עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by eldad_z,

שלום לכולם החיים בלינוקס היו יפים עם gcc זמין אבל עכשיו אני בwindows xp וחסר לי קומפיילר ל-C (שיקבל קוד טקסטואלי ויריץ אותו). מצידי שיהיה רק ספריות בסיסיות וגישה דרך cmd (ה-DOS) באותו סגנון של gcc. לא חובה גרפיקה, לא חובה בכלל עורך קוד (יש לי כבר crimson editor). מי שמציע שיגיד אם זה גם חינמי או בתשלום. מי שיודע איך להריץ gcc על חלונות שיגיד. בברכה, אלדד

• 4 תגובות
    • 932 צפיות
  2. Started by orninyo,

שלום 1. אם אני נכנס לאתר מסויים דרך משתמש X ואני נכנס אליו בחלונית אחרת מאותו מחשב עם משתמש Y כמה SESSIONS ירשמו לי? ובקצרה, לפי מה נרשמים הSESSIONS , לפי IP? או לפי טעינות דף WEB 2. איך אני יודע מי מהמשתמשים מחוברים כרגע באתר? הרי בתקיה בה נשמרים הsessions בשרת יש רק קבצים עם שמות חד חד ערכיים שרירותיים. תודה.

• 4 תגובות
    • 692 צפיות
  3. שלום לכולם !! אני בונה את המשחק איקס עיגול בשפת JAVA.. אני כרגע בונה את האפשרות של משחק בין המשתמש למחשב (בינה מלאכותית).. 1.כיצד ואיך אני בונה את הפונקציה שתחשב ותבצע מהלך כך שהיא תנצח או תגיע לשוויון עם המשתמש? 2.איך אני בונה עץ עם מהלכים הכי טובים בשביל המחשב לפי חוקי המשחק?

• 4 תגובות
    • 9.6k צפיות
  4. Started by pain_killer12,

שלום חבר'ה, אני צריך לכתוב תכנית שקולטת 2 סטים של מספרי ת.ז, גובה ומשקל ומציגה אותם כמו בקובץ התמונה שהעליתי. התמונה שהעליתי היא הפלט עבור הקלט הבא: 3058712 1.706 78.858 123456789 0.743 10.2 זה הקוד שכתבתי, קצת מסובך ולא יפה, אבל זה מה שהצלחתי לעשות. בכל מקרה, הבעיה היחידה שיש בו היא שכשאשר אני מנסה להציג את id2/10 מוצג מספר לא ידוע שלילי וארוך. [left]#include <stdio.h> int main() { unsigned long int id1; unsigned long int id2; float height1, height2, weight1, weight2; scanf("%d %f %f",&id1,&height1,&weight1); scanf("%d %f %f",&id2,&height2,&weight2); printf("--\t----------\t-----\t------\n"); printf(" %d\t%8.8d-%d\t%-4.2f\t %5.2…

• 4 תגובות
    • 903 צפיות
  5. יש לי את הפעולה הבאה שכל מטרת להדפיס את המערך הדו מימדי אבל יש לי איזו שהיא טעות בבדיקת אורך שורה ואורך טור ואני לא מבין מה הבעיה (אל תתנו לי הצעות לכתוב 2 במקום כי זה אמור להיות קוד כללי) int[,] a=new int [2,2]; a[0, 0] = 1; a[0, 1] = 2; a[1, 0] = 3; a[1, 1] = 4; int i,j,s,t; s = a.Length(0); t = a.Length(1); for (i = 0; i <s; i++) { Console.WriteLine(""); for (j = 0; j < t; j++) { Console.Write(a[i, j]); } } הבעיה שלי בa.length שניהם מה לעזאזל לא נכון אם משיהו לא הבין שיגיד כי זה דחוף לי נ.ב השפה היא C#

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by ran1809,

טוב אז ככה אני מעוניין לעשות תרגיל מסויים שבו אני נדרש להתייחס למספר שלם דו ספרתי אבל לכל ספרה שלו בנפרד לדוגמא: 24 אז להגיד למחשב תבדוק אם 2+4 = 6 אז אם 6 מתחלק ב 24 אז הביטוי נכון. עכשיו אין לי בעייה לעשות את כל זה יש לי בעיה אחרת איך לייצג מאות ועשרות כלומר איך להגיד למחשב האם 24 מתחלק ל 2 ו ל 4 אז אני עושה את זה ע"י %10 וככה הוא מתייחס לי לספרת האחדות אבל איך אני יכול להגיד לו שיתייחס לי לספרת העשרות ניסיתי %100 לא הלך!?? שאלתי בקיצור אם יש לי מספר דו ספרתי איך להגיד לקומפיילר שאני רוצה להתייחס רק לספרת העשרות? תודה רן

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by iem,

אני אמור לכתוב תוכנית של קבלה של בית מלון. בגדול הכל נראה סבבה, אבל יש משהו קצת מטריד פה... המשתמש באחד מעשרות השלבים אמור להתייחס לבא: (הועתק מהתרגיל) מהם ימות השבוע עבורם מבוצעת ההזמנה, הזמנה לכל היותר תארך שבוע ) 7 ימים(. הקלט יראה מהצורה a-b כאשר a יום הכניסה לחדר ו b יום פינוי החדר. אם הקלט אינו מהצורה הנתונה או אם a או b אינם בתחום 1 .. 7 אז תודפס ההודעה " ERROR " והתוכנית תסתיים. דוגמאות לקלט חוקי: 2-7 : המשתמש ישהה 6 ימים משני עד שבת. 6-5 : המשתמש ישהה 7 ימים משישי עד חמישי. 3-3 : המשתמש ישהה רק את יום שלישי. עבור ימי שישי הלקוח ישלם תוספת בסך 20 $ לאדם ללילה, עבור ימי שבת תוספת בסך 30 $ לאדם ללילה. אם באותה הזמנה נכללים גם יום שישי ויום שבת אז התו…

• 4 תגובות
    • 734 צפיות
  8. אהלן יש להשתמש בשפת מונחה עצמים (גאווה או c++) על מנת לייצג מספרים מרוכבים. כמובן שיש לשים לב לדברים הבאים: 1. יש שתי סוגי הצגות : הצגה קרטזית ופולרית 2. כפל וחילוק יותר קל ונוחל לעשות בייצוג פולרי 3. חיבור וחיסור יותר קל לעשות בייצוג קרטזי יש לתכנן תוננית שתנצל את השפה המונחית עצמים על מת להשיג מטרות אלו

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by E-R-P,

אהלן כאשר קוראים לפונקציה למשל ב C אזי יש מחסנית קריאות (מתורדם לאסמבלי) שנשמרים הפרמטרים משתנים גלובלים וכולה. לדוגמא אם יש לי את התוכנית הבאה int x=1 int y=2 int z=3 int res=myfunc(x,y,z) print("end") int myfunc(x,y,z){ int m =x+y+z return m { אני רוצה להבין איך מחסנית הקריאות נבנית איך המצביעים מיילים ואיך בסופו של דבר המחסנית מנוקיית מכל הריצה שנעשת לאחר הפונקציה איך נכנסים בו המצביעים ebp, esp מה תפקידם מה שחשוב לי הוא איך מתנהלת המחסנית לפני הקריאה לפונקציה, במהלכה וכאשר חוזרים להמשך הקוד אשמח אם מישהו יתן הסבר מפורט וכן יתן מקדום שבו אוכל ללמוד את זה יותר לעומק תודה

• 4 תגובות
    • 3.4k צפיות
  10. Started by orninyo,

מישהו יודע מה ההבדל בין נוהל מפת"ח רמה ראשונה ונוהל מפת"ח רמה שניה?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. השאלה נובעת מהשימוש של MATLAB בספרייה SWING ויצירת WINDOWS APPLICATION. איך הם עשו את זה ? האם קיימת דרך לפתח WINDOWS APPLICATION בעזרת JAVA ? אולי איזה לינק קטן לTUTORIAL ?

• 4 תגובות
    • 766 צפיות
  12. Started by yahalom,

היי יש לי שאלה התקנתי אצלי DB של MYSQL ואני עובד איתו ב .NET ב C# אני מתחבר ועובד מול ה DB שמותקן במחשב שלי עכשיו כאשר אני יסיים את הפרויקט אני מעוניין שכל מחשב יוכל להתקין את הפרויקט ולעבוד איתו כלומר הוא צריך גם להשתמש ב DB שאני עובד איתו איך אני יכול לחבר בין השניים או איך בכלל משתמש הקצה שיתקין את הפרויקט יתקין את הסכמה שלי תודה

• 4 תגובות
    • 740 צפיות
  13. הייתי השבוע במבחנים של גאמא והיה תרגיל אחד ממש בעייתי בשבילי, עכשיו סתם לידע אני רוצה לדעת איך פותרים אותו. זה הולך ככה: התכנית מקבלת מספרים N ו D (שלמים וחיוביים, N<D) ומדפיסה את N/D כמספר עשרוני באופן הבא: אם המספר העשרוני סופי הוא יכתב באופן רגיל. אם הוא לא סופי, החלק הקבוע בו ייכתב באופן רגיל, והחלק שחוזר על עצמו ייכתב בסוגריים. דוגמאות: 1/4 = 0.25 -> 0.25 1/7 = 0.142857142... -> 0.(142857) 5/6 = 0.8333... -> 0.8(3) הם גם הוסיפו שבשביל הפשטות אפשר להניח ש N ו D הם בין 1-9, אם זה משנה. למישהו יש פתרון אלגנטי לבעיה?

• 4 תגובות
    • 3.3k צפיות
  14. Started by zipzip,

הי חברה אז ככה הגדרתי משתנה מטיפוס HebrewCalendar-לתאריך עברי ישנם פונק' למשתנה כזה להביא לי יום חודש ושנה עברית (בערך מספרי) אני רוצה לחבר בין שלושתם לתאריך אחד, הצלחתי לעשות את זה בmsgbox : MsgBox(dateheb.GetDayOfMonth(ddate) & "/" & dateheb.GetMonth(ddate) & "/" & dateheb.GetYear(ddate)) וגם בתוית טקסט זה נכנס (ddate-תאריך לועזי, dateheb-משתנה מסוג HebrewCalendar) השאלה שלי זה אם יש מצב כזה להכניס תאריך עברי שלם(יום,חודש,שנה) לתוך משתנה כמו שיש משתנה ששומר תאריך לועזי ? תודה מראש לכל העוזרים

• 4 תגובות
    • 750 צפיות
  15. שלום, כיצד אני מוסיף לתוכנית win32 api אופצייה לבחירת מוזיקה ON או OFF ע"י Check Box או Radio Button? צריכה להיות עבור החלון הראשי. מדובר ב C++. בבקשה הסבר ולא לשלוח לינק ל win32 tutorial? תודה.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by aviaderi,

שלום לכולם, מתוקף תפקידי בעבודה כ-DBA, אני אחראי בין היתר על כל נושא הגיבויים והשחזורים. עד לאחרונה כל הגיבויים על השרתים תוזמנו ע"י קבצי BAT שונים ומשונים. לאחרונה התחלתי לכתוב מחדש את הסקריפטים השונים ב-PowerShell אשר נותן יותר יכולות, גמיש יותר ובעיקר (כנראה) העתיד שאליו מיקרוסופט מכוונת. הורדתי המון דוגמאות קוד שונות והתקדמתי לא רע, אבל אני עדיין מרגיש שחסר לי קצת רקע בסיסי בPS. למשל: השימוש ב-|(pipe) שגיליתי במקרה וכו'. אשמח אם תוכלו לכוון אותי למקור מידע אשר "מלמד מאפס" את הדברים הבסיסיים ב-PS. אני אשמח גם לקבל הכוונה לכל מה שקשור לשילוב של PS עם אובייקטים של SMO ובכלל עבודה מול SQL Server. כמו כן, האם יש אפשרות לפתח סקריפטים של PS בסביבת VS2008? לא מצאתי אפשרות לפ…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. עשיתי אוסף של אנשים כל אדם יש לו שם ,שם משפחה ,ותעודת זהות שמתי icompreble ו equal עכשיו אחרי שעשיתי list של אנשים איך אני שולף מתוכו מידע על אדם מסויים נגיד לפי השם שלו.. מקווה שהבנתם את השאלה..

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  18. מדובר במערך חד מימדי של מספרים שלמים. לא כל המערך מייצג פלינדרום, אלא מדובר בפלינדרום שהוא תת-סדרה של המערך. גם לא בהכרח קיים אחד כזה. אני צריך שיטה לעבור על המערך, למצוא את הפלינדרום (אם הוא קיים) וגם לשמור את האורך שלו. למי שלא יודע מה זה פלינדרום: 121 333 12321 בעצם מספרים שקוראים אותם אותו דבר לא משנה מאיזה כיוון קוראים אותם, או במילים אחרות סימטריים. תודה

• 4 תגובות
    • 5k צפיות
  19. Started by yehudaeitam,

מישהו יודע האם יש אפשרות לעשות שהרזולוציה של האתר תשתנה בהתאם לגודל המסך דוג': אני משתמש בטבלה שעובדת לפי אחוזים האם אפשר שהטבלה תישאר באותם פרופורציות בכל גודל מסך? תודה רבה וערב טוב.

