עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by Aviv C,

רציתי לדעת אם ב- PHP יש גם קובץ כמו global.asa ב- ASP שמאפשר לאתחל sessions. אם כן, מה השם שלו?

• 4 תגובות
    • 652 צפיות
  2. Started by intel suck,

זה התרגיל: .מערך מכיל את הציונים של תלמידי כיתה י"א שמתכונת מדעי המחשב.המורה החליטה לתת בונוס לתלמידים ולהעלות את הציונים ב10%. כתוב פעולה המקבלת את מערך הציונים ומעדכנת את המערך בהתאם לנדרש.שימו לב:הציון המקסימלי הוא 100. וזאת התוכנית שלי: using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; namespace ConsoleApplication1 { class Program { static void Main(string[] args) { int[] grades = new int[100]; Klita(grades); Osafa(grades); Console.WriteLine("the grades are: {0}", grades); } static void Klita(int[] grades) { // קליטת ציונים למערך for (int i = 0; i < 30; i++) { …

• 1 תגובה
    • 695 צפיות
  3. Started by Aviv C,

אני מחפש שרת איחסון PHP חינמי שמאפשר להשתמש בפונקציות לפתיחת קובץ כמו fopen() ו- gzfile(). יש למישהו אחד כזה?

• 0 תגובות
    • 560 צפיות
  4. Started by guyby,

שלום, אני מעוניין ללמוד DBA ורציתי לדעת מה הכלים אותם אני צריך כדי שאני אוכל לדעת קצת בסיס לפני תחילת הקורס. מידע כגון: על איזה מע' הפעלה עובד ORACLE? האם זו תוכנה חינמית? מה לגבי תכנות PL/SQL, האם זה מתאים גם לSQL SERVER? וכל מידע שתוכלו לתת לי כדי להתחיל להבין... אני לא מחפש כרגע מידע תיאורתי לתכנת אלא מה להתקין כדי שאני אהיה מוכן לקרוא חומר תיאורטי

• 8 תגובות
    • 2.5k צפיות
  5. שאלה בכותרת. תודה.

• 2 תגובות
    • 710 צפיות
  6. Started by simla101,

שלום לכם. כתבתי תוכנית כלשהי ב-C ואני רוצה שאת כל הפלט שהיה לי לCOMMAND LINE (דרך printf) אני אוכל לשמור בLOG FILE. ניסיתי 2 דרכים אחת דרך פונקצית לוג שעושה גם כתיבת לקובץ כלשהו דרךvfprintf וגם למסך דרך vprintf הבעיה שלה שהיא איטית מדי ויוצרת לי Delay כלשהו שלא טוב לי בתוכנית, השיטה השניה היא להריץ בcmd את הקובץ שלי עם תוספת של log< אבל הבעיה שזה אז לא מציג לי על המסך את הפלט אלא רק כותב לקובץ. האם יש פונקציה שבסוף התוכנית פשוט לוקחת את כל הפלט שלה ומעתיקה אותו לקובץ? או פונקציה שלוקחת את כל מה שנכתב בחלון CMD ושמה בתוך קובץ?

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  7. Started by assaf990,

באורקל: קיימת טבלת קורסים עם ת.ז (של המשתתף בקורס) ושדה תאריך לכל קורס. אני מעוניין להקים טבלה נוספת, עם ת.ז ותאריך הנפקת רשיון. אני רוצה אבל לעשות אילוץ, שתאריך הנפקת רישיון יהיה מאוחר מהתאריך של הקורס. למשל, אם בעל ת.ז. 666 לקח קורס ב 1.1.08 אז תאריך הנפקת רשיון לא יכול להיות לפני 1.1.08. איך בונים טבלה כזו?

• 0 תגובות
    • 708 צפיות
  8. אם תקחו קובץ exe רנדומלי במחשב שלכם ותעשו עליו קליק ימני->properties אתם תראו שלאחת מהלשוניות קוראים Version, ושם יש מידע על איזה גרסא הקובץ. אני מחפש דרך, שבexe שאני כותב בc++, לכתוב שם איזה ערך שאני רוצה (בעצם, את המספר גרסא של הקובץ). אני רוצה לעשות את זה דרך הקוד של הexe. גוגל מוציא לי מלא תוצאות לא קשורות, וכך גם msdn. העדיפות שלי היא לעשות את זה דרך קוד, כי אני לא רוצה להיות תלוי-קומפיילר בכתיבת המספר גרסא.

