תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
שלום לכם. כתבתי תוכנית כלשהי ב-C ואני רוצה שאת כל הפלט שהיה לי לCOMMAND LINE (דרך printf) אני אוכל לשמור בLOG FILE. ניסיתי 2 דרכים אחת דרך פונקצית לוג שעושה גם כתיבת לקובץ כלשהו דרךvfprintf וגם למסך דרך vprintf הבעיה שלה שהיא איטית מדי ויוצרת לי Delay כלשהו שלא טוב לי בתוכנית, השיטה השניה היא להריץ בcmd את הקובץ שלי עם תוספת של log< אבל הבעיה שזה אז לא מציג לי על המסך את הפלט אלא רק כותב לקובץ. האם יש פונקציה שבסוף התוכנית פשוט לוקחת את כל הפלט שלה ומעתיקה אותו לקובץ? או פונקציה שלוקחת את כל מה שנכתב בחלון CMD ושמה בתוך קובץ?
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
כתבתי תוכנית ב-C והעברתי אותה ל-knoppix לתוך ספריה. אני יודע שה- Makefile אמור להיות קובץ ללא סיומת שמאפשר הפעלת התוכנית. אני יודע איך להכין אותו, שזה סה"כ יצירת קובץ נניח בכתבן של knoppix ללא סיומת ובתוכו לרשום כמה שורות טכניות, אין לי מושג מה אני אמור אבל לרשום שם... ובנוגע לקבצי הרצה (o. וכו') אין לי מושג במה מדובר, וישנה עוד דרישה, לקבצי קלט וקבצי פלט וגם אותם אין לי מושג איך להכין.. אני יודע שאת העבודה הקשה של לכתוב את התוכנית עשיתי, אבל אין לי מושג איך לעשות את הדבר הטכני והמעצבן הזה שגוזל לי כרגע הכי הרבה זמן... :'( אשמח לעזרה.. תודה
-
- 4 תגובות
- 17.6k צפיות
-
-
יצרתי user control בwpf ואני רוצה שכל פעם לדוגמא שאני לוחץ על כפתור הוא ירד לי מהחלון למעלה... אני אראה לכם את הפרויקט הזה שאני עושה לעצמי לא לרדת עליי הוא רק בהתחלה חחח ואני די חדש בwpf http://imagizer.imageshack.com/img661/4929/DJym3N.th.jpg' alt='DJym3N.th.jpg'> אז כמו שאתם רואים יש לי בצד שמאת תמונה של בית, ו2 כפתורים אפורים כאלה... וכן אני יודע שהם לא בדיוק נראים כמו כפתורים אני צריך לסדר אותם... בכל אופן כל החלק של התמונה של הבית עם 2 הכפתורים האפורים בצד שמאל זה user control שיצרתי... שהצבתי בrow וcloumn בתוך grid מה שאני רוצה לעשות זה להסיר אותו משם ושהוא יפתח בצד העליון באמצע המסך אבל אני רוצה שהוא יופיע רק בנקודה מסויימת... זאת אומרת שאני צריך ליצור …
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מנסה ליצור ok/cancel messageBox ב- c#. אני יודע שצריך להוסיף בתחילת התוכנית using System.Windows.Forms אך משום מה הויזואל לא מאפשר לי. כמו כן, אני מכיר את הפקודה messageBox.show אך שוב, היות ולא הוספתי את מה שרשום למעלה, הויזואל לא מכיר את הפקודה הנ"ל. יש פתרונות ? תודה.
-
- 9 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום, יש לי שרת VPS. במקום שקניתי ממנו את הדומיין לא ניתן להכניס רשומת A אלה רק אפשרות להזין שרתי DNS, כלומר להכניס שם את השרתי NSים. איך אני עושה שהשרת שלי יהיה גם שרת DNS כך שאני יוכל להכניס את הדומיין שלי לשם, כמו למשל: ns1.mydomain.co.il ns2.mydomain.co.il מה צריך להתקין ומה צריך להגדיר? הבנתי שצריך להתקין named / bind אבל צריך גם לדעת לקנפג' את זה. אין לי DA ואין שום פאנל ניהול בשרת, לכן אני צריך לבצע את זה ידנית. מישהו יכול לעזור? בנתיים אני משתמש בשירות של האתר http://freedns.afraid.org/ אבל זה טיפשי להגיד ללקוחות שלך להגדיר דברים דרך שם ושאין שרת DNS כמו בכל חברה.
-
- 0 תגובות
- 856 צפיות
-
-
אני רוצה ליצר Script שיריץ תמונה מצעד ימין לשמואל כמו שרשרת (שיחזור על אותו תמונה) איך ניתן ליצר זאת?
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי כולם, אני צריך עזרה בציור של אליפסה מלאה בתיכנות בשפת C ב- OpenGL. אם מישהו מכיר אתר שמסביר איך עושים את זה, או אם יש פונקציה מובנית שעושה את זה זה יהיה מצויין. עד עכשיו מצאתי איך עושים אליפסה חלולה רק עם קו מיתאר וגם לא הצלחתי למצוא איך אני ממקם את האליפסה על המסך איפה שאני רוצה. האליפסה מופיע לי על ראשית הצירים. זאת הפונקציה שהשתמשתי בה (המרצה שלי שלח לי אותה): void DrawEllipse(float xradius, float yradius) { glBegin(GL_LINE_LOOP); for (int i=0; i <= 360; i++) { //convert degrees into radians float degInRad = i*DEG2RAD; glVertex2f(cos(degInRad)*xradius,sin(degInRad)*yradius); } glEnd(); } תודה לעוזרים...
-
- 2 תגובות
- 905 צפיות
-
-
שלום לכולם, בימים האחרונים אני מחפש ברשת בנרות דרך אוטומטית ליצור subdomain על דומיין שיש לי, אבל לא דרך הcontrol panel של האחסון שלי, אלא במטרה לתת למתשמשים למלא טופס באינטרנט ולאחר השליחה שלו לקבל אוטומטית subdomain תחת הדומיין שלי וזה יפנה לדף אישי בהתאם. מה שזה אומר לדעתי מבחינת הcontrol panel, זה שהוא יכיר בvirtual host מבלי שאני אכנס ידנית ואזין אחד כזה חדש. והוא יפתח תיקיה בftp שלי בהתאם ויאחסן שם דף html פשוט כלשהו שאחכ אתעסק איתו. יש לציין שאני מאחסן בservage.net והאמת מחפירות קצת באינטרנט ראיתי כל מיני סקריפטים שרצים עלcPanel, מה שאין לי באחסון שלי.. יש לי סתם control panel שהם יצרו.. אז אני אשמח לדעת אם יש דרך לא עם cPanel לעשות את הדבר הזה. אם יש דרך לעשות את …
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן, יש לי ידע מצומצם ב-javascript. אני מעוניין להרחיב אותו באמצעות הבנה/כתיבה של סקריפטים להנאתי. חיפשתי איך לבטל את ההודעות הקופצות במהלך הסרטונים ב-youtube. מצאתי את זה: http://stackoverflow.com/questions/23687561/turn-off-youtube-annotations-using-javascript למיטב הבנתי אני צריך רק להוסיף את הקוד לקובץ js (כמובן שיש את ההגדרות בתחילת ה-user script כמו ה-namespace וכו'). לצערי זה לא עובד. נניח כדי לשנות את הצבע של העמוד כתבתי: document.body.style.background = '#8080CC'; וזה עבד. מישהו יכול לעזור בנידון?
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
אני רוצה להכניס לרשימה אובייקט בלי לעשות איזה אובייקט זמני.. למה אני מתכוון: בJAVA זה יראה ככה List<Card> lCard=new List<Card>(); lCard.add(new Card(1,2)) ההיתיחסות כאן היא ל NEW CARD() המחלקה CARD היא מחלקה שאני עשיתי.. מה שעשיתי ונתקעתי הוא: class Deck{ private: int numOfCards; static list<Card> deck; static intgr; public: Deck(){ if (++intgr==1){ deck.push_back() } } } מה אני שם בPUSH_BACK?
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות משחק סנוקר בסי שארפ, ולפני שאני בכלל מתחיל ליצור את המשחק הייתי רוצה לדעת איך בכלל אני יכול ליצור אובייקט ולהלביש על האובייקט הזה תמונה, ולא סתם תמונה אלא שהאובייקט יראה ככדור, זאת אומרת אובייקט תלת מימדי ושהוא זז על המסך זה יראה כאילו באמת מתגלגל, זאת אומרת באפקט הגילגול אני ממש יראה את הצורה מתגלגלת.. כמו כדור אמיתי יש למישהו מושג איך אני תחילה יוצר אוביקט תלת מימדי?
-
- 13 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב !! בניתי מסד נתונים ללקוח וכעת ברצוני להפוך אותו ליישום שאותו אני אשלח ללקוח כלומר יישום אשר בו לא תיהיה גישה מצד הלקוח לקוד המקור והתיכנות ולטבלאות עצמם... ביטלתי את ה-V הנמצאים בכל החלון ההפעלה (כלים --> הפעלה)... נאמר לי שניתן לעקוף אפשרויות אלו ע"י לחיצה על מקש SHIFT האם זה נכון ? אם כן , האם ניתן לבטל אפשרות זו וכיצד ? האם יש אפשרות להפוך את היישום כך שהוא לא יהיה תלוי תוכנת האקסס כלומר לא יהיה צורך צורך להתקין את תוכנת האקסס כדי להפעילו ? יש לכם עוד הצעות לשיפור וסגירת האפליקציה לפני שליחתו ללקוח ?
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי מערכת סקרים מבוססת asp ומסד נתונים של ACCESS. עקב מגבלות מסויימות, אני לא יכול להשתמש יותר בשרת אינטרנט (קרי IIS), ולכן המוצר שיש לי עכשיו אינו רלוונטי. אני מעוניין לפתח אפליקציה מבוססת תוכנת access, כאשר יהיה ניתן ליצור סקר חדש בתוך אקסס (עם טפסים, או איך שלא קוראים לזה באקסס, מבטיח ללמוד לעומק), ולגשת (ז"א, לבצע) את הסקר מכמה מחשבים בו זמנית, שוב, מבלי להתבסס בכלל על שרת אינטרנט, ומבלי יכולת להריץ שום קובץ asp, aspx, php וכד'. כלומר, אפליקציה על טהרת תוכנת ה-Access בלבד (שכמובן מותקנת על כל המחשבים), בלי שרת אינטרנט כלל. האם אפשרי הדבר? האם אפשר לקבל הפניה לאתרים העוסקים בנושא? תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 934 צפיות
-
-
בשביל להבין למה אני מתכוון כנסו ל: http://messenger.msn.co.il/ בצד יש תפריט: תוכנות, הורדה, משחקים וכיף וכו'. כאשר לוחצים על אחד מהם התוכן משתנה אך התפריט והכותרת נשארים. אין כאן פריימים אלא טבלה. יש למישהו מושג איך עושים את זה. תודה.
-
- 1 תגובה
- 826 צפיות
-
-
אני רוצה להתחיל ליצור אתרים אבל זה לא יהיה איזה משו שאני יעשה שבוע וימאס לי אז תאמרו מה צריך ללמוד כדאי לכתוב אתרים רציניים . א. איזה שפות הכי כדאי ללמוד ? ב. איזה ספרים אתם ממליצים לקרוא ? ג. האם כדאי להעזר בתוכנה כל שהיא ואיזה ?
-
- 14 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני רוצה ליצור גלריית תמונות עם כפתור "הבא" ו"הקודם" בעצם אני צריך ליצור כפתור שברגע שאלחץ עליו הוא יעביר לי תמונות.בעצם כאשר העמוד עולה יש תמונה ראשונה,מתחתיה כפתור הבא.אני לא מצליח ליצור לולאה שתריץ את המעבר אחד אחד ולא ברצף.וגם אני לא מבין איך אני יוצר את הכפתור שלחיצה עליו תשנה את התמונה בעמוד ולא לדוג' את הDIV שאני נמצא בו.לדעתי כל התפיסה שלי בקטע הזה מוטעית.אני אשמח להדרכה איך בכלל אפשר לעשות את זה.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם כתבתי תוכנה ב-MFC בשפת ++C שבתוכנה אני משתמש בכל מיני התקנים חיצוניים,בין היתר אני יוצר קבצי אקסל ומשתמש בפקדי active x עכשיו אני רוצה ליצור מהתוכנה שלי גירסא שאני אוכל להשתמש גם במחשב שלא מותקן בו visual studio ,ז"א גירסא שתיקח את כל ה-DLL ים הרלוונטיים ויוצרת גירסת exe . איך עושים כזה דבר? תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 620 צפיות
-
-
שלום, אני אתאר את המצב שברצוני לפתור, ואשמח לשמוע אם יש שפה אחרת או פתרון ראוי אחר, שיכול להתאים לפתרון לבעיה. יש לי קובץ LOG, נניח מ Syslog קובץ טקסט,ואני רוצה שיוצגו פרטים מסויימים מהלוג בדף HTML שיתדעכן מחדש עבור כל שורה, שתתקבל בלוג, חשבתי לממש את הפתרון בPERL , אני מצליח לטעון את הקובץ אבל לא מצליח ליצור דף HTML, האמת שחיפשת ברשת המון ולא מצאתי אף דוגמא או הסבר, ניסתי CGI ולא בדיוק ברור לי מה הפלטפורמה שאני צריך ליצור על מנת להריץ את זה, אני רוצה שהקובץ לא ירוץ על שרת! אלא על מחשב מקומי סתם, ופשוט תהיה אפשרות בדף HTML לנווט לקובץ של TXT, ואז הדף יתעדכן כל שורה חדשה ששתתקבל. כלומר על הזמן מתבצעת כתיבה לקובץ ממקור אחר, ואני צריך לבצע קריאה של LOG ולהדפיס חלקים רלוונטי…
-
- 0 תגובות
- 626 צפיות
-
-
שלום אני כרגע עובד על פרויקט טכ"מ בשפת VB. ואני צריך לבנות דוח שבעתיד יודפס. האם מישהו מוכן לעזור לי ולהסביר לי איך לחבר את הדוח למסד נתונים לדוח? בבקשת עזרה תודה מראש לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
בהמשך לאתר שאני בונה כרגע האתר יושב בשרת IIS ומתקשר עם בסיס נתונים mysql הייתי רוצה לדעת איך נהוג להעביר את הנתונים לאתר של user details .. מה שאני רוצה לעשות זה לתת ליוזר את האפשרות לשנות את הנתונים של עצמו או להוסיף נתונים שברישום הוא לא הכניס, הנתונים היחידים שהוא מחויב להכניס ברישום זה אימל וסיסמה, בכל אופן ברגע שהוא נכנס לדף הזה הנתונים שהוא הכניס ברישום אמורים להיות loaded לתוך תיבות טקסט ואז הוא יכול או לשנות אותם וללחוץ save או להוסיף נתונים שהיו חסרים השאלה שלי היא כזאת איך אני אמור להחזיר את הנתונים? מה נהוג? אני חשבתי פשוט לעשות web service שיגש לבסיס הנתונים ישלוף אותם יכניס אותם לאובייקט מסוג json ואחרי זה אני המיר את הסטרינג הזה לאובייקט מסוג person שבפני…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני בונה אתר מתכונים ואני רוצה שכשמשתמש יוסיף מתכון זה יצור דף חדש ויכניס לתוכו את המתכון. יש אפשרות כזו?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הייתי רוצה לדעתי איך המנוע עצמו עובד, אני מתכנת asp.net ואני יודע להכין דף שמכניסים נתונים לתוכו ושולחים את זה למשל לאיזה מייל של החברה.. הדבר היחיד שאני לא יודע הוא איך אני שותל אותו שהוא יקפוץ באתרים אחרים הרי כל הקטע של דף נחיתה זה שאני נכנס לכל מיני אתרים והדף שלי קופץ בנוסף לדף שהגולש נכנס אליו.. אם זה אתר שלי אז מן הסתם אני עושה redirect והשם של הדף שאני רוצה להקפיץ במקביל.. אבל אם אני רוצה שהוא יקפוץ בכל מיני אתרים איך אני עושה את זה? אני נותן לאיזה חברה את הדף שעשיתי והם מפיצים אותו באתרים שרשומים אצלהם? אין לי שמץ של מושג איך זה עובד ועוד שאלה כמה כסף בדרך כלל אני אמור לקחת על דף נחיתה?
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
רכשתי דומיין על מנת שייפנה לאתר ב google sites. אני משתמש ב CNAME כדי שיפנה את www.domainname לאתר שלי ב google sites, אני רוצה שגם מי שיכנס לכתובת ללא www או כל קידומת אחרת יופנה לאתר שלי שם. עד כמה שאני יודע, הדרך לעשות זאת היא למצוא אתר Hosting כלשהו וליצור שם עמוד HTML שיפנה לכתובת. האם יש אולי דרך יותר אלגנטית לעשות זאת?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום , יש לי תוכנה ב c# שמציגה נתונים מספריים. בהנחה שאין לי גישה לקוד של התוכנה, מה הדרך הכי פשוטה ליצור התראה במחשב שתתריע על ירידה מתחת לערך מסויים בתוכנה. למשל הצראה קולית?
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הדבקתי תמונה של לוח דמקה ותמונה של חייל דמקה עכשיו שאני שם את החייל מעל התמונה ואני שקיפות אז הוא גם משקף לי דרך הלוח? איך כדי ליצור את החייל והלוח האם מומלץ דרך ה TOOLBOX הוא פשוט להתשמש במחלקה של ה BITMAP
-
- 0 תגובות
- 919 צפיות
-