עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. בניתי מטריצה ברשימה מקושרת כך שתהיה מהמבנה הבא: typedef struct node { struct node * next; DATA digit; /* a digit of a number range 0-9*/ } NODE; typedef struct mat{ NODE* row; /* the head of the list */ struct mat* next_row; /* next row in the matrix */ } MAT_HEAD; וצריך להחזיר את הדרגה של המטריצה. יש לתרגיל הזה סעיפים קודמים,שבהם היתי צריך לקלוט את המספרים למטריצה ולהדפיס אותם על המסך .המטריצה יכולה להיות אינסופית.ובניתי אותה כך שתהיה ריבועית(ככה נתבקשנו) ,ובמקומות החסרים יהיו אפסים (כולל גם שורות של אפסים). השאלה ,היא איך אני מדרג את המטריצה ומחזיר את ה rank שלה.?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. אני קולט מספרים אבל התוכנה לא מציגה לי אותם בכלל using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; namespace T150_reverse { class Program { static void Main(string[] args) { int[] misparim = new int[5]; //Read all numbers into the array for (int i = 0; i <= 5; i++) { string stMispar = Console.ReadLine(); int iMispar = int.Parse(stMispar); misparim[i] = iMispar; } //print all numbers in reverse order for (int i = 4; i >=0; i--) { Console.WriteLine("mispar:"+misparim[i]); } } } }

• 3 תגובות
    • 3.4k צפיות
  3. שלום לכולם, אני משתמש בגרסה האנגלית של אקסל, ואני רוצה לקבל קלט מחרוזת מהמשתמש. אני משתמש בפעולה inputbox. הבעיה היא, שכשאני מנסה לכתוב בעברית, בחלון שאליו אני כותב הוא כותב ג'יבריש, ואז המקרו לא עובד. הערה- הרגע ניסיתי להעתיק דוגמא למה שמופיע בחלון של הקלט, אבל פה זה הופיע בעברית נורמלית.

• 3 תגובות
    • 745 צפיות
  4. Started by Mishka87,

היי בתוכנה שלי אני פותח סרט ע"י הפונקצייה mciSendString שבwinmm.dll את הסרט אני מעוניין לשלוח דרך networkstream, וכאן אני נתקל בבעייה לא מצאתי, ולפי מה שהבנתי, לתוך mciSendString ניתן לטעון רק קבצים שמורים במחשב, לא דרך stream. הפתרון שמצאתי הוא לפרק את הסרט לתמונה וקול בנפרד. את התמונה אני מצליח לשלוח, הבעייה בצליל. קובץ קול שלם אני יודע לשלוח ולהשמיע, אך מכיוון שמדובר בסרט, ועוד מספר סיבות אישיות, אני מעוניין להזרים את הצליל בזמן אמת, או בחבילות קטנות, ולהשמיע אותו בצד השני. האם הפתרון היחיד הוא לשמור קטע קצר(נגיד שנייה) של הצליל, ועז לשלוח את הקטע כל פרק זמן מסויים(שנייה במקרא הזה)? או שיש פתרון יותר פשוט לשמירת קול בזמן אמת למערך bytes(על מנת לשלוח אותו), ולהשמיעו? אם…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  5. מכיל נתונים ? יש אפשרות "לדחוף" את כל הפלט בקובץ בגודל הקלט שאני צריך להכניס ? או שצריך להעתיק לקובץ חדש ולהוסיף את הקלט במקום המתאים ?

• 3 תגובות
    • 912 צפיות
  6. Started by shaithebest,

שלום חברים אני עובד עכשיו עם תבניות פלאש דרך XML כאשר אני מנסה להכניס טקסט עברי יוצא בשפת מראה השאלה היא איפה בקוד מכניסים את הDIR=RTL הידוע?? להלן הקוד: <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <content> <!-- general vars --> <settings> <item name="companyName1_1st_Letter"><![CDATA[<b>W</b>]]></item> <item name="companyName1"><![CDATA[<b><font letterSpacing="-3">omen<font color="#151515">’s</font></font></b>]]></item> <item name="companyName2"><![CDATA[<font letterSpacing="-1"><b>STORE</b></font>]]></item> …

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by mcalfi,

אחרי חיפוש מעמיק באינטרנט ובכל אתר תכנות אפשרי הגעתי למסכנה שהאנגלית שלי בטוח פספסה משהו. הדרך היחידה שמצאתי לבעיה היא בC++ ולכן היא לא רלוונטית וכל מי שניסה לשאול איך עושים זאת בC# קיבל סירוב קליל. אבל שוב יכול להיות שפספסתי משהו. אז הנה קוד שבניתי הרגע בשבל הדוגמה ואני ממש מקווה שיש דרך שנותנת לי לבחור אם להסכים או לא להתקשרות של הלקוח איתי (צד השרת) לפני שהסכמתי לו. נגיד ויש לי רשימת IP בDB שאני מעוניין לסרב להתקשר אליהם ולכן אני לא רוצה לפתוח סתם חיבור ואחרי 2 שניות לסגור אותו. האם יש איזה שהיא דרך לדעת את הIP של הלקוח לפני שאני מסכים לחיבור שלו ורק אז להסכים או לא? אם כן איך? Socket listener = new Socket(AddressFamily.InterNetwork, SocketType.Stream, ProtocolTy…

• 3 תגובות
    • 866 צפיות
  8. Started by yuvalm2,

האם קיימת דרך מקובלת לקחת תיקייה נתונה, ולשתף אותה דרך הרשת עם פייתון? אם התיקייה כבר משותפת, האם ניתן לקבל את מיקומה כפי שיראה אותה לקוח חיצוני? (כתובת מהצורה \\190.10.10.1\my_shared_dir\)

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by Ash Binary,

בבסיס נתונים יש טבלה | Intel | 478 | P4 | | AMD | 754 | AXP Mobile | וקובץ php שאמור להוציא אותה (כולה) באתר <?php if (!mysql_select_db('TEST4')) die("Can't select database TEST4"); echo ("<table><tr><td>manufacturer</td><td>socket</td><td>cpu</td></tr>") ; $result = mysql_query("SELECT * FROM TBL_HARDWARE"); while($row = mysql_fetch_array($result)) { echo ("<tr>") ; foreach ($row as $cell) { echo ("<td>".$cell."</td>") ; } echo ("</tr>") ; } echo ("</table>") ; ?> הקובץ שהגולש באתר רואה נראה כך | manufacturer | socket | cpu | | Intel | Intel | 478 | 478 | P4 | P4 | | AMD | AMD…

• 3 תגובות
    • 864 צפיות
  10. לאחר לא מעט זמן השלמתי את האתר הראשון שיצרתי ב-PHP - זוהי מערכת פשוטה (מאוד) לייצור בלוגים, אתם מוזמנים להתרשם - http://mynewblog.freehostingcloud.com ...ולדווח לי על כל טעות או עצה פרודקטיבית שיש לכם (ניסיון פריצה ומציאת פרצות אבטחה ייתקבלו לשם שינוי בחיוב, כל עוד כמובן הן לא ייחצו את הקו לקראקינג). תודה ;D

• 3 תגובות
    • 903 צפיות
  11. Started by rotman,

שלום לכולם , אני מקווה שזה המקום הנכון לשאול את זה. אני מחפש איזשהו תוכנת open source שמתקינה לי אתר בסיסי עם info בלבד , זאת אומרת קצת מידע על חברה מסוימת וקצת תמונות וטופס "צרו קשר" בסיסי. את התוכנה אני רוצה להתקין על ההוסט שלי (מן הסתם ) עדיפות גבוהה לתוכנה שיש לה בנוסף גם כמה סוגי עיצובים גראפיים חינמיים. תודה רבה על העזרה.

• 3 תגובות
    • 817 צפיות
  12. שלום לכולם יש את המחלקה הבאה import java.sql.ResultSet; import java.sql.SQLException; import java.util.Hashtable; import java.util.Map; public class card { public int cardid; public static int numberOfCards=0; public String input; public String output; public String blinds; static Map cards=new Hashtable(); sql db; card(int cardid) { numberOfCards++; this.cardid=cardid; System.out.println("card"+cardid+"created"); db=new sql(); ResultSet rs=this.db.selectQuery("select * from status where cardid='"+cardid+"'"); try { rs.next(); this.input=rs.getString("input"); this.output=rs.getString("output"); this.blinds=rs.g…

• 3 תגובות
    • 883 צפיות
  13. צהריים טובים. לא מזמן גמרתי ללמוד (בעיקר בזכות ובעזרת חבר) את ספריית ה SDL (וכתבתי בה פרוייקט). החלטתי ללמוד ספרייה לבניית ממשק משתמש גרפי. בעזרת מנהל הפורום "שניצל", הגעתי לספריית קוד פתוח ל C - gtk. הורדתי את ספריית ה gtk (ספריית קוד פתוח ל C) מהאתר שלהם: http://www.gtk.org. ספרייה זו מיועדת לבניית ממשק משתמש גרפי (GUI) בשפת C, ואני מעוניין ללמוד אותה דרך התיעוד שלה. התחלתי בהתקנת הספרייה: העתקתי את כל תיקיות ה include של הספרייה לתיקיית ה include של המהדר שלי - Dev C++. גם את קבצי ה lib של הספרייה העתקתי לתיקיית ה lib של המהדר. משום מה, כשאני מהדר תוכנית פשוטה, נרשמים לי עשרות שגיאות, למרות שבהגדרות המהדר הוספתי את הספריות. תמונת מסך - השגיאות: אני אשמח מאו…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by guy81,

אשמח אם תוכלו לעזטר לי בשאלה 9 בעמוד 5 כאן: (מקווה שמתאים לכאן ולאתר בכלל...) http://www.shlomiru.com/courses8/course22/algorithms.pdf נבצע את אלגוריתם קרוסקל למציאת עץ פורש מינימלי כאשר נמיין את הצלעות כך: קדום נשים את הצלעות השכנות ל-u ואח"כ את שאר הצלעות ונמיין את כל זה בעזרת מיון יציב. נריץ קרוסקל ומה שנקבל זה מה שצריך.. יש פתרון אך אשמח לדעת אם גם שלי נכון(אני טועה בדר"כ בזה..)

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by kobikal,

שלום לכולם , אני מנסה למדוד כמה זמן לוקח לסט פקודות שאני מבצע , אני צריך למדוד ברמת ה milisec או microsec אני רוצה להשתמש בשעון של ה PC יש למישהו איזה שהיא דוגמא איך לבצע את זה ?

• 3 תגובות
    • 995 צפיות
  16. Started by guy81,

אשמח לעזרה בשאלה המצורפת(יש שם הערה שלי באדום..) תודה http://www.fastup.co.il/images/18514721.jpg

• 3 תגובות
    • 759 צפיות
  17. Started by blabla600,

אז אני ממש חדש עם כל התכנות בחלונות עם ה- forms ב- c# והתחלתי לעבוד על 'מציג תמונות' פשוט כזה- private void upload_Click(object sender, EventArgs e) { if (folder.ShowDialog() == DialogResult.OK) { pictureBox1.Load(folder.FileName); } } private void Flip_Click(object sender, EventArgs e) { pictureBox1.Image.RotateFlip(RotateFlipType.Rotate90FlipXY); } אז ככה בפעולה הראשונה עשיתי כפתור שמעלים איתו תמונה למסך. הכפתור השני אמור להפוך את התמונה ב- 90 מעלות שמאלה.. אבל הוא לא עושה כלום... אם הייתי שם אותו אחרי ה- if בפעולה הראשונה לעומת זאת זה היה מעלה את התמונה והופך אותה ככה שהקוד עצמו בסדר אז אני לא מבין מה הבעיה והקוד קצת ה…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by Lyoko,

אני מעוניין להתחיל ללמוד JAVA, אבל אני לא מוצא מקור שממנו אפשר ללמוד מסודר ובצורה נוחה.. באתר של Java/Oracle הכל זבל, מבולגן מאוד. מישהו יכול להביא לי בבקשה?

