עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by Mazumotte,

שלום כולם אני צריך להציג תמונה בפאנל(למעשה קבעתי מחלקה שיורשת פאנל ואני מנסה לעשות שיהיה לה תמונה ברקע), ואין לו property של IMAGE. עכשיו אני מנסה לעשות public void GameBoard_Paint(PaintEventArgs pea) { Graphics grfx=this.CreateGraphics(); grfx.DrawImage(backImage,0,0); grfx.Dispose(); } זה מצייר את תמונה. עכשיו הבעיה היא שהhorizonta resolution וה vertical resolution של הIMAGE תמיד תקועים על 300, לבגלל זה התמונה לא מכסה אפילו 1/4 ממה שאני צריך. (הגודל המקורי של התמונה הוא 800X600 בערך). מה אפשר לעשות?

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. שלום לכולם, סוף סוף החלטתי ללמוד PHP, תמיד עניין אותי איך ליצור פאנל ניהול, ולהוסיף כתבות ודברים דומים וכו... החלטתי לעשות מין דף שבו המשתמש יוכל להוסיף "כתבה", עכשיו למדתי שאפשר להישתמש ב-Post בשביל לשלוח נתונים מ-Form, ואפשר להיעזר בתגית <textarea> בשביל ליצור תיבת טקסט עם כמה שורות, הבעייה היא שהמידע ממה שהבנתי נשלח דרך השורת כתובות, מה שיכול ליצור בעיה, וכאן נוצרת השאלה איך אני יכול ליצור טופס שבו המשתמש יוכל לשלוח למסד נתונים מסויים לטבלה בשם guestbook לעמודה content טקסט עם מרווחים של שורות? שמעתי על הפונקציה: mysql_query("INSERT INTO guestbook(content) VALUES($_POST[information]); אבל אני לא יודע אם אפשר להישתמש בה לכמה שורות. והסוג של העמודה content מוגדרת כ…

• 5 תגובות
    • 988 צפיות
  3. Started by li1,

האם זה נחשב לחיפוש בינארי BinaryS(A,x) i<--length[A] j<--|i/2| do if A[j]>x then j--<|j/2| else if A[j]<x then j-->|j+j/2| else return j until j<1 or j>i return 0 ה-| | הכוונה לערך השלם הקטן

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by Mike-,

שלום לכולם, אני מנסה לקמפל תוכנית בSDCC ע"י הפקודה: sdcc filename.c כשאני מריץ את הפקודה הנ"ל, אני תמיד מקבל הודעת שגיאה לגבי השורה הראשונה שאמורה להכליל קובץ כותר מסויים. ווידתי שהקובץ קיים בסיפריה של הקומפיילר, וניסיתי גם להעתיק אותו למקום אחר ולהכליל אותו משם אך עדיין קיבלתי את אותה שגיאה. לבסוף ניסיתי להעתיק את תוכנו של קובץ הכותר לתוך קובץ המקור שלי והקימפול עבר בהצלחה. מה קורה פה ? למה הקומפיילר לא מכליל את קובץ הכותר ? אציין שהקימפול עובר בהצלחה כשאני מנסה לקמפל דרך סביבת העבודה SES51C (שמשתמשת באותו הקומפיילר כמובן).

• 0 תגובות
    • 708 צפיות
  5. Started by alonezer,

אני עכשיו באמצע שיעור ואנחנו מנסים לעשות תרגיל והמורה שלי לא יודעת את התשובה כי היא לא בדיוק יודעת C# אז אני צריך עזרה עם התרגיל הזה: int num,pras=0; num = int.Parse(Console.ReadLine()); switch (num) { case 15: pras = pras + 1000000; case 14: pras = pras + 200000; case 13: pras = pras + 1000; case 12: pras = pras + 20; break; default: זה שCASE 15 אמור לקבל את כל הכסף של השאר וה14 מקבל את 13 ו 12 ו13 את 12 אבל אם לא שמים BREAK בסוף הוא נותן ERROR אז איך אפשר שזה ימשיך בלי הBREAK תודה רבה.

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. שלום חברים, יש לי בעיה קלה, אני צריך לכתוב תכנה דיי בנאלית שאמורה לקלוט מהמשתמש שני תווים char והיא צריכה לחשב את סכומם האסקי, עד כאן לא בעיה גדולה ממש, העניין הוא שצריך להכניס בדיקת קלט: קלט תקין יחשב רק כאשר הוכנס תו בוצע רווח אחד ואז תו שני. ניסיתי לשבור את הראש ולא הגעתי לפתרון מי יוכל לעזור בדחיפות תודה רבה

• 18 תגובות
    • 3.7k צפיות
  7. Started by חנוך111,

כאשר התוכנית מתחילה, כל ה- TextBox ריקים. אני מעוניין שה- TextBox יכילו את הערך האחרון שהמשתמש הכניס לפני סגירת התוכנית. מישהו יכול לעזור? תודה.

• 1 תגובה
    • 805 צפיות
  8. Started by shoshana,

מה עושה הפונ' getBool() בjs?

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by gimdy,

בין אם בצורת ALERT או משו אחר אני מעוניין להקפיץ הודעה בשלב מסוים שלר שיר שהוא שיר רקע לאתר (דף יחיד עם שיר רקע) כיצד עושים זאת ?

• 2 תגובות
    • 750 צפיות
  10. Started by eran256,

שלום יש לי עבודה להגיש ליום ראשון.(למי שראה את הדיון הקודם המורה נתנה לי עוד שבועיים, והבנתי שאף אחד לא עזר כי אף אחד לא צריך לעשות לי את העבודות). מטרת התוכנה לקלוט 2 תאריכים (שהשנה אותה שנה), לבדוק אם הם תקינים (כולל 29 בפברואר), ולחשב ולהדפיס את הפרש הימים בניהם. עשיתי את העבודה הבדיקה עובדת טוב, הספירת ימים בעייתית לא יודע למה נניח כשאני עושה 1.1.2000-31.12.2000 אז יוצא 335 יום, אשמח אם תוכלו לעזור לי. ניסיתי הרבה פעמיים לתקן אבל לא מצאתי את הבעיה. מצטער על האי סדר בתוכנה אבל זאת תוכנה ראשונה שאני כותב. תודה מראש ערן. months במקום 0 מיועד לספור ימים. עריכה: הינה עוד משהו שכתבתי על אותו בסיס סיום שונה (ההורדה ה2) אך גם הוא לא תקין. [attachment deleted by admin]

11. Started by ניר.,

איך אני ממין נתונים במיון בסיס (RADIX) ? מה העיקרון מאחורי מיון זה ? מה התחביר של מיון זה ?

• 2 תגובות
    • 870 צפיות
  12. Started by nondos,

שלום, לאחרונה נתקלתי באופציה של ניהול תוכן באתרי אינטרנט, אני רוצה להוסיף אופציית ניהול תוכן לאתר האינטרנט שלי איזה תוכנות מאפשרות להפוך את האתר שלי לאתר עם ניהול תוכן? תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by shuki142,

שלום לכולם, אני מתחחיל עם תכנות ב ASP.NET ורציתי לדעת שאלה נורא בסיסית - אני מתכנת ב VB.NET. בניתי פרוייקט במחשב שלי באמצעות VS2008 ועכשיו אני מעוניין להעלות את הפרויקט לסביבת עבודה שיש לי (בחברת אחסון כלשהי). בניתי את מסד הנתונים שאני צריך, אבל אני לא יודע מה לעשות עם הקבצים שיש לי קבצי ה aspx, vb ושאר קבצי האתר שבניתי. שאני מעלה את הכל לשרת רגיל, תמיד זה נופל לי ומציג לי שגיאה של ASP.NET. נראה לי בעיה עם הקובץ web.config תמיד אני נופל עם הקובץ הזה ואין לי יותר מידי מושג לגבי התעסקות עם הקובץ הזה. בכל מקרה כפי שהבנתי משיטוטי ברשת ניתן ליצור קבצי dll במקום להעלות את קבצי המקור לשרת (קבצי ה vb). מה אני צריך לעשות כידי ליישם את זה ? ולאן אני מעלה את קבצי ה dll לשרת ? אשמח ל…

• 3 תגובות
    • 897 צפיות
  14. Started by mickeydi,

תכנות לצורכים מדעיים. מתלבט לגבי שפה/כלי. יש מאטלב/אוקטב. שפות תסריט כמו פיית'ון. שפות עיליות כמו c,c++,Fortran. ההתלבטות העיקרית היא לגבי הקבוצה האחרונה. כל אחת מהאפשרויות בה תדרוש יותר זמן ויבלות כדי לשלוט בה היטב. פורטרן היא שפה קלאסית לתכנות מדעי. c,c++ חדשות יותר (יחסית) ונפוצות יותר, אך האם יש להן יתרון על פני פורטרן? אני אנסה לנסח מספר תהיות: 1. לאיזו שפה אוסף ספריות וכלים נרחב יותר? 2. איזו שפה יכולה לתת ביצועים טובים יותר? כלומר הפונקציות שנכתבו עבורה מבצעות את העבודה טוב יותר. 3. באיזו שפה אני יכול להתמקד יותר בבעיה המתמטית/פיזיקלית ולא בהקצאות משאבים? בנוסף, אם נחזור קצת אחורה, האם פייתון והרחבותיה (numpy,scipy וכדו') יכולה לשמש ככלי עבודה עיקרי? כמה איטי יותר …