• 4 תגובות
    • 672 צפיות
  20. Started by nirnonirno,

שלום אני בכיתה יב' וצריך עזרה בבחירת נושא פרוקיט גמר בגודל 5 יחידות בc# אשמח לשמוע על רעיונות לתוכנות משחקים ודברים מעניינים שניתן לעשות אך לא קשים במיוחד . תודה

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by ran1809,

טוב אז ככה אנ עומד לפני מבחן בשפת C ויש לי כמה שאלות: אחת השאלות שלנו היא בעצם מה ידפיס הביטוי הבא(לדומא) printf("%d", 'a');j (לא להתייחס ל j אחרי הסוגריים היא רק על מנת שהדפדפן ייתן לי לסגור את הסוגריים) במקרה של הפרינט הזה הוא ידפיס לי את הערך97 עד כאן הכל בסדר, אני עובד על המבחנים ורואה איזה מוטיב חוזר שאני לא מבין אותו של x% אני ייתן כמה דוגמאות מהמבחנים ואם תוכלו להסביר לי מה ואיך בדיוק ייקרה. כי הכנסתי את זה והרצתי וייצא לי ערך אבל לא הבנתי איך הם הגיעו אליו, אז אם אפשר בבקשה תשובה והסבר למה הפקודה עושה. כמה דוגמאות שאני לא מבין, (שוב לא להתייחס ל j זה רק לצורך סגירת הסוגריים): 1. printf("%x",'A'-33);j 2. printf("0x%x",'a'-'A');j 3. printf("this is the %x question.…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by ranran,

שלום לכם יצרתי את הקוד הבא if (ClientsCount == 1) if (MessageBox.Show("לקוח בעל שם זהה כבר קיים\nהאם אתה בטוח שברצונך להוסיף את הלקוח?", "לקוח קיים", MessageBoxButtons.YesNo, MessageBoxIcon.Question) == DialogResult.Yes) { BllC.AddClient(c); int ClientId = BllC.LastClientId(); AddLangsAdvantages(ClientId); MessageBox.Show("הלקוח נוסף בהצלחה", "פעולה הצליחה", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Information); } else MessageBox.Show("הלקוח לא נוסף", "פעולה בוטלה", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Exclamation); else if (ClientsCount > 1) if (M…

• 4 תגובות
    • 621 צפיות
  23. Started by משועממת17,

כתבתי פרוייקט עם מחלקה אחת ותוכנית ראשית בnetbeans אני צריכה להשתמש בקלט מהמישתמש בתוכנית הראשית לפי מה שאני זוכרת מהביצפר, צריך לכתוב בתחילת התוכנית התוכנית:import java.util.*; ובתחילת הקוד עצמו: Scanner reader=new Scanner(System.in); (אני רוצה להשתמשת בפקודה reader.next) יש לי שגיאה בתוכנית הראשית בכל שורה שבה יש את הפקודה של הקלט.. למשל: x=reader.nextString (); אחרי קריאה על קלט באינטרנט, הוספתי static לשורה של הscanner, ואז הכל היה תקין מבחינת הקלט, אבל היו לי 2 שגיאות בשורה עצמה של הscanner יש למישהו מושג מה עושים עם השגיאות?[br]פורסם בתאריך: 24.01.2009 בשעה 21:16:03 שכחתי לציין שפקודות שקולטות ערכים מטיפוס int וdouble עובדות שם, ואין שם שגיאה לגביהןהשגיאה היא רק לגב…

24. Started by Ben.,

גם במחשב החדש שלי וגם במחשב הקודם לא הצלחתי להתקין שרת SQL ... חבר שלי הביא לי דיסק עם ויז'ואל סטודיו 2005 וזה מתקין הכל חוץ משרת הSQL .. יש לכם מושג מה הבעיה? אתם יכולים להביא לי הורדה של התקנה של שרת SQL בלבד?

• 4 תגובות
    • 894 צפיות
  25. Started by ElemenTal,

אני רוצה שהשגיעות בתוך הטופס הרשמה יופיעו לצד השדות. הכנתי ליד כל שדה DIV ריק ונתתי לו ID עכשיו השאלה איך אני מתיחס אליו בתוך ה JV שהטקסט יופיעו בתוכו ? תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 789 צפיות

דיונים חדשים בפורומים