9. יש איזה עבודה שאני צריך להגיש עוד שעתיים,של מלא שאלות,כמעט סיימתי אותה אבל יש עדיין שאלה שאני לא מצליח! כתבו פעולה לבדיקה האם תאריך חוקי הוא בשנת הלימודים הנוכחית. הפעולה תקבל 3 מספרים שלמים (יום, חודש ושנה) שידוע שהם מהווים תאריך חוקי, תבדוק ותודיע האם הם יכולים לייצג תאריך בשנת הלימודים הנוכחית. תזכורת: שנת הלימודים בבתי הספר התיכוניים מתחילה ב 1.9 ומסתיימת ב- 20.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by ניר.,

מישהו יודע כיצד עושים מגש צבעים ב - VB וכיצד אני בודק ויודע מהו הצבע הנבחר ?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by DanielHatuka,

לא הצלחתי לפתור את השאלה הבאה בשפה C#: נתונה רשימה L של מספרים שלמים. מגדירים את רשימת המספרים העוקבים המקסימלית כרשימת המספרים העוקבים הגדולה ביותר ברשימה הנתונה L. (שני מספרים עוקבים אם המס' השני גדול מהראשון ב-1). למשל עבורהרשימה הבאה: L1=3,5,6,7,8,-1,0,1,2,3,5,6,14,1,2 תתקבל רשימת המספרים העוקבים המקסימלית הבאה: L2=-1,0,1,2,3 כתוב פעולה שתקבל כפרמטר רשימה ותחזיר רשימת המספרים העוקבים המקסימלית. אם אפשר הכוונה. תודה.

• 2 תגובות
    • 3k צפיות
  12. Started by thejinji,

האם ישנה דרך [למעט עריכת הדרייבר למקלדת] לתכנת את Scroll Lock ככפתור פונקציונלי בחלונות XP ? (היתרון של פעולה כזו היא מנורת האינדיקציה בנוסף על שימוש בכפתור שלא עושה (כמעט?) כלום) אני מתכוון האם אפשר לשלב באיזו תוכנה או סקריפט תנאי כלשהוא שבודק אם הנורית דלוקה או לא ובהתאם לכך לבצע משהו ודבר נוסף "להאזין" לכפתור בזמן אמת

• 2 תגובות
    • 808 צפיות
  13. Started by Alex89,

בניתי תוכנה ב DELPHI והיא לא קוראת רוסית. איך אני גורם לה לתמוך ברוסית? במקום אותויות ברוסית היא כותבת או אותיות עיבריות או סימני שאלה אם מישהו מכיר מדריך באינט' מורחב לגבי DELPHI אני ישמח אם תביאו לי קישור אולי אתם מכירים ספר טוב זה גם יועיל

• 0 תגובות
    • 650 צפיות
  14. Started by D-M-X,

מה יש בקבצי MDF וLDF שנמצאים בתיקיה הנ"ל: c:/program files/microsoft sql server/MSSQL/DATA אני מעריך שאחד זה הנתונים תכלס כלומר הטבלאות והכל והשני זה LOG פעולות על כל DB... אני צודק? אם כן, איך אפשר לסנן את זה קצת או למחוק משם דברים אין לי מושג מאיזה צד לבוא לזה

• 2 תגובות
    • 855 צפיות
  15. אני רוצה ללמוד כמה שפות תכנות בשביל הכיף, וחשבתי לבנתיים על HTML שהיא שפה די פשוטה. איזה שפות נוספות אני יכול ללמוד לבד, בעזרת ספרים, שיביאו תועלת? מבחינת תועלת הכוונה, שפה שהמון מתכנתים לה דרושים לעבודות... איזה ספרים ותוכנות גם מומלץ לקנות? תודה

• 25 תגובות
    • 2.5k צפיות
  16. במערכת גלרייות מתקדמת שאני בונה בניתי פונקציה שכאשר מעלים קובץ ZIP אז היא מחלצת את התמונות שבתוכו אל התיקייה של הגלרייה זאת הפונקציה, מי שרוצה יכול להשתמש: function unzip($file, $dir) { $zip = zip_open($file); if ($zip) { while ($zip_entry = zip_read($zip)) { // Skip non-images in the zip file. if (!is_image(zip_entry_name($zip_entry))) continue; if (zip_entry_open($zip, $zip_entry, "r")) { $buf = zip_entry_read($zip_entry, zip_entry_filesize($zip_entry)); $path_file = str_replace("/",DIRECTORY_SEPARATOR, $dir . '/' . zip_entry_name($zip_entry)); $fp = fopen($path_file, "w"); fwrite($fp, $buf); fclose($fp); zip_entry_clos…

