עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by ~שירה,

כתבתי תכנית שצריכה כל פעם להדפיס את התו הבא במחרוזת, אבל זה מדפיס לי רק את התו הראשון ואח"כ מדפיס לי 0 למה???? (השורה lb שמה בתוך רגיסטר 6 0) התכנית: .data str: .asciiz "abcd" s: .asciiz "\n" .text main: la $s2, str li $s5, 0 li $s1, 4 li $s4, 0 #אתחול רגיסטרים li, $t1, 0 Loop: slt $t0, $s5, $s1 beq $t0, $zero, Exit add $t1, $s4, $s4 # הכפלת המונה ב- 4 add $t1, $t1, $t1 add $t1, $t1, $s2 # כתובת של המערך+ מונה lb $s6, 0($t1) # קריאת המקום במערך li $v0, 1 move $a0, $s6 syscall # הדפסה li $v0, 4 la $a0, s syscall # הדפסת רווח addi $s4, $s4, 1 # קידום המונה addi $s5, $s5, 1 j Loop Exit: li $v0, 10 syscall # יציאה מהתוכנית

• 3 תגובות
    • 618 צפיות
  2. שלום לכם רציתי לדעת אם אפשר לעשות מן לולאה כזאת שתבצע הקצאה דינמית לN מטריצות במקום לרשום כל פעם תודה scanf("%d%d", &rowsMat2,&colsMat2); mat2= (int **)malloc(rowsMat2 * sizeof(int *));//dynamic alloc of the 2nd matrix for(i=0; i<rowsMat2; i++) mat2[i] = (int *)malloc(colsMat2 * sizeof(int)); ואותו דבר לשחרור בסוף במקום לרשום for(i=0; i<rowsMat1; i++) free(mat1[i]); free(mat1); לעשות לולאה שעושה את זה עבור N מטריצות עריכה חשבתי לעשות את זה עם מערך אבל זה נראה לי קצת בזבוז

• 3 תגובות
    • 16.1k צפיות
  3. Started by AliceInChains,

התחלנו לעבוד בביה"ס עם ASP.NET בVS2008, המורה נתנה לנו 2 שאלות: 1. כמה פעולות מתרחשות כשמפעילים אתר? 2. " " " כשלוחצים על button בדף שנפתח? אני חושב ששניהם זה 2 כי פונים לשרת ואז הוא מחזיר תשובה, נכון?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by freesoul23,

באיזה שפה עדיף להשתמש כדי לכתוב את צד השרת של אתר אינטרנט, מבחינת נוחות עבודה, אבטחה, מחיר. בנוסף, אם אני משתמש ב ASP.NET ובניתי אתר מסחרי שמכניס לי כסף האם אני צריך לשלם למיקרוסופט תמלוגים או על רישיון או משהו אחר? כמו כן, אשמח להמלצה על עורך נוח וטוב לכתיבה ועיצוב אתרים.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by D@nny,

