עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by The Dom,

היי ! אשמח לעזרתכם בכיוון לטווח מחירים. איני מבין גדול בבנייה של אתרים (ומחשבים בכלל ) ולכן אתן זאת לבנאדם אשר כן ידע לעשות את העבודה. המאפיינים של האתר : -אתר קטן בן 5 עמודים (3 מתוכם הם מלל קבוע ). -אפשרות לתשלום באתר. - אפשרות לשיבוץ עצמי לשירות (שיבוץ בלוח שנה ).

• 0 תגובות
    • 2.5k צפיות
  2. אז לאחרונה הייתי עסוק בהמון המון פרוייקטים החלטתי לנצל את החופש האחרון שלי (גיוס בקרוב) בשביל לסיים כמה מהם. קודם אתחיל עם הפרוייקט הראשון שסיימתי והוא שליטה עם החיישן תנועה על ה-N95 על רובוט. בעזרת ה-N95 הצלחתי לשלוט על מנועי DC, סרבו ולייזר. הרובוט נבנה כחלק מפרוייקט גמר של בית הספר שנועד לעשות דבר אחר לגמרי (שאפרט עליו מעט אחר כך) אך החלטתי לקחת את הרעיון כפרוייקט משלי לצד. הסרטון מתחיל בשלבים של הראשוניים של הרצת הרובוט ובהמשך ניתן לראות את השליטה מרחוק. הינה התוצאה: התוכנה שרצה בפלאפון נכתבה ב-Python והתוכנה שרצה על המחשב הנייד נכתבה בשילוב של VB .net עם C#. פרוייקט הגמר במקור הוא קרב בין שני רובוטים (באמצעות לייזר) הפגיעה מזוהה על ידי חיישן אור והמשחק …

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by orgordin,

איך אני מריץ פקודה של דוס ב C ? איך אני עושה שאני צריך בחלון אקספלורר ללחוץ על כפתור שלח למשל. אז שזה יעשה את זה אוטומטית ב C?

• 4 תגובות
    • 711 צפיות
  4. שלום. אז ככה יש לי מספר שאלות ב PHP ו MYSQL מאחר שאני חדשה בתחום אשמח אם תעזרו לי בכמה שיותר שאלות, אחרי לימוד אלו השאלות שנותרו לי, אני כרגע עוברת ומנסה למצוא פתרונות ויעזור מאוד אם את חלקם תתנו לי פה. אז ככה: 1. הפונקצייה mysql_connect מחברת אותי לשרת, ואז אני יכול לבחור database בעזרת mysql_select_db. נגיד ויש לי מסד נתונים של רשימת משתמשים וססמאות. ואז אני עושה טופס של login.php, יש פה איזשהי בעיה מבחינתי, כי כשאני עושה את ההתחברות ל mysql_connect, המשתמש יכול לדעת את הסיסמא של ההתחברות לשרת הראשי לא? זה נראה לי ממש בעייתי מבחינת אבטחה אז השאלה שלי היא איך עושים שהמשתמש לא יראה מה הסיסמא בהתחברות והאם זה הכרחי לעשות את זה בצורה שראיתי בכל המדריכים... שמגדירים $con לחי…

• 11 תגובות
    • 2.6k צפיות
  5. Started by RonCohen,

אז ככה מתחיל החפירות ורוב הסיכויים שיוספו עוד שאלות ככל הנתקדם ותודה מראש.. 1.משהו יכול להסביר את העניין של argv,argc מה השימוש שלהם ומאיפה הם קולטים את המידע? 2.איזה ספריות חיצוניות(שאנשים פרטיים או חברות הכינו) אתם ממליצים לקיצור פעולות כמו בניית שרת וקליינט TCP 3. איך הספרייה הזאתי POCO http://pocoproject.org/? 4.מזה STACK ומה זה HEAP ? 5.אחרון בינתיים והכי חשוב לי אפשר הסבר על השלבים שהמחשב עושה כשאני אומר לו להציג משהו על המסך איך הוא עושה את זה מה הפעולות.... הכוונה לprintf

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by strifer,

נתנו לי לממש מסכם גלי שיודע לסכום מספרים בגודל 4ביט השאלה שלי האם RIPPLE-CARRY ADDER ומסכם גלי הם אותו דבר רק ש RCA מוגדר לצורה כללית וגלי הוא מקרה פרטי של RCA? ואיך אני מגיע לכתיבת קוד בQUARTUS WE, לא ממש הצלחתי למצוא את זה. תודה רבה לעונים

• 0 תגובות
    • 3.4k צפיות
  7. Started by Lior4543,

היי, אני מתקין וורדפרס בפעם הראשונה, ואני צריך קצת עזרה מכם בנושאים מסויימים: 1. אני מחפש פיצ'ר/פלאגין שיתן לוורדפרס גלריית תמונות שיהיה נוח גם לנהל אותה וגם לצפות בה. 2. אני רוצה למצוא דרך שהוורדפרס יהיה סטאטי לחלוטין, זאת אומרת, לא יוכלו להגיב לשום דבר / גם לא לפתוח משתמש. אני יודע שיש דרך לבטל בכל דף ודף, הבעיה היא שאני רוצה שהדבר הזה יהיה באופן אוטומטי כי האתר שאני בונה הוא לא בשבילי, בעל האתר לא ידע לנהל תגובות. 3. אני מחפש אחסון חינמי שיחזיק לפחות שנה-שנתיים (משהו שכבר החזיק שנה שנתיים חח), וגם משהו שיהיה נוח להוציא כתובת DNS לדומיין. אשמח לעזרתכם, ליאור.

• 0 תגובות
    • 626 צפיות
  8. Started by RainbowInBlack,

1. אני לומד להשתמש ב ASP.NET , ויש לי DataTable ב C# ואני רוצה ליצור ממנו טבלה של HTML מחלק מהנתונים שיש לי ב DataTable את זה הייתי עושה פשוט באמצעות Loop של for שירוץ לאחר פתיחת ה table בHTML לפי מספר השורות בטבלה של הנתונים וישתול <tr>ים ו <td>ים עם הנתונים של אותה שורת הנתונים ב DataTable (ככה לפחות השתמשתי בטבלאות נתונים בPHP) עכשיו הקטע המוזר הוא - שזה לא נותן לי לכניס קוד של C# לתוך ה table ב HTML , בכל שאר המקומות בקוד HTML ה VS נותן לי לשים שורות של קוד באמצעות <% %> אבל ברגע שאני מכניס את זה לתוך אחרי פתיחה של <table> ולפני הסגירה של ה</table> הוא לא נותן לי לשים קוד של C# אם לא עושים את זה ככה - אז איך עושים את זה שאלה שניה - אני וח…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by SMAZ,

שלום אני לומד במגמת אלקטרוניקה כתה י' כן אני יודע שעכשיו כמה דברים שאני אומר לא קשורים לנושא ואני חפרתי :'( התחלנו ללמוד במחשבים שפת C++. המורה הזה ,בכללי כול מורי האלקטרוניקה, אתה מבקש מהם שיסבירו לך הם אומרים בסוף או פשוט אין להם זמן בשיעור[ ובבית הספר נראה לי שהם לקחות את כול העבודות האפשריים שם הם רצים ממקום למקום כמו משוגעים] בסוף אני נתקע אם סימני שאלה מעל הראש. 1.עכשיו לנושא אז התחלתי ללמוד C++ ואני פשוט לא מבין כלום כמעט הוא הסביר לנו על דברים פשוטים על : && ועוד כמה דברים כאלו ועל תרשים זרימה וגם על התחלה בשביל לעשות מחשבון ואני לא הבנתי כלום הכול לא מתקשר לי מישהו מכם יכול להסביר לי בבקשה. 2.וכול המקצועות האחרים[תורת החשמל פיזיקה ומיתוג]הכול …

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  10. 1) פתחתי חשבון בLYCOS וראיתי שנותנים שם כמה תיקיות מוכנות, ונותנים העלות קבצים, השאלה שלי היא איך אני יכול להעלות את כל התיקייה שלי שבעצם בה נמצא כל האתר שבניתי?? 2) לגבי סוג הפונט- אני לא מצליח לשנות פונט. אני עושה בתג <FONT FACE=X> ככה, ואני רושם סוג של פונט, אבל הפונט בדף נשאר אותו דבר, למה זה? 3)כל פעם שאני פותח את הדפים עם פנקס הרשימות, אז כל השורות נמצאות בצד ימין ואני צריך ללחוץ CTRL+SHIFT כל פעם כדי להעביר אותם לשמאל. וזה די מעצבן, איך אפשר לשמור את זה שכל הזמן יהיה בצד שמאל?

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by Shocko,

שלום, אני רוצה להתחיל ללמוד שפת תכנות ולפי מה שהבנתי Python היא השפה המומלצת ביותר לשפת תכנות ראשונה לאנשים חסרי ידע בתכנות. אז.. השאלה הראשונה שלי היא.. האם Python היא באמת שפת התכנות הראשונה המומלצת ביותר? השאלה השניה [והחשובה ביותר] שלי היא איזה סוג של תוכנות אני יכול "לבנות" בשפת Python? השאלה השלישית ואחרונה שלי בינתיים היא מה ההבדל Python ל-C++ לדוגמה, מה אני יכול לעשות בC++ שאני לא יכול לעשות בPython וההפך? תודה רבה לעוזרים =]

12. שלום לכולם אשמח לעזרה בנוגע לכמה פקודות בC# 1.איך מבצעים קריאה למחלקה שבניתי? 2.איך אני מוחק אבר במשתנה מערך? 3. איך אני יוצר קובץ TXT חדש עם פקודה כי ראיתי שחייבים מחלקה בשביל זה (תקנו אותי אם אני טועה) תודה רבה רבה לכולם על העזרה

• 0 תגובות
    • 607 צפיות
  13. Started by daniel4x,

שלום לכולם! קודם כל חשוב להבהיר שאין לי ידע נרחב בנושא בניית אתרים והשאלה שלי היא מאוד כללית כדי לדעת מה אני הולך לבקש מהמתכנת ולהגיע מוכן לפגישה. עד כה הייתי משדר באמצעות תוכנות שונות כדוגמאת XSPLIT (שהכי אהבתי אותה ,ידידותית וחכמה לפי דעתי, אמנם מעט כבדה), בעצם מה שהייתי משדר זה LIVE STREAM לאתרים שונים באינטרנט. כיום אני רוצה לשדר לשרת משלי ללא תלות באתרים אחרים, הבנתי שהטכנולוגיה (אם אפשר לקרוא לזה ככה) שמאפשרת זאת היא RTMP, שבעצם אין לי מושג מה היא עושה חוץ מזה שהיא מה שמאפשר שידור חיי באינטרנט. בתוכנה XSPLIT איתה אני עובד (ויש לי בה רישיון ) יש אפשרות לשידור לשרת RTMP. השאלה שלי היא כזאת (כן אני יודע שהניסוח לוקה וזה יותר משאלה אחת אבל כמו שאמרתי אני צריך עזרה בשביל…

• 4 תגובות
    • 2.5k צפיות
  14. Started by Devil Servant,

יש לי כמה שאלות,אשמח לתשובה 1. כיצד משנים אייקון לתוכנת קונסול במקום החלון הלבן 2. האם אפשר לבחור צבע טקסט? אלו בינתיים השאלות,תודה ;D

• 1 תגובה
    • 538 צפיות
  15. שלום,כבר המון זמן שאני מנסה להבין איך ניתן לשנות את המילים בתוכנות המסרים כדי לבנות לי אחת משלי... הכוונה שלי לא לקחת ולהפיץ למיליוני אנשים אלה תוכנה קטנה שתשמש רק לכמה מילדי הכתה... ראיתי עכשיו שנענע עשו גם תיכנות לאיסיקיו ושינו אותו,זה מה שאני רוצה לעשות רק איני מבין איך!!! תודה רבה רבה רבה רבה לכולם!!!

• 9 תגובות
    • 914 צפיות
  16. Started by ran1809,

טוב אז ככה אנ עומד לפני מבחן בשפת C ויש לי כמה שאלות: אחת השאלות שלנו היא בעצם מה ידפיס הביטוי הבא(לדומא) printf("%d", 'a');j (לא להתייחס ל j אחרי הסוגריים היא רק על מנת שהדפדפן ייתן לי לסגור את הסוגריים) במקרה של הפרינט הזה הוא ידפיס לי את הערך97 עד כאן הכל בסדר, אני עובד על המבחנים ורואה איזה מוטיב חוזר שאני לא מבין אותו של x% אני ייתן כמה דוגמאות מהמבחנים ואם תוכלו להסביר לי מה ואיך בדיוק ייקרה. כי הכנסתי את זה והרצתי וייצא לי ערך אבל לא הבנתי איך הם הגיעו אליו, אז אם אפשר בבקשה תשובה והסבר למה הפקודה עושה. כמה דוגמאות שאני לא מבין, (שוב לא להתייחס ל j זה רק לצורך סגירת הסוגריים): 1. printf("%x",'A'-33);j 2. printf("0x%x",'a'-'A');j 3. printf("this is the %x question.…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by neogod,

התחלתי ללמוד C מהספר "הנדסת תוכנה בשפת C" ויש כמה דברים שאינ לא מבין : 1) למה משתמשים ב ENUM . כתוב בספר ש"ההוראה ENUM משמשת להגדת משתנים היכולים לקבל ערכים מתוך תת תחום מסויים" מזה "תת תחום" ומתי משתמשים בזה? 2) למה משתמשים ב typedef ? 3) x=scanf("%d",&max); מה מקבל X ? את כמות המספרים שהקלדתי או רק 1/0 אם הקלט נכון או לא ?

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. אני עושה אתר אינטרנט - מערכת מידע אישית של סטודנטים(מערכת שעות, לוח מבחנים וכ"ו) כפרוייקט גמר וישנן מספר שאלות שלא מצאתי תשובות עליהן 1) ברצוני לעשות דף חיפוש של כל הסטודנטים שנמצאים ONLINE , עכשיו עשיתי טבלה חדשה שיש בה 3 שדות כינוי, שעת הרשמה, שעת סיום עכשיו הבעיה היא שאני לא יודע מתי הסטודנט מסיים לגלוש באתר כשהוא סוגר את הדפדפן(ע"י X של החלון) 2) איך אני יודע מתי נעשה רענון לדף? האם יש איזשהו ארוע או תנאי ואם כן אז מהו?(יעזור לי גם בJAVASCRIPT) 3) איך אני יכול לבטל את הכפתורים של BACK וFORWARD של הדפדפן? תודה רבה

• 3 תגובות
    • 945 צפיות
  19. כמה שאלות שהעיקרון די פשוט רק שאני לא מוצא את האפשרויות האלה! 1. איך אני פותח חלון חדש של דפדפן? כאילו במקום לעשות response.redirect לדף שאני רוצה אני רוצה לפתוח חלון חדש איתו 2. איך עושים CLOSE לדף ? אני יודע שבVB.NET זה me.close בASP.NET אני לא מוצא את זה.. אין דבר כזה בpage. 3. איך אני יכול לשנות את הגודל של הדף שיראה בדפדפן (לא resize) אני רוצה שהדף יפתח ישר בגדלים שהגדרתי מראש. למשל כמו בICQ2GO. 4. איך אני יכול להוריד את הכפתורים של הדפדן למעלה. יש 3 קובעים הכי חשוב לי להוריד את הX משם. לעשות לו דיסאייבל או משהו. זהו כרגע.. אני בונה פרוייקט ל5 יחידות בסביבת .NET אז זה קצת דחוף כי אני צריך להגיש אותו בעוד שבוע.. תודה!

• 0 תגובות
    • 717 צפיות
  20. Started by mcalfi,

האלן לכולם, קוראים לי סתיו ואני מתכנת כבר כמה שנים בC#. יצא לי לעשות שם אחלה של דברים אבל שלא קשורים לעולם הWEB. כבר כמה וכמה חברים אומרים לי להרחיב אופקים בשפה נוספת ומאוד הסתקרנתי לגבי עולם הWEB. שאלתי - מה RUBY יכול לתרום לי בעולם הWEB? (האם הוא אפקטיבי רק לWEB?) מה אני לא מסוגל לעשות עם C# שRUBY מסוגל לספק? אין לי ניסיון בשוק ולא תואר ולכן תשובות שקשו לקריאה אשמח אם תעדנו כמה שאפשר. תודה רבה לכולם! עריכה : (מתוך קריאה מויקיפדיה) - כלל האופציות קיימות בC# כך שאני לא מוצא שוני מאפיינים של RUBY * [[תכנות מונחה עצמים]] טהור * ירושה בודדת עם מערכת הרחבת מחלקות מתוחכמת * [[טיפול בחריגות]] (Exception Handling) * תמיכה ב־Iterators (באמצעות העברת בלוקי קוד) * תמיכה ב־Closure…

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות
  21. היי אני מעוניין להקים אתר אינטרנט להצגה של תכשיטים. עיצבתי את האתר בתוכנה שנקראת WebSite X5 v8 Evolution . עכשיו הבנתי שאני צריך דומיין להעלות אליו את האתר. אז חיפשתי מכירת דומיינים ומצאתי את זה: http://www.internic.co.il השאלה שלי היא - מה הלאה? אני רק קונה את הדומין ויכול כבר להעלות אליו את האתר שלי? זה מוגבל מבחינה של כמות מידע ? האם כל תוכנה לבניית אתרים אמורה להתאים או שיש שםות מסויימות בבניית אתרין שמתאימות ויש כאלו שלא? אודה לכם אם תוכלו לתת לי קצת ידע בנושא.

22. Started by ftom2,

הי, אני צריך להקים אתר חברה פנימי תוך 3 חודשים ורציתי לשאול כמה שאלות: 1. באיזה PHP FRAMEWORK כדאי להשתמש? חשוב שיהיה קל ללמידה תמיכה טובה ב -DB מאחר ורוב העבודה באתר היא מול DB 2. אשמח לקבל המלצות לדרך הכי טובה להציג DASHBOARD אם יש Open Source FW עדיף אפשר גם בתשלום אם זול יחסית חשוב שיהיה קל לשימוש

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. שלום , כמה שאלות לגבי מערכת ניהול תוכן מוכנה . אני קצת חדש בתחום . למדתי ובניתי אתרים מאוד יפים לבד בשפת html5+css3 ושילבתי קצת ג'אווה סקריפט. בין השאר הורדתי גם תבניות מוכנות ושיחקתי הרבה עם קוד ועיצוב. העלתי אותם לשרת דרך חברת אחסון .התוצאות היו טובות . הבעיה התחילה שרציתי לנהל משתמשים,ססמאות והרשאות, נתקלתי בבעיה. הבנתי שאני צריך ללמוד צד שרת בשביל זה ,לשלב מנוע PHP ולחבר לממסד נתונים SQL. קראתי לבד את החומר והבנתי שהדרך עוד ארוכה.. השארתי את זה מאחור,והחלטתי שעם הזמן לאט לאט אני אלמד בקצב שלי ובנייתם במקביל, אני יתמקד יותר בבניית אתרים והתפרנס מזה . ולכן החלטתי לעבוד עם מערכת ניהול תוכן מוכנה ובחרתי ב Wordpress. ככה שאני יכול להמשיך לרוץ עם הבניית אתרים ותת מע…

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  24. Started by nesber,

1) אני מעוניין ללמוד c++ visual . השאלה היא האם אני יכול ישר ללמוד את זה, או שקודם אני צריך לדעת את השפה בממשק חסר התכלית של דוס? בעבר ניסיתי ללמוד C ופסקל ואת שניהם זנחתי כי לא הרגשתי שיש "גמול" ללימודים בממשק הזה...... 2) מה ההבדל בין C לבין C++ חוץ משני הפלוסים?

• 1 תגובה
    • 658 צפיות
  25. Started by BenSalem2,

מה נשמע חברים יש לי כמה שאלות אני התחלתי בלמידה עצמית של שפת C ובכללי מבוא למדעי המחשב כרגע אני יודע שפת C בסיסית מאוד לאיפה אני ממשיך? איך אני מתקדם עם הלמידה מה הנושאים במתמטיקה שאני צריך להתחיל ללמוד איזה סדר לימוד צריך להיות? כי סיבוכיות הבנתי פחות בגלל מתמטיקה... כל טיפ יתקבל בברכה תודה,

• 16 תגובות
    • 2.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים