תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
:s05: יש לי תרגיל לש"ב ואני צריך עזרה. נתון מערך בגודל N , במקומות הזוגיים נתונה סידרה מספרים עולה ובמקומות האי-זוגיים סידרת מספרים יורדת. צריך למיין את הסדרה שתהיה סידרה עולה. ראיתי כמה הודעות מתחת על שיטת מיון בועות... אבל המורה לא התכוון שנמיין לפי זה שהוא נתן את התרגיל(אם הוא היה מתכוון לשיטה הזאת הוא היה נותן סתם מערך...). יש למישהו רעיון איך לעשות את זה? ניסיתי לעשות עם מערך עזר שיקח איבר מההתחלה ומהסוף, אבל לא יצא לי כלום מזה:\ אה ועוד שאלה, יש כזאת שיטת מיון שלוקחת מקסימום במערך ומעבירה אותו להתחלה וככה ממיינת את המערך? אם כן מישהו יכול בבקשה להביא את התבנית או את השם של השיטה תודה :-*
-
- 3 תגובות
- 949 צפיות
-
-
הי אני מתכנת כבר די הרבה זמן בjava וקצת c#, כבר שנתיים שאני מתכנת לאנדרואיד. אבל אין לי מושג ירוק בפיתוח אתרים ואני ממש רוצה ללמוד. בעקרון אני רוצה ללמוד html5 וcss3 למען העיצוב, ואיזה סקריפטינג כמו php או ruby. sql אני כבר יודע. איפה המקום הטוב ביותר ללמוד בו את הנ"ל? (עדיפות כמובן לאתרים חינמיים).
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום! יש לי בעייה בעבודה שאני עושה בג'אוה: כתבתי תוכנית (java application) ועכשיו אני צריך להעביר אותו לדף אינטרנט. כאשר אני נמצא בקובץ JSP, אני קורא לפונקציה מה- source package שאמורה להחזיר לי ערך, אבל במקום אני מקבל exception org.apache.jasper.JasperException: An exception occurred processing JSP page /RunGame.jsp at line 62 שורה 62 זו השורה האחרונה שכתובה. כל מה שהפונקציה עושה זה להפוך STRING לקורדינאטה. הפונקציה הזו עובדת כמו שצריך. Player currPlayer = null, rivalPlayer = null; //board = (Board) session.getAttribute("board"); p1 = (Player) session.getAttribute("p1"); p2 = (Player) session.getAttribute("p2"); currPlayer = (Player) session.getAttribute("currP…
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני רוצה לדעת מהי שפת התכנות הקשה ביותר ומה היא שפת התכנות הקלה ביותר? ואם איזה שפה כדאי להתחיל?
-
- 31 תגובות
- 11.2k צפיות
-
-
יש לי שאלה קטנה בנוגע לJS..... אני יודע שזאת שפה שיש הבדל בין אותיות קטנות וגדולות(אין לי כוח להעתיק case מש'ו באנגלית) עכשיו.... אם אני אתן למשתנה מסוים את השם date, יש איזשהו סיכוי שתיהיה לי שגיאה?(בגלל בילבול עם המילה Date, שהיא מילה "שמורה") אני לא בטוח, ובגלל זה אני שואל כאן
-
- 8 תגובות
- 778 צפיות
-
-
איזה תוכנה עדיף להשתמש בכדי לבנות אתר ?.........עדיף שתיהיה פשוטה ונוחה, עדיף בעברית יש משהו חוץ מהפרונט פייג'?
-
- 8 תגובות
- 892 צפיות
-
-
שלום לכם, על השרת הביתי שלי שבו מאוחסנים האתרים יש כבר אתר אחד פעיל שעובד כמו שצריך. ניסיתי לבנות אתר חדש, קניתי דומיין, הגדרתי אותו ב-vhosts, עשיתי ריסטרט לאפצ'י והוא לא רוצה לעלות. ברגע שאני מנסה לעלות אותו, הוא למעשה מחזיר אותי ל-root של השרת. זה מה שרשמתי לו: <VirtualHost *:80> DocumentRoot "d:/xampp/htdocs/Singles/" ServerName singles.org.il <Directory /> Options FollowSymLinks AllowOverride All </Directory> </VirtualHost> הספרייה תקינה לחלוטין ולמעשה הכל הועתק באופן מוחלט מאיך שכתבתי את הדומיין שכבר קיים ועובד אצלי טוב. משום מה הוא כל הזמן מגיע לי רק ל-root של xampp ואני תקוע כבר ולא יודע מה לעשות. אש…
-
- 0 תגובות
- 876 צפיות
-
-
אני מניח שהתראד הזה יהיה ל"ת רק אחזור על השאלה - מה ה IDE הכי נוח לעבודה עם Python ? כי אני מניח שאף אחד לא עובד מול ה Command Line שלו
-
- 3 תגובות
- 852 צפיות
-
-
שלום לכולם נתבקשתי לבנות פונקציה בC אשר קולטת מספרים אך לא מחזיקה אותם ברשימה וממיינת אותם תוך כדי, יש למישהו רעיון או כיוון, כל מה שניסיתי לא הולך.
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם מישהו בבקשה יכול לעזור לי לפתור את השאלה הבאה: כתוב פעולה המקבלת שני מערכים של מספרים שלמים,a ו-b. הפעולה מחזירה מערך חדש שהוא מכפלת שני המערכים a ו-b/ הקפידו שסדר הגודל של הפעולה יהיה (O(n. נלקח מספר עיצוב תוכנה מבוסס עצמים בשפת C# - פרק 5 - יעילות - ע"מ 146 שאלה 17. להלן קישור: http://sites.huji.ac.il/science/unit4_2007/Csharp/chap5-Effic-CS.pdf הצלחתי ליצור פעולה שתעשה את זה, הבעיה היא שסדר גודל הפעולה שלי הוא (O(n^2. אשמח אם מישהו יוכל לומר לי איך אני יכול לפתור את השאלה הזאת שסדר גודלה יהיה רק (O(n
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
כשאני מנסה לפתוח קובץ בינארי (bin.) בתוך הקומפיילר (File ->Open-> File) אני מקבל את השגיאה הבא : למישהו יש מושג איך ניתן לסדר את זה?
-
- 5 תגובות
- 816 צפיות
-
-
-
ישנו מערך של 36*8. בכל אחד מהמקומות במערך ישנו ערך בין 1- ל20. צריך לחשב ממוצע לכל שמונת השורות של 0-34 ולשים את זה בעמודה 35. (אם מופיע 1-, יש להתעלם) הקוד שניתן הוא: int q,s,calc,num; for (q=0;q<8;q++) { ...for (__________) ...{ ......if (__________) ......{ ......... ___________ ; ......... ___________ ; ......} ...} ...points[35][q]=calc; } בבקשה תעזרו לי, אני מתחרפן כי אני לא מצליח למצוא תשובה..
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
עשיתי ישומון של כדור שנע בתוך ריבוע אבל הוא לא מפסיק להבהב אז עשיתי חציצה כפולה וזה פתר את בעית ההבהוב אבל עכשיו זה בשחור-לבן וגם הכדור מעתיק את עצמו ולא ומעביר את עצמואז מה שיוצא זה קו שחור.... מה עושים??????
-
- 1 תגובה
- 528 צפיות
-
-
אהלן, יש לי תוכנה עם uninstaller לא סטנדרטי, שלא מאפשר silent mode וגם משום מה לא מופיע ב-wmic. אז אני צריך סקריפט קצר שיריץ את הקובץ, יעשה אישור אוטומטי (ה-OK הוא הכפתור הדיפולטי כשהחלון קופץ), יחכה זמן מסויים (נגיד 5 דקות זה מעל ומעבר, אין סיבה שיגעו במחשב בנתיים) ויעשה שוב אישור. אין לי מושג באיזה שפה אפשר לעשות את העניין של האישור, אז תתפרעו עם כל מה שאפשר, כל עוד זה לא דורש התקנה קודמת של שום דבר לתמיכה (כמו פייטון וכל זה). ואגב, חוץ מ-wmic, מצד המערכת הפעלה יש עוד דרכים לעשות uninstall לתוכנות מותקנות? אולי זה יכול לפתור לי את הבעיה יותר בקלות.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
גוגל לאחרונה חסמה את האפשרות של ה-אוטופליי בנגן כרום. השאלה שלי [כבעל אתר] האם ניתן באופן תיכנותי להתגבר על החסימה, או ליצור קוד מסוים שיפעיל את הנגן לאחר שתי שניות וכדומה? תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
שלום, אני מעוניים ליצור דף ראשי במחשב שלי ב-HTML עם קישורים לכל מיני תוכנות שאני מריץ הרבה. אני אני עושה קישור לתוכנה? או לפקודת הרצה שלה? עזרתכם , תודה
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
אני מנסה לבנות סקריפט להיפוך טקסט עברי. כרגע השיטה שבה הוא עובד היא כדלקמן: הוא מקבל מחרוזת כלשהי כקלט. ישנה לולאה שעוברת לאורכה וברגע שהיא מאתרת אות בעברית, היא בודקת מראש(באמצעות לולאה מקוננת) את אורכה (סופרת את מספר התווים הרצופים בעברית). לאחר מכן מתבצעת החלפת האותיות במילה שנמצאה, והלולאה ממשיכה הלאה. בקיצור, הסקריפט מחליף את האותיות בכל מילה בעברית בנפרד במחרוזת. אך מתעוררים כאן 2 בעיות: 1. אם נכניס קלט שכזה: "ג'מיל אוהב בנות" אז המילה ג'מיל לא תתהפך כראוי, כי הסקריפט יתייחס לקלט המדובר כשתי מילים נפרדות(במקום לקבל "לימ'ג" נקבל "ג'לימ") 2. ההיפוך מתבצע על המילים עצמן ולא על כל השורה. לכן הפלט לא יחליף את סדר המילים. כלומר, "מה נשמע" יניב "המ עמשנ" ולא "עמשנ המ". אשמ…
-
- 5 תגובות
- 961 צפיות
-
-
אני לא מצליח למצוא את הבעיה עם אני מכניס אנגלית או רוסית אין בעיה ברגע שאני משנה לעברית זה פשוט לא מציג כלום. הקובץ שמור בקידוד utf-8 , זה קוד לדוגמא : <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> <mainmenu gap="6"> <item> <title>דוגמא</title> <slideshow>true</slideshow> <ID>home</ID> <type>file</type> <file>home.swf</file> <xmlfile>xml/home.xml</xmlfile> <isdefault>true</isdefault> <inhtml>false</inhtml> </item> <item> <title>דוגמא</title> <slideshow>true</slideshow> <ID>about</ID> <type>text&l…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך לייצר מספר אקראי בעזרת הפונקציה random שבספרייה stdlib. משום מה כל הזמן הפונקציה מחזירה 0. איך בדיוק משתמשים בה ? בתודה מראש, מייק.
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני מנסה לעשות מספרים רנדומליים ולא הולך לי... :'( )בשפת C אני משתמש בפונקציה הבאה: #include <stdlib.h> void ran() { int a randomize(); a=random(10); return a; }
-
- 8 תגובות
- 16.6k צפיות
-
-
שלום, מישהו כאן למד קורס SEO בקורס מסודר? אני מעוניין להירשם לקורס, אבל כל חברה מציע מסלול שונה מבחינת שעות 40-170 שעות. וכל חברה מספרת שאצלה נמצאים המדריכים הכי טובים. אשמח לשמוע לתגובות ממי שהתנסה תודה
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-