תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
בhtml כשאני עושה טופס עם checkbox ואני עושה name שונה לכל אפשרות אני צריך לשים value? הרי הזיהוי שלו לפי השם והשם השונה בכל אחד מהאפשרויות
-
- 1 תגובה
- 707 צפיות
-
-
אני רוצה ללמוד לפתח ואין לי שמץ איך אני מתחיל מד אחד לבד אני לא מסוגל כי אני פשו לא מבין מה שאני קורא\צופה זה הכל ניראה כמו סינית אז אני חייב מסגרת\מורה השאלה אם כדאי ללכת לאוניברסיה.. למרות שאני לא יצא משם מתכנת כי ניסיון אי אפשר לקבל משם
-
- 14 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום. קיבלתי קלט מהמשתמש. עד 10 מילים. ה- String מתחיל במילה, בין כל מילה רווח אחד בדיוק. אינני יודעה כמה מילים יש (רק מקסימום 10). כיצד אני יכול ליצור פונקציה שמחלצת מילה למערך (אני יודע שאורך מילה לא יעלה על 10)? תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
תוכנית קטנה שכתבתי - #include <iostream> void main(void) { float pi = 1.0; int i; for (i=1;i<100;++i) { pi = pi + 1 / (4*i + 1); pi = pi - 1 / (4*i - 1); } std::cout << 4*pi; } משום מה, התוכנית מחזירה פשוט את המספר 4 (כלומר, 1*4). שמתי לב שהנקודה הבעייתית היא באחד חלקי (4*i + 1) - זה משום מה לא מקבל את זה, בעוד שאם אני למשל אכתוב pi = pi + 0.5 זה יעבוד טוב. מה אני עושה לא נכון?
-
- 7 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
סליחה על הבורות, התחלתי ללמוד את השפה לפני שבועיים. המטרה של התוכנה למצוא את המחלקים הראשוניים של מספר, אבל ללא חזרות. נגיד של 50 הם 2 ו 5 (לא 2, 5 ו 5). הצלחתי לכתוב את התוכנה ככה שתציג את כל המספרים, אבל אין לי מושג איך לסנן מספרים חוזרים ; [/font][font=arial]#include <stdio.h>[/font] [font=arial]void factor_rec(int n)[/font] [font=arial]{[/font] [font=arial] int i;[/font] [font=arial] for (i=2; i <= n; i++)[/font] [font=arial] { [/font] [font=arial] if (n%i==0)[/font] [font=arial] {[/font] [font=arial] printf("%d ", i);[/font] [font=arial] factor_rec(n/i);[/font] [font=arial] return;[/font] [font=arial] }[/font] [font=arial] }[/font] […
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לא בטוח אם פה זה המקום הנכון לרשום, תרגיל שקיבלתי במבוא לאסמבלר, ואני צריך בו עזרה התרגיל אומר כך: נתונים שני מספרים בבסיס עשרוני: A=0.5566*10^2 B=0.7777*10^3 חשב בבסיס עשרוני: A-B בשיטת נקודה הצפה נתון: מנטיסה=4 ביט חזקה=3 ביט למנטיסה יש סיבית סימן אני יודע לחבר מספרים, אבל רוצים פה שאני אחסר את A מ B ומשום מה יוצאת לי תשובה לא הגיונית מישהו יכול להסביר לי?
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי פונקציה שמוצאת מספר ראשוני יש לי פונקציה שנותנת מערך של ראשונים בתחום מסוים עכשיו איך אני לכל הרוחות עושה פוקנציה שמקבל מספר שלם ומחזירה את המספר הראשוני הסמוך לו כאשר הפעלת הפונקציה על המספר 27 תחזיר את הערך 29 , והפעלת הפונקציה על 20 תחזיר 19 , במקרים של שוויון למשל עבור הערך 9 הפונקציה צריכה להחזיר את הקרוב ביותר מלמטה 7. בתור התחלה עשיתי כמובן שאם המספר שאני מקבל הוא ראשוני אז מן הסתם שיחזיר את עצמו אבל מעבר לזה אני לא יודע מה לעשות.. תודה
-
- 5 תגובות
- 813 צפיות
-
-
-
למדתי כבר איך משלבים בין php לhtml. עכשיו אני מחפש מערכת או סקריפט מאוד פשוטים הבנויים ב php. אני רוצה לבנות מערכת אינדקס אתרים ומערכת מדריכים. בשביל זה אני צריך סקריפט או מערכת שיעשו את הפעולות הבאות. דף ראשי בוא יהיה פירוט המדריך או האתר, וזה יקשר למדריך עצמו או לאתר עצמו. רק שאני לא רוצה כל פעם לשחק עם קודים html אני רוצה שיהיה לי ממשק נהול פשוט שבוא משתמשים מאושרים יוכלו לפתוח נושאים להוסיף מדריכים. בסגנון של פורום רק בלי הכל מסביב. כפטור של הוספת מדריך ועריכה וזהו...ורצוי מאוד שהמדריכים יופיעו באופן אקראי.זאת אומרת כל פעם שעושים רענן מקבלים רשימה שונה של מדריכים או אתרים........תודה רבה לעוזרים...מי שבאמת יעזור לי יקבל פרסום באתר שלי תודה
-
- 0 תגובות
- 648 צפיות
-
-
אני יודע שאם אני רוצה לשלוף ערך מאלמנט אני פשוט עושה getelementbyid ככה זה גם לclass או name,מה שהבנתי זה שכאשר אני משתמש בזה הוא למעשה עובר בכל הdom מה שאומר שכל אירוע כל פעם שאני רוצה אלמנט אני בעצם עושה חיפוש על כל הdom, שזה בהחלט לא יעיל, אני מחפש דרך והבנתי שקיימת דרך שאני יכול לחפש אלמנטים ברמת האירוע, זאת אומרת מה שאני רוצה לעשות זה למשל יש לי דף עם כמה divs ובכל דיב יש לי 3 inputs ואני לא רוצה שכל לחיצה על כפתור תגרום לחיפוש בכל הדף , אלא אני רוצה שבמידה ולחצתי על כפתור אז הוא יחפש אלמנט אך ורק בתוך הדיב שהוא נמצא, זה אומר שאם בתוך הdiv קיימים למשל 4 inputs ואחד מהם זה לחצן ושלושה טקסטבוקסים אז ואני רוצה את הנתונים מתוכם אז בלחיצת הכפתור הוא יעבור אך ורק בין 4 אלמ…
-
- 3 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
שלום למה זה אף פעם לא נכנס לתנאי גם כאשר השם משתמש באמת לא קיים בDB ? $query="SELECT * FROM users WHERE username = '$_GET[username]'"; if(!mysql_query($query)){ //check if username is not exist in db $query="INSERT INTO users (username,email,password,credit) VALUES ('$_GET[username]','$_GET[email]','$_GET[pass1]','$_GET[credit]')"; mysql_query($query); header('Location:clients.htm'); }
-
- 21 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, אני צריך לבדוק אם קיים סטרינג מסויים בפרטים שקובץ שאני קורא לו מחזיר לי. לדוגמא יש לי קובץ שאני קורא לו כך: "c:/.../tshark.exe"/ i 2 (המרכאות האם על הנתיב). זה מדפיס לי מחרוזות מסויימת. עכשיו אני רוצה לחפש אם קיים סטרינג מסויים במחרוזת הזו , עשיתי לדוגמא את זה. set count=find/C "str" "c:/.../tshark.exe"/ i 2 אז הוא מחפש לי רק במה שבמרכאות ומחשיב לי את i ו 2 כקבצים, איך אני מתייחס לזה? אשמח לעזרה, תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 707 צפיות
-
-
אני השתמשתי בMicrosoft.Office.Interop.word.Find.Execute לצורך חיפוש והחלפה בקובץ word ואחרי עריכה של קובץ הword שעליו פעלה התוכנה הוא הפסיק לעבוד(כלומר להחליף). השינוי שעשיתי היה להעביר את הטקסט שצריך להיות מוחלף לתוך תיבת טקסט במקום שישב סתם בתוך טבלה. האם מישהו יודע איך מפעילים את הפונקציה גם על התיבות טקסט בתודה מראש
-
- 0 תגובות
- 645 צפיות
-
-
חבר בנה את העמוד הבא: http://www.dogspoker.net/glossaryhe.php השאלה שלו האם התוכן שנכתב עם ג'אבהסקריפט בדרך הבאה: for (var i = 0; i < kamut; i++) { document.write("<div id='e" + i + "'><p>"); document.write("<a class='ereh'>" + arrArahim[i] + "- </a>"); document.write(arrEsberim[i]); document.write("</p></div>"); } יזוהה על ידי החיפוש של גוגל תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
האם זה נחשב לחיפוש בינארי BinaryS(A,x) i<--length[A] j<--|i/2| do if A[j]>x then j--<|j/2| else if A[j]<x then j-->|j+j/2| else return j until j<1 or j>i return 0 ה-| | הכוונה לערך השלם הקטן
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי חבר'ה עשיתי את התוכנית..היא ממינת מערך רנמולי.. מה שאני עוד צצריך לעשות זה לעשות חיפוש בינארי יש בעיה ואני לא מצליח[את החיפוש]..תסתכלו ותעזרו בבקשה. void StraightSelect(int a[],int size) { int i,j,temp; for(i=0;i<size-1;i++) { for(j=i+1;j<size;j++) { cmp++; if(a[i]>a[j]) { swch++; temp=a[i]; a[i]=a[j]; a[j]=temp; } } } } int bin_search(int a[],int size,int num) { int low,high,mid; low=0; high=size-1; while(low<=high) { mid=(low+high)/2; if(a[mid]==num) return mid; else if(a[mid]>num) high=mid-1; else low=mid+1; } return -1; } void main() { randomize(); clrscr(); int a[n],ar[n],i,num,x;…
-
- 2 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
אהלן, אני מנסה לעשות חיפוש בינארי על שורה ראשונה בטריצה C(השורה הראשונה כבר ממויינת). משום מה זה לא עובד ואני לא מבין למה: main CALL: Search(C,cols); fucntion: void Search(int C[][],int cols) { int x; int low=0,mid,high; printf("Please enter an integer for search:\n",x); scanf("%d",&x); high=cols-1; while(low<=high) { mid=(low+high)/2; if(x<C[mid]) high=mid-1; else if(x>C[mid]) high=mid+1; else if(x==mid) printf("%d",mid); } printf("No matches found\n"); } errors: Error 7 error C2040: '<' : 'int' differs in levels of indirection from 'int [1]' c:\users\offir\documents\visual studio 2010\projects\t…
-
- 23 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
אם יש לי כמה קבצי js בהם יש json, שבנויים אותו דבר , רק הנתונים שונים. איך אפשר לעבור על כל הקבצים האלה ולהביא את התוצאה מכל קובץ? אני מדבר על חיפוש
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלומות אנשים, לאבא שלי ספרים רבים בבית והחלטתי לעשות רשימה און ליין של כל הספרים עם אפשרות להוסיף ספרים למסד וכד' (משעמם לי :<) עשיתי כמובן גם דף חיפוש אשר מחפש ספר לפי סופר, "הבעיה" היא שהחיפוש מחפש as it is , כלומר, בדיוק מירבי. דוגמא: נגיד אני מחפש ספר של אגאטה כריסטי, אם אקליד אגאטה כריסטי הספרים שלה יימצאו והם מוצגים יפה מאוד אבל אם אחפש אגאטה כריסט, אקבל הודעה כי אין סופר בעל השם הזה במאגר... הקוד של החיפוש: <% set c=server.createobject ("adodb.connection") DSN = "DRIVER=Microsoft Access Driver (*.mdb);DBQ=" & _ Server.MapPath("/arielkarlinsky/database/database_users.mdb") c.open dsn set r = server.createobject("adodb.recordset") r.acti…
-
- 6 תגובות
- 832 צפיות
-
-
האם מישהו פה מכיר מדריך/מאמר/חוברת טובה באינטרנט ללימוד של הנושא הנ"ל? אני צריך משהו דיי מעמיק, גם כי אני לא מתמצא בנושא יותר מידי, וגם כי אני רוצה לדעת אותו כמו שצריך. חיפוש בגוגל/msdn הניב כל מיני מדריכונים שהם ספציפים מידי / קצרים מידי / תאורטים מידי, וכו'. אני צריך משהו שעובר על הנושא משלב התאוריה עד לשלב כתיבת התוכנית. ובwin32, לא unix. תודה... עריכה: טוב אולי במקום לשאול את השאלה הזאת, אני אציג פשוט את הבעיה. בניתי שרת לתוכנת צ'אט, שיכולים להתחבר אליו כמה אנשים. עכשיו אני רוצה לבנות לקוח לתוכנה הזאת, עדיף בC++ סביבת windows. הבעיה העיקרית היא שאני צריך בו זמנית גם "להקשיב" לפורט שמחובר אל השרת, בשביל לדעת האם התקבלה ממנו הודעה חדשה, וגם לבדוק אם המשתמש כתב משהו…
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מצ"ב השאלה... הצלחתי לעשות כך : MOV SI,200H MOV CX,10H MOV DX,41H CMP [sI],12CH מה ההמשך ? תודה ! [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 818 צפיות
-
-
שלום וברכה. אני מחפש ספריית קוד פתוח, ספרייה שהיא חוצה פלטמורות ומיעודת לבניית ממשק גרפי (GUI) בשפת C. אם הספרייה נכתבה ל C++ זה לא כ"כ משנה, כי היא אמור לפעול גם ב C. אני אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי, אם תשלחו לי קישור לאתר, לתיעוד או להורדת הספרייה. אגב, "שאלתי" את גוגל, ולא מצאתי ספרייה כזאת. בוקר טוב ותודה על כל עזרה, יוסף אור
-
- 12 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
שלום לכולם. בניתי מאגר נתונים באקסס ואף גזרתי ממנו טופס נחמד שבו אפשר למלא את הפרטים שאני צריך. רציתי להוסיף כפתור של חיפוש רשומה. איך אני מגדיר חיפוש רשומה ב-VBA? אני רוצה לקלוט מהמשתמש את המחרוזת לחיפוש ולהפעיל את החיפוש במאגר.
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
איך מחפשים רשומות עם תאים רקים כאשר התא הוא מספר/מטבע/תאריך SELECT * FROM tbl WHERE fld... מה ההמשך??
-
- 2 תגובות
- 610 צפיות
-
-
נתון לי בקובץ טקסט (CSV) טבלה 2 עמודות: עמודה ראשונה: לינק לאתר, למשל http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-8,00.html עמודה שניה: איזה ערכי Robots tag צריך לצפות שיהיה באתר. למשל: index, follow אני צריך לכתוב תוכנית vb.net שמטרתה: 1) לקרוא את הקובץ. (צריך להמיר ל-XML?? אולי ל- dataset??)ייי 2) לבקר בכל אתר ולציין: א. האם הלינק שבור ב. אם הלינק לא שבור: האם קיים תג Robots tag ג. אם קיים התג: האם ערכי התג כמו שצפינו בטבלה הנתונה ואם לא אז לציין את הערכים בפועל. אין לי שמץ של רעיון איך להתחיל את התרגיל. אשמח לעזרה באופן כללי אלה הערכים שיכולים להיות בתג robots: <META NAME="ROBOTS" CONTENT="NOINDEX, FOLLOW"> <META NAME="ROBOTS" CONTENT="INDEX, NOFOLLOW"> <M…
-
- 0 תגובות
- 612 צפיות
-