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. שלום, משיהו יכול בבקשה להפנות אותי למדריך כיצד לרשום את האתר שלי במנועי החיפוש השונים (google, yahoo, דפי זהב וכד')? כל מה שניסיתי עד עכשיו ומחיפוש בגוגל לא הניב תוצאות ומשום מה האתר שלי לא מופיע לדוגמא ניסיתי לרשום את האתר שלי בכתובת הבאה: http://www.google.co.il/intl/iw/add_url.html עבר שבוע והאתר עדיין לא מופיע בחיפוש תודה

• 2 תגובות
    • 704 צפיות
  16. Started by eladh16,

שלום אני מחפש שרת איחסון בתשלום על דומין co.il שהרשת יביא לי גם דומיין שאני יבחר. אני צריך רק איחסון, לא בנייה שלא אתר או משהו בסיגנון. אשמח שתציעו לי חברת איחסון אתרים אמינה, זולה, ושרת טוב. אין צורך בשרת ממש מהיר. מדובר באתר של תיקוני רהיטים ששם יש דפי html פשוטים לצורך בירורים ומידע על החנות. על איזה שרת האתר הפורום הזה מוחזק? drp הם בסדר? ועוד שאלה. ראיתי בהרבה אתרים של איחסון שרתים שיש הבדל גדול במחירים בין שרת של לינוקס לבין שרת של ווינדאוס. מה ההבדל ביניהם? ומה כדי לי לקחת כדי להחזיק אתר פשוט? תודה

• 0 תגובות
    • 585 צפיות
  17. ניסתי לחפש תשובות פה בפורום, ובגוגל, אבל רק כותבים שם שצריך תוכנת צד שלישי. אין אפשרות לבצע את זה מC# ? (ויזואל סטודיו) תודה[br]פורסם בתאריך: 5.10.2008 בשעה 15:21:44 רק תוספת קטנה, התוכנית היא עם From ולא Console .

• 12 תגובות
    • 7.6k צפיות
  18. Started by orninyo,

שלום למה שאני מציג אייקון/לוגו שהכנתי בפוטושופ/פלאש בIE הוא נראה באיכות ירודה לאומת בFF ? ניסיתי בכל הפורמטים PNG JPG ואפילו BMP התמונה גדולה יותר מגודל תצוגתה בדפדפן

• 2 תגובות
    • 734 צפיות
  19. Started by shoshana,

משהוא יודע איך עושים המרה בJS? ???

20. Started by shoshana,

יש לי UserControl כחלק ממשחק. ובאיזשהוא שלב אני רוצה לצאת מהקוד של הUserControl לדף שפתח אותו (שעליו הוא נמצא) איך עושים את זה ???

• 8 תגובות
    • 894 צפיות
  21. יש איזה משחק שיש בו בעיה.. חיפשתי תשובה באינטרנט ומצאתי שאני צריך ליצור קובץ bat ולרשום בו משהו מסויים... מישהו יודע איך ליצור קובץ כזה ואיך לרשום בו מה שאתה רוצה? מצטער אם זה לא הפורום הנכון.. פשוט מכל הקטגוריות הפורום הזה ניראה לי הכי מתאים..

• 4 תגובות
    • 18.7k צפיות
  22. Started by Mike-,

שלום לכולם, אני מנסה להפעיל את הקומפיילר SDCC בעזרת notepad++ (רק בשביל לבדוק שאין טעויות בקוד), אך אני לא ממש מצליח. בnotepad++ יש את הפקודה run שבעצם מפעילה קובץ בדומה לStart -> Run. ניסתי לעשות משהו כזה: cmd /c SDCC &(FULL_CURRENT_PATH) & pause אך ניראה שבגלל שהשתמשתי בcmd הוא לא מבין ש&(FULL_CURRENT_PATH) הוא Environment Variable של notepad++ שאמור להכיל את הpath של הקובץ. למישהו יש פיתרון איך לגרום לSDCC לקמפל את הקובץ הנוככי שפתוח בnotepad++ דרך פקודת הrun בתוכנה ? ד"א, זה command line compiler כך שאני רוצה שהחלון ישאר לי פתוח שאוכל לראות איפה כל השגיאות.

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  23. Started by shoshana,

די דחוף: האם יש למישהוא מושג אם קים דבר כמו PictureList? אשמח לקבל קוד קיים.

• 2 תגובות
    • 664 צפיות
  24. Started by shoshana,

כתבתי קוד בc# בעזרת random והמספר לא יוצא רנדומלי: direct = new Random(); ..... int direction = direct.Next(directions.Count); SizeDirect = directions[direction]; BuildByDirect();

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by 3d7,

אני מחפש Tutorial טוב לXML שמיועד למתחילים בתחום עם ידע בתכנות. אני אשמח לקבל המלצה למשהו ספיציפי.

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים