משיג access_token לדף שלי? איך אני משתמש בו כדי לפרסם סטטוס בתור מנהל הדף (בתור ה"דף" עצמו)? תודה...

• 2 תגובות
    • 757 צפיות
  13. ^כמו שכתוב בכותרת אני פשוט חייב הסבר על אופן פעולתו (בעברית אם אפשר כי מצאתי באנגלית אבל לא הצלחתי להבין כלום :\) *בנוסף הודה מאוד אם מישו יוכל גם להביא לי דוגמא של תוכנית בה השתמשו בSCON *בבקשה אני חייב את זה למחרר תודה רבה רבה רבה לעוזרים בבקשה תעזרו לי!

• 2 תגובות
    • 3.3k צפיות
  14. שלום אני מתחיל ללמוד הנדסאי תוכנה עוד חודשיים בבית הספר להנדסאים בטכניון סה"כ זה לימודים של שנתיים, כ- 4 סמיסטרים מה אתם ממליצים ממני ככאלו שסיימו את הלימודים בשנה הראשונה? איזה מקצועות ספציפיים אני הולך ללמוד בשנה הראשונה? ועל מה לשים דגש במיוחד ? יש לי עכשיו חודשיים חשבתי אולי לרכוש ספר או שתיים כדי להתחזק בבסיס לפחות לקראת שנת הלימודים אז איזה ספרים כדי לי לרכוש? נורא מעניין אותי ( שימו דגש על שנה ראשונה ולא על שנייה בבקשה )

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. שאלה בכותרת. תודה!

• 2 תגובות
    • 52.5k צפיות
  16. Started by yuri1992,

פיתוח אפליקציות לGOOGLE + ?, מישהו מכיר תנושא?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by mcalfi,

אפשר הסבר למה קוד מספר פשוט לא עובד? אני משתגע! עשיתי פשוט קופי פסט וזה פשוט קורס כל הרצה! הבעיה: אני לא מצליח להוסיף קבוצה חדשה עם הרשעות משלה לתוך DACL עכשיו ברור לי שבמחשב שלי אין דבר כזה קבוצה של developers ו sales האם זה הבעיה? אם כן אז איך אני מוסיף קבוצות חדשות למחשב שלי?----->> תענו לי על זה בבקשה! תודהר רבה! using System; using System.IO; using System.Security.AccessControl; using System.Security.Principal; using System.Collections.Generic; using System.Collections.Specialized; using System.Web.Security; namespace ddd { public class SampleMembershipProvider123 { private static void Main() { WriteAcl(@"D:\123.txt"); Console.ReadKey…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. והמון המליצו לי להתחיל לצבור ניסיון בתחום הנ"ל . איך אני מתחיל להשתלב ואיזו שפה צריך ללמוד / סביבת פיתוח וכו'... יש איזה מדריך בעניין ? תודה מראש!

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  19. אם אני מגדיר באבא פונקציה כוירטואלית ולא דורס אותה בבן, אז עדיין הבן יכול להפעיל אותה כלומר הvptr יצביע ויפעיל את הפונקציה באבא ?

• 2 תגובות
    • 626 צפיות
  20. הייתי מעוניין לבנות מערכת משתמשים לאתר שלי - עד דגש על הרשאות מתקדמות למשתמשים (ניהול/צפיה) חיפשתי קצת בנושא אבל לא מצאתי.. אם מישהו מכיר קצת אתרים בנושא אשמח לקישורים... תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by yigael_o,

יצא התקן החדש: http://www2.research.att.com/~bs/C++0xFAQ.html

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. 1) מה ההבדל העקרוני בין VECTOR ו HASHMAP לבין LIST ו MAP? אני עניתי שב VECTOR וב HASHMAP ניתן לגשת לאיברים במידי ב O)1) ולעומת זאת ב LIST ו MAP זה לא ככה. התשובה שלי כנראה לא ממש נכונה. נראה לי שהתשובה שהם חיפשו, זה ש MAP וLIST זה INTERFACES ו VECTOR ו HASHMAP זה המימוש שלהם ב JAVA. אבל זה רק מה שנראה לי.. 2) מהו אינטרפ (interrup) ה SERIALIZABLE? מה ניתן לעשות על האובייקטים שמשתמשים בו? לא היה לי שמץ מהי התשובה.. 3) מה זה generic object pool? אין לי מושג מה זה. 4) צריך לממש קלאס כך שידוע שהקלאס עושה extends ל simpleObject (לא הבנתי מה זה בדיוק אומר) וצריך להריץ עליו ת'רד. ממש את הריצה של הת'רד. לא ממש ברור לי עד עכשיו מה הם רצו כאן.. אם מישהו מבין?! 5) הייתה שאל…

• 2 תגובות
    • 22.2k צפיות
  23. Started by D@nny,

שלום , לפי מה שלמדתי quick sort היא שיטת מיון היעילה ביותר במקרה הכללי. כמו כן יש את ה insertion sort שממיין בצורה מהירה מאוד מערכים כמעט ממויינים. אני צריך לשלב את ה insertion sort בתוך quick sort החל מנקודה מסוימת, הקבצים שאני צריך למיין כוללים אלפי מילים. אני אשמח אם מישהו יוכל לתת לי כיוון חשיבה או הסבר שיעזור לי להבין באיזה מקום הinsertion sort מייעל את האלגוריתם. תודה נ.ב הקוד בC++ void quick_insertion(string* A,int i, int j) { if (j - i > 1) { if (j - i < 10 )/// בחירת הנקודה בה המערך ממוין מספיק { insertion(A,j); } else { int p = partition(A[0],A,i,j); quick_insertion(A,i,p); quick_insertion(A,p,j); } } …

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by tzolerguy,

שלום אני מועניין לכתוב משחקון דיי פשוט שירוץ על גבי דף אינטרנט יש לי ידע בגאווה אז חשבתי לעשות את זה בצורה של גאוה אפלט ... הרעיון הוא שיש תמונה כלשהי שבתחלה מכוסה ולא ניתן לראות את רובה ולאט לאט נחשפים חלקים ממנה והמשתמש צריך לזהות את התמונה. עכשיו חשבתי פשוט לשים איזה JPANEL ברגע עם התמונה ועליו לכסות בהרבה JPANEL שהיו נגיד בצבע שחור או משהו וכל כמה זמן אני ישנה את הנראות של אחד הפנלים הקטנים ואחשוף חלק מהתמונה. הבעיה שאני לא מבין באיזה LAYOUT להשתמש כדי למקם אותם אחד מעל השני??? עזרה או רעיונות אחרים יתקבלו בברכה.

• 2 תגובות
    • 939 צפיות
  25. Started by stav_ser,

יש פה שורה מאוד פשוטה, שמטרתה להכניס ספרה בודדת ממספר num בעל מספר ספרות i .לתוך num_chk אך כשJ=1 אני מקבל ערך 0 בNUM_CHK מישהו מבין למה? (++for (j=1; j<i; j (num_chk=(num%(10^j)-num%(10^(j-1)))/10^(j-1);

• 2 תגובות
    • 730 צפיות

דיונים חדשים בפורומים