• 8 תגובות
    • 895 צפיות
  17. טוב, הבעיה שלי היא כזו, יש לי פרוייקט להגיש, ואני צריך לקבל את מיקום העכבשר בכל פעם שהוא זז(בבלי ללחוץ)כי העכבר של WINDOWS לא ממש יפה ואני רוצה תמונה משלי(נגיד יד או משהו). עוד בעיה היא שאני רוצה לעבוד במצב של 640*480 אבל אני צריך להזיז כל פעם חלק גדול מהמסך והפסיקה גורמת להיהבהוב. אני יודע שב320*240 יש את segment 0A000 שהוא הסגמנט של הזיכרון הגרפי, אבל אני לא יודע איזה עוד יש ברזולוציה הזאת כדי שאני יוכל לשנות ישירות את הזיכרון וזה יקח למחשב הרבה פחות זמן ולא יהיה היבהוב. תודה מראש

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by pizzaguy,

שלום שמעתי אל איזהשהי פונקציה שנקראת SENDKEYS שזה ךמעשה גורם לתוכנה לדמות לחיצה של מקש על המקלדת הנושא הזה מאוד מעניין אותי אבל מצאתי מדריכים אליו שנוגעים רק בויסואל בייסיק ואני רוצה לדעת איך עושים את זה בג'אווה אני תלמיד כיתה יא מתחיל אז לא להעמיס יותר מדי ולהסביר בעדינות 8) תודה

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. שלום נתקעתי בשיעורי בית ב-JavaScript, כרגע על הנושא של מחרוזות. אני צריך ליצור טופס ולבדוק שבכל השדות קיים ערך כלשהו, בנוסף יש לי בדיקות נוספות לאימייל שייקלט: 1. האימייל לא יכיל תווים לא חוקיים. 2. יכיל רק @ אחד. 3. נקודה לא יכולה להופיע בסמיכות ל-@ באף אחד משני צדיו. 4. נקודה חייבת להופיע, אבל לא במקום הראשון לפחות 2 תווים מהסוף. אני תקוע רק בקטע של האימייל, משום מה זה לא עובד. הנה מה שעשיתי עד עכשיו: function vaild() { if (document.frm.fname.value=="") { alert ("First name is missing!"); document.frm.fname.focus(); return false; } if (document.frm.lname.value=="") { alert ("Last name is missing!"); document.frm.lname.focus(); return false;…

• 1 תגובה
    • 6.6k צפיות
  20. שינוי צבע במסך של וויזואל סטודיו??? משהו יודע????

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. יש לי קובץ HTML פשוט שמפנה את הדפדפן לכתובת אחרת הבעיה היא שגם אחרי שאני מחליף את הלינק בקובץ, עדיין הדפדפנים (גם FF וגם IE) מתעקשים ללכת ללינק הישן, אני מתאר לעצמי שזה בגלל שהם מסתכלים על הקובץ שיש להם בקאש\זיכרון\טמפ ולא מסתכלים על הקובץ החדש.... תודה.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by assaf990,

מה יותר יעיל (אם בכלל): א) if( a || b) return 1; ב) if (a) return 1; if (b) return 1; כיצד ניתן להוכיח את התשובה למשל ב C++ (לקחת חתימות של זמן? איך?)

• 24 תגובות
    • 2.3k צפיות
  23. Started by Lethal_Acid,

שלום רב, ברצוני לבקש המלצה לתוכנה עם ממשק פשוט יחסית לתכנת איתו בC. עד עכשיו עבדתי עם VISUAL STUDIO 2008 ואת האמת הוא יותר מידיי לכתיבה הבסיסית, שרמת הכתיבה מגיע עד רקורסיה. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 840 צפיות
  24. Started by eran256,

פתח ויישם תוכנית שהקלט שלה הוא שני מספרים שלמים, חיוביים, דו ספרתיים ופלט שלו הוא הודעה האם שני המספרים מורכבים מאותן ספרות. למשל, עבור הקלטים 17 71 , 25 52 יהיה הפלט של ההודעה שמהספרים מורכבים מאותם ספרות. לא מצליח לעשות את זה בפסקל...

• 7 תגובות
    • 733 צפיות
  25. Started by lordgod,

התקנתי את mingw וכל מה שצריך (GCC וכל השאר ) , אני כותב תוכנית פשוטה , מנסה להריץ וזה פשוט לא מריץ (בחרתי את mingw gcc ) שגיאה: launch failed no binaries

• 4 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים