עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by yamamoto,

מאיפה אני מוריד SQL ומה הנפח של התוכנה הזו מה הקשר בין אקסס ל SQL ומדריך גם יעזור תודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  2. Started by domiel,

אהלן, אני מתכנן לבנות תוכנה שעושה אוטומציה לכמה פעולות שאני עושה מול שרת HTTP. הסנפתי את הפאקטות הרלוונטיות, השאלה היא איך אני מייצר סשיין שזהה בכל צורה למה שהסנפתי. אני יודע שאני מדבר באוויר פה בלי קוד, אבל לצערי הקוד במקום בו אין אינטרנט ואין לי שום דרך להוציא אותו או להכניס קוד לאיפה שאני.

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by goiava,

זקוק לעזרה בכתיבת פונקציה שמחשבת LOG כאשר היא מקבלת את הבסיס ואת המספר עצמו. עד עכשיו הצלחתי לבצע לוג עבור מספרים זוגיים אבל באי זוגיים הכל מתחרבש...

• 9 תגובות
    • 5.8k צפיות
  4. אהלן אני צריך לחשב את ההפרש בחודשים בין שני תאריכים באופן מדויק. חיפוש קצר בגוגל הפנה אותי לתשובה הנ"ל: This method uses the number days in its calculations and rounds down to the nearest number of whole months. For example, given a start date of 10/30/00 and an end date of 11/30/00, one month is returned; however, an end date of 11/29/00 returns a zero. For this method, use the following formula =IF(DAY(LDate)>=DAY(EDate),0,-1)+(YEAR(LDate)-YEAR(EDate)) *12+MONTH(LDate)-MONTH(EDate) עכשיו, שאלתי את המדריך בלימודים והוא טוען שניתן להגיע לפתרון ע"י "חישוב פשוט של ההפרש בין התאריכים, ולחלק בנתון עזר" כדבריו. אני לא מאמין שניתן לעשות זאת ולקבל תוצאה מדויקת - דגש על …

• 6 תגובות
    • 8.5k צפיות
  5. Started by nafroman,

היי אני כותב פה תוכנית כחלק מהתוכנית אני צריך לחשב משך זמן ע"י שאני נותן זמן התחלה וזמן סיום בפורמט של דוגמא: START TIME 9:30 ו END TIME 10:00 ואני רוצה לקבל את ההפרש בשעות נניח במקרה הזה 0:30 יש איזשהי פונקציה מוכנה סטנדרטית שיודעת לעשות אתזה? או שאני צריך לכתוב משהו ספציפי עצמאית ? תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. Started by e.s,

אני רוצה להכין תוכנית שקולטת מהמשתמש את המספרים השלמים a ו-b וש- a זה המספר ו-b זה החזקה של a כאילו----->>> a בחזקת b מישהו יודע?

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by PhoenixBoy,

שלום, רציתי לדעת כיצד אפשר לחשב ממוצע עם משתנה אחד בלבד... אין מערך ואי אפשר לעשות משתנה אחת של סכום ומשתנה אחד של מספר איברים... הנחת יסוד: הקלט הוא מספרים טבעיים. לפי מה שהבנתי אפשר לעשות את זה איכשהו עם מספרים ראשוניים.

• 26 תגובות
    • 2.5k צפיות
  8. Started by iem,

אני מקווה שזה הפורום המתאים לשאלה שלי.. חיפשתי פרטנית ברשימת פורומים, ולפורום הכללי אני לא כ"כ חושב שהשאלה שייכת. השאלה הולכת ככה: בהנחה שאני ממיין קובץ, ויש לי קובץ בגודל 40x10^9 בתים כאשר כל דף הוא בגודל 4000 בתים, ויש לי 40 דפים בחוצץ. אני יודע שזמן החיפוש הוא 5msec בממוצע, ושקצב ההעברה הוא 40x10^6 בתים לשניה. איך אני מחשב כמה מעברים יהיו למיון שלי ואת זמן המיון ? האם אני צריך להתייחס לגודל הקובץ הוא כמו אל מספר רשומות לצורך העניין ולחלק את גודל הקובץ במס' דפי החוצץ במעבר ראשון ואז את מה שיצא לחלק שוב ב-(מספר דפי חוצץ פחות 1) וכן הלאה ? אני יודע שהתשובה היא 5 מעברים אבל יש רק תשובות סופיות (שאלה ממבחן) ולכן אני לא יודע איך חישבו את זה... אשמח לפתרון, תודה !

• 0 תגובות
    • 761 צפיות
  9. היי צהריים טובים. אני לא מבין כל כך איך מחשבים את סיבוכיות הזמן בשני הקודים הבאים, אשמח אם תוכלו לעזור. void f3(int n) { int i, m=1; for(i = 0; i < n; i++) m *= n; while( m > 6) m /= 3; } הסיבוכיות היא n*logn int f4(int n) { int i, j, k=1, count; for(i = 0; i < n; i++) { k *= 3; for(j = k; j; j /= 2) count++; } return count; } הסיבוכיות היא n^2 תודה רבה מראש.

• 7 תגובות
    • 6k צפיות
  10. Started by roma4k,

צהריים טובים, רציתי לדעת, האם כאשר פונקציה מקבלת מחרוזות זה משפיעה על הסיבוכיות שלה? למשל בקוד הבא: int begins_with(char *s1, char *s2) { while (*s1 && *s2) { if (*s1 != *s2) return 0; s1++; s2++; } return (*s2==0); } האם בחישוב סיבוכיות מקום יש צורך לקחת את אורך החרוזות או שהסיבוכיות מקום היא סדר גודל של 1? תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 13.9k צפיות
  11. Started by eranmor,

רציתי לדעת איך אני יכול למנות את מספר הפעולות האריטמטיות שאני מבצע על מטריצה שנתונה כמערך תוך כדי דירוג והצבה לאחור עד שמתקבלת מטריצה מנורמלת

• 2 תגובות
    • 716 צפיות
  12. Started by mei,

PULSE: SETB P1.0 MOV R7,#8H D: DJNZ R7,D CLR P1.0 RET האם רוחב הפולס הינו: 19 מיקרו שניות ? החשבתי Cycle אחד עבור SETB, עוד אחד עבור MOV ועוד 8X2=16 עבור לולאת DJNZ, ועוד אחד עבור ה- CLR. יוצא 19 Cycles ואז התדר הינו תדר השעון לחלק ל- 12 ויוצא לי 1 MHz , ואני עושה 1 חלקי 1 מגה ומכפיל ב- 19. האם החישוב נכון ?

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  13. Started by wow,

יש לי תרגיל ואני צריך לרשום לו מספר פונקציות. יש לי Class של מצולע אשר יכול להיות בעל עד 10 צלעות: private Point[] _vertices; private int _noOfVertices; _vertices - מערך של הקדקודים, מורכב מנק' (המחלקה point) _noOfVertices - מספר הקדקודים במצולע בבנאי שלי אני יוצר מצולע כאשר המערך של הקודקודים ריק ואני מוסיף נק' בעזרת פונקצית Add כאשר אפשר להניח שהוספת הנק' יוצרת מצולע ונק' מתווספות לפי הסדר. אני אמור לכתוב פונקציה שתחשב ותחזיר לי (משתנה מסוג דבל) את שטח המצולע שלי וכדי לחשב את שטח המצולע, צריך לסכום את שטחי המשולשים המכסים את שטח המצולע לא ממש הצלחתי עד עכשיו במה שניסיתי, ראיתי רק שאם יש לי למשל במצולע מספר מסויים של קודקודים אז מספר המשולשים המרכיבים אותו הוא תמי…

• 4 תגובות
    • 5.1k צפיות
  14. Started by zipzip,

שלום אני מחפשת דרך פשוטה להמיר תאריך לועזי לעברי או dll-קטע קוד שאפשר להעזר בו אם אתם מכירים.. אשמח לכל עזרה המון תודות

• 3 תגובות
    • 11.9k צפיות
  15. Started by weinman,

דרושה הנוסחא לחישוב תאריך חדש ע"פ הנוסחה הבאה תאריך + מס' ימים = תאריך חדש. ע"פ העזרה באקסל הבנתי שהדבר אפשרי אך לא מוסבר כיצד מבצעים את הדבר. חישוב שני דורש לדעת כמה ימים עברו מקביעת תאריך בסיס. כלומר כמה ימים עברו בפועל מתאריך מסויים שנקבע כהתחלה ועד ליום הנוכחי בו צופים בגליון החישובים. דרך אגב תאריך הבסיס הנ"ל הוא התאריך החדש המבוקש בנוסחה הראשונה. תודה מראש

• 3 תגובות
    • 8.8k צפיות
  16. ערב טוב. אני כותב מחשבון (ב GTK+). אני רוצה לדעת איך באפשרותי לפעול עם מספרים גבוהים ומדוייקים, מספרים שלא נכנסים גם במשתנה long double . למשל, מספר עם שלוש-מאות ספרות לפני הנקודה ושלוש-מאות נוספים אחרי הנקודה. איך אני יכול ליצור מספר כזה, להפעיל עליו חישובים, והעיקר - להפוך אותו למחרוזת (כדי לצייר אותו על המסך). כמובן בעזרת אסמבלי... אשמח מאוד לעזרה בנושא. הערה: במחשבון עצמו יהיה גלילה למספרים, לכן אין לי מגבלה באורך המספר... תודה רבה על כל עזרה ושבוע טוב, יוסף אור

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by Pum,

מה היא השיטה לחישוב של חיטוך של שני קטעים ע''י דטרמיננטה? שמעתי שיש פתרון הרבה יותר פשוט מהפטרון הרגיל והמסובח, בעזרת וקטורים. תודה מראש

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by creative,

איך עושים שיפתח עוד חלון עם תכנית חוץ מהתכנית הרגילה בפסקל אני מנסה עם WINCRT אבל אין לי UNIT כזה

• 0 תגובות
    • 542 צפיות
  19. Started by Pure-Gold,

אהלן, מישהו יודע כיצד יוצרים חלון כזה לשועל ? ב IE ניתן ליצור זאת ע"י showModalDialog אבל זה לא קיים בו. חלק מהפתרונות היו לשים ב window.open את האופציה modal=yes אבל זה לא עובד. *חלון מודלי = חלון שקופץ לך בדומה ל msgbox ואתה לא יכל להמשיך לגלוש עד שאתה משיב (כן/לא וכו'). תודה

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by Tamir007,

אני יודע שזאת שאלת צעירות ממש... אבל אחרי עבודה מרובה עם וויזואל סטודיו, נסגר לי טאב של העורך הוויזואלי(איפה שמוסיפים כפתורים, טקסטים וכולי לתוכנה). נשארתי עם שני קבצים, קובץ הקוד המקורי Program.cs, ועוד קובץ Program.Designer.cs... אין לי מושג איך להחזיר את החלון של העריכה, שלוחצים על DEBUG, התוכנה קופצת והכל רץ חלק, זה לא שנמחק לי משהו.. מישהו יודע איך מחזירים אותו?

• 2 תגובות
    • 735 צפיות
  21. Started by Pure-Gold,

האם ניתן לדעת האם חלון נפתח ע"י הפקודה Window.open או שהוא נפתח ע"י הקלדה של הכתובת ישירות בדפדפן ללא העברת פרמטר כלשהו ? משהו בסגנון has parent שיחזיר אמת או שקר. עריכה: טוב, נראה לי שהצלחתי לעשות משהו. אני פשוט קורא ל opener של החלון. אם הוא לא מוגדר אז הוא לא חלון

• 0 תגובות
    • 535 צפיות
  22. Started by 11moshiko11,

נראה לי שזה המקום לשאול את השאלה, למרות שזה פורום תכנות. אז ככה: באחד הפעמים שעבדתי בתוכנה, סגרתי את כל החלונות כדי שיהיה לי מסך גדול שבו אוכל לראות את כל התוכנית. לאחר מכן, הופתעתי לגלות כי החלונות LOCALו AUTO ,WATCH לא מופיעים יותר. לאחר חיפוש באינטרנט גיליתי איך מחזירים את חלונות ה WATCH (control+alt+number) אבל LOCAL ו- AUTO עדיין לא מופיעיםץ משהו יודע איך מחזירים אותם? תודה, מושיקו

• 2 תגובות
    • 792 צפיות
  23. Started by Ido.G,

היי, אתחיל מזה שאין לי מושג בתכנות. הפעם האחרונה שנגעתי בזה הייתה בכיתה ז' כאשר למדתי PASCAL. כעת אני עושה קורס תכנות כחלק מהלימודים. אנחנו לומדים C++. במכללה עובדים עם Visual c++ 6.0. התוכנה כידוע אמורה לעלות כסף. אני מחפש חלופה חינמית נורמלית ל IDE. הורדתי את 2008 express, אבל יש שינויים שם. הורדתי גם את ה IDE של בורלנד (טורבו C++) ואת Dev c++. בשניהם משום מה לא הצלחתי להריץ קטעי קוד בסיסיים ביותר. (ב visual c++ 6 הצלחתי להריץ דברים בסיסיים). יש פתרון? תודה

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by orninyo,

שלום אם יש לי תוכן מסויים (אותו אני שולף מDB) שאני מעוניין לחלק אותו לכמה עמודים כאשר מופיע העמוד הראשון, בסופו יהיה קישור לעמוד הבא וכן הלאה, כאשר העמודים יהיו ממוספרים. מה האלגוריתם הכי טוב לעשות את זה? ואיך אני שולף בהמשכים מהDB? תודה.

• 2 תגובות
    • 775 צפיות
  25. לדוגמה, בפורמים שכתובים ב PHP יש קבצי header ו footer (בפורמט tpl אם אני לא טועה). ואותם משלבים בכל העמודים ע"י פקודה שמוסיפה אותם בכל עמוד. יש אפשרות לעשות זאת בקבצי ASP? אם כן, איך? אם לא, יש הצעות איך אפשר לחסוך כתיבת החלקים בכל עמוד בנפרד (פרט לפריימים)? תודה.

• 6 תגובות
    • 703 צפיות

דיונים חדשים בפורומים