תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
שלום במקרה התחלתי לקרוא ספר java משנת 2000 כשאז הגרסה היתה 1.2. האם זה מיושן מידי? אני מאמין שבבסיס השפה נשארה אותה שפה אלא שה api התרחב. לא ככה? חוץ מזה באיזה תוכנת פיתוח (כלומר עורך ומריץ תוכניות) כדאי להשתמש? רצוי במיוחד אחד חופשי.
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, ישבתי כמה ימים (שלמים!!), בשביל לגייר את כל הפרוייקט שלי (PHP) לקידוד UTF-8. שזה אומר לעבור קובץ קובץ ולשמור אותו כ-UTF-8. לא מצאתי באינטרנט תוכנה או סקריפט שיודע להמיר את כל הקבצים שלי ל-UTF-8 בלי שום בעיה. היו תוכנות שכן עושות את זה, אבל לא היה תמיכה בעברית.. והיו גם תוכנות שהיו מוסיפות BOM, ולא היה דרך לבטל את זה. לבסוף, כתבתי תוכנה קטנה, שעושה את זה במכה אחת.. וכמו תומכת בעברית בצורה מלאה. אני מאוד אשמח לקבל פידבקים על התוכנה, ואם יש צורך או רעיון לשיפור, אני אשמח מאוד לקבל ! בכל אופן, התוכנה משכתבת את כל הפרוייקט במכה אחת ל-UTF-8, ולא מעתיקה למקום אחר (אולי כדי להעתיק למקום אחר?), אז ככה שכדי לעשות גיבוי לפרוייקט שלכם לפני שאתה מתעסקים עם זה. תהנ…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מחפש אתר עם שאלות במחשבים שקשורות לאלגוריתמים. למשל משהו בנוסח של אולימפיאדה במחשבים או שאלות של ראיון עבודה רק שחשוב לי שיהיה עם פיתרונות. אפשר גם באנגלית. תודה לעוזרים!
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בוקר אור! זה עניין שאף פעם לא הבנתי כמו שצריך ותמיד נתקעתי בו - מצביעים חפשתי דוגמא, אם תמצאו אחד טובה יותר להתעסק איתה אני אשמח. void solveSqEq(double *x1, double *x2, double a, double b, double c) { double sqrt_delta = sqrt(b*b – 4*a*c); *x1 = (-b + sqrt_delta) / (2*a); *x2 = (-b – sqrt_delta) / (2*a); } זו למשל פונקצית עזר לתכנית שאמורה לפתור משוואות ריבועיות (לקוח מאיזה תירגול) אם נגיד נאתחל בפונקציית מיין x=7 אז נגיד שבמקום 2000 (אני מדמיין את זה בתור תיבה שיש לה מספר קיטלוג ובתוכה ה"סחורה" - הספרה 7) נמצא הערך של x -> 7 למה בפונקציית המיין אני שולח את x&? מה יקרה אם אשלח את x בלי סימן לפני? בפונקציה המצורפת, רשום x *. מה יקרה אם ארשום רק x ? ובגדול, x& …
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני צריך עזרה בלהכין קובץ פשוט (BAT אולי או VBS) שברגע שאני אלחץ עליו ירד לי קובץ מאתר אינטרנט שאני בניתי הקובץ צריך לרדת מיד ובלי שאלות (מה ם שלכניסה של האתר יש סיסמא וצריך גם לפתור את זה) כל זה בשביל שאני אוכל להוסיף אותו לרשימות המתוזמנות והוא יהיה בעצם עדכון ... תודה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
Long story short - כחלק ממשימה בכיתה, בניתי אפליקציה פשוטה יחסית שמקבלת פונקציה f(x,y) ומציירת אותה בתחום מסויים. התוכנה למעשה בונה מספר נקודות, כל נקודה מגדירה כ (x, f(x, z), z) (יותר נוח לראות את החלק ה'תלת מימדי' על ציר הy [שפונה מעלה] מאשר על ציר הz [שפונה לכיוון המשתמש, כביכול) ומחברת אותם עם קווים - לא מסובך במיוחד. מבחינת המרה של זה לקורדינטות שניתן להציג על מסך דו מימדי, הכל מכוסה. הבעיה היא כזאת: קלט מהמשתמש. המצב שאני מחפש הוא שהמשתמש יוכל לכתוב בתיבת טקסט כזו או אחרת ביטוי מורכב כמה שיהיה (sin(x*x + y^x / 2*x*y) + cosh(x+tan(y)), ושיתבצע ציור שלו. הצלחתי למצוא מספר דרכים לבצע ביטוי דינמי שכזה (expression trees & lambda expressions לדוגמא), הבעיה היא שאף אחד…
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי איזה תרגיל שני לא מצליח לפתור. אני צריך לקלוט מערך ואז להדפיס את 2 המספרים הכי גדולים ושני המספרים הכי קטנים. הצלחתי להדפיס את הכי קטן והכי גדול ואת השני בגודל והשני הכי קטן אני לא מצליח. אני מנסה להעביר את הערכים שמצאתי להיות קיצוניים כך שהוא לא יעבור עליהם שוב אבל יש שם בעיה. הוא מחליף את האיבר אבל לא משנה אותו. הנה מה שכתבתי. אם רק מישהו יכול להראות לי מה אני עושה לא בסדר אני אשמח, תודה. #include<stdio.h> #include<conio.h> int main() { int ar[6],i,max,min,min2,max2,imax,imin,l=0,m=0; //clrscr(); printf("enter an array of numbers: "); for(i=0;i<6;i++) scanf("%d",&ar[i]); max=min=ar[0]; max2=min2=ar[1]; for(i=0;i<6;i++) { if(min&g…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן איך אני יכול להעביר תו באנגלית לתו בעברית (לפי המקלדת)? לדוגמא - אם התו הוא 'ג' אז שיהיה d . תודה
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
אני צריך לבנות תוכנה שיודעת לזהות אם המספר הוא ראשוני או לא בריקורסיה בניתי תוכנית אבל מספרים שמעל 5000 התוכנה מחזירה פלט ריק #include <stdio.h> int chek(int x ,int y) { if (y==1) return 0; if(x%y==0) return 1; chek(x,y-1); } void main() { int x,y,z; x=10; y=x-1; z=chek(x,y); if(z==1) printf("no\n"); if(z==0) printf("yes\n"); }
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, צריך לכתוב פונצקיה הקולטת מערך של מספרים שלמים ואת גודלו ומשנה את סדר הנתונים במערך כך שקודם יופיעו כל המספרים השליליים ואחריהם כל האי שליליים. void splitArray(int arr[], int size); מישהו שיכול להגיד לי איך עושים את זה? תודה מראש =]
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מכיוון שאני מסכים שהדיון הקודם לא היה קשור לכותרת. מספר קטגוריות להשוואה: - יעילות (מבחינת זמן עד שהפרוייקט מוכן). - קלות כתיבה. - נראות לעתיד של השפה. - קוד פתוח \ סגור. - יכולות. -כד'. HIT US
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני צריך נושא לפרויקט במחשבים 5 יח' לכיתה יב' בשפת אסמבלי תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי קובץ שבו יש שני תווים 0 ו-1 אני אמור להדפיס למסמך חדש כמה רצף של 0=יש בשורה וכן כמה 1=יש בשורה לדוגמא : 0000011111001101 פלט צריך להיות:5-5-2-2-1-1 גודל שורה עד 100 תווים
-
- 3 תגובות
- 961 צפיות
-
-
שלום, אני מנסה ליצור תוכנה אשר רצה ברקע ובמידה והיא מזהה שכרום פתוח באתר מסויים היא עושה משהו. הצלחתי לגרום לתוכנה לזהות שהכרום פתוח, אבל איך ניתן לה להבחין בין כרום פתוח בכל אתר לבין רק באתר מסויים? C# בבקשה, אפשר גם JS... תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
צריך עזרה להתקין Microsoft Visual Studio 2010 . יש לי שם איזה קוד רישיון שאני לא יודע אותו...
-
- 3 תגובות
- 722 צפיות
-
-
מנשמע אנשים. יש לי רעיון לתוכנת ציור בפורמט שאני מאוד מאמין בו. מה שיגרום לתוכנה לבלוט בניגוד לשאר התוכנות זה לא כלי הציור שבה, שמן הסתם לא יוכלו להתחרות בתוכנות כמו PAINTER או PHOTOSHOP בגרסא שאנחנו ניצור, אלא דווקא הממשק. יותר מזה אני לא אגיד כאן. אם מישהו חושב שהוא מסוגל לעמוד באתגר הזה, ליצור תוכנת ציור שתעבוד כמו שצריך (אני לא חושב שחסרים רפרנסים לדברים דומים שאפשר לעבוד מהם), והוא יכול ליצור ממשק דמוי PICASA VIEWER, אשמח לחבור איתו ולהרים את הפרוייקט. אני אחראי לרעיון ולצד הגראפי. אני רק צריך מישהו שיוכל לבנות את המנוע של הכל. hakushinkan(a)gmail . com
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
C++ Object Oriented programming concepts במרכז הארץ הנושא אומר הכל תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, נתקלתי בכמה "בעיות" שאני מחפש להם פתרון הולם יותר מאשר העתקת קוד. שאלה 1 כאשר יש לי מספר רב של כפתורים שמבצעים את אותו הדבר רק שכל אחד עושה את הדבר עבור עצמו. למשל כפתור שמשנה את הטקסט של עצמו ברגע שהוא נלחץ. איך אני יכול להשתמש בפונקציה אחת שאני קורה לה עם פרמטרים כלשהם והם ישנו ספציפית את הכפתור. אגדיר את הבעיה כך button1.Content = "text"; כאשר אני קורא לפונקציה חיצונית אין ביכלתי לדעת שbutton1 הוא זה שרוצה לשנות, אם אני משתמש בthis מן הסתם הוא חושב שזה widows ולא הכפתור עצמו, איך אני יכול לעשות שהוא ידע איזה כפתור דורש את השינוי. שאלה 2 נניח שוב שאני משתמש בכפתורים (זה יכול להיות כל דבר אחר לצורך העניין) איך אני עובר על מספר ספציפי מתוכם ומשנה הגדרה מסויי…
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום עשיתי את כל מה שצריך (אחרי קריאה של המון מדריכים): איפשרתי את php_oci8.dll בphp.ini אפילו כיוונתי את ה TNS_ADMIN לתקיה של הinstant client ועדיין כאשר אני מנסה להשתמש ב oci_connect אני מקבל Call to undefined function oci_connect() מישהו יכול להסביר לי איך מצליחים לעשות את זה? (אני על חלונות7 , אורקל 10g, PHP5+) תודה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מאחל לכם בהצלחה, ושיהיה לכם פורום פורה ומעניין, ברמה גבוה, ממני, ומכל פורום לינוקס, וחצי פורום רשתות (זה שברבונותי )
-
- 3 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום מישהו בבקשה יכול ליצור איתי קשר בעינין מסדי נתונים בVB6 בICQ מס 166470618 תודה מראש .
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
עזרה ביצירת סקריפט לשינוי ה ADMIN LOCAL למחשבים תחת אותו דומיין
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מחפש דוגמה לתכנית בשפת c לחישוב שטח מתחת לפרבולות בשיטת קירוב רימן (מלבנים) האם אפשרי?
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-