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. מוזר מאוד ??? התוכנית מקבלת שתי פולינומים ומחזירה את הסכום שלהם. כשאני מריץ אותה בלי דיבאג, אני מקבל צליל אזהרה. כשאני מריץ אותה עם דיבאג, היא עובדת טוב, מדפיסה את כל מה שצריך אפילו סימנתי את הbreakpoint האחרון ממש בסוף של הmain, כדי לראות את מצב המשתנים לפני שהתוכנית מסתיימת והכל תקין. נסיתי בproject חדש, אותו דבר. הקוד: http://dl.dropbox.com/u/24303191/func5.txt ריצה בלי דיבאג(מקבל צליל אזהרה והתוכנית לא מסתיימת כמו שצריך): http://dl.dropbox.com/u/24303191/nodebug.gif ריצה עם דיבאג: http://dl.dropbox.com/u/24303191/debug.gif

• 3 תגובות
    • 891 צפיות
  20. Started by ~שירה,

יש לי חלון עם כמה שדות, ביניהם שדות של תאריכים (מתאריך ועד תאריך). איך אני בודקת שהתאריך הראשון קטן מהשני אחרי ששינתי את התאריך באחד מהם ולא בלחיצה על הכפתור בסוף הכנסת הנתונים?? באיזה ארוע להשתמש?

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. Started by assaf990,

או במילים אחרות יש לי כמה טעויות בקוד: רשמתי בהערה את השגיאות אני רוצה לכתוב פונקציה שמחזירה מחרוזת: מתחילה במילה דודו ומסתיימת במספר רנדומלי מ-0 עד 99999 char* GetStr(); main() { int i; for (;i<3; i++) { char *p = GetStr(); fprint("%s", &p);//run time error } return 0; } char* GetStr() { char pre[5]="dudu", suf[6]="", *ans; sprintf (suf, "%d", rand() % 100000); //Concatenates strcpy(&ans, ""); strcat(&ans, pre); strcat(&ans, itoa(suf)); fprint("ans: %s",&ans); //show: dudu@#$@#$ return ans; }

• 3 תגובות
    • 6.1k צפיות
  22. Started by guyl3,

שלום , אני מנהל בלוג מסויים והתקנתי עליו reCAPTCHA אך עדיין מקבל תגובות SPAM מה יכולה להיות הסיבה האם ישנו איזה כלי שיכול לאתר איפה התקלה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by redead,

שאלתי כבר לפני כמה חודשים שאלה ומאז לא כולכך נגעתי באתר בגלל אילוצים אחרים עכשיו אני רוצה לחזור ולעבור עליו האתר הוא מבוסס PHP MYSQL , יש לי תפריט ראשי כזה : -home -problems & solutions -photos -vidoes -workshops -invite you frineds -contact us -about us טבלת הMYSQL היא כרגע פשוטה ביותר , ID , PAGETITLE , LINKLABEL , PAGEBODY , PAGEORDER הPAGETITLE זה כאמור כותרת הדף ובPAGEBODY ישנו תוכן העמוד וזה עובד לי יפה מה שאני רוצה לעשות כרגע זה בעצם שאם אני נכנס לעמוד הPHOTOS למשל , אז לא יהיה תוכן של תמונות אלא שיהיה בפנים תת נושא למשל : "תמונות 2010" , "תמונות 2011" וכו' ורק אז בלחיצה על אחד מהם נכנס לגלריית תמונות. בעצם אני אמור ליצור עוד טבלה שתיקרא PHOTOS וליצור קישור בי…

• 3 תגובות
    • 883 צפיות
  24. Started by assaf990,

מדוע צורת הכתיבה הנ"ל תקינה? איך זה עובד אחרי הקלעים? int x, y, z; x = (y=4, z=5); ב- X יהיה 5

• 3 תגובות
    • 745 צפיות
  25. שלום אנשים! לאחרונה התחלתי ללמוד ג'אווה [זאת במסגרת הכנתי לקראת תואר במדעי המחשב באונ' העברית]. הסיבה לכך היא שרציתי לרענן קצת את עצמי לקראת התואר [וכן בשביל ללמוד את השפה.. בתקופת התיכון למדתי PASCAL] לאחר בדיקה מאילו מקורות ללמוד את החומר, החלטתי לקנות ספר המלמד JAVA. "ג'אווה על כוס קפה". חייב לציין שהספר מספק את הסחורה. הסברים ברורים ועקומת למידה מהירה למדי. הבעיה העיקרית עם הספר היא שהוא לא מספק שום תרגילים. אלא רק מלמד. למרות שאני קולט את החומר, אין שום טעם בלמידתו אם אין לי תרגול בנושא. לאור זאת אני מחפש אתרים ו\או ספרים מומלצים שמספקים תרגילים בJAVA בכל הרמות. [החל מההתחלה] תודה לעוזרים!

• 3 תגובות
    • 6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים