תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
איך עושים stacked histogram ב Python? אני רוצה שעל היסטוגרמה אחת יהיו לי שני בסיסי נתונים, שכל אחד יהיה בצבע אחר (או צורה, לא חשוב כרגע). כנראה על ידי שימוש ב matplotlib אבל לא ברור לי בדיוק איך. אם יש איזה כלי אחר שידע לעשות את זה, גם זה בסדר.
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
החלטתי ללמוד C ו- C++, בסביבת העבודה הנ"ל. מחפש מדריך טוב עבורה (אני לא צריך משהו מעמיק מדי, פשוט לדעת להתמצא בין כל האפשרויות שם). תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
במתודה System.out.println (חובה במתודה הזאת ולא אחרת) כיצד אני מדפיס מספר מסוג double עם מספר מוגבל של ספרות לאחר הנקודה ? אני זוכר שב C היה את ה % אבל זה לא עובד לי כאן... ואם כבר שאלתי אז רציתי לדעת אם יש אפשרות לקבל אורך מערך דו-מימדי למשל array[].length מחזיר לי את אורך המערך אך איך עושים זאת כלפי תת מערך במערך דו מימדי ?
-
- 4 תגובות
- 5.7k צפיות
-
-
יש לי מחשב ספייר ואני רוצה לעשות ממנו שרת קבצים. אני רוצה להפוך אותו לסוג של מזרים מדיה ולראות סרטים ישר דרכו. את כל הבנייה של הממש אני יודע. מה שאני לא יודע זה איך לשים נגן בדף HTML כמו שיש בmegavideo אני לא רוצה media player כי למי שלא יהיה Media player מותקן זה לא יעבוד לו. אני רוצה נגן שיעבוד ישר מתוך דף HTML ושהוא לא יצטרך שום Plugin. הכוונה שזה יהיה כמו megavideo שפשוט לוחצים play וזה עובד. תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מחפש תוכנה או כל דבר להרצת php במחשב. אני רוצה לכתוב את כל הפקודות של הphp במחשב ושהוא יציג אותם במחשב לא באיזה אתר או משהו. תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 948 צפיות
-
-
יש לי טבלה ,בעלת 3 שדות id-year-season , הממויינת בסדר עולה, כדלקמן 1-2000-3 1-2001-4 1-2002-5 2-2002-6 2-2003-3 3-2000-5 3-2002-9 4-2005-8 4-2006-3 עליי להציג את שלושת הנתונים בשורה, שהם מייצגים רק את השנה האחרונה בכל id. לדוגמה 1-2002-5, 2-2003-3 ניסיתי לייצור לולאה אם מצביע אחד. בלולאה יש שני תנאים 1) אשר בודק בכל שורה אם ה id גדול מהמשתנה של id בערך של השורה הקודמת. 2) תנאי שבודק אם הערך של ה id בטבלה שווה לערך במשתנה של id המצציג את השורה שלמעלה. על פי לולאה זו אינני מצליח להציג רק את הנתונים הרלוונטים. חשבתי על פתרון אחר, להשתמש בשני מצביעים. בתחילה לקדם את המצביע השני פעמיים. ולבדוק אם ה id של המצביע השני גדול מה -id של המצביע הראשון. אם כן, אז להכניס למשתנה את …
-
- 4 תגובות
- 944 צפיות
-
-
לצורך העניין, נניח אני רוצה ליצור עצם חדש בשם red מסוג color, אבל אני לא רוצה להכניס אליו שום ערך, כי אני בכל מקרה מתכוון להגיד שהוא שווה למשהו אח"כ. כלומר, אני רוצה ליצור אותו ריק, רק שיהיה לו שם. איך רושמים את זה תחבירית? אפשרות #1 color red; אפשרות #2 color red=new color(); האפשרות השנייה אני כבר יודע שהיא עובדת, בהנחה שיש בקלאס של color קונסטראקטור ריק, שנראה כך: color() { } אבל האם הראשונה גם תקינה? ושוב אני מזכיר שאני מכניס משהו לred, בשלב מאוחר יותר, נניח: שיש לי עוד עצם מטיפוס color שקוראים לו blue, אז אני רושם: red=blue; תודה
-
- 4 תגובות
- 841 צפיות
-
-
תודה לכל העוזרים
-
- 4 תגובות
- 721 צפיות
-
-
שלום לכם, כמו שכבר ראיתם בכותרת הנושא, אני צריך קצת עזרה בקשר לפונטים של אתרים : אמממ .. בוא נגדיר זאת כך ; כאשר אני בונה אתר, כשאני כותב את כל הדברים באתר עצמו ואני רוצה להשתמש בפונט שהורדתי מהאינטרנט, איך אני עושה זאת ? הורדתי את הפונט הרצוי, העברתי אותו לתיקית הפונטים של Windows וכן הלאה והלאה, אבל כאשר אני נכנס לאתר אני רואה את הדברים הכתובים בפונט כמו שבחרתי, אבל אחרים שנכנסים לאתר לא רואים את הפונט ??? אמרו לי שזה בגלל שלי יש את הפונט במחשב ולאחרים אין אותו אז הם רואים את הפונט ברירת מחדל ולא את הפונט שאני בחרתי. כיצד ניתן לסדר זאת אם זה אפשרי בכלל ? תודה מראש, The Wizard
-
- 4 תגובות
- 760 צפיות
-
-
-
אני לא יודע אם זה בדיוק המקום לשאול על אקסל אבל אני מקווה שאני אקבל כאן תשובה. יש לי טבלה עם הרבה מאוד נתונים ואני צריך לשנות את כל הנתונים (לחלק אותם ב0.79 ולעגל את התוצאה כלפי מעלה) הצלחתי לעשות את זה ע"י הפונקציות באקסל אבל הבעיה היא שאז התוצאה שאני צריך מתקבלת בתא חדש כי היא חייבת להשתמש בנתונים הישנים. השאלה שלי היא, איך אני יכול את מה שאני צריך בלי להצטרך לקבל את התוצאה בתא חדש אלא פשוט לשנות לפי הצרכים שלי את כל התאים הקיימים?
-
- 4 תגובות
- 630 צפיות
-
-
ולא דרך SHAPE אני רוצה להזיז מלבן בלי יהיה לי כזה קפיצות (של המחיקות מסך) ואני לא ממש יודע איך אני רוצה שתראו לי עם LINE לא הפקד אלה עם FORM1.LINE... כאילו form1.line(x1,y1)-(x2,y2),vbcolor,b מה שאני ניסיתי זה עם 2 טיימרים אחד מוחק כל X זמן תמסך והשני עושה תמלבן כל X/2 זמן - בעיקרון זה היה כל 2 מוחק וכל 1 עושה... אבל לא משנה איך שיניתי את זה זה לא עזר תמיד היה קפיצות כאלה,לא יודע
-
- 4 תגובות
- 846 צפיות
-
-
שלום חברים יש לי תרגיל בשפת C ככה תלמיד מגיש 5 תרגילים במהלך שנה, מתוך 5 תרגילים רק 4 הטובים נכנסים לחישוב הממוצע. אך אני עושה את זה? שאני מכנס 5 תוצאות ורק 4 הטובים נכנסים לחישוב הממוצע? תודה
-
- 4 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני מנסה לעשות דף מוגן בססמא. עקבתי אחרי מדריך, אבהל באמצע עצרתי את המדריך והתחלתי לשפר אותו.. ניסיתי לבנות את זה במקום עם IF-ים עם SWITCH, אבל משום מה זה לא מצליח... בדקתי בHELP ורשמתי בדיוק כמו בHELP, אבל אני מקבל כל הזמן PASSWORD INCORRECT on (release, keyPress"<ENTER>"){ switch (pass1){ case "google" : trace("google entered as password"); break; case "walla" : trace("walla entered as password"); break; default : wrongpass.alpha=100; trace("password incorrect"); } } יש משהו שעשיתי לא בסדר?
-
- 4 תגובות
- 690 צפיות
-
-
כשאני מנסה להפעיל פרוייקט Web Application אז מופיעה לי ההודעה הבאה Http/1.1 500 Server Error מישהו ידוע מה הפיתרון לה? ניסיתי כל מיני הסברים שהופיעו בפורומים בחו"ל ושום דבר לא עזר.. למישהו יש פתרון אחד לבעייה ?
-
- 4 תגובות
- 973 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני משער שאחרי הכול זה תיכנות מה שאני צריך לעשות לאתר (ב-Php,HTML או Javascript אולי...), תמיד אני רואה אתרים שיש לוגו ויש להם רקע מסויים ללוגו והרקע ממשיך עם המסך לרוחב (לדוגמא הTaskbar של Windows) דוגמא מאתר: http://ptc.com/ רואים שהלוגו PTC מופיע ואז הקצוות של הלוגו ממשיכים אל רוחב המסך וזה מה שאני מעוניין לעשות. אני יודע קצת PHP, יותר מתמצא ב-HTML, אשמח לקבל קוד איך לעשות את מה שאני מבקש, אני משער שלוקחים תמונה שהיא פשוט הרקע ואומרים לה להישתכפל כמה פעמים לרוחב המסך (זה בתיאוריה לפחות). אני מקווה שאני צודק ואני בפורום המתאים (כי זה לא בדיוק לעיצוב זה יותר קטע של תיכנות למען האמת). תודה רבה!
-
- 4 תגובות
- 803 צפיות
-
-
שלום. אני בוגר תואר ראשון, אבל הוא לא שווה הרבה. אני מעוניין לבנות את עצמי מחדש בתחום המחשבים (מילה גדולה, אני יודע). השאלה - איפה בכלל מתחילים? יש המון שפות, המון אמצעים. איזה שאלות בכלל יש לשאול לפני כן? צריך לבחור תת תחום? והיכן לומדים? מאוד כללי, אבל אשמח לכל עצה. תודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יש לי פורום אשר מאוכסן ב-DK3 www.dk3.com והוא כבר בנוי הוא לא על המחשב שלי (PHPBB) ורציתי לדעת איך אני מוסיף מודים כמו נקודות,הודעות מערכת ושטויות אחרות כאלה! תודה לכל העוזרים
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הי חברה! אני אלי, ואני עובד כרגע על רעיון טכנולוגי עם שותף, ואני מאוד זקוק לעזרתכם, כי אני לא מבין גדול בתכנות. אני כרגע מאפיין מערכת עבור שותף טכני. במערכת יש התקשרות עם שרת בין שני משתמשי קצה ואני צריך למזער את זמןן ההתקשרות הזה, מפני ששני המשתמשים נמצאים אחד מול השני ושניהם מחכים להתקשרות להסתיים, ואלו הם השלבים: 1. לקוח קצה שולח בקשת כניסה לעסק מהמכשיר הנייד על גבי האינטרנט. 2. השרת ובו מאגר המידע מקבלים הבקשה ומתבצעת ההחלטה אם לאשרו. 3. אישור\סירוב כניסה נשלח לעסק (דלפק כניסה) ומתקבל בתכנת PC על גבי האינטרנט גם כן. חשוב לי שההתקשרות הזו תהיה מאוד מהירה מפני שעיכוב עלול ליצור תסכול אצל הלקוח ועומס בכניסה. חברה, תעזרו לי להבין אומדן זמן ההתקשרות ואיך ניתן לש…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
שלום לכולם, עכשיו אני לומד JAVASCRIPT וקיבלתי אתגר להכין קוד שמציירת את משולש פסקל. את התוכנית ביססתי על מערכים דו מימדיים, כלומר מטריצה. למישהו יש מושג איך מכריזים על מטריצה אם על מערך מכריזים כך: var x=new Array();
-
- 4 תגובות
- 8.6k צפיות
-
-
שלום ברצוני להציב למשתנה int מערך המוחזר מפונקציה באופן הבא: int myReturnArray();main() {int myArr[2] = myReturnArray(); }int myReturnArray() { return {1,2}; }
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן אנשים קיבלתי תרגיל בית באלגברה בוליאנית ובואו נאמר שפיספסתי חלק קטן מההרצאות והתרגולים בנושא הזה... הנה שאלה אחת מהתרגיל שאני לא בטוח ב 100% לגביה קיבלנו פונקציה, צריך לצמצם אותה ולייצג אותה ע"י מינימום שערים לוגיים (מימוש לא מינימלי לא מקבל ניקוד) זה מה שאני עשיתי, ואני לגמרי לא בטוח בזה, מישהו יכול לומר אם אני טועה או צודק ? (כפל = AND, חיבור = OR ופסיק עליון= NOT ,אם זה לא מובן) הפונקציה שנתנו רשומה למעלה, הפיתוח מתחתיה (נראה לי פשוט מדי) וההצגה בשערים כלולה. (שמתי את זה בפורום תכנות כי תכלס זה הנושא הכי קרוב לזה)
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
החלטתי לראשונה לפרסם תוכנית שעשיתי. בשפת C#. מדובר בתוכנית נחמדה שנועדה בעיקרה, להקל על המשתמש להוריד ולהתקין את התוכנות הנחוצות למחשב [מי לא נצרך לזה אחרי פרמוט וכדו'..] + תוכנות שמתחילה היו לשימושי ושמתי אותם גם ברשימה שאולי יהיו לתועלת השאר. הנקודה העיקרית בתוכנית, זה הפשטות והקלות להוריד ולהתקין , אפילו כמה תוכנות בבת אחת. כמו כן, לתוכנית אפשרות להתעדכן אם אני מחליט להוסיף עוד תוכניות לרשימה. אז אין צורך בשום עדכון חיצוני רק בכפתור בתוכנה [שמוריד קובץ טקסט זמני], ואז הרשימה מעדכנת תוכניות חדשות לרשימה או גרסאות חדשות לתוכנה. אשמח לחוות דעת, הערות, הארות, כל דבר. יניב. צילום מסך של התוכנית: להורדה: הורדה+סיקור ב SorceForge : לינק הורדה ישירה : לינק
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מה עשיתי לא נכון? [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 668 צפיות
-