שלום לכולם, בעוד שבוע בדיוק יש לי ראיון עבודה שיכלול גם מבחן מעשי בשפת ג'אווה.המשרה היא של מפתח כלי בדיקה(מתחיל). אני ללא ניסיון תעסוקי בפיתוח בג'אווה, סיימתי תואר במדעי המחשב אך רוב הקורסים התכנותיים שעברתי הם בשפת C/C++/C#. במהלך השנה האחרונה התעסקתי בלימוד אנדרואיד ויצא לי להשתפשף בג'אווה. מבחינת חומר תאורתי אין לי בעיה במציאת חומר. אני רוצה במהלך השבוע לתרגל כמה שיותר כתיבה בג'אווה. הבעיה שלי שאני עובד במשרה מלאה וכתוצאה מכך יש לי רק את שעות הבוקר המוקדמות וכמה שעות בערב לתרגול, לכן אני חייב להתמקד בנושאים פרקטיים. אני אשמח אם תוכלו לכוון אותי בכתיבת פרוייקט(או כמה תכניות) שיכלול עבודה עם קבצים, עבודה עם מבני נתונים, XML, אולי פרוטוקלי תקשורת, ת'רדים ועוד נושאים שיכול…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. שלום. יש לי בדף checkboxlist שמציג רשימת ערוצים, המשתמש מסמן באיזה ערוצים הוא רוצה שהמאמר שלו יעודכן(מספר המאמר ידוע למשל כמאמר מס' 1). כאשר הוא לוחץ על submit אני עובר על הערוצים שנבחרו וצריך לעדכן בטבלה ב database כאשר בכל שורה מופיע מספר המאמר מול אחד הערוצים שנבחרו (many to many). כמובן שצריך לבדוק האם המאמר מעודכן מקודם על ערוצים אחרים שלא נבחרו עכשיו ולעדכן זאת. יש למישהו מושג איך עושים את זה? :-\ אם מישהו הבין למה אני מתכוון ויוכל לעזור לי, אני אשמח לתשובה, במקרה שלא תשאלו ואני אנסה לפרט יותר או אולי להביא דוגמא... תודה

7. Started by creative,

יש לי תוכנית בפסקל ואני רוצה לראות אותה כתוכנה כמו כל תוכנה (כפתורים,תיבות.....) בצורה ויזואלית על הווינדוס איך אני עושה את זה?

• 3 תגובות
    • 728 צפיות
  8. Started by Ash Binary,

בבסיס נתונים יש טבלה | Intel | 478 | P4 | | AMD | 754 | AXP Mobile | וקובץ php שאמור להוציא אותה (כולה) באתר <?php if (!mysql_select_db('TEST4')) die("Can't select database TEST4"); echo ("<table><tr><td>manufacturer</td><td>socket</td><td>cpu</td></tr>") ; $result = mysql_query("SELECT * FROM TBL_HARDWARE"); while($row = mysql_fetch_array($result)) { echo ("<tr>") ; foreach ($row as $cell) { echo ("<td>".$cell."</td>") ; } echo ("</tr>") ; } echo ("</table>") ; ?> הקובץ שהגולש באתר רואה נראה כך | manufacturer | socket | cpu | | Intel | Intel | 478 | 478 | P4 | P4 | | AMD | AMD…

• 3 תגובות
    • 889 צפיות
  9. Started by Idan-h,

עיגול למספר שלם. אני לא מתכוון לINT שפשוט מוריד את השארית.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. שלום.. אני כבר הרבה זמן רוצה להזמין לעצמי איזה ספר טוב למתחילים שיתן לי מושג על תיכנות משחקי מחשב אבל יש די הרבה ספרים בנושאים שונים. אז ככה: יש את המנוע האגדי UNREAL שיש לו מספר ספרים שמתחילים די מהתחלה ומלמדים אנרייל סקריפט... ובלה.. בלה.. http://www.amazon.com/Unreal-Tournament-Game-Programming-Teens/dp/1598633465/ref=sr_1_1/103-9843162-3923846?ie=UTF8&s=books&qid=1192825002&sr=1-1 כמו כן יש את זה גם: http://www.amazon.com/Mastering-Unreal-Technology-Level-Design/dp/0672326922/ref=sr_1_2/103-9843162-3923846?ie=UTF8&s=books&qid=1192825002&sr=1-2 שיותר קורץ לי... ויש את המנוע טורק שעכשיו אני לא מוצא שם קישור.. בכל מקרה מאיפה להתחיל?? מה יותר קל…

• 3 תגובות
    • 674 צפיות
  11. Started by yk1,

אם Singleton הוא בעצם משתנה שמוודא שתמיד ניגש לאותו מקום בזיכרון, ומשתנה סטטי גם ניגש תמיד לאותו מקום - אז מה ההבדל? אפשר פשוט להחליט על ערך קבוע של משתנה סטטי ולוודא שזה הערך גם באובייקט הנוכחי, לא? בשביל מה צריך את שניהם? אשמח להסבר. תודה!

• 3 תגובות
    • 8.5k צפיות
  12. כשאני עובד עם collection כמו List, מה שקורה שכל הגולשים משתמשים באותו collection . ואני מעוניין שה collection יהיה לכל גולש, לשם חישוב מסוים ששייך רק לגולש ספיציפי. וכל גולש, יכול לחשב עם ה collection ששייך לו. אז ניסיתי להשתמש ב session, להכניס את ה collection לתוך משתנה session. אבל כשבדקתי אם זה עובד, לא נראה שזה עובד פר גולש, כפי שציפיתי. נראה לי שעדיין כל הגולשים משתמשים באותו collection. בכל אופן צירפתי קובץ, שבו חלק מהקוד שלי. שימו לב למשל לדגש בצהוב, האם זו דרך נכונה?? אם לא, אז מהי הדרך לעשות את זה, שה collection יהיה פר גולש?? תודה לעונים נכונה... שריה [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by Galos,

שלום לכולם, נתקלתי בכמה "בעיות" שאני מחפש להם פתרון הולם יותר מאשר העתקת קוד. שאלה 1 כאשר יש לי מספר רב של כפתורים שמבצעים את אותו הדבר רק שכל אחד עושה את הדבר עבור עצמו. למשל כפתור שמשנה את הטקסט של עצמו ברגע שהוא נלחץ. איך אני יכול להשתמש בפונקציה אחת שאני קורה לה עם פרמטרים כלשהם והם ישנו ספציפית את הכפתור. אגדיר את הבעיה כך button1.Content = "text"; כאשר אני קורא לפונקציה חיצונית אין ביכלתי לדעת שbutton1 הוא זה שרוצה לשנות, אם אני משתמש בthis מן הסתם הוא חושב שזה widows ולא הכפתור עצמו, איך אני יכול לעשות שהוא ידע איזה כפתור דורש את השינוי. שאלה 2 נניח שוב שאני משתמש בכפתורים (זה יכול להיות כל דבר אחר לצורך העניין) איך אני עובר על מספר ספציפי מתוכם ומשנה הגדרה מסויי…

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by wow,

כמה שיותר טוב ולבד. 1 איזה שפות תינות אתם ממליצים לי ללמוד,אני ממש חדש בתחום ולא יודע כלום אבל ממש כלום. 2 האם אפשר ללמוד לבד 3 תוך כמה זמן אפשר ללמוד שפה 4 ואם תוכלו לתת לי רשימה של השפות עם הסבר מה כל אחת נותנת אני אשמח.

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by mosh71,

היי..אני מנסה לרשום קטע קטן עם if-else שבו אני אומר שאם החודש הוא חמישי או שביעי..אני מוציא פלט שיש 31 יום..אחרת יש לי 28 יום..(זה חלק קטן מאיזה קטע שאני אמור לרשום)..אבל זה לא עובד לי..אני מקבל תשובה נכונה רק אם אני רושם 5..לגבי 7 או כל מספר אחר אני מקבל 28 אני מקבל אפשר עזרה..איפה טעיתי? ניסיתי כל מני וריאציות עם השימוש ב-or

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. היי, אני רוצה למחוק את כל הקבצים בתיקייה מסוימת דרך ה Command Prompt. אני לא רוצה למחוק את התיקייה עצמה או את תיקיות המשנה שבתוכה אלא רק את הקבצים שבתיקייה. הקבצים הם מכמה סוגים (כולמר מספר סיומות)

• 3 תגובות
    • 724 צפיות
  17. Started by א,

נניח שאני יוצר מופע של המחלקה A, שמכילה (לא יורשת) את המחלקה B. למשל כך: class B { public: B() { cout << "hello B" << endl; } }; Class A { public: A() { cout << "hello A" << endl; } B test; }; ביצירת מופע, איזה בנאי יופעל קודם? של A או של B? חשבתי שקודם של A, כי הבנאי זה הדבר הראשון שמופעל ביצירת מופע, אבל מסתבר שדווקא הבנאי של B. למה זה?

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. איך שולחים את המערך הדו-ממדי 'mat' לפונקציה checkMat? (כמו שזה עכשיו זה לא פועל) #include<stdio.h> int checkMat(int **mat, int rows); void main(){ int mat[][3]= {{1,2,3},{1,3,4},{4,2,1}}; printf("%d", checkMat(mat, 3)); } int checkMat(int **mat, int rows){ int i, first=0 , second=0; for(i=0; i<rows; i++){ first= first+mat[i][i]; second= second+ mat[rows-1-i][i]; } if(first==second)return 1; return 0; }

• 3 תגובות
    • 20.4k צפיות
  19. כתבתי אתר לנייד, תראו למשל את הדף הזה (בנייד): http://srayasite.somee.com/procedures.htm בצד שמאל טיפה נחתכת המילה. לפעמים לא רואים את האות האחרונה. ציפיתי שבמקרה כזה המילה תרד לשורה הבאה, ויהיה מרווח בקצה השמאלי. איך אני פותר את הבעיה הזו? תודה :-)

• 3 תגובות
    • 743 צפיות
  20. Started by UnwiZ,

לאחר כמה שבועות של תכנות (בכל זאת, צבא ) סיימתי סוף סוף את פרוייקט ה-PHP השני שלי. זהו בעצם אתר של ביקורות משתמשים לסרטים וסדרות. http://mynewblog.freehostingcloud.com/new_site הבעיה היחידה שלי איתו היא בעיות עיצבויות ותאימות בדפדפנים, כלומר יש בעיית מסגרת ב-IE ובעיה של טקסט שיוצא מהDIV שלו בכרום (ככה זה נראה http://img577.imageshack.us/img577/2391/issuew.jpg) תגובות והצבעות לפיתרון הבעיות יתקבלו בשמחה!

• 3 תגובות
    • 977 צפיות
  21. אני רוצה להעתיק בדוס קובץ מתקייה לתקייה שם הקובץ לדוגמא navspe.exe מיקום מפה c:\winnt\system\navspe.exe לפה c:\winnt\system\us\navspe.exe ואם אפשר עוד פקודות בסיסות אני ידוע del md rename איזה עוד פקודות כאלה שימושיות יש?.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. אני רוצה ללמוד ויזואל בייסיק ולא הבנתי את ההבדל בין התוכנות

• 3 תגובות
    • 2.9k צפיות
  23. Started by maimon_y,

שלום אני לומד C# באופן עמצאי במשך חמישה חודשיים עםmicrosoft visual C# express ורציתי לדעת איך אני מציג את התוכנית בממשק גרפי שבו אני יכול לעצב את מה שכתבתי ולהציג אותו יפה. בנוסף אני צריך המלצות על ספרים אתרים(כולל באנגלית) כל דבר שאני יוכל להעזר כדי להתקדם וללמוד עוד.

• 3 תגובות
    • 4.3k צפיות
  24. Started by laredo,

האם ניתן לקבל קוד מקור מתוכנה שיש לי רק את הקובץ EXE שלה? אם כן איך עושים את זה? אם יש צורך בתוכנה אנא צרפו לינק....

• 3 תגובות
    • 854 צפיות
  25. אני משובץ למגמת מדעי המחשב של בית הספר, ואני רוצה לבוא מוכן . רציתי לדעת אם יש ספר מומלץ או תוכנה שתעזור לי להגיע מוכן. ספר בעברית כמובן.... היכן קונים? האם יש לאנשים פה עוד טיפים כיצד לבוא יותר מוכן לשנה , כי בכל זאת זה נותן ייתרון שיודעים את החומר ... תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